Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Legalize it!?
Jeni PRO apo KUNDER legalizimit eventual te drogerave te lehta?
PRO
KUNDER
   Ky sondazh nuk mbyllet asnjëherë [Modifiko Sondazhin (vetëm moderatorët)]
Gjithsej 7 faqe: « 1 2 3 [4] 5 6 7 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
amor alucius
Ennology

Regjistruar: 11/04/2003
Vendbanimi: city of the sin
Mesazhe: 7605

Nje mik i imi i ngushte ne Hollande i mbjell ne kopesht per efekte dekorative me nga 5 bime (kaq lejohen per perdorim vetjak)

Hollanda eshte shembulli perfekt qe duke legalizuar perdorimin e softdrugs dhe prostitucionit ka ulur nivelin e kriminalitetit ne vend. Une jam pro legalizimit. Madje, ne shume vende te tjera Europiane edhepse nuk e kane legalizuar, kur policia kap njerez me sasira te vogla Cannabis qe jane per perdorim vetjak, nuk bejne as proces-verbal, as nuk i ndjekin ligjerisht. Pra dhe vendet komshinj me Hollanden, jane duke marre shembullin hollandez dhe jane drejt legalizimit te softdrugs.
Ne Hollande hyjne ne coffeeshops njerezit lirisht dhe aty i kane te afishuar cmimet tamam si ne menune e pijeve ne kafe te tjera.

Nese jam pro perdorimit per efekte te tjera shendetesore, eshte ceshtje tjeter, por duke marre parasysh qe ditet e sotme drogat e lehta mund te blihen rehat, atehere pse shteti te ushqeje tregun e zi? Pse te mos i legalizoje, keshtu ka dhe nje vizion me te qarte ne lidhje me perdoruesit dhe mund t'a kontrolloje me mire.

Modifikuar nga amor alucius datë 02/09/2008 ora 18:57

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 02 Shtator 2008 18:48
amor alucius nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të amor alucius Kliko këtu për të kontaktuar me amor alucius (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: amor alucius Shto amor alucius në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto amor alucius në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kurt
.........

Regjistruar: 29/12/2007
Vendbanimi: ......
Mesazhe: 5021

marijuana nuk eshte e demshme per mendimin tim, une shikoj turll qe e thith c'do dite dhe eshte gjithmone paqesor, cte keqe ka kjo?! ndersa alkoli i ben njerzit te cmendur.

nejse, persa i perket brain cells kjo eshte nje propogant e vjeter qe nuk duhet te besohet, truni i njeriut riprodhon brain cells apo newrons (whatever u call-em) gjithmone me biliona dhe nuk eshte e mundur qe droga sidomos marijuana te shkaterroje trurin ne nje nivel aq te demshem.
nese e keni verejtur disa nga njerzit me te sukseshem jane ata qe kane bere droga dikur dhe i kane lene, sikur drogat t'i kishin demtuar trurin aq shume kto dhoj njerzish nuk do ishin ngritur kurre ne kembe me. me perjashtim te heroines and math etj etj...

kam degjuar se frojdi ka bere shume droga kur ka shkruar...!!!

Mesazh i vjetër 02 Shtator 2008 19:07
kurt nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kurt Kliko këtu për të kontaktuar me kurt (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: kurt Shto kurt në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kurt në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
lezhjani-82
I Pavdekshem

Regjistruar: 02/01/2005
Vendbanimi: Eternity...
Mesazhe: 4813

Frojdi ka bere Kokaine

Mesazh i vjetër 02 Shtator 2008 19:39
lezhjani-82 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të lezhjani-82 Kliko këtu për të kontaktuar me lezhjani-82 (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të lezhjani-82't! Kërko mesazhe të tjera nga: lezhjani-82 Shto lezhjani-82 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto lezhjani-82 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kurt
.........

Citim:
Po citoj ato që tha lezhjani-82
Frojdi ka bere Kokaine
prandaj paska kaluar krejt ai me ato teorinat e tij

ne anen tjeter, mos harrojme se shumica ndoshta te gjithe artistet qe muziken, filmat, picturat, etj etj, qe neve ia shijojm, jane drogaxhi, ju pelqen apo jo ky eshte fakt.

per mendimin tim cdo gje qe behet shpeshhere dhe ves, nuk eshte e dobishme per shendetin, as sexi. nejse kjo e fundit eshte nje droge e rrezikshme shume, i might get addicted but i'm willing to gamble

Mesazh i vjetër 02 Shtator 2008 20:02
kurt nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kurt Kliko këtu për të kontaktuar me kurt (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: kurt Shto kurt në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kurt në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Fajtori
Apo jo?

Regjistruar: 11/06/2002
Vendbanimi: Europe
Mesazhe: 10706

Citim:
Po citoj ato që tha kurti
nejse, persa i perket brain cells kjo eshte nje propogant e vjeter qe nuk duhet te besohet, truni i njeriut riprodhon brain cells apo newrons (whatever u call-em) gjithmone me biliona dhe nuk eshte e mundur qe droga sidomos marijuana te shkaterroje trurin ne nje nivel aq te demshem.

Mesa di une truri nuk prodhon neurone gjate jetes (me perjashtime te rralla). Numri i neuroneve eshte fiks. Aresyet jane te shumta, mjafton te kihet parasysh qe qeliza qe jep sinjalin per te ngritur kemben fillon ne koke dhe mbaron nga fundi shtylles kurrizore. Eshte e pamundur sot per sot te zevendesohen keto qeliza, te cilat formohen javet e para te shtatzanise.

Nese drogat vdesin qelizat e trurit kete se di, por truri ka kapacitet te riorganizohet. Pra edhe nese vdesin disa neurone funksionet mund vazhdojne fale neuroneve te tjera. Kjo vlen per vdekje te vogla neuronale, jo per vdekje masive. Dhe sidoqofte eshte e vertetuar boterisht qe inteligjenca nuk varet nga numri i neuroneve por nga organizimi i brendshem i trurit.

Mesazh i vjetër 02 Shtator 2008 21:39
Fajtori nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Fajtori Kliko këtu për të kontaktuar me Fajtori (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Fajtori't! Kërko mesazhe të tjera nga: Fajtori Shto Fajtori në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Fajtori në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Piktor
Artist

Regjistruar: 03/02/2007
Vendbanimi: larg & afer
Mesazhe: 10972

Oreksi shtohet duke ngrene.
Se pari te legalizosh drograt ne Shqiperi jo vetem qe eshte shpjet, shume shpjet te flitet, por duhet te shtohet sa me shume lufta kundra tregtarve dhe ndergjegjsimin e perdoruesve. Mbjellsit jane te fundit qe duhet te perfundojne ne burg . Policia ate pune ka te shkurtoje rrenjet e canabisit edhe pa e ditur pronarine e ares apo tokes apo malit.

Te legalizosh drograt e lehta do te thote tu japesh mundesine dhe atyre qe nuk duan ta marrin.

Mesazh i vjetër 02 Shtator 2008 22:38
Piktor nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Piktor Kliko këtu për të kontaktuar me Piktor (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Piktor Shto Piktor në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Piktor në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kurt
.........

Citim:
Po citoj ato që tha Fajtori

Mesa di une truri nuk prodhon neurone gjate jetes (me perjashtime te rralla). Numri i neuroneve eshte fiks. Aresyet jane te shumta, mjafton te kihet parasysh qe qeliza qe jep sinjalin per te ngritur kemben fillon ne koke dhe mbaron nga fundi shtylles kurrizore. Eshte e pamundur sot per sot te zevendesohen keto qeliza, te cilat formohen javet e para te shtatzanise.

Nese drogat vdesin qelizat e trurit kete se di, por truri ka kapacitet te riorganizohet. Pra edhe nese vdesin disa neurone funksionet mund vazhdojne fale neuroneve te tjera. Kjo vlen per vdekje te vogla neuronale, jo per vdekje masive. Dhe sidoqofte eshte e vertetuar boterisht qe inteligjenca nuk varet nga numri i neuroneve por nga organizimi i brendshem i trurit.

ndoshta ke te drejt po m'duket se truni i riprodhon fajtoro, patjeter te jete e vertet se e kam pare ne discovery science chanel bile bile me kujtohet mire se thoshte me kalimin e kohes i zevendeson te gjitha qelizat qe drogat apo hapat qe merr etj kane shuar, me vazhdimin e kohes pasi i len drogat...

piktor: sa per ne shqiperi ndoshta ke te drjte por qe oreksi vjen duke ngrene nuk eshte e vertet. eshte si puna e alkolit, me pelqen ligji evropian qe 17- 18 vjecaret jane te lejuar te perdorin alkol dhe nuk behet rromuje aspak ne evrope kurse ktu ne usa te gjithe ata qe jane nen moshen 21 vjecare bejn skandalet me te shemtuara nga alkoli, thjesht se i duket si aventure meqe eshte ilegalisht per nje njeri nen moshen 21 te pij alkol.
pra nese e bejn ilegale rinia do temptohen ta bejne me shume se sa sikur te ishte legale...nejse kshtu mendoj une

Mesazh i vjetër 03 Shtator 2008 02:09
Tulipani
< ArtHolic >

Regjistruar: 12/01/2007
Vendbanimi: Secret Garden
Mesazhe: 4717

Piktor s'jam shume dakort me teorine se Te legalizosh drogat e lehta do te thote tu japesh mundesine dhe atyre qe nuk duan ta marrin.
Ata qe s'duan ta marrin s'kane per ta marre dhe sikur ta kene perpara ,se fundja me zor njeri s'po ua jep as tani. Po qe duhen ndryshuar shume gjera dhe kjo duhet bere. psh se kam kuptuar pse disa substanca konsiderohen te demshme dhe jane te jashtligjshme (ne rastin tone disa droga te lehta) ndersa kur flasim per armet mjafton te kesh lejen dhe mund ta perdoresh. fundja me duket me me rrezik arma se sa nje qe konsumon dicka nga lista e drogave te lehta.

Ke te drejte kur thua se duhen sensibilizuar njerezit ne pergjithesi e ne vecanti perdoruesit . Sipas teorise time ti biem vec tregtareve nuk shkojme gjekundi, keshtu do te benim vec shtrenjtimin e mallit e jo largimin e konsumatoreve sepse dihet se drogat (ato te rendat qe krijojne varesi) nuk jane nje gje qe lihet si sot si neser. Keshtu ai dipendenti do vazhdonte te konsumonte dhe pse me nje cmim me te larte, ndoshta do futej dhe ne rrugen e krimit per te siguruar parate e do ishim perseri ne udhekryq. Politikat sociale s'kane qene asnjehere nje gje e lehte.

Mesazh i vjetër 03 Shtator 2008 02:15
Tulipani nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Tulipani Kliko këtu për të kontaktuar me Tulipani (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Tulipani Shto Tulipani në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Tulipani në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
AndreaPirelli
Veteran ne forum

Regjistruar: 06/03/2008
Vendbanimi:
Mesazhe: 5672

Citim:
Po citoj ato që tha kurti
ndoshta ke te drejt po m'duket se truni i riprodhon fajtoro, patjeter te jete e vertet se e kam pare ne discovery science chanel bile bile me kujtohet mire se thoshte me kalimin e kohes i zevendeson te gjitha qelizat qe drogat apo hapat qe merr etj kane shuar, me vazhdimin e kohes pasi i len drogat...

Kjo eshte sfera e Amorit, pyesni ate ...... .

Mesazh i vjetër 03 Shtator 2008 06:23
AndreaPirelli nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të AndreaPirelli Kliko këtu për të kontaktuar me AndreaPirelli (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: AndreaPirelli Shto AndreaPirelli në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto AndreaPirelli në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kurt
.........

une kam provuar te pij marijuana disa here kur kam qene me i ri, nuk me pelqen thjesht se me ben paraniod shume dhe nuk kam nevoje per gje te tille meqe nganjehere me vijn natyrally paraniod/enxiety atacks. por njerzit me te mire, easy going tipa dhe shume cool m'u hang out me ta, jane disa tipa qe i quajm stoners ktu ku jetoj une, tipa qe nuk t'a merzisin dhe nuk merziten per asgje kurre, loz golf me disa nga kto... cool people...

p.s. nuk do gjeni raste qe nje stoner te beje krime, thjesht se ata vetem duan te hajne te rrine ne shpi duke shikuar tv apo te lozin ndonje loje qe nuk eshte shume e lodhshme fizikisht. p.s PStation2, dembela

mdersa alkoli dhe drogat e tjera te gjithe e dime se c'far i bejn njerzve.

faktikisht tani qe po mendoj me thelle ajo duhet patjeter te legalizohet ne shqiperi, se edhe gjakmarrjet dhe krimet do pushojne ne nje mase te papare mepare, jam komplet serizisht kur e them kte.

une marr ne shembull Seattle Kanadane dhe Californin, ku njerzit pijn marijuana me shume se askund, ne pergjithesi ata jane tipat me te kollajt per te kaluar kohe me ta, ne syte e shume njerzve agresiva kta dhoj tipash mund te quhen "soft" por e verteta eshte se ata dojne vetem te shijojn jeten me gjerat me te thjeshta, dojn muzik, ushqim, art, discovery chanels anamal planet, national geografik explorer etj, por kurre e perseris kurre ngaterresa dhe shamata...

Mesazh i vjetër 03 Shtator 2008 13:17
Ora tani: 11:01 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 7 faqe: « 1 2 3 [4] 5 6 7 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Legalize it!?

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar