qershor13
Vagabonding

Regjistruar: 05/02/2003
Vendbanimi: Rio
Mesazhe: 2547
|
Bardheblutë humbasin sërish 3-1 në "Qemal Stafa" ndaj durrsakëve
Teuta,"kapitullimi" i Tiranës
Plot gjashtë gola të pësuar dhe vetëm dy të shënuar. Dy ndeshje të rëndësishme, asnjë pikë e fituar dhe plot gjashtë të humbura. Nuk po bëjmë lojë fjalësh, thjesht po tregojmë shifrat e Tiranës kampione në dy javët e fundit të kampionatit. "Tullumbacja bardheblu" është shfryrë keqazi, duke nisur me derbin e duke e mbyllur si mos më keq ndaj "djemve të detit". "Milionerët" bardheblu kanë zbritur nga maja e Olimpit të futbollit shqiptar, duke zhgënjyer mbi të gjithë tifozët e zjarrtë të tyre, trajnerët dhe presidentin El Sajed, fundja, kanë zhgënjyer veten.
Tirana ka humbur kokën, si rrjedhojë nuk i punojnë më as këmbët. Mbrojtja, "thembra e Akilit" për bardheblutë, ka dështuar në përballjet me rivalët e drejtpërdrejtë për titull, edhe pse trajneri Mema i ka mohuar zërat kritikë. Hajdari ka harruar se cili është roli i tij (nga lëvizjet e shumta të trajnerit), ndërsa Pinari nuk është përshtatur ende me pozicionin e mbrojtësit të lirë, pa përmendur mungesën gjithmonë e më të ndjeshme të Dedes. Ndërkohë, porta mbetet e pasigurt, sepse askush mes Hidit dhe Egbosë nuk cilësohet titullar, pasi luajnë me rotacion dhe vetë nuk janë të sigurt.
Mesfushës i ka munguar "truri" Devi Muka, i shndërruar në dy ndeshjet e fundit në një futbollist nervoz, pa ide dhe dëshirë organizative. "Vlonjati fluturues" i bardhebluve ka humbur qetësinë dhe nuk ka mundur të marrë në dorë fatet e skuadrës, edhe pse në ndeshjen ndaj durrsakëve ka mbajtur shiritin e kapitenit në krah. Ndoshta pikërisht "humbja" e Mukës ka sjellë edhe dështimet e Tiranës. Talenti i tij i padiskutueshëm ka humbur shumë nga shkëlqimi i pesë ndeshjeve të para, duke prodhuar një lojtar gati të zakonshëm.
Sulmi "atomik" i pesë javëve të para është shkrirë bashkë me shiun e djeshëm, pasi Fortuzi nuk është më ai i dikurshmi, ndërsa Mema këmbëngul ende te rikthimi i "Zogut". Halili është kthyer në një lojtar "shëtitës", duke i qëndruar larg portës, edhe pse ka treguar se është më rezultativ pranë saj. Fjodor Xhafa është mbërthyer keqaz nga dëmtimet, duke qenë hija e sulmuesit të dikurshëm. Kurse Merkoçi, ndoshta lojtari më në formë për momentin te sulmi i kampionëve, vazhdon të mbetet i gozhduar në stol.
Në fund, trajneri Mema, një nga më të suksesshmit e viteve të fundit, edhe pse ka thënë shpesh në pesë javët e para kur skuadra fitonte se ishte i pakënaqur, nuk ka bërë asgjë për ta ndryshuar gjendjen, sepse kjo është detyra e tij. Madje, shpeshherë, nervozizmin e tij ia ka përcjellë edhe futbollistëve në fushë, ndërsa duhet të bëjë të kundërtën.
Bardheblutë kanë humbur dy "beteja" të rëndësishme drejt titullit kampion, ndërkohë që një tjetër është pranë, Dinamo. Tifozët duan rikthimin te fitorja, ndërsa kampionati nuk mund ta humbasë Tiranën, protagonisten absolute prej vitesh. Vërtet kanë mbetur edhe 29 javë, por Tirana e dy javëve të fundit lë shumë për të dëshiruar dhe ngjall pak shpresa. Pushimi 10-ditor ka ardhur në kohën e duhur, një shans për të rikthyer skuadrën kampione në ditët e arta. Derbi me Dinamon, ndoshta, do të jetë kufiri i durimit për presidentin El Sajed, që nuk do të mjaftohet më me gjoba mijëradollarëshe.
Sulejman Mema, trajner i Tiranës: Nuk u prononcua.
Hasan Lika, trajner i Teutës:
"Ishte një fitore e merituar e skuadrës ndaj kampionëve në fuqi. Kemi zhvilluar në përgjithësi një ndeshje shumë të mirë, ku i kemi shfrytëzuar në maksimum gabimet e Tiranës. Në momentet që rezultati ishte 3-0 në favorin tonë, kemi lëshuar në lojë, duke rrezikuar shumë. Më pas, dalja me karton të kuq e Halilit i mbylli të gjitha pretendimet e vendësve për të barazuar rezultatin. Ky tripikësh i radhës është rrjedhojë i një sërë rezultatesh pozitive, që kemi arritur deri tani. Shpresoj të vazhdojmë me këto ritme edhe në të ardhmen."
Të veçanta
- Për herë të parë në këtë sezon, Devi Muka ishte kapiten i skuadrës. Dëmtimet e Dedes dhe të Fortuzit (e nisi ndeshjen nga stoli) e detyruan Memën t'ia besonte vlonjatit shiritin.
- E gjithë tribuna B e stadiumit ishte e zaptuar plotësisht nga tifozët e Teutës. Ndërkohë, tifozët bardheblu, ndryshe nga derbi, ishin të pakët në numër, kjo edhe si rrjedhojë e shiut të dendur që ra dje në kryeqytet.
- Në tribunën "VIP" ndodheshin të dy presidentët respektivë, El Sajed dhe Hasanbelliu.
- Gjithashtu, në tribunë ishin drejtuesit më të lartë të FSHF-së, me në krye presidentin Duka. Ndërsa nga figurat politike binte në sy ajo e deputetit Bashkim Fino.
Lo scopo della nostra vita è di servire la Forza che ci ha creati,e dalla cui misericordia o approvazione dipende il nostro stesso respiro,servendo con lealtÃ_ le Sue creature.Questo significa amore,che dovrebbe sostituire l'odio che si vede ovunque.
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|