Forumi Horizont Forumi Horizont > Sporti > Futboll > Kampionati Shqiptar > Kategoria e parë > Grupi A1 > FK Teuta
Gjithsej 15 faqe: « 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
qershor13
Vagabonding

Regjistruar: 05/02/2003
Vendbanimi: Rio
Mesazhe: 2547

Smile

Bardheblutë humbasin sërish 3-1 në "Qemal Stafa" ndaj durrsakëve
Teuta,"kapitullimi" i Tiranës

Plot gjashtë gola të pësuar dhe vetëm dy të shënuar. Dy ndeshje të rëndësishme, asnjë pikë e fituar dhe plot gjashtë të humbura. Nuk po bëjmë lojë fjalësh, thjesht po tregojmë shifrat e Tiranës kampione në dy javët e fundit të kampionatit. "Tullumbacja bardheblu" është shfryrë keqazi, duke nisur me derbin e duke e mbyllur si mos më keq ndaj "djemve të detit". "Milionerët" bardheblu kanë zbritur nga maja e Olimpit të futbollit shqiptar, duke zhgënjyer mbi të gjithë tifozët e zjarrtë të tyre, trajnerët dhe presidentin El Sajed, fundja, kanë zhgënjyer veten.
Tirana ka humbur kokën, si rrjedhojë nuk i punojnë më as këmbët. Mbrojtja, "thembra e Akilit" për bardheblutë, ka dështuar në përballjet me rivalët e drejtpërdrejtë për titull, edhe pse trajneri Mema i ka mohuar zërat kritikë. Hajdari ka harruar se cili është roli i tij (nga lëvizjet e shumta të trajnerit), ndërsa Pinari nuk është përshtatur ende me pozicionin e mbrojtësit të lirë, pa përmendur mungesën gjithmonë e më të ndjeshme të Dedes. Ndërkohë, porta mbetet e pasigurt, sepse askush mes Hidit dhe Egbosë nuk cilësohet titullar, pasi luajnë me rotacion dhe vetë nuk janë të sigurt.
Mesfushës i ka munguar "truri" Devi Muka, i shndërruar në dy ndeshjet e fundit në një futbollist nervoz, pa ide dhe dëshirë organizative. "Vlonjati fluturues" i bardhebluve ka humbur qetësinë dhe nuk ka mundur të marrë në dorë fatet e skuadrës, edhe pse në ndeshjen ndaj durrsakëve ka mbajtur shiritin e kapitenit në krah. Ndoshta pikërisht "humbja" e Mukës ka sjellë edhe dështimet e Tiranës. Talenti i tij i padiskutueshëm ka humbur shumë nga shkëlqimi i pesë ndeshjeve të para, duke prodhuar një lojtar gati të zakonshëm.
Sulmi "atomik" i pesë javëve të para është shkrirë bashkë me shiun e djeshëm, pasi Fortuzi nuk është më ai i dikurshmi, ndërsa Mema këmbëngul ende te rikthimi i "Zogut". Halili është kthyer në një lojtar "shëtitës", duke i qëndruar larg portës, edhe pse ka treguar se është më rezultativ pranë saj. Fjodor Xhafa është mbërthyer keqaz nga dëmtimet, duke qenë hija e sulmuesit të dikurshëm. Kurse Merkoçi, ndoshta lojtari më në formë për momentin te sulmi i kampionëve, vazhdon të mbetet i gozhduar në stol.
Në fund, trajneri Mema, një nga më të suksesshmit e viteve të fundit, edhe pse ka thënë shpesh në pesë javët e para kur skuadra fitonte se ishte i pakënaqur, nuk ka bërë asgjë për ta ndryshuar gjendjen, sepse kjo është detyra e tij. Madje, shpeshherë, nervozizmin e tij ia ka përcjellë edhe futbollistëve në fushë, ndërsa duhet të bëjë të kundërtën.
Bardheblutë kanë humbur dy "beteja" të rëndësishme drejt titullit kampion, ndërkohë që një tjetër është pranë, Dinamo. Tifozët duan rikthimin te fitorja, ndërsa kampionati nuk mund ta humbasë Tiranën, protagonisten absolute prej vitesh. Vërtet kanë mbetur edhe 29 javë, por Tirana e dy javëve të fundit lë shumë për të dëshiruar dhe ngjall pak shpresa. Pushimi 10-ditor ka ardhur në kohën e duhur, një shans për të rikthyer skuadrën kampione në ditët e arta. Derbi me Dinamon, ndoshta, do të jetë kufiri i durimit për presidentin El Sajed, që nuk do të mjaftohet më me gjoba mijëradollarëshe.

Sulejman Mema, trajner i Tiranës: Nuk u prononcua.
Hasan Lika, trajner i Teutës:
"Ishte një fitore e merituar e skuadrës ndaj kampionëve në fuqi. Kemi zhvilluar në përgjithësi një ndeshje shumë të mirë, ku i kemi shfrytëzuar në maksimum gabimet e Tiranës. Në momentet që rezultati ishte 3-0 në favorin tonë, kemi lëshuar në lojë, duke rrezikuar shumë. Më pas, dalja me karton të kuq e Halilit i mbylli të gjitha pretendimet e vendësve për të barazuar rezultatin. Ky tripikësh i radhës është rrjedhojë i një sërë rezultatesh pozitive, që kemi arritur deri tani. Shpresoj të vazhdojmë me këto ritme edhe në të ardhmen."

Të veçanta
- Për herë të parë në këtë sezon, Devi Muka ishte kapiten i skuadrës. Dëmtimet e Dedes dhe të Fortuzit (e nisi ndeshjen nga stoli) e detyruan Memën t'ia besonte vlonjatit shiritin.
- E gjithë tribuna B e stadiumit ishte e zaptuar plotësisht nga tifozët e Teutës. Ndërkohë, tifozët bardheblu, ndryshe nga derbi, ishin të pakët në numër, kjo edhe si rrjedhojë e shiut të dendur që ra dje në kryeqytet.
- Në tribunën "VIP" ndodheshin të dy presidentët respektivë, El Sajed dhe Hasanbelliu.
- Gjithashtu, në tribunë ishin drejtuesit më të lartë të FSHF-së, me në krye presidentin Duka. Ndërsa nga figurat politike binte në sy ajo e deputetit Bashkim Fino.

Lo scopo della nostra vita è di servire la Forza che ci ha creati,e dalla cui misericordia o approvazione dipende il nostro stesso respiro,servendo con lealtÃ_ le Sue creature.Questo significa amore,che dovrebbe sostituire l'odio che si vede ovunque.

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 09 Tetor 2003 18:36
qershor13 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të qershor13 Kliko këtu për të kontaktuar me qershor13 (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: qershor13 Shto qershor13 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto qershor13 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
qershor13
Vagabonding

Sulmuesi durrsak e konsideron fitoren me Tiranën test për arritjen e objektivave në këtë kampionat
Bespalla:Tani, a nuk jemi pretendentë?

Një prej sulmuesve të dalluar të Teutës, Bespalla, e konsideron ndeshjen e së mërkurës, me kryesuesen Tirana, fitore decizive, e cila, sipas tij, vërtetoi katërcipërisht se skuadra e tij mund ta fitojë titullin. Në një intervistë për "Sportin shqiptar", Bespalla do të shprehej rreth ndeshjes së luajtur në "Qemal Stafa":
- Bespalla, keni qenë pjesëtar i një triumfi të merituar ndaj kryesueses së kampionatit, Tiranës. Si e keni përjetuar këtë fitore të rëndësishme?
- Nuk e teproj po të them se kam qenë në delir. Ishte një fitore e rëndësishme, jo vetëm për faktin se fituam ndaj kryesueses së kampionatit, Tiranës, por i bindëm të gjithë, edhe ata më skeptikët, se Teuta është pretendente kryesore për titull. Fituam jo vetëm me gola, por edhe me lojë. E dominuam plotësisht takimin, në të gjitha drejtimet. Edhe pse në një terren të rënduar nga shiu, Teuta u ngjit në lartësinë e lojës së saj, i zbatoi me rreptësi detyrat taktike dhe tregoi mentalitetin e një ekipi fitues.
- A besonit te një fitore e mundshme në "Qemal Stafa", ndaj Tiranës kampione?
- Sigurisht që po. Ne udhëtuam drejt kryeqytetit me një synim kryesor: të fitonim ndaj Tiranës. E dinim se kundërshtari do të shfaqte probleme psikologjike, sepse i duhej patjetër fitorja, për të bërë autokritikën pas humbjes me Partizanin. Fatmirësisht, kështu rezultoi. Ne shfrytëzuam çdo gabim të Tiranës dhe shënuam plot 3 herë.
- A mendoni se sulmi dhe mesfusha e Teutës ishin repartet që funksionuan më mirë në këtë ndeshje?
- Fituesi, thonë që nuk gjykohet. Prandaj, mendoj se të tri repartet e skuadrës funksionuan mirë. U treguam mjaft të qartë përpara portës kundërshtare, gjë që nuk kishte ndodhur më parë, dhe nuk e lamë kundërshtarin t'i afrohej portës sonë. Kjo tregon se loja e grupit ka qenë çelësi i suksesit ndaj Tiranës.
- A mund të konsiderohet kjo ndeshja më e mirë e Teutës në këtë kampionat?
- Realisht, ishte ndër ndeshjet e mira të Teutës, por nuk mund të them se ishte më e mira.
- Si e shikoni ecurinë e Teutës deri tani?
- Kampionati është i gjatë dhe i fortë. Personalisht, jam i mendimit se ndeshjet direkte me ekipet rivale për titull do të përcaktojnë shumë gjëra. Ne e fituam një betejë të tillë, me Tiranën, kemi barazuar dy të tjera, me Partizanin dhe Dinamon, çka tregon se jemi në udhë të mbarë. Sidoqoftë, duhet të jemi të kujdesshëm, sepse, edhe ndeshjet me skuadrat e ashtuquajtura të dobëta, mund të të sjellin probleme. Duhet impenjim maksimal në çdo ndeshje të kampionatit, sepse, në të kundërt, çdo lloj nënvleftësimi apo euforie do të na largonte nga objektivi.
- A mendoni se me këtë fitore Teuta ka fituar edhe spektatorët e saj?
- Patjetër. Ata që na mbështetën në ndeshjen me Tiranën, ndonëse në një ditë me shi, do ta bëjnë këtë gjë, më të shumtë në numër, edhe në stadiumin tonë. U them atyre se këtë sezon Teuta është më e fortë se kurrë dhe ka hyrë në garë për të fituar titullin kampion.

Lo scopo della nostra vita è di servire la Forza che ci ha creati,e dalla cui misericordia o approvazione dipende il nostro stesso respiro,servendo con lealtÃ_ le Sue creature.Questo significa amore,che dovrebbe sostituire l'odio che si vede ovunque.

Mesazh i vjetër 10 Tetor 2003 14:19
qershor13 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të qershor13 Kliko këtu për të kontaktuar me qershor13 (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: qershor13 Shto qershor13 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto qershor13 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
qershor13
Vagabonding

Mesfushori i ri durrsak është i lumtur që përfaqëson ngjyrat e ekipit të zemrës
Hasho: Jam me fat që luaj me Teutën

Hasho, njëri prej "zbulimeve" të Teutës në këtë sezon
futbollistik, me lojën e tij i ka fituar zemrat e
tifozerisë durrsake. Njëkohësisht, ai ka përligjur edhe besimin e trajnerit Lika. Hasho, sidomos në ndeshjet e fundit, është bërë faktor kyç dhe mjaft i rëndësishëm në ekipin durrsak. I aktivizuar në ndeshjet e para të kampionatit, kryesisht në pjesët e dyta, si zëvendësues, Hasho bëri një përfaqësim dinjtoz në ndeshjen me Tiranën. Kësisoj, futbollisti në fjalë mund të konsiderohet një nga talentet e futbollit durrsak. Në një intervistë për "Sportin shqiptar", mesfushori durrsak do të komentonte:
- Si e ndien veten Hasho te Teuta?
- Teuta është ekipi im i zemrës. E quaj veten me fat dhe e kam për nder të luaj dhe të përfaqësoj ngjyrat e saj, të një futbolli me tradita, siç është ai durrsak. Te Teuta ndihem mjaft mirë. Shpresoj shumë që me lojën time të kontribuoj sadopak në ecurinë pozitive të ekipit.
- Si e vlerësoni fitoren e fundit në kampionat, ndaj Tiranës në "Qemal Stafa"?
- Ishte vërtet një fitore e bukur. Kemi luajtur me shpirt dhe me disiplinë të fortë taktike, gjë që u konkretizua me një fitore të rëndësishme. Me atë që morëm në këtë ndeshje, fituam kryesimin në renditje, njëkohësisht kapërcyem një pengese të vështirë, siç është Tirana. Them se e merituam fitoren. Madje, në pjesën e dytë, po të ishim treguar më të kujdesshëm, mund ta thellonim avantazhin.
- Pas kësaj fitoreje të rëndësishme dhe me vlera, a mendoni se Teuta do të jetë pretendente kryesore për titull?
- Sigurisht, këtë e vërtetuam edhe në ndeshjen e fundit. Do ta kërkojmë titullin më shumë se kurrë. Kemi një grup futbollistësh që luajnë prej kohësh me njeri-tjetrin dhe mbartin vlera të mjaftueshme për të fituar trofe. Një avantazh tjetër i këtij sezoni për ne është fakti që kemi një stol rezervash, që fare pak ndryshon nga formacioni i parë.
- A ndiheni keq kur e nisni ndeshjen nga stoli?
- Jo, aspak. Sigurisht, për mua, e rëndësishme është të luaj. Me punë po synoj të arrij formën më të mirë, që ta meritoj një vend në formacionin e parë të Teutës. Trajneri Lika gjithmonë u ka krijuar hapësira futbollistëve që e meritojnë të luajnë, duke u nisur nga vlerat e tyre.
- [b]Po ndeshjen e radhës, me Flamurtarin, si e pret Hasho?
- Me optimizëm. Duhet ta vlerësojmë në maksimum ekipin vlonjat, i cili, ndonëse ndodhet në pozicion të vështirë në klasifikim, ka vlera. Duhet të japim gjithçka në fushën e lojës dhe të ruajmë ecurinë pozitive në kampionat. Objektivi ynë, pa diskutim, do të jetë vetëm fitorja.

Mesazh i vjetër 13 Tetor 2003 14:06
qershor13
Vagabonding

Xhai-Zëre, mungesat e Teutës ndaj Flamurtarit

Teuta nuk do t'i ketë të gatshëm dy futbollistët kryesorë të mbrojtjes së saj, Xhain dhe Zëren, për ndeshjen me Flamurtarin. Sipas burimeve nga stafi mjekësor i ekipit durrsak, bëhet e ditur se mbrojtësi Xhai do të mungojë në ndeshjen e radhës për shkak të kartonëve të verdhë që ka marrë, ndërsa Zëre vazhdon të ketë probleme shëndetësore, që pas dëmtimit të pësuar disa javë më parë. Ndërkohë, kontigjenti tjetër i futbollistëve të Teutës është plotësisht i gatshëm për trajnerin Lika, përfshi këtu edhe dy mesfushorët Babamusta e Toshkollari. Gjithashtu, atmosfera në kampin durrsak, në prag të ndeshjes me Flamurtarin, është tepër optimiste.
Dje, ka dalë për herë të parë në stërvitje me Teutën edhe blerja më e re e durrsakëve, Daniel Xhafa. Sulmuesi vlonjat pritet të jetë i gatshëm për trajnerin Lika në ndeshjen e së shtunës, pikërisht ndaj Flamurtarit në "Niko Dovana".

Mesazh i vjetër 14 Tetor 2003 21:48
qershor13
Vagabonding

Blerja e fundit e "djemve të detit" zbulon shtysat që e detyruan të kalojë tek ekipi durrsak
D.Xhafa: Dua të shpallem kampion me Teutën

Daniel Xhafa, sulmuesi më i ri i Teutës, i ardhur së fundi nga Flamurtari, pas nënshkrimit të një kontrate 1-vjeçare, ka filluar stërvitjen me ekipin durrsak. Përpara seancës së djeshme stërvitore, vlonjati, në një intervistë për "Sportin shqiptar", ka komentuar arsyet që e shtynë të vijë te Teuta. Njëkohësisht, Xhafa ka folur për objektivat personale në këtë sezon futbollistik dhe për ndeshjen e radhës me Flamurtarin e Vlorës, ish-ekipin e tij.
- Xhafa, është dita e tretë që stërviteni te Teuta. Si e ndieni veten në ekipin e ri?
- Shumë mirë. Unë jam mësuar të lëviz shpesh nga një skuadër në tjetrën, prandaj nuk e kam të vështirë të familjarizohem me ndryshimet. Jam ambientuar shpejt me ekipin e ri, Teutën, sepse këtu kam gjetur disa futbollistë që i njoh prej kohësh. Sidoqoftë, me kalimin e kohës, mendoj se do ta gjej veten plotësisht te Teuta edhe në fushën e lojës. Kam ardhur në një ekip me tradita në futbollin shqiptar dhe për këtë jam shumë i kënaqur. Kjo mundësi m'u dha nga stafi drejtues i këtij ekipi dhe nga presidenti Hasanbelliu, të cilët i falënderoj nga zemra.
- Pse zgjodhët pikërisht Teutën, në një kohë që, sipas jush, keni pasur disa oferta?
- Zgjodha Teutën, sepse është një ekip me pretendime në këtë kampionat. Tani që e realizova këtë dëshirë, dua të jap maksimumin tim në fushën e lojës, bashkë me shokët, për t'i bërë realitet të gjitha objektivat e Teutës. Do të isha vërtet me fat nëse më ecën mbarë dhe shpallem kampion me Teutën.
- Çfarë keni gjetur tek ekipi durrsak, që mund ta veçoni?
- Harmoninë dhe punën intensive në stërvitje, të shoqëruara me drejtimin profesional të stafit teknik. Teuta ka një grup shumë të mirë futbollistësh, të cilët janë të aftë t'i realizojnë objektivat që kemi përpara. Pra, tek ekipi i ri kam gjetur ambicien për të fituar.
- Te Teuta keni gjetur edhe një vlonjat tjetër, Johan Drizën. A përbën ky fakt një plus më shumë për ambientimin sa më të shpejtë në radhët e Teutës?
- Natyrisht. Ky është një nga faktorët që më ka ndihmuar të ambientohem shpejt me grupin. Me Drizën njihem prej kohësh. Kemi luajtur bashkë te Flamurtarin dhe te Dinamoja. Sidoqoftë, ashtu si Driza, kam edhe shokë të tjerë te Teuta.
- Si e vlerësoni sfidën e radhës me Flamurtarin, ish-ekipin tuaj nga erdhët së fundi?
- E pres me emocion këtë ndeshje, sepse, edhe pse kam ikur, Flamurtari është ekipi ku jam rritur si futbollist dhe kam djersitur shumë për të. Sidoqoftë, tashmë kam veshur fanellën e Teutës dhe më duhet të mendoj vetëm për të. Për një futbollist, prezantimi i parë me një ekip të ri është gjysma e punës. Nuk e di nëse do të luaj në këtë ndeshje, por, nëse me jepet mundësia, do të jap maksimumin. Gjendem në një pozicion disi të vështirë, sepse do të luaj kundër ish-ekipit tim, por ky është profesionalizmi, s'ke ç'i bën.
- Së fundi, si e parashikoni ndeshjen e së shtunës me Flamurtarin?
- Parashikoj një ndeshje të fortë dhe të hapur. Nisur nga pozitat aktuale ku gjendet Teuta, them se do të fitojmë.

Mesazh i vjetër 16 Tetor 2003 21:34
qershor13
Vagabonding

Trajneri i Teutës u kërkon të tijve vlerësim maksimal për kundërshtarin e radhës
Lika: Flamurtari,si të gjithë të tjerët

Trajneri i Teutës, Hasan Lika, e konsideron ndeshjen e radhës me Flamurtarin sfidë që skuadra e tij duhet ta fitojë patjetër. Sidoqoftë, kryeqytetasi i stolit të "djemve të detit" qëndron me këmbët në tokë, duke dashur të mos shkatojë ndonjë ndjenjë euforie te futbollistët e tij. Prandaj dhe shprehet: "Duhet të tregohemi të kujdesshëm, nëse duam të marrin 3 pikët, sepse përballë do të kemi një Flamurtar që, pavarësisht nga problemet e ndryshme financiare, duhet vlerësuar maksimalisht. Pra, skuadra vlonjate do të vlerësohet njësoj si të gjithë kundërshtarët e tjerë." Sipas trajnerit të Teutës, Flamurtari është një skuadër me tradita në futbollin shqiptar dhe, kur mobilizohet, nxjerr ndeshje të mira. Pra, sipas Likës, ai është një kundërshtar i rrezikshëm për çdo skuadër. Në këtë sens, trajneri i durrsakëve thekson se gjatë gjithë javës përgatitore po punohet me intensitet të lartë për këtë ndeshje, e cila do të zhvillohet të shtunën në "Niko Dovana". Natyrisht, në këtë tendosje të skuadrës durrsake ndikojnë shumë faktorë, mes të cilëve, më kryesorët janë objektivat për të mos lëshuar kreun dhe zbavitja e publikut durrsak, që pret jo vetëm rezultatin pozitiv, por edhe lojë bindëse. Për sa u përket dy mungesave të Teutës në sfidën me Flamurtarin (mbrojtësit Xhai dhe Zëre), trajneri Lika shprehet: "Sigurisht, bëhet fjalë për dy mungesa të rëndësishme të Teutës në këtë ndeshje. Sidoqoftë, edhe pse dihen vlerat e Xhait e të Zëres, i kemi marrë masat t'i zëvendësojmë ata me futbollistë të tjerë të stolit. Fatmirësisht, do të rikthehet Tetova, i cili, për arsye dëmtimi, mungoi në ndeshjen me Tiranën."
Sikurse dihet, në ndeshjen paraardhëse me Tiranën, Teuta fitoi me rezultatin 3-1, duke iu bashkangjitur Partizanit në krye. Kësisoj, çdo hap fals për skuadrën durrsake do të ishte i pafalshëm. Një rreziku të tillë kërkon t'i ruhet trajneri Lika, i cili, edhe pse e ka vlerësuar jashtëzakonisht fitoren me Tiranën, vëmendjen kryesore e ka përqendruar te ndeshja e radhës me Flamurtarin. Në çdo seancë stërvitore, trajneri i Teutës u ka kërkuar të tijve që të mos ushqejnë asnjëlloj iluzioni nënvlerësimi për kundërshtarin, sepse kjo do të ishte fatale. Sipas Likës, të gjitha skuadrat e Grupit A1 janë të denja për t'i futur shkopinj nën rrota njëra-tjetrës, prandaj duhen vlerësuar njëlloj deri në fund. "Flamurtari është një skuadër e tillë, në gjirin e të cilit, pavarësisht largimeve të shumta, ka futbollistë cilësorë, të cilët mund të të nxjerrin probleme," - gjykon Lika. Gjithsesi, trajneri i Teutës, duke folur për objektivat në përballjen me Flamurtarin, shprehet: "Pa diskutim, do të kërkojmë me çdo kusht fitoren, për të ruajtur ritmin e rezultateve pozitive dhe kryesimin në tabelën e klasifikimit." Në fund, trajneri Lika nuk ka pranuar të bëjë komente rreth formacionit të mundshëm të Teutës dhe mënyrës së lojës në ndeshjen me Flamurtarin. Në seancat stërvitore, me përjashtim të Xhait dhe Zëres, që do të mungojnë në ndeshjen e radhës, të gjithë po stërviten fort për të zënë një vend në formacionin bazë. E vetmja surprizë mund të jetë aktivizimi i sulmuesit Daniel Xhafa.

Mesazh i vjetër 17 Tetor 2003 14:43
qershor13
Vagabonding

Trajneri i durrsakëve ka mbetur i kënaqur nga rezultatet dhe loja e ekipit në këtë fillimkampionati
Lika: Teuta, jo rastësisht në krye

Fitorja e ndeshjes me Flamurtarin ka ruajtur pozitat kryesuese të Teutës në tabelën e klasifikimit. Vetëm golaverazhi, paksa më i dobët se Partizani, e rendit ekipin durrsak në vendin e dytë. Pas fitores bindëse me Flamurtarin, trajneri Hasan Lika do ta vlerësonte pozitivisht lojën e ekipit të tij dhe rezultatin, por do ta vinte gishtin njëkohësisht në një "plagë" të Teutës, që është mosfinalizimi si duhet i aksioneve. Në një intervistë për "Sportin shqiptar", Lika do të shprehej:
- Lika, çfarë ju kënaqi më shumë në ndeshjen me Flamurