Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Probleme Sociale > Ekziston racizmi ne shqiperi???
Gjithsej 32 faqe: « 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Sabian
Bukuran

Regjistruar: 15/08/2005
Vendbanimi: Rrugeve
Mesazhe: 66

me shumice bile

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 16 Gusht 2005 20:55
Sabian nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Sabian Kliko këtu për të kontaktuar me Sabian (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Sabian Shto Sabian në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Sabian në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Kela
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 10/08/2005
Vendbanimi: Ne Realitetin e botes njerezore
Mesazhe: 427

Lightbulb

Pershendetje Demokrates4ever,

Vetem me pak fjale do te thoja qe te gjithe shembujt qe dhe me larte arrijne ne konkluzionin qe bota mbare na deskriminon per vete faktin qe ne jemi shqiptare.

Do te kishe te drejte te jepje nje shembull per racizem nqs ajo shoqja jote ishte nxenese ne ndonje shtet te Afrikes ose te Azise dhe ajo te diskriminohej per arsye sepse ishte nje nxenese e bardhe mes nxenesve me nje ngjyre tjeter.

Po te lexosh nje mesazh te mehershem timin (ku kam dhene referenca per kuptimin e ketij terim) do te kuptosh qe "racismi eshte nje lloj diskriminimi me baze ngjyren e njeriut"

Mesazh i vjetër 16 Gusht 2005 21:02
Kela nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Kela Kliko këtu për të kontaktuar me Kela (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Kela Shto Kela në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Kela në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
wydra
y'know

Regjistruar: 10/10/2004
Vendbanimi: From Beyond
Mesazhe: 982

o kela, ke shume te drejte me perkufizimet qe ke dhene, po sic e sheh, njerezit nuk kane qejf te diskutojne sipas temes, por sipas qejfeve te tyre. Ju eshte mbushur mendja qe duan te flasin per diskriminimin ne pergjithesi dhe pike. Kot lodhesh se s'ja del dot

o demokrate, po lexoje njehere titullin e temes, hap dhe njehere fjaloret (nqs s'te pelqejne perkufizimet me lart) dhe do ta kuptosh qe po flet jashte teme.

DISKRIMINIMI ka te beje me rracizmin, por NUK JANE SINONIME kuptime te njejta. Tema eshte per RRACIZMIN, jo per diskriminimin. Prandaj s'eshte e nevojshme te jepen shembuj diskriminimi, por RRACIZMI.

Mesazh i vjetër 16 Gusht 2005 21:46
wydra nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të wydra Kliko këtu për të kontaktuar me wydra (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: wydra Shto wydra në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto wydra në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Demokrate4ever
Veteran ne forum

Regjistruar: 27/06/2005
Vendbanimi: Eastern Seaboard
Mesazhe: 4434

Citim:
Po citoj ato që tha Kela
Pershendetje Demokrates4ever,

Po te lexosh nje mesazh te mehershem timin (ku kam dhene referenca per kuptimin e ketij terim) do te kuptosh qe "racismi eshte nje lloj diskriminimi me baze ngjyren e njeriut"

Racizmi e dashur Kela nuk e ka bazen vetem tek ngjyra e njeriut..por ka shume arsye qe nje njeri te jete racist ..sic jane kultura.. karakteri..pasuria feja..krahina etj...

Ok e zeme sipas teje qe e paska bazen tek ngjyra e njeriut. Nje zezak te pasur te kulturuar te veshur bukur dhe me pozite nuk diskutohet ti , une dhe dikush tjeter do ta trajtonte ne nje menyre diferent nga nje zezak tjeter endacak i veshur keq i pa lare qe nga larg bie ere.!! Pse te dy qenie njerezore me te njejten ngjyre do gjenim nje diferencim midis tyre?!! Do te thuash perseri perseri se eka bazen ngjyra .. Jo e dashur por racizmi ka shume faktore ne rrenjet e tij.

p.s wydra do marr ate masken tende te lexoj temen ..dhe te gjej nje perputhje me diskriminimin e mendimeve te tua ..sepse bien vete ne kundershtim me shkrimet qe ben. nga njera ane thua Diskriminimi eshte racizem nga ana tjeter jo..

Nese deshe nje shembull konkret nga racizmi te jap une. 1 Here ndodhesha me mamin ne ashensor dhe vendi ishte shume i vogel. Aty ndodhej dhe 1 zezake me nje karroce me femije te vogel. Dhe une e pashe qe ajo e kishte femijen ne dore dhe leviza 1 cik karrocen qe te liroja pak vendin.. Mos e prek me tha. Po pse mos ta prek i thashe do liroj pak vendin. Mos e prek me ato duar me tha perseri.!! Pse mendon ti te ma kete thene kete gje ? Mos nga ngjyra ime e bardhe se to i beja pis karrocen ?!! mos nga karaktri i saj?!. Ja pra racizmi eshte dicka qe lind ditperdit dhe takohet ne jeten e perditshme..por qe baza nuk eshte vetem ngjyra e lekures se njeriut.
Po ne Itali e dashue wydra qe Milanezet .venecianet dhe romanet tregojne racizem kundrejt njeri- tjetrit... mos do te thoni dhe ktu ngjyra e njeriut ?!!

Te gjithe shembujt qe kam dhene smi hedhni dot poshte sepse kam dhene shembuj si nga ngjyra dhe faktoret e tjere dhe mendimet e mia duhet ti respektoni ashtu sic respektoj une tuajat..dhe mos me beni sikur dini dicka dhe bini ne kundershtim me ato qe shkruani.

Une per vete jam raciste dhe pike dhe s'dua komente pas ju lutem .Hapni syte po deshet kuptoni ato qe kam shkruar . Tung

Mesazh i vjetër 17 Gusht 2005 00:52
Demokrate4ever nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Demokrate4ever Kliko këtu për të kontaktuar me Demokrate4ever (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Demokrate4ever't! Kërko mesazhe të tjera nga: Demokrate4ever Shto Demokrate4ever në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Demokrate4ever në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
wydra
y'know

Regjistruar: 10/10/2004
Vendbanimi: From Beyond
Mesazhe: 982

Citim:
Po citoj ato që tha Demokrate4ever

Racizmi e dashur Kela nuk e ka bazen vetem tek ngjyra e njeriut..por ka shume arsye qe nje njeri te jete racist ..sic jane kultura.. karakteri..pasuria feja..krahina etj...

Ok e zeme sipas teje qe e paska bazen tek ngjyra e njeriut. Nje zezak te pasur te kulturuar te veshur bukur dhe me pozite nuk diskutohet ti , une dhe dikush tjeter do ta trajtonte ne nje menyre diferent nga nje zezak tjeter endacak i veshur keq i pa lare qe nga larg bie ere.!! Pse te dy qenie njerezore me te njejten ngjyre do gjenim nje diferencim midis tyre?!! Do te thuash perseri perseri se eka bazen ngjyra .. Jo e dashur por racizmi ka shume faktore ne rrenjet e tij.

p.s wydra do marr ate masken tende te lexoj temen ..dhe te gjej nje perputhje me diskriminimin e mendimeve te tua ..sepse bien vete ne kundershtim me shkrimet qe ben. nga njera ane thua Diskriminimi eshte racizem nga ana tjeter jo..

Nese deshe nje shembull konkret nga racizmi te jap une. 1 Here ndodhesha me mamin ne ashensor dhe vendi ishte shume i vogel. Aty ndodhej dhe 1 zezake me nje karroce me femije te vogel. Dhe une e pashe qe ajo e kishte femijen ne dore dhe leviza 1 cik karrocen qe te liroja pak vendin.. Mos e prek me tha. Po pse mos ta prek i thashe do liroj pak vendin. Mos e prek me ato duar me tha perseri.!! Pse mendon ti te ma kete thene kete gje ? Mos nga ngjyra ime e bardhe se to i beja pis karrocen ?!! mos nga karaktri i saj?!. Ja pra racizmi eshte dicka qe lind ditperdit dhe takohet ne jeten e perditshme..por qe baza nuk eshte vetem ngjyra e lekures se njeriut.
Po ne Itali e dashue wydra qe Milanezet .venecianet dhe romanet tregojne racizem kundrejt njeri- tjetrit... mos do te thoni dhe ktu ngjyra e njeriut ?!!

Te gjithe shembujt qe kam dhene smi hedhni dot poshte sepse kam dhene shembuj si nga ngjyra dhe faktoret e tjere dhe mendimet e mia duhet ti respektoni ashtu sic respektoj une tuajat..dhe mos me beni sikur dini dicka dhe bini ne kundershtim me ato qe shkruani.

Une per vete jam raciste dhe pike dhe s'dua komente pas ju lutem .Hapni syte po deshet kuptoni ato qe kam shkruar . Tung

o demokrate, po lexo moj goce cfare kam shkruar une dhe te tjeret, mos shkruaj keshtu pa u menduar fare. Lexoje te lutem me kujdes cfare kam shkruar une dhe Kela.

po e shkruaj me germa te medhaja, se sic duket te voglat nuk u lexokan qarte:

RRACIZMI ESHTE NJE DISKRIMINIM QE I BEHET VETEM NJEREZVE TE RRACAVE TE TJERA.

DISKRIMINIMI NE PERGJITHESI NUK I BEHET VETEM NJEREZVE TE RRACAVE TE TJERA, POR NE KETE MES FUTEN DHE KARAKTERISTIKA TE TJERA TE NJERIUT.

