RAIMONDI
Veteran ne forum
Regjistruar: 27/06/2007
Vendbanimi: ...prapa diellit...
Mesazhe: 3492
|
Citim: Po citoj ato që tha raid
E para kerkoj falje qe s'jam cupe.... po kur s'ke pula do hash sorra thone..
Po desha te shtoj dicka. Kete Noelin e kane akuzuar si pro-shqiptar, ndersa ti e akuzon si pro-serb dhe kjo eshte e para here qe e degjoj. Fakti eshte qe ai eshte historian i pa-anshem, por vete historia eshte me shqiptaret, prandaj edhe i duket serbeve si pro-shqiptar.
Gjithashtu, me ngjarjet e fundit ne Kosove, diplomatet i jane referuar Noelit, per te kuptuar dhe gjetur te drejten historike. Jo se kjo ka qene faktor i vetem ne marjen e vendimeve, por sigurisht qe ka ndikuar, se sikur te kishte qene e drejta historike me serbet, as nuk do kishte ndodhur kurre qe Kosova t'i jepej pavaresia.
Ja te jap nej shembull
Ai e merte si te VERTETE nje thenie te nje gruaje serbe e cila thoshte se : Shqiptarkat nuk i lejon Hoxha te futen ne xhami nqs nuk bejne 4 femije e lart ..........
Pastaj gjuha qe perdorte ai kur pershkruante shqitparet ishte me nuanca fyese
Ai per Shqieprine i referohej Fatos Lubonjes , dhe nuk me peqleu kur ai i merte si te verteta ato qe thoshte Liubonja _-Qe ishin totalisht subjektive te Lubonjes dhe kunder shqiptareve ne pergjithesi
Ky Noel eshte cifut me duket ,_Por kam kohe qe i kam lexuar ato pjeset e librit te tij ...dhe e kam haruar , se ngaqe nuk me pelqeu nuk ja vura shume veshin
Nuk ka mundesi te jene bazuar tek ky per luften e Kosoves dhe per vete Kosoven
--E pamundur
-KY I TRJATON VENDET KU SHKONTE SI NJE UDHETAR, , pa perdorur aspak fakte te pa anshme
, por vetem nepermjet thash e themeve qe degjonte neper butjinat ku i kalonte ruga e tij....