Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Si ndihen fëmijët përballë një lidhjeje të re të mamit? - Jepni mendimin tuaj -
Gjithsej 5 faqe: « 1 2 3 [4] 5 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
kotka
.....

Regjistruar: 21/06/2007
Vendbanimi: .....
Mesazhe: 3612

Giasu piktor.

Femijet jane gjithmone xheloze Piktori im, mbaj mend veten time edhe kur isha akoma studente, nuk me pelqente ideja qe mamaja ime te behej e bukur ne mengjes kur shkonte ne pune. Me pelqente kur e sodisja une ne shtepi, por jo ta sodisnin te tjeret.

Po keshtu ndosh edhe me mua tani, une pres ndonje fjale te mire, femijet kthejne koken nga ana tjeter, kur une i pyes : "si dukem sot".

Kjo vjen jo se nuk na duan femijet, por na duan shume.

Tani qe mamaja ime eshte afer 75, dhe duket shume e re, tashme une jo vetem qe nuk jam me xheloze, por dua une vete t'i gjej nje shok te mire te pershtatshem per te, qe ajo te kaloje vite te lumtura pleqerie.

Kjo nuk do te thote disrespect per babane tim, perkundrazi shume dashuri per nenen time, edhe pse ajo me shikon me cudi dhe qesh me te madhe.

Pra femijet vertet ndryshojne, por edhe neve ndryshojme i dashur Piktor.

Une isha ajo qe nuk doja ta shihja memen time me te kuq buzesh kur ishte e re, une jam ajo qe dua t'i gjej nje njeri te mire te kaloje ditet e renduara te pleqerise.

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 15 Maj 2008 22:43
kotka nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kotka Kliko këtu për të kontaktuar me kotka (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të kotka't! Kërko mesazhe të tjera nga: kotka Shto kotka në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kotka në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
BIONDIA
Ne zemren tende.

Regjistruar: 02/03/2006
Vendbanimi:
Mesazhe: 10184

Per nje femije ne moshe te vogel nje ndarje nuk eshte aq dhe traumatike sepse mesohet me shpejt me ndryshimet por kur ky femi fillon te rritet e te kuptoje eshte shume e veshtire ti shpjegosh se ajo dashuri qe kishe per babin e tij o per mamin mbaroi .
Po te jetoja nje gje te tille do preferoja qe derisa djali o vajza ime te rriteshin te kuptonin ne jeten e tyre te peditshme mos fusja nje njeri dhe pse ndoshta deri ateher une sdo isha me e re o ne gjendje te gjeja dike qe rrinte me mua do mundohesha ne kete situat ti qendroja afer tyre dhe ti tregoja se une dhe babai i tyre dhe pse nuk jemi me baske i duam shume .Dhe me babane e tyre do mundohesha te kisha nje raport miqesor per hir te ketyre femije sepse shpesh here femijet vuajne kur prinderit zihen si qente se kush do ti maje se sa leke do u kalojne jane egoiste mendojne vetem veten e tyre dhe jo femijet keta femije behen pretekst per tu hakmarre.
Ndoshta problemi me i madhe eshte kur keta femije fllojne te shikojne 3 baballare ne muaj o 3 mami ne dite ateher do ishte nje problem i madh se ndoth shpesh shikon qe i nderrojne perdite e ky femi nuk ka nje figure te qendrueshne qe ta marri si shembull ne jeten e tij eshte i corjentuar .
Nje lidhje e re si cdo gje e re ka te mirat dhe te keqijat e saj nganjeher takon njeriun qe te ofron ty dhe femijes tend nje jete te mrekullueshme por nganjeher dhe nga ato qe ngrene dore mbi ty dhe femijen tend(dhe raste ka me shumice) ja kjo eshte frika me e madhe se per egoismin tend vuan nje fmei qe ska faj ne zgjidhjet e tua .

Mesazh i vjetër 15 Maj 2008 23:50
BIONDIA nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të BIONDIA Kliko këtu për të kontaktuar me BIONDIA (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: BIONDIA Shto BIONDIA në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto BIONDIA në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Piktor
Artist

Regjistruar: 03/02/2007
Vendbanimi: larg & afer
Mesazhe: 10972

Citim:
Po citoj ato që tha kotka
Giasu piktor.

Femijet jane gjithmone xheloze Piktori im, mbaj mend veten time edhe kur isha akoma studente, nuk me pelqente ideja qe mamaja ime te behej e bukur ne mengjes kur shkonte ne pune. Me pelqente kur e sodisja une ne shtepi, por jo ta sodisnin te tjeret.

Po keshtu ndosh edhe me mua tani, une pres ndonje fjale te mire, femijet kthejne koken nga ana tjeter, kur une i pyes : "si dukem sot".

Tani qe mamaja ime eshte afer 75, dhe duket shume e re, tashme une jo vetem qe nuk jam me xheloze, por dua une vete t'i gjej nje shok te mire te pershtatshem per te, qe ajo te kaloje vite te lumtura pleqerie.

Kjo nuk do te thote disrespect per babane tim, perkundrazi shume dashuri per nenen time, edhe pse ajo me shikon me cudi dhe qesh me te madhe.

Une isha ajo qe nuk doja ta shihja memen time me te kuq buzesh kur ishte e re, une jam ajo qe dua t'i gjej nje njeri te mire te kaloje ditet e renduara te pleqerise.

Eksperienca eshte gje e madhe mike. Kjo qe thua ti eshte nje gje e perjetuar dhe natyrisht menyrat e konceptimit te jetes ashtu siikrse ke thene diku te perceptimit, te librave kur ju rikthehem me duket sikurse i lexoj per here te pare eshte menyra jote e re tashme e krijuar ne konceptimin e gjerave. Dje mbarov se rilexuari nje roman, dmth per te 5 here dhe sa here qe e lexoj zbuloj diçka te re.

Mesazh i vjetër 16 Maj 2008 01:07
Piktor nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Piktor Kliko këtu për të kontaktuar me Piktor (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Piktor Shto Piktor në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Piktor në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
dhoma666
djale i mire,,,,,,

Regjistruar: 20/01/2007
Vendbanimi: duke shaluar,,,instiktet....
Mesazhe: 325

Citim:
Po citoj ato që tha smeagol

o shoku ca flet?po ben shaka

eh,,,,sikur te mendoja ashtu ne te vertete.............nuk do te isha takuar akund me veten time.......

Mesazh i vjetër 16 Maj 2008 18:26
dhoma666 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të dhoma666 Kliko këtu për të kontaktuar me dhoma666 (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: dhoma666 Shto dhoma666 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto dhoma666 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
IQVLORA
me pushime

Regjistruar: 17/09/2003
Vendbanimi: Europe
Mesazhe: 2750

Citim:
Giasu piktor.

Te lumte mikja ime !Jane shume te verteta ato qe thua.Fjale te mencura te nje zonje simpatike dhe inteligjente.Pak a shume edhe une kam vuajtur nga e njejta sindrome kotka.Kishte raste qe shkonim ne dasma me te dy prindrit.Ne dasem do te kercesh me te njohur e te panjohura.Kur ime me kercente me ndonje te panjohur,po ashtu edhe im at, atehere une pelcisja nga inati dhe kish ndodhur qe sime meje i kisha thene menjane qe te mos kercente me te panjohur..Nuk doja pra.Kur i mendoj tani me vjen per te qeshur me veten time.Kuptohet qe kam qene femije dhe dashuria e lidhja me prindrit ishte shume e fuqishme.Tani edhe pse prindrit e mij jane pleq,80,72 une i dua te jene te rinj e te rrojne shume.Keto lloj ndjenjash e perceptimesh per jeten e prinderve kur je ende i paformuar,je femije jane te natyreshme per kedo.Kam vene re qe djali im i vogel i terheq vrejtje sime shoqeje per ndonje veshje.Degjoje me thote mua ajo dhe ne qeshim me te.Por mesoni nje dicka nga une.Kush nuk e ka provuar jetesen pa njerin prind,mos e provofte kurre.Njerka u be edhe bakllava dhe nuk e hengren femijet e gjetur tek burri!!!!!!!!!!!Por jeta duhet vazhduar.Kush eshte i zoti me'' lufte'' e perpjekje te vazhdueshme mund t'ja arrije t'ja dale edhe ne keto kushte.

Respekte per ju kotka

Mesazh i vjetër 16 Maj 2008 18:50
IQVLORA nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të IQVLORA Kërko mesazhe të tjera nga: IQVLORA Shto IQVLORA në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto IQVLORA në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kotka
.....

Regjistruar: 21/06/2007
Vendbanimi: .....
Mesazhe: 3612

Citim:
Po citoj ato që tha IQVLORA

Te lumte mikja ime !Jane shume te verteta ato qe thua.Fjale te mencura te nje zonje simpatike dhe inteligjente.Pak a shume edhe une kam vuajtur nga e njejta sindrome kotka.Kishte raste qe shkonim ne dasma me te dy prindrit.Ne dasem do te kercesh me te njohur e te panjohura.Kur ime me kercente me ndonje te panjohur,po ashtu edhe im at, atehere une pelcisja nga inati dhe kish ndodhur qe sime meje i kisha thene menjane qe te mos kercente me te panjohur..Nuk doja pra.Kur i mendoj tani me vjen per te qeshur me veten time.Kuptohet qe kam qene femije dhe dashuria e lidhja me prindrit ishte shume e fuqishme.Tani edhe pse prindrit e mij jane pleq,80,72 une i dua te jene te rinj e te rrojne shume.Keto lloj ndjenjash e perceptimesh per jeten e prinderve kur je ende i paformuar,je femije jane te natyreshme per kedo.Kam vene re qe djali im i vogel i terheq vrejtje sime shoqeje per ndonje veshje.Degjoje me thote mua ajo dhe ne qeshim me te.Por mesoni nje dicka nga une.Kush nuk e ka provuar jetesen pa njerin prind,mos e provofte kurre.Njerka u be edhe bakllava dhe nuk e hengren femijet e gjetur tek burri!!!!!!!!!!!Por jeta duhet vazhduar.Kush eshte i zoti me'' lufte'' e perpjekje te vazhdueshme mund t'ja arrije t'ja dale edhe ne keto kushte.

Respekte per ju kotka

FLM VLORA

Te kerceja me ndonje te huaj the?????, pu, pu, pu noway
Une edhe me tim shoq kur kerceja ne ndonje sebep, ata vuanin nga xhelozia dhe na futeshin neper kembe, qe te na prishnin vallezimin duke bere sikur qanin ose dicka u mungonte, qe une pastaj ti merrja hopa ne krah dhe keshtu vallezimi prishej

Te njejten gje bente edhe mbesa, kur ime moter kercente me te shoqin dhe babane e saj.

Femija ka nevoje per te dy prinderit kuptohet, por kur kjo bashkejetese midis prinderve eshte e pamundshme, une jam e mendimit me mire te ndare dhe femija te rritet ne qetesi dhe harmoni.

Mesazh i vjetër 16 Maj 2008 19:00
kotka nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kotka Kliko këtu për të kontaktuar me kotka (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të kotka't! Kërko mesazhe të tjera nga: kotka Shto kotka në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kotka në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
IQVLORA
me pushime

Regjistruar: 17/09/2003
Vendbanimi: Europe
Mesazhe: 2750

?
Jemi rrace e poshter!
Dakord jam edhe une me mendimin tend.

Mesazh i vjetër 17 Maj 2008 16:36
IQVLORA nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të IQVLORA Kërko mesazhe të tjera nga: IQVLORA Shto IQVLORA në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto IQVLORA në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
amor alucius
Ennology

Regjistruar: 11/04/2003
Vendbanimi: city of the sin
Mesazhe: 7605

Citim:

Ke sh. te drejte Kotka kur thua qe njeriu ka nevoje per dike ne jete, sidomos ne ate moshe. Femijet shqiptare vazhdojne t'i shohin prinderit si prone, jo si individe qe kane nevojat e tyre ashtu siç i kemi dhe ne vete. Njeriu ka fatkeqesira ne jete, njeriu duhet t'i stimuloje te afermit qe te rilidhin jeten e tyre me dike tjeter.S'ka gje me te keqe besoj se vetmia ne pleqeri.
Mamaja jote pikerisht ne ate moshe e ndjen me teper vetmine dhe ti ke sh. te drejte kur shpreh deshira te tilla.

Mesazh i vjetër 22 Maj 2008 03:59
amor alucius nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të amor alucius Kliko këtu për të kontaktuar me amor alucius (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: amor alucius Shto amor alucius në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto amor alucius në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
AndreaPirelli
Veteran ne forum

Regjistruar: 06/03/2008
Vendbanimi:
Mesazhe: 5672

Citim:
Po citoj ato që tha amor alucius

Femijet shqiptare vazhdojne t'i shohin prinderit si prone,

Une jo per vete ........... .

Mesazh i vjetër 22 Maj 2008 06:42
AndreaPirelli nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të AndreaPirelli Kliko këtu për të kontaktuar me AndreaPirelli (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: AndreaPirelli Shto AndreaPirelli në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto AndreaPirelli në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
bruni22
W la mussa

Regjistruar: 30/04/2008
Vendbanimi: mu ke guri, qe bon xixa
Mesazhe: 1800

Citim:

Femija ka nevoje per te dy prinderit kuptohet, por kur kjo bashkejetese midis prinderve eshte e pamundshme, une jam e mendimit me mire te ndare dhe femija te rritet ne qetesi dhe harmoni.

te gjith e kemi kaluar femirin, dhe e dim shum mir qe nje femi nuk harron kollaj sidomos kur shikon qe prindrit e tij nuk ven dakord. edhe pse mbase nuk arrin ti kuptoj shum gjera.
te tilla skena x te ndikojn shum negativisht dhe kjo gje do e ndjek nga pas x shum koh. jam shum dakort me ty kotka me mir te ndar sesa te vazhdojn te mundojn veten
e femin/t e tyre. c'do fillim esht i veshtir normale. po ne kete rast me mir heret se von. kur ky femi te rritet do kuptoj shum gjera, ateher do u japi te drejt secilit nga prindrit x zgjedhjen qe kan ber..

Mesazh i vjetër 22 Maj 2008 17:10
bruni22 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të bruni22 Kliko këtu për të kontaktuar me bruni22 (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: bruni22 Shto bruni22 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto bruni22 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 16:10 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 5 faqe: « 1 2 3 [4] 5 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Si ndihen fëmijët përballë një lidhjeje të re të mamit? - Jepni mendimin tuaj -

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar