shelgu
-
Regjistruar: 27/11/2007
Vendbanimi: EU
Mesazhe: 8928
|
Lost, nuk jam ne nje mendje me ty qe dikush nuk e ha dot arren gunge.
Mendoj qe kur flitet per filozofine se pari duhet caktuar fusha ku do mbeshtetesh, pra cfare syzesh do perdoresh.
Se dyti duhet rene ne nje mendje midis diskutantesh, qe konceptet baze te filozofise jane te perhershme(jo ne sensin metafizik). Ato jane mjete pune si matematika ka numurat, apo konvencionet e tjera.
Se treti, nuk mund te behen ngaterresa ne etalone, njehere te matesh me cm dhe here te tjera me inch. Kjo per filozofine ku retorika ze vend shpesh, merr nje prioritet te dukshem.
Klodel, ju uellkam.
Une mendoj se mund te behen referime, por thjesht per ilustrim.
Une kur fola per materializmin, nuk kisha aspak te themmi Leninin dhe " Materializmi dhe Empiriokriticizmi", megjithse e vleresoj kete liber shume, sigurisht ne forme inerte. E perseris ne firme inerte.
E kam fjalen per materializmin kontemporan, per ate lloj materializmi neper te cilin filtrojne te gjitha rrymat e tjera, mjafton qe trajtimi te behet me mjete filozofike.
NJe aspekt tjeter eshte " Materia dhe Ndergjegja" relacionet midis tyre. Ne kete fushe kaq korruptive zene vend luhatje te pafundme nga " e verteta". Ketu mund te trajtohen ide qe jane vertet shume te veshtira, si gjendja e mendjes dhe sjellja.
Mendja, ose mendimi dhe sjellja, eshte jashtezakonisht e veshtire qe te kornizohet filozofikisht, sepse te dy kembet ndryshojne me kohen, jane funksin i saj. Ne nje kohe te caktuar te zhvillimit te shoqerise, institutet ekuilibruese te sjelljes (feja, organizata te ndryshme, shteti, ligji, etj) mbajne nje qendrim te caktuar, i cili ndryshon ne nje kohe tjeter dhe ne nje vend tjeter. Pra pergjithesimi teorik, filozofik per keto eshte shume i veshtire, ose i paqendrueshem.
Los-i leri pordhet se nuk te shiten ketu, Ne s'kemi ku i shesim tonat. Krize superprodhimi
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|