qershor13
Vagabonding

Regjistruar: 05/02/2003
Vendbanimi: Rio
Mesazhe: 2547
|
Çela: Tirana, "kafshatë" që kapërdihet
Presidenti i kuqebluve shprehet tepër optimist për suksesin e skuadrës së tij me bardheblutë.
"Vllaznia i ka forcat, i ka elementët e duhur, e ka dëshirën dhe egon për ta mundur Tiranën." Kjo është deklarata e presidentit të saj, Agron Çela, bërë në pragndeshjen e kësaj supersfide të javës së 14-të të kampionatit. Bosi shkodran nuk ka harruar t'i lërë një vend të veçantë edhe tifozerisë kuqeblu, e cila, sipas tij, do të luajë një rol të rëndësishëm në fatin e këtij takimi. Duke folur për përgatitjet e skuadrës së tij, Çela ka theksuar herë pas here se, përkundër respektit për bardheblutë, ato janë një skuadër që mund të kalohet me sukses. Një besim të tillë, njëshi i presidencës shkodrane e bazon te besimi që ka te djemtë që përfaqësojnë sot Vllazninë.Ja si shprehet ai në intervistën e tij ekskluzive për "Sportin shqiptar":
- Zoti Çela, të shtunën ju pret një takim shumë i rëndësishëm dhe i vështirë përballë Tiranës. A mendoni se nga ky takim varen edhe pretendimet e mëtejshme të Vllaznisë në kampionat?
- Jo, nuk mendoj kështu. Pavarësisht nga çdo rezultat i këtij takimi, Vllaznia do t'i synojë gjithnjë objektivat e saj, për të shkuar drejt kreut, aty ku rreshtohen ekipet më të mira.Megjithatë, ashtu si në çdo takim tjetër, edhe këtë herë do të hyjmë në fushë për të fituar, pavarësisht se me çfarë kundërshtari do të ndeshemi.
- Pra, sipas jush, përballja me Tiranën nuk mund të rreshtohet ndër më të rëndësishmet e kampionatit për kuqeblutë?
- Kjo as që diskutohet. Takimi me Tiranën, që do të luhet nesër në "Loro Boriçi", rreshtohet pa frikë mes më të rëndësishmeve të këtij kampionati. Sfidat mes këtyre dy ekipeve kanë qenë të mirëpritura gjithnjë, prandaj besoj se e tillë do të jetë edhe këtë herë për të dy tifozeritë tona.
- A ju frikëson Tirana?
- Po të jetë për frikë, as që bëhet fjalë, sepse diferencat e ekipeve nuk janë të tilla sa t'i mbivlerësosh apo nënvlerësosh ata. Kuptohet, ne e respektojmë Tiranën, sepse është një emër i madh i futbollit shqiptar, që vazhdon t'i japë tonin edhe këtij kampionati, por kjo nuk do të thotë që do të hyjmë në fushë si inferiorë karshi saj. Përkundrazi, këtë ekip e konsiderojmë plotësisht të kalueshëm, ose, siç thonë në Shkodër, "kafshatë" të kapërdishme.
- A keni besim të plotë se mund ta arrini suksesin në takimin e nesërm?
- Patjetër që po. Ne kemi një nga ekipet më të mira të kampionatit, ndonëse në përbërje ka shumë djem të rinj. Edhe në fazën e parë, kur askush nuk e besonte, kemi qenë farë pranë marrjes së pikës brenda në "Qemal Stafa". Që atëherë lojërat tona kanë ardhur gjithnjë në rritje dhe, nëse do të kishim pasur pak më tepër fat, apo gjyqtarët të mos na kishin rënë në qafë, do të kishim qenë shumë më lart në renditje. Pretendimet tona janë maksimale.
- Cila është pika më e fortë e skuadrës tuaj, sipas jush?
- Dëshira e futbollistëve dhe e stafit drejtues për të dhënë maksimumin e tyre. E thashë edhe më lart, se gjysma e ekipit janë djem të rinj, por që po luajnë në mënyrë të shkëlqyer ashtu si titullarët e tjerë. Kjo, pasi në mendjen e tyre është ngulitur fort qëllimi për ta përfaqësuar denjësisht fanellën që kanë veshur. Është pikërisht ky fakt që më bën të besoj se këta djem do të vazhdojnë të bëjnë gjëra të mira edhe në të ardhmen.
- Së fundi, sa mendoni se do të ndikojë zhvillimi i këtij takimi në "Loro Boriçi" për Vllazninë tuaj?
- Shumë, pasi dihet tashmë se cila është tifozeria shkodrane. Mendimi im është që këta tifozë do të luajnë një rol kryesor në fatin e kësaj ndeshjeje. Nga interesimi që është shfaqur këto ditë, pritet që të shtunën, në tribunën e "Loro Boriçit", të ketë një numër rekord tifozësh kuqeblu, të organizuar me flamuj dhe me banderolat e tyre karakteristike. Rritja e lojës dhe e rezultateve të Vllaznisë po i rikthen tifozët shkodranë në stadium dhe kjo është pozitive. Prandaj edhe ne do të japim maksimumin për të mos i zhgënjyer nesër ndaj Tiranës.
Lo scopo della nostra vita è di servire la Forza che ci ha creati,e dalla cui misericordia o approvazione dipende il nostro stesso respiro,servendo con lealtÃ_ le Sue creature.Questo significa amore,che dovrebbe sostituire l'odio che si vede ovunque.
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|