100%trouble
Anetar i ri
Regjistruar: 23/11/2005
Vendbanimi: ne Planetin Toke
Mesazhe: 9
|
Per mendimin tim nuk eshte e arsyetueshme qe feja te behet si nje lende me vete ne shkolle. Nuk e di per ne Maqedoni por te pakten ketu ne Shqiperi Feja eshte bere si partit politike. Kemi shume dege te krishterimit, Kristian, Katolik, Ortodoks. Kemi Islamin, Deshmitaret e Jehovait etj. Dhe eshte normale qe nje shkolle ndjek nje rryme feje dmth o Kristianizmin o Katolicizmin o Islamizmin o... Dhe nese nje shkolle ndjek rrymen e Krishterimit ne ate shkolle nuk mund te shkoje nje mysliman pasi secili merr mesime te fese se vete. Une jam e mendimit se nuk duhet te behet feja ne shkolle. Pasi nese eshte nje shkolle shume e mire dhe une dua te shkoje te studioj aty nuk do mundem vetem se ajo shkolle jep mesime te nje feje te ciles un nuk i perkas. Ju do thoni qe eshte vetem nje Zot. Po un besoj vetem ne nje Zot dhe te gjitha fete thone qe ka nje Zot pavaresisht qe e therrasin me emra te ndryshem(Zot, Allah, Jehova etj) por qe te gjitha fete predikojne gjera te ndryshme, zakone te ndryshme dhe mesime te ndryshme. Pastaj nga kjo na lind nje pyetje tjeter (qe ndoshta nuk jemi ne te pershtatshmit per ti dhene pergjigje): te gjitha fete predikojne duke thene se ka vetem nje Zot ateher nese eshte keshtu pse ka kaq shum Fe?!
Pra per mendimin tim them se nuk eshte e pershtatshme te predikohet feja ne shkolle. Sikur te kishte gjithe popullsia te njejten fe atehere do ishte ok,por meqense Shqiperia eshte shume e pasur si me parti politike ashtu dhe me rryma fetare secili person qe e ndjen veten besimtar te shkoj te lutet dhe te marri mesime ne instuticionet qe ju perkasin feve.(kishe, xhami ose ti ftoj Deshmitaret e Jehovait ne shtepi )