wydra
y'know

Regjistruar: 10/10/2004
Vendbanimi: From Beyond
Mesazhe: 982
|
Citim: Po citoj ato që tha Demokrate4ever
Racizmi e dashur Kela nuk e ka bazen vetem tek ngjyra e njeriut..por ka shume arsye qe nje njeri te jete racist ..sic jane kultura.. karakteri..pasuria feja..krahina etj...
Ok e zeme sipas teje qe e paska bazen tek ngjyra e njeriut. Nje zezak te pasur te kulturuar te veshur bukur dhe me pozite nuk diskutohet ti , une dhe dikush tjeter do ta trajtonte ne nje menyre diferent nga nje zezak tjeter endacak i veshur keq i pa lare qe nga larg bie ere.!! Pse te dy qenie njerezore me te njejten ngjyre do gjenim nje diferencim midis tyre?!! Do te thuash perseri perseri se eka bazen ngjyra .. Jo e dashur por racizmi ka shume faktore ne rrenjet e tij.
p.s wydra do marr ate masken tende te lexoj temen ..dhe te gjej nje perputhje me diskriminimin e mendimeve te tua ..sepse bien vete ne kundershtim me shkrimet qe ben. nga njera ane thua Diskriminimi eshte racizem nga ana tjeter jo..
Nese deshe nje shembull konkret nga racizmi te jap une. 1 Here ndodhesha me mamin ne ashensor dhe vendi ishte shume i vogel. Aty ndodhej dhe 1 zezake me nje karroce me femije te vogel. Dhe une e pashe qe ajo e kishte femijen ne dore dhe leviza 1 cik karrocen qe te liroja pak vendin.. Mos e prek me tha. Po pse mos ta prek i thashe do liroj pak vendin. Mos e prek me ato duar me tha perseri.!! Pse mendon ti te ma kete thene kete gje ? Mos nga ngjyra ime e bardhe se to i beja pis karrocen ?!! mos nga karaktri i saj?!. Ja pra racizmi eshte dicka qe lind ditperdit dhe takohet ne jeten e perditshme..por qe baza nuk eshte vetem ngjyra e lekures se njeriut.
Po ne Itali e dashue wydra qe Milanezet .venecianet dhe romanet tregojne racizem kundrejt njeri- tjetrit... mos do te thoni dhe ktu ngjyra e njeriut ?!!
Te gjithe shembujt qe kam dhene smi hedhni dot poshte sepse kam dhene shembuj si nga ngjyra dhe faktoret e tjere dhe mendimet e mia duhet ti respektoni ashtu sic respektoj une tuajat..dhe mos me beni sikur dini dicka dhe bini ne kundershtim me ato qe shkruani.
Une per vete jam raciste dhe pike dhe s'dua komente pas ju lutem .Hapni syte po deshet kuptoni ato qe kam shkruar . Tung
o demokrate, po lexo moj goce cfare kam shkruar une dhe te tjeret, mos shkruaj keshtu pa u menduar fare. Lexoje te lutem me kujdes cfare kam shkruar une dhe Kela.
po e shkruaj me germa te medhaja, se sic duket te voglat nuk u lexokan qarte:
RRACIZMI ESHTE NJE DISKRIMINIM QE I BEHET VETEM NJEREZVE TE RRACAVE TE TJERA.
DISKRIMINIMI NE PERGJITHESI NUK I BEHET VETEM NJEREZVE TE RRACAVE TE TJERA, POR NE KETE MES FUTEN DHE KARAKTERISTIKA TE TJERA TE NJERIUT.
TEMA KA TE BEJE ME RRACIZMIN, PRA VETEM ME DISKRIMINIMIN NDAJ PERSONAVE TE NJE RRACE TJETER. CFAREDO DISKRIMINIMI QE U ESHTE BERE PERSONAVE PER ARSYE TE NDRYSHME, SI PSH KOMBESIA, FEJA APO ORIGJINA, NUK KANE TE BEJNE FARE ME KETE TEME, POR DUHET HAPUR (APO MBASE EGZISTON) NJE TEME E VECANTE QE TE TRAJTOJE DISKRIMINIMIN NE PERGJITHESI
nqs dhe pas kesaj nuk e kuptoni, s'kam c'te bej, keshtu e ka jeta.
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|