RAIMONDI
Veteran ne forum
Regjistruar: 27/06/2007
Vendbanimi: ...prapa diellit...
Mesazhe: 3492
|
Citim: Po citoj ato që tha Fajtori
Qe koncepti i lirise varet nga leku kete e verteton nje fakt i thjeshte. Ti ke leke dhe paguan 10 avokatet me te mire, une s'kam dhe paguaj nje te keq. Ne fund ti do mbrohesh ndryshe ne gjyq dhe do jesh me i lire (me pak vjet burg, gjobe me e vogel etj). E njejta gje vlen per ecjen me makine. Ti ke leke dhe ke lirine te parkosh ku tee duash se spyet per 100 dollare gjobe. Une s'kam dhe harxhoj minutat e jetes duke kerkuar parking. Pra ti je me i lire. Pike
Ky eshte koncepti Vulgar i Lirise per nje feudal qe jeton ne nje shoqeri Feudale,
--Ne ate shoqeri nuk ka respekt per drejtesine, por per Parane
--Ne kapitalizmin modern , ti le te kesh para sa te duash , edhe avokat te zote
Ne fund ceshtja shkon tek komisioni gjyqesor qe perbehet nga njerez te popullit qe s'kane lidhje me gjyqin fare qe quhen JURORS
-- Dhe jane pikerisht ata, JURORS qe vendosin nese ti ke te drejte apo jo , keshtu qe s'ka lidhje fare me leket qe mund te kete njeri apo tjetri Kjo eshte ne rastin kur ceshtjet jane serioze ndersa per ceshtjet e thjeshta prape paraja nuk ben dot pune ,nqs nuk ke te drejte .......sepse Institucionet udhehiqen nga respekti per drejtesine e tjetrit dhe jo nga respekti per parane e tjetrit ...
Natyrisht abuzime tek tuk mund te kete , por ato jane perjashtime shume te rralla , dhe quhen pjese e cmimit qe NE paguajme per progresin e shoqerise DREJT PERFEXIONIMIT TE SISTEMIT TONE DEMOKRATIK.....
------Ajo qe thote Lenini eshte ABUZIM me PROGRESIN e Shoqerise ndersa jeton ne Liri .Eshte per rastin e USA, per ate kohe kur ishte fillimi i Kapitalizmit