astras
larguar

Regjistruar: 14/02/2006
Vendbanimi: x
Mesazhe: 214
|
Citim: Po citoj ato që tha Prishtinasja_
[QUOTE]Po citoj ato që tha astras
[B] nje femre qe neser mund te behet nene dhe te kete ne dore edukimin dhe rritjen e nje femije qe lind i pafajsm..
Te lumte, sa bukur e ke theksuar. Nenat duhet lindur femij patriot qe dijn te mbrojne vatanin e tyre, pavarsisht femij femer apo meshkuj e jo ti thon armikut "bujrum!".
Cdo njeri ne shtepine e tij e do paqen me shume se sa luften, miresine me shume se sa dhunen, arsyetimin me shume se sa detyrimin. Por kur fqiu s'kupton gjuhen e miresise e te shpall luften secili prej nesh vetmbron veten dhe familjen e tij. Mgjth, per debate s'jam e prire pasi me mire me bie te kursej energjine time e jo te mirrem me paradogma boshe nga teket e tyre, se m'tha filani e m'tha halani e fisteku. Shof se kemi "koke intelektualesh" ne forum qe mirren me globin e botes e t'shofim ku do dalin me gjithe kete urrejtje e percarje. Gjithe te mirat per ju e mua e dhashte Zoti mos t'me bie rruga ktej me asnjehere. Nuk ia vlen.
Zhdukja e barazise shkakton humbjen e lirise dhe keqberesit s'mund te besojne se ekziston mireberja pasi zemrat e tyre jane erresuar e verbuar. Uroj per te gjithe te gjeni mirekuptim e jo ti leni hapesire cytjeve te shejtanit e te dominoj e keqja pasi e keqja nxite vetem ne humbje e cdo humbje eshte shkaterrim. Se perzotin kur lexoj shkresat e mllefin e disave shof se vetem automatiket u mungojne nen krahe. Anetarsimi im i fundit ne kete rubrike polemikash. Mbaresi per ju.
Me nderime, P.
Duke qene se shpresoj ne mirkutimin tuaj Prishtisnja, desha te te siguroj se ti jo vetem do ta hapesh kete teme por edhe do te tundohesh shume per te shkruar dhe dhene pergjigje. Se pari kete do e besh se nuk e ke hallin te argumenti por te mbrojtja e dogmes qe ne mendjen tende qenka me e forte se se gjthcka jotja. Se dyti nese largohesh pune i prish veten vetes tende duke i veteprivuar te vetmen mundesi tenden qe ke per te dale nga ajo errresire e madhe ne te cilen eshte zhytur mendja jote.
Populli yne ka vuajtur shume dhe ka nevoje per nena qe mekojne femijet me dashuri per atdheun e tyre dhe jo per arabine.
Kam pershtypjen se sadomazokizmi arakaik gjen shume shtrat ne disa shartesa tradito-zakonore te disa trevave qe jane disa hibride sjelljesh te shrtuara dhunshem midis kanunit te percudnuar, pseudomuslimanizmit dhe dhunes fizike te burrave me te drejte ekskluzive per te patur “ekskluziven” e dajakut dhe te diktatit pseudo islamik. Detyrimisht pesuesit e dhunes qe `jane me se shumti femra kane objekte sulmesh dhune femijet (mos harro se dhuna me errezikshme eshte ajo morale). Dhe edukimi i tyre behet jo vetem me fryme arakaiko- mishmasho islamiko- pecudnim- zakonore por edhe ne menyre ultramoderne ne niven infrastrukturor. Perkrah nje individi qe e ka mendjen ne skutat e erreta te klithmave te xhihadit, ka nje automobil luksoz (probabilisht e blere me para trafiqesh). Femija ulet dhe mesohet te perdore PC-ne modernn nga nena qe ende nuk eshte ne gjenje te kuptoje se Prishtine e saje dhe tonen nuk ja cliroi UCK-ja por USA. Po nejse se ku eshte nje argument tjeter. Mullai ose udheheqsit e tu shpirteror ne fakt nuk kane me se merren tjeter vetem me gjetje te armiqve te islamit dhe islamizmit. Ne vend te kalonin kohen duje studiuar dhe nxjerre mesime te vlera nga Kurani qe eshte nje testament i mrekullueshem jo vetem fetar por edhe psiko-social. Armiqte gjinden sepse eshte me e lehte te mbeledhesh trupeshqit qe nuk e dine kush jane qe ti duket vetja dikushi. Psh nese une do dal ne mes te rruges dhe do bertas: Poshte USA-t; ne nje fare menyre jam absurdi i vetes ne parullen qe hodha. Ketu efekti qendron ne “ngjitjen” qe une kerkoj ti bej vetes time. Nga nje hic i mundshem...pa dale..shikoni kush jam une!!!! Une shaj USA-t dhe eune jam 1,2,3,4,5...sepse USA-t jane superfuqi dhe kete e dine te gjithe. Nese une do te merresha psh me ty dhe do nisja te kundershtoja me force sic po bej tani, askush nuk do ma vinte ne pulle (ashtu sic nuk po ma ve) sepse ti je sinjifikimi i hicit ne sensin e diemensonit njerezor. Se pari je teper konfuze dhe shume nevrike. Se dyti duhet ta shkulesh gjembin kominist te barazise nga mendja jote sepse sakush ne kete bote dhe natyre as ka qene dha as do jete i barabarte ne asnje drejtim te mundshm pervec temtativave qe ende behen per te qene i barabarte perballe ligjit.
Pikerisht ti me qe nuk besoj se je nga prishtina flet ne kete gjuhe. Ai lloj legeni nuk lufton as per vendin e tij e as per islamin. Ai eshte “shejtani” qe thua i. Sepse eshte nje kokoerr idjoti qe nue ka shukun. Ne fakt ai jo dhe aq se sa ata qe i dalin ne mbrojtje. Nese ke nje te aferm qe shkon rruges ne punen e tij dhe ai mjekerr bajga leshon nje bembe qe mos tja gjesh dot as zorret, eshte pikerist ky hale arabie qe merr atributet e Perendise duke thene se na vajtkan ne parajse keta viktima. Pse moj Blackout njeri, c’te lidh ty me irakun. Mbaj moj ne zemer Adem jasharin dhe do te dije per nder dhe perendia. Kane apo jo te drejte amreikanet nuk ka ngelur ne gojen tende qe si nevrike te dalesh ne krah te attij sadisti qe edhe vaska me acid ka ndot ta perveloje.
Thirri mendjes se muslimanet e veretet nuk duhet te cojne as neper mendje krijesa te tilla.
Nese vazhdon me kete mendje (mos ardhte ajo dite kurre) neser do te qash femijet e tu, jo si heronj te kombit e atdheut por si debile qe shkojne e vetplasen ne ndonje cep te botes per te kenaqur perversitetin sadist te atyre krimineleve me mjekkra me lyre, qe mbajne nga 50 gra dhe kane nga 70 femije.
Kosova duhet te hyje e lire ne europe, por me pare si shtet i distancuar nga arakizmi dhe identifikimi me keto pjella tmerri.
Une te sugjeroj te mesosh me shume nga keta antare forumi qe te pergjien duke te dhene “vlere”.
Shume syresh jane te shkolluar dhe nuk i ka detyruar askush te perkrahin alternativn e paqes dhe prosperitetit. Ketu nuk fitohen as para dhe as te ben kush me grada. Vetem nje lloj clirimi I vetes dhe mbase edhe I mendjes tende.
Asgje nuk do te me bej pershtypje me shume se deshira kobndjellse qer te pasur dhe edukuar femije te tille. Nese do te besh kete….vlen sa nnjemije atantate dhe ,,…
E di? U lodha kot me duket. Rruge e gjate Irak-Prishtine-Injorance. Une e di qe nuk do mundem …vetem se tentoj.
Zoti qofte me ty dhe te dhente femije te mencur dhe paqedashes sic edhe vete ai porosit.