Filozofia e ime jetes eshte , qe te jetosh gjithmon i dashuruar mbas nje objektivi qe te duket i pa aritshem.
Ketu mer dhe kuptimin shprehja, qe jeta eshte lufte.
Perndryshe do te merte kuptimin, si jeta e atij injorantit qe ha nje cope buke per te bere nje cop m...t. (kerkoj ndjese per shprehjen)
Mos te harojme, se jemi denuar me vdekje qe kur kemi lindur.
Aparenca e bukur te kenaq syrin, por shpesh te plagos shpirtin.
Bukuria ne aparence nje dite do te zvenitet, kurse ajo shpirterorja do te mbijetoje nder te gjitha koherat.
Ne pergjithesi shfaqjet e dobesise njerezore zhvillohen ne frazat te cilat percjellin nje vibrim patetik por edhe te detyrueshem te atyre limiteve dhe skarsiteteve te mendjes sone e cila na detyron te mendojme per egzistencen e nje qellimi e nje kuptimi te jetes.Per egzistencen e absolutes apo relatives.Keshtu qe kete teme do e konsideroja me keqardhje e dyshimte.Cdo gje qe njohim duhet ta konsiderojme si limit i asaj qe jemi.Dhe ajo qe jemi eshte kuptimi i simbologjise qe na limiton.Ajo qe jemi eshte i vetmi kuptim i jetes.
Regjistruar: 16/12/2004
Vendbanimi: ne boten time
Mesazhe: 525
Pershendetje analiste!
Qellimi i jetes them une eshte mbijetesa, perpjekja per te vaxhduar jeten qe te mos humbase raca humane, kuptimi i jetes duhet te jete ajo cka ne bejme per te arritur qellimi tone. Meqe cdo gje qe ne bejme ka pasojat e veta qofte te mira qofte te keqia ateher pikerisht aktet dhe bemat e secilit prej nesh perbejne kuptimin e jetes per secilin nga ne. Secili nga ne ka nje fat dhe ai na dikton zgjedhjet qe na jepen ne jete. Nuk shpetojme dot prej tij prandaj ne vend qe ta luftojme sepse eshte humbje kohe bejme mire ta pranojme dhe te mundohemi ti sherbejme sa me mire qellimit kryesore te jetes. ME pelqeu analagjia e bere nga unforggiven dhe mendoj se eshte me vend.