TEMA KA TE BEJE ME RRACIZMIN, PRA VETEM ME DISKRIMINIMIN NDAJ PERSONAVE TE NJE RRACE TJETER. CFAREDO DISKRIMINIMI QE U ESHTE BERE PERSONAVE PER ARSYE TE NDRYSHME, SI PSH KOMBESIA, FEJA APO ORIGJINA, NUK KANE TE BEJNE FARE ME KETE TEME, POR DUHET HAPUR (APO MBASE EGZISTON) NJE TEME E VECANTE QE TE TRAJTOJE DISKRIMINIMIN NE PERGJITHESI

nqs dhe pas kesaj nuk e kuptoni, s'kam c'te bej, keshtu e ka jeta.

Mesazh i vjetër 17 Gusht 2005 01:45
wydra nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të wydra Kliko këtu për të kontaktuar me wydra (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: wydra Shto wydra në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto wydra në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Demokrate4ever
Veteran ne forum

Po sipas teje moj wydra nga se rrjedh Racizmi ?!! Nese nuk do kishte shembuj konkret do te ekzistonte racizmi.?!! Shembujt qe kam dhene me siper nga me te ndryshmet me cfare kane te bejne ?!! Tema qe ka hapur Kela ose tema qe lexon me siper ku shkruan per cfare ben fjale ?!!

Nese ti nuk kupton ato qe shkruan ose nuk te pelqejne mendimet e te tjereve.ose ke nga natyra karaktri yt te te pelqeje me shume sec duhet koka jote ...nuk eshte faji i jetes por i gatimit te ketij personi
Per te zhdukur urrejtjen duhet te mesohesh dhe me humbjen . Ma merr mendja mendimet qe thua i ke nga kenaqsia mendore ose nga ngjyra e shkrimit tim

Tung

Mesazh i vjetër 17 Gusht 2005 03:38
Demokrate4ever nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Demokrate4ever Kliko këtu për të kontaktuar me Demokrate4ever (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Demokrate4ever't! Kërko mesazhe të tjera nga: Demokrate4ever Shto Demokrate4ever në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Demokrate4ever në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Kela
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 10/08/2005
Vendbanimi: Ne Realitetin e botes njerezore
Mesazhe: 427

Hej vajzani,

S'eshte nevoja te hidhni dhe te prisni kunjat e njera-tjetres, jemi ketu per te diskutuar me shpresen se do te mesojme dicka te re dhe nga ana ime qe te komunikoj dhe te shprehem ne Shqip.

Demokrate4ever, me se fundi arrite te japesh nje shembull racismi te treguar ndaj teje(ne shkallet electronike). Por nga ana tjeter ai shembulli me dy zezaket (njerin ne pozite dhe te mirembajtur dhe tjeterin pak e shume homeless)ka te beje me deskriminimin qe ju bejme njerezve te te njejtes race por te kulturave dhe profesioneve te ndryshme. Ky shembull eshte thjeshte differencim.

Une mund te jap plot shembuj nga jeta ime ku une jam differencuar nga shumica e Shqiptareve te tjere qe ndodhen ne UK. Njeriu e ka ne dore te zgjedhe se cfare kulture, arsimimi dhe profesioni do te zgjedhe ne jete;ndersa ngjyra e lekures eshte e prejardhur nga prinderit!!!!

Mesazh i vjetër 17 Gusht 2005 13:46
Kela nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Kela Kliko këtu për të kontaktuar me Kela (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Kela Shto Kela në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Kela në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Demokrate4ever
Veteran ne forum

Me vjen mire qe keni kuptuar disa nga shembujt qe kam dhene !! Flm per mirekuptimin....

Shqiptar hesapi!!

Mesazh i vjetër 17 Gusht 2005 20:49
amoxil
I perjashtuar nga forumi

Regjistruar: 13/06/2004
Vendbanimi: •
Mesazhe: 3949

Citim:
Po citoj ato që tha Demokrate4ever
Me vjen mire qe keni kuptuar disa nga shembujt qe kam dhene !! Flm per mirekuptimin....

Shqiptar hesapi!!

Po kaq qartë sa e ke thën ktu un e kuptova për vete.
Posht rracistat, lart personat individualë!!!

Mesazh i vjetër 18 Gusht 2005 04:59
amoxil nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të amoxil Vizito faqen personale të amoxil't! Kërko mesazhe të tjera nga: amoxil Shto amoxil në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto amoxil në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Demokrate4ever
Veteran ne forum

Citim:
Po citoj ato që tha amoxil

Po kaq qartë sa e ke thën ktu un e kuptova për vete.
Posht rracistat, lart personat individualë!!!

Me mire nje e vertete e hidhur..se nje Genjeshter

Mesazh i vjetër 18 Gusht 2005 07:41
Ora tani: 06:18 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 32 faqe: « 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Probleme Sociale > Ekziston racizmi ne shqiperi???

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar