lupus iliricus
Anetar i ri
Regjistruar: 21/01/2004
Vendbanimi: UK
Mesazhe: 7
|
pershendetje
Hoj polloi---per njerezit--mbi jeriun. Gjithcka eshte politike, asgje nuk eshte jashte saj. C'do lloj levizjeje, c'do lloj marredhenje njerezore eshte ne thelb politike , sepse eshte e perbere prej njeriut, eshte per njeriun...hoj polloi.
Natyrisht qe jo gjithcka eshte politike ne kuptimin e ngushte te fjales, ate kuptim qe ne kuptojme ne shikim te pare.
Dhe poashtu, me se natyrisht ne kuptimin e gjere te fjales, eshte politike psh, se kush eshte ne krye te FFSH-se(a mund ti kujtoni emrat e tyre keto 13 vite te fundit, dhe a gjeni dicka qe korespondon me politiken), cilat programe televizive shihen-shiheshin ne pjese te ndryshme te shtetit, cilat ndermarrje i "ndertojne" urat mbi rruge te rrendesishme si korridori 8, kush eshte ne krye te kishes shqiptare dhe ne c'far "GLUHE" u drejtohet besimtareve te "vet", dhe sa shqiptar anetar te se njejtes shqetesohen per kete, politike eshte dhe marredhenja e re e cila eshte krijuar ne familjen (celiza e kombit) shqiptare, ndryshime te krijuara nga ndikimet e mevonshme te vrullshme shoqerore, marredhenja ne sistemin edukativ nxenes-pedagog, "kepurdhezimi" i medias se shkruar dhe asaj elektronike, mbjellja e ketyre ose atyre prodhime bujqesore, dhe sidomos eshte politike DISKUTIMI mbi keto dukuri, edhe me politike eshte ndikimi mbi kahjen e ketyre dukurive, dhe sigurisht se ne vazhden e kesaj logjike POLITIKE eshte edhe levizja civile e c'faredollojshme . Politika te nderuar eshte arti i te persosures, dhe si psh. thika e cila mund te perdoret per te prere buken, si dhe per te vrare njeri, ne mvarresi nga perdoruesi mund te jete negative ose pozitive(dhe me kete une nuk thash asnje gje te re , jam i vetedijshem).---Pra politika mund ti duket dikujt si MJET per tu vetpasuruar(pra si je thike qe vret--ne rradhe te pare e vret vet-vehten, ose mund ti duket si MJET par te permiresuar jeten e antareve te shoqeris, mundesisht nje pjese sa me te madhe te saj(pra si thike per te prere buke---dhe buke ne rradhe te pare e ofruar tjetrit).
E permend kete sepse dua te coj uje tek mulliri qe bluan miellin i cili gaton buken qe ka shijen e asaj te cilen e tha pak me siper "Ami"(fjali pak "kaqurele" kjo- ha ha).
Analize shume e mire dhe e kthjellet per ndikimin e nje levizjeje si MJAFT!.
Ne vazhdim dhe si perfundim, do te shtoja se MJAFT! po rregjistron rezultate.
Kjo duke mar parasysh vetkritiken e kryeministrit aktual shqiptar(une po them si gjithmon ate qe ju doni ta degjoni-doni vetkritike?them vet kritike), thirja e kryeopozitarit aktual shqiptar (per angazhim te fytyrave te reja politike per ti ndihmuar fytyren e tij te vjeter politike), shkrimi i mbretit aktual mbarshqiptar(une perfundimisht fola si simbol, qe duhet te jem )....
Por ajo qe eshte me e dobishme eshte ajo qe bluan ne intimitet ne koken e c'do shqiptari, sidomos ne koken e atyre te cilen mendojne tash me se si te krijojne MJAFTE te tjera si dhe te gjitha ato asociacione te cilat i permendi "Ami", si pasqyrim i asaj qe demokracija me te vjetra se e jona kane krijuar per hir te mbarvajtjes dhe vazhdimit me te suksessshem te simbiozes ndermjet shtetit dhe individid(edhe sikur ky individ te jet pak si i "veshtir", sepse ka vetendjesin dhe madherine e mbretit).
pershendetje te perzemerta
p.s: i nderuar "black eagle", kam pershtypjen se kuptohemi me teper se pasqyrojne shkrimet "tona", tungjatjeta.
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|