RAIMONDI
Veteran ne forum
Regjistruar: 27/06/2007
Vendbanimi: ...prapa diellit...
Mesazhe: 3492
|
Citim: Po citoj ato që tha shelgu
Mendoj qe e kunderta eshte e vertete.
Amerikanet jane sheme me teper turme se europianet.
Ata behen individe vetem pas graduimit, prandaj edhe manipulohen shume me lehte se europianet.
Mondi, ate mendim kisha edhe une kur i pashe per here te pare, dukeshin si te afte qe te benin cdo lloj pune, sikur orientoheshin ne cdo situate. Kjo eshte thjesht fasade qe bie qe ne momentin e pare. A, ne nivelet postuniversitare ndryshon puna shume. Arsyeja eshte pikerisht tek veshtiresia per te hyre ne ato nivele.
Endri, vertet kerkon pergjigje?
Une them ata jane street smart --dmth qe ata edhe po te jene injorant fare ,
ta marresh nga ruga ---amerikani ka arsyetim me common sense --dhe kane edhe kete tjetren qe reagojne shpejt per cdo gje
Por ata nuk lexojne , dhe edhe kur lexojne jane monokulturore __Por ne pergjithesi nuk lexojne
_________Amerikanet i manipulon vetem kur ze ne goje PATRIOPTIZMIN, ndryshe nuk i manipulon dot
Republikanet perdorin gjithmone patripotizmin si karte kryesore qe te vijne ne pushtet
__E ke gabim kur i krahason me europianet
Amerikanet jane me te shpejte ne perceptimin e gjerave , ne muhabet e kudo, pavaresisht se nuk lexojne
Ata nga qe jane ritur te lire ne femini , kane njelloj guximi ne jeten e perditeshme , sic e kane rugecet ne Shqiperi
Se rugecet jane ritur te lire ne femini, --pasi ata behen rugece te cilet familja nuk ju kushton rendesi per edukim moral ne femini
DHe kur i shifja une ne pune e siper , edhe femrat edhe meshkujt e kishin ate guximin, apo paturpesine ne te kekruar dicka pa drojtje fare
Ndersa ne ,qe jemi ritur nen tutelen e prinderve ne Shqiperi jemi te permbajtur , por kjo eshte gabim
Keta kane edhe nie dicka tjeter ,ne fakt kete e kane te gjithe te huajte me ne
Kur ti flet me ta , dhe ne te folur e siper duket qe po i ve ne maj te qilloit , dhe je shume me i pregatitur se ata , ata nuk te flasin me
Ata te bejne shok ty, nqs ti ju vjen atyre pas avazit, por nqs ai e kuptn qe ti je me lart se ata , keta nuk te flasin me per biseda.......
Nejse , une them qe keta nuk lexojne shume, shqiptaret lexojne me shume,
por keta per shkak te jetes qe e kane kaq shume te lire dhe moderne , jane shume street smart
Biles jane me shume street smart se europianet.........Europianet jane njeciike slow ne jeten e perditeshme krahasuar me amerikanet
Amerikanet kane tipin e shqiptarit . Jane arrogant ,me te gjitha veset , por keta jane shume street smart ,
dhe gjykojne drejt
E meta e ketyre eshte se nuk lexojne .
Shqiptaret ne pergjithesi lexojne