qershor13
Vagabonding

Regjistruar: 05/02/2003
Vendbanimi: Rio
Mesazhe: 2547
|
Pinari: Mos prisni "show" ndaj vlonjatëve
Stoperi do të ishte i kënaqur edhe me një fitore minimale sot në "Selman Stërmasi" me Flamurtarin.
I ardhur në radhët e kampionëve në muajt e verës, ish-mbrojtësi dinamovit Luan Pinari, ashtu si pjesa tjetër e skuadrës, është i qartë në idenë e tij për takimin e radhës ndaj Flamurtarit. Në një deklarim për "Sportin shqiptar", 26-vjeçari bën të ditur se sot, ndaj Flamurtarit, do të luhet me qëllimin e vetëm, marrjen e tri pikëve. Sipas tij, nuk duhet të pretendohet që dhurohet spektakël në fushë, duke qenë se vlonjatët do të luajnë pa pjesën më të madhe të lojtarëve të saj kryesorë. "Sot, ndaj vlonjatëve nuk duhet të pretendojmë që të dhurojmë "show", por të arrijmë të fitojmë një ndeshje, që ka vlerën e tri pikëve në vetvete. Jemi të ndërgjegjshëm që Flamurtari mund të zbresë në fushë me një formacion emergjence si rrjedhojë e të skualifikuarve dhe të larguarve, por kjo për ne nuk përbën shkak për të nënvleftësuar,"- thotë Pinari. Madje, një pikë shumë e diskutuar nga ana e trajnerit Mirel Josa gjatë gjithë javës në stërvitje, ka qenë respektimi në maksimum i kundërshtarit. Ai ua ka bërë të qartë lojtarëve se duhet të japin maksimumin e mundësive të tyre në një sfidë delikate, siç mund të jetë kjo e sotmja, që do të luhet në stadiumin "Selman Stërmasi". Ndaj Flamurtarit, stoperi bardheblu Luan Pinari do të marrë rolin e stoperit të majtë, pasi në qendër të mbrojtjes do të luajë kapiteni Nevil Dede. Së bashku me Rezart Dabullën, dy të fundit do të përbëjnë treshen e mbrojtjes, që do të vendoset përballë Hidit. Ish-dinamoviti, në vazhdim të deklarimit të tij, komenton se do të ishte i kënaqur edhe me një fitore minimale ndaj kuqezinjve vlonjatë. "Të gjithë sa jemi, duhet të përpiqemi të japim maksimumin e mundësive tona për këtë takim të radhës, pasi kjo ka qenë dhe ideja e trajnerit gjatë gjithë stërvitjeve të fundit. Duhet të shfaqim të njëjtin karakter që treguam ndaj Lushnjës një javë më parë dhe më pas jam i bindur se fitorja do të vijë. Qoftë dhe minimale, duke parë dhe situatën në të cilën ndodhet rivaliteti në kampionat, ku tri pikë vlejnë më shumë se loja e bukur,"- mundohet të sqarojë shtatlarti i kampionëve në fuqi. Për sa i takon rolit të tij në fushë, me rikthimin e Dedes në skuadër dhe ardhjen e trajnerit të ri, Josa, Luani ka kaluar nga qendërmbrojtës në stoper. Ai ndihet mirë në të dy rolet, megjithatë shprehet se si stoper jep më shumë. "Që kur kam ardhur te Tirana, kam luajtur qendërmbrojtës dhe stoper njëkohësisht. Të dy këto role nuk janë të vështira për mua që t'i mbuloj, megjithëse në këtë të fundit jap maksimumin tim,"- citon Pinari. Në fund të deklarimit të tij, mbrojtësi bardheblu bën komentin e tij në lidhje me shortin e Kupës së Shqipërisë, ku Tirana do të luajë dy takime ndaj Lushnjës. "Për momentin, mendojmë që të kalojmë me sukses ndeshjen e sotme me Flamurtarin, pasi Lushnja ka kohë për t'u menduar. Gjithsesi, dua të them se shorti i kupës nuk ka qenë favorizues për ne, duke parë se kundërshtarët tanë do të luajnë me skuadra të A2-shit ose B1-shit. Por kjo nuk do të thotë që për ne Lushnja do të jetë e pakalueshme, pasi do të mundohemi ta kërkojmë kualifikimin që në ndeshjen e parë, në fushë asnjanëse. Më pas, për të tjerat do të flasë fusha,"- përfundon deklarimin e tij mbrojtësi luftarak Luan Pinari.
Lo scopo della nostra vita è di servire la Forza che ci ha creati,e dalla cui misericordia o approvazione dipende il nostro stesso respiro,servendo con lealtÃ_ le Sue creature.Questo significa amore,che dovrebbe sostituire l'odio che si vede ovunque.
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|