Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Besimi Fetar > Deshmitaret e Jehovait
Gjithsej 12 faqe: « 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
i_pafajshem
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 15/07/2003
Vendbanimi: Spain
Mesazhe: 383

Re: Deshmitaret e Jehovait

Citim:
Po citoj ato që tha Romeo2die4 . Keta libra predikojne se kush do te vetevritet do te marterizohet do te shkoj ne parajse .[/B]

Mos ta teprojme. Nuk e lexova pothuaj fare temen, por me beri pershtypje fjalia qe kam nxjerre me lart.

Une vete i kam lexuar here pas here librat qe shperndajne deshmitaret e Jehovait.
Ne shqip, ne greqisht, ne frengjisht dhe anglisht jane te perpikte dhe askund nuk permendet vetevrasja si shkuarje ne parajse apo si nje veper e mire, perkundrazi, denohet me force, ashtu si dhe ne te gjitha sektet e tjera te lejuara nga ligji.
Sepse ne Shqiperi familja dhe predikuesit nuk kane ate mundesi t'ua shpjegojne femijeve me mire, kjo eshte nje gje qe s'ka te beje fare me sektin ne fjale apo dhe me sekte te tjere.
Ngaqe ne Shqiperi per nje kohe nuk eshte lejuar besimi fetar, tani shoqeria eshte krejtesisht e çoroditur dhe kerkon te gjeje aty-ketu fijet e keputura , apo te lidhe te tjera qe i duken si me reale e me te besueshme. E natyrisht qe ne çdo gje do kete dhe gabime.
Per mendimin tim, vetevrasjet shkaktohen thjesht nga mungesa e informacionit dhe nga dramatizimi i gjerave ne familjet tona. Sekti ne fjale nuk eshte i krijuar rishtaz, ai ka ekzistuar shume kohe me pare, perse nuk kane vrare veten dhe besimtaret e ketij sekti ne vende te tjera te botes por vetem ne Shqiperi?

Mos ndoshta dikush apo diçka tjeter fshihet pas ketij sekti?

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 15 Qershor 2005 20:13
i_pafajshem nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të i_pafajshem Kliko këtu për të kontaktuar me i_pafajshem (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: i_pafajshem Shto i_pafajshem në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto i_pafajshem në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Colpo_di_Fulmine
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 16/04/2003
Vendbanimi: Canada
Mesazhe: 68

I kam lexuar te gjitha librat e Deshmitarve te Jehovait e asnjera nuk flet per vete vrasje e gjera te shpifura sic ke shkruar ti Romeo.

E per mendimin tim kjo eshte feja me e mire deri tani ,ato kane shume rregulla te bukura e para smerren me politike sic ta shpifin Prifterinjt e Hoxhat qe shofin te ulen ne kry te vendit , e dyta keta nuk shkojne ne lufte sic bejne sektet tjera etj . Keto nuk te kerkojne taksa sic jane ne disa vende te botes je e detyruar ti paguash kishes .

Ato thjeshte predikojne lajmin e mire , e mundohen ti tregojne njerzimit qe koha e fundit eshte afer.Sa per librat me vizatime i kam pare dhe ato , e per mendimin tim jane shume te bukura per femije , keshtu qe femija ka mundesi qe tja shpjegosh nje gje me mire e me pak fjale se po ti japesh femijes nje liber pa figura sdo ta kuptonte aq mire.

Pastaj a e kuptojne ( ose a dojne )njerzit ato apo jo ate qe ato predikojne eshte tjeter gje , ato sdetyrojne asnjeri.

RE: Merr informata per smbari pastaj hajde e na i trego e mos na difto perralla

Mesazh i vjetër 16 Qershor 2005 13:15
Colpo_di_Fulmine nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Colpo_di_Fulmine Kliko këtu për të kontaktuar me Colpo_di_Fulmine (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Colpo_di_Fulmine Shto Colpo_di_Fulmine në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Colpo_di_Fulmine në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
belgium
Antare i perjashtuar

Regjistruar: 14/02/2005
Vendbanimi: bruksel
Mesazhe: 766

re

Citim:
Po citoj ato që tha Colpo_di_Fulmine
I kam lexuar te gjitha librat e Deshmitarve te Jehovait e asnjera nuk flet per vete vrasje e gjera te shpifura sic ke shkruar ti Romeo.

E per mendimin tim kjo eshte feja me e mire deri tani ,ato kane shume rregulla te bukura e para smerren me politike sic ta shpifin Prifterinjt e Hoxhat qe shofin te ulen ne kry te vendit , e dyta keta nuk shkojne ne lufte sic bejne sektet tjera etj . Keto nuk te kerkojne taksa sic jane ne disa vende te botes je e detyruar ti paguash kishes .

Ato thjeshte predikojne lajmin e mire , e mundohen ti tregojne njerzimit qe koha e fundit eshte afer.Sa per librat me vizatime i kam pare dhe ato , e per mendimin tim jane shume te bukura per femije , keshtu qe femija ka mundesi qe tja shpjegosh nje gje me mire e me pak fjale se po ti japesh femijes nje liber pa figura sdo ta kuptonte aq mire.

Pastaj a e kuptojne ( ose a dojne )njerzit ato apo jo ate qe ato predikojne eshte tjeter gje , ato sdetyrojne asnjeri.

mir mi ky trego pralla po ti me gjith ato deshmimtaret ça tregoni apo telenovela ??
paskan nevoj njerezit me dit qe ka zot po prej njerezve ??
ti do me tregosh mua psh se ka zot ??
keshtu esht dhe puna e ktyre qe kan dal deshmimtar keta jan njerez si ti dhe un ateher nese ne skemi prova qe paska zot kto ku i gjeten provat ??
apo me broçkulla ideologjike kujto se binden njerezit .
zoti ktheje nga te dush ndaç krisht ndaç allah ndaç jehovah prap zot e ka emrin kto lloj sektesh se as fe nuk o ky i jehovait jan sekte te krijuara nga njerez me mental troubles me jet te shkateruar me prob te renda psikologjike me trauma .
keta njerez ne parimin baz kan mosberjen e luftes moskthimin e goditjes edhe kur dikush te vret .
ky qeka zoti ??
keta nuk shkojn ushtar sepse jua ndalon jehovai lind pyetja nese je shqiptar ti dhe neser kercenohet kombi yt çfar do besh ??
apo do rish te shofesh si ta perdhunojn motren te vrasin bana ose vellan ?
ky qeka zoti ??
keta njerez nuk japin gjak per te semuret keta nuk pranojn operacionin si mjet shpetimi keta nuk pranojn narkozen ne operacion keta qekan njerezit me fe te paster dhe te besushme ??
keta individa kan perfituar nga amullia e kombit shqiptar dhe kan ber shum keq deri tashti kjo esht e gjitha .
keta jan manipulator qe perfitojn nga jeta e varfer shpirterore e dikujt qe ka humbur shpresen keta bejn te njejten gje me ideologet neper bot .
esht thjesht demagogji dhe regres keta vetem flasin flasin po me thuaj dike qe e kan ndihmuar keta ??
e di ti qe ne shqiperi deshmimtaret fatkeq punojn vullnetarisht pa pages per te ngrituj tempuj jehovait ??
ky qeka zoti ?
ket pun e ka ber dhe enver hoxha ne emer te komunizmit gjith kombi pa pages ka punuar po ska qen zoti ne ket mes ka qen komunizmi.
nji her kam par nji emision ne amerik pikerisht qe fliste per keta deshmimtaret dhe doli qe te gjith ata qe ishin ne kete organizat ishin njerez me gjendje ekonomike shum te fuqishme per mos te then supermiliardera te cilet ndertonin kisha tempuj dhe faleshin te jehovai duke kenduar.
po ti si shqiptare qe ske buk me honger kujt do i kendosh ti ??
apo tmerit vuajtjes dhe shpirtit te vrar .
keto sekte i sherbejn vetem nji qellimi qe fare mir e zevendeson droga ose demagogjia .
te njejtin ndikim kan te njeriu te tilla sekte .

Mesazh i vjetër 16 Qershor 2005 13:34
belgium nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të belgium Kliko këtu për të kontaktuar me belgium (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: belgium Shto belgium në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto belgium në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Colpo_di_Fulmine
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 16/04/2003
Vendbanimi: Canada
Mesazhe: 68

Po mor ti , se kam degjuar ndonjeher qe Deshmitaret e Jehovait bejne gjera te keqija, e tjetra eshte shume mire bejne qe nuk shkojne ne lufte ato kerkojne te jetojne ne paqe e jo si me kene nder xhungla ok.
Pastaj ato ste diftojne se ka Zot , sepse cdo njeri e di kete puna eshte se ato ndihmojne njerzit qe te shkojne ne rrugen e drejte pastaj te kuptojne me mire biblen e domethenien e saj sepse ta lexosh mundet cdo njeri por jane shume gjera qe si kuptojne njerzit ok.

thjeshte mua me pelqejne si persona dhe si e shpjegojne cdo gje qe te vjen nder mend ty ti pyesesh.

Tani te uroj gjithe te mirat Ciao.

Modifikuar nga erzeni_be datë 17/06/2005 ora 21:32

Mesazh i vjetër 17 Qershor 2005 03:44
Colpo_di_Fulmine nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Colpo_di_Fulmine Kliko këtu për të kontaktuar me Colpo_di_Fulmine (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Colpo_di_Fulmine Shto Colpo_di_Fulmine në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Colpo_di_Fulmine në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
belgium
Antare i perjashtuar

Regjistruar: 14/02/2005
Vendbanimi: bruksel
Mesazhe: 766

re

Citim:
Po mor ti Bukurosh se kam degjuar ndonjeher qe Deshmitaret e Jehovait bejne gjera te keqija, e tjetra eshte shume mire bejne qe nuk shkojne ne lufte ato kerkojne te jetojne ne paqe e jo si me kene nder xhungla ok.
Pastaj ato ste diftojne se ka Zot , sepse cdo njeri e di kete puna eshte se ato ndihmojne njerzit qe te shkojne ne rrugen e drejte pastaj te kuptojne me mire biblen e domethenien e saj sepse ta lexosh mundet cdo njeri por jane shume gjera qe si kuptojne njerzit ok.

Nejse se une nuk dua te shaj ty ose ndonje tjeter thjeshte mua me pelqejne si persona dhe si e shpjegojne cdo gje qe te vjen nder mend ty ti pyesesh.

Tani te uroj gjithe te mirat Ciao.

flm per pergjigjen

Mesazh i vjetër 17 Qershor 2005 11:37
belgium nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të belgium Kliko këtu për të kontaktuar me belgium (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: belgium Shto belgium në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto belgium në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
wydra
y'know

Regjistruar: 10/10/2004
Vendbanimi: From Beyond
Mesazhe: 982

Citim:

o Colpo, paske ngel keq per fe? Nuk ke cfare te zgjedhesh dhe te pelqejne deshmimtaret? Po pse nuk ke thene me perpara! Ta bej nje fe une kastile per ty tak fak! Ta bej shume te mire eee, as te dhunshme as te keqe, por qe te predikoje vetem dashuri mes njerezve. Ti shpjegoj une fije per pe cfare do kete ajo feja. Po e ke parasysh ti, gjithe kjo pune e lodhje... do ta jap nr e kontos se bankes

Mesazh i vjetër 17 Qershor 2005 14:41
wydra nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të wydra Kliko këtu për të kontaktuar me wydra (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: wydra Shto wydra në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto wydra në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
jimmy84
Veteran ne forum

Regjistruar: 12/12/2003
Vendbanimi:
Mesazhe: 1021

Deshmitaret e Jehovait? Keta jane nje nga rracat fetare me te *****Ashtu sic eshte Bektashizmi (si devijim i Islamit) ashtu kane dale edhe keta *****nga te krishteret.
Perfytyro nje ***** te tille: Vetem 120 000 veta do shkojne ne Parajse. Nuk e dija qe Parajsa qenka kinema ku vendet jane te prenotuara.
Colpo. Ti motra bej c`te duash. Ndac behu deshmitare ndac behu avokate e Jehovait. Ajo fe ta shpif.

Modifikuar nga erzeni_be datë 20/06/2005 ora 19:58

Mesazh i vjetër 17 Qershor 2005 15:53
jimmy84 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të jimmy84 Kliko këtu për të kontaktuar me jimmy84 (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të jimmy84't! Kërko mesazhe të tjera nga: jimmy84 Shto jimmy84 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto jimmy84 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
erzeni_be
Veteran ne forum

Regjistruar: 07/07/2004
Vendbanimi:
Mesazhe: 1306

jimmy84

Koleg i dashur, kujdes me termat... :p

Mesazh i vjetër 18 Qershor 2005 00:05
erzeni_be nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të erzeni_be Kliko këtu për të kontaktuar me erzeni_be (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: erzeni_be Shto erzeni_be në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto erzeni_be në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
elissa
ulur gjith diten

Regjistruar: 02/04/2006
Vendbanimi: gjermani
Mesazhe: 1543

hi....

mirmbrema..bobobobob sa i prere qe qenke vetem urdhera jepke ..uroj te jesh mire..fundjave te kendeshme dhe jave te qete...

Mesazh i vjetër 27 Maj 2006 00:44
elissa nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të elissa Kliko këtu për të kontaktuar me elissa (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: elissa Shto elissa në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto elissa në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Cindi
larguar

Regjistruar: 02/09/2005
Vendbanimi: arratisur
Mesazhe: 2664

More po me ferre e keqe se keta jakovahet une nuk kam pare. Sa me mire te sillesh me ta, aq me shume te qepen, si ato rrodhet e keqija.
Neper rruge, neper autobuza, neper trena, neper shtepia, neper shkolla.
Ti i thua me nje buzeqeshje te embel per te mos e ofenduar "jo nuk jam i interesuar ne kete lloj feje", ata buzeqeshjen tende e kuptojne per "Po"
Jane te trashe, apo bejne sikur jane te trashe xhanem. Ata qe te marrin vesh duhet me u bo xhambaz, ndryshe aha nga mbrapa i ke, as skuqen, as zverdhen, as nxihen. Presin akoma Krishtin te zbrese ata, prandaj jane kaq gjakftohte se jane ne pritje te te madhit te tyre. Po ku mi gjejne ca budallej e ju prishin mendjen edhe ne pleqeri njerezve.

Feja eshte bisnes o njerez, akoma nuk e keni kuptuar, nje nga bisneset me te medha ne bote

Perdite po dalin fe te reja, sajentologists (qe terheqin gjoja ata te kulturuarit dhe te shkolluarit, sic jane ata te hollivudit), jakovahe (qe terheqin gjithe budallejte dhe te trashet) etj, etj.

Mesazh i vjetër 28 Maj 2006 05:29
Cindi nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Cindi Kërko mesazhe të tjera nga: Cindi Shto Cindi në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Cindi në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 11:00 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 12 faqe: « 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Besimi Fetar > Deshmitaret e Jehovait

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar