kurt
.........
Regjistruar: 29/12/2007
Vendbanimi: ......
Mesazhe: 5021
|
Citim: Po citoj ato që tha kundershtuesja
Asnjhere se kam kuptuar aktin e gjakmarrjes dhe nuk mund te bie dakort me te .Ti ve ne vend nderin familjes,por njekohesisht ,po i hap varrin asaj.Jeta e femijeve,familjareve te tu nuk eshte me e sigurt.Cdo dite do luftoni me vdekjen.Asgje e mire nuk vjen nga gjakmarrja.Ka shtet per t'i gjykuar keta vrases.Pse duhet te ulesh dhe ti ne nivelin e vrasesit,lere shtetin te realizoj hakmarrjen tende .Une kurre nuk do ta merrja nje burre ,qe vjen nga nje familje e tille.Kurre nuk kisha per te qene e lumtur apo e sigurt per jeten tone e femijeve .
kundershtuese: e kuptoj se e don jeten dhe don tja kalosh ne harmoni dhe gezim, kjo eshte normale per nje njeri normal, te gjithe deshirojme nje gje te tille.por cfar burri do martoje ti? nese burri jot nuk eshte i gatshem te japi jeten e vet pa menduar aspak per mbrojtjen tende dhe te femijeve, nese jeta juaj vihet ne rrezik. nese nje kriminel i pist hyn ne shtepine tende dhe masakron ty dhe femijet e tu (kjoft larg) atehere si mendon ti?! ky burr te presi per ligjin e shtetit te hakmerret. pra!! varet them une, gjakmarrja ndikon edhe ne nje sjellje te mire te njerzve.
Ps, edhe kriminelat kur e dine se nje popull si ai i veriut me tradita qe besojn ne hakmarrje do mendohen dy here para se te kryejn nje krim ndaj teje. sikur cdo kriminel i ndyre te mendoje se cfar do i ndolli familjes se tyre nga hakmarrja, atehere nuk do ket shume kriminela ne shqiperin tone.pra aty ku nuk rrespektohet ligji ose frika e ligjit te rrept, ne disa raste kjo sherben per nje qetesi dhe miresjellje ne pergjithesi te njerzve. ne shqiperi shume rrespektonin vetem ata qe kishin vellezer dhe shume meshkuj ne shpi, thjesht nga frika, jo nga burreria. kjo eshte thjesht nje prapambetje dhe mungese burrerie mungese integriteti qe ka existuar ne rrethet tona shoqerore ne shqiperi, nese nuk e bind diken se je capable of killing nuk je i rrespektuar dhe do mundohen te marrin neper kembe, pra varet se ku jeton!? ne nje bote te qytetruar njerzit behen edhe me te bute, me te dhogjikshem, varet se ku jeton, nese jeton ne jungel instinkti per te mbijetuar do te kontrolloi trurin tone. nuk mund te jemi te dhogjikshem me nje kafsh te eger, duhet t'i shmangemi por gjithmon duhet te jemi te gatshem te mbrojm veten.
une nuk e kam lexuar kanunin por jam i mendimit se ka patur vlera te dobishme me shume se sa i japin njerzit sot...
P,s shteti i izraelit eshte nje shtet i fuqishem qe rrespektohet nga gjithe bota, personalisht nuk jam tifoz i madh i tyre por me beri pershtypje shume nje taktik qe ata perdorin me ata vetvrasesit arabic qe vrasin civila neper autobuza, kafene etj etj. me intrigoj shume se si nje shtet modern i fuqishem si israeli te perdorin taktikat dhe ligjin kanunit shqiptar.
kur prime ministri i izraelit Ariel Sharon erdhi ne USA per nje vizit, disa gazetar i bene pyetje atij: pse shteti juaj urdheron eliminim e familjeve te terroristave?! ky esht nje krim ndaj njerzimit komentuan gazetaret. ai u pergjigj: neve ndjekum nje code qe existon ne albania me shume se 500 vjet tha ai. kanuni i lek dukagjinit theksoj ai. edhe shteti jone ka adoptuar ate ligj theksoj ai, nje dhemb per nje dhemb, nje gisht per nje gisht, nje sy per nje sy. e vetmja rruge se si mund te mbijetojme theksoj ai.
personalisht nuk me pelqejn padrejtsinat qe ben ai shtet, por e verteta eshte se ata kan mbijetuar, dhe perparuar shume, edhe pse te rrethuar me shtete qe dojn ta zhdukun po t'i jepet mundesia.kij inatin e foli hakun eshte nje thenie. per neve qe jetojme ne nje vend te qytetruar ne nje rreth shoqeror te qytetruar qe e dojn jeten dhe e shijojn, ne thjesht jemi me fat. por ne anje menyre nuk mund t'i cilsesojm kafshe ata qe jane traped ne nje sesciety te tille. eshte vet vendi dhe ashtu behet kuvendi atje. thjesht nje tragjedi dhe shpresoj me gjith zemer qe ai zjarr te shuhet sa me shpejt, dhe te merremi me shume me humorin e bukur te pasur tone verior, kur ne pallatin e sporteve ne shkoder per here te pare kam pare zef deden live, kam qeshur me lot, tani eshte kthyer ne kishe.
shpresoj me gjithe zemer qe nje dite te kthehet ajo harmoni, ai humor i pasur i bukur qe eshte lindur ne shpirtin e shkoder loces dhe malsise se madhe, ku fjale si kto jane perdorur gjithmon: nadja e mire, si ke njeh, dashamire, e naten e mire. shpresoj qe rrezet e diellit te shkeqejn dhe kjo vrancin e erret qe ka mbuluar vendin tim te zhduket njehere e pergjithmon ...
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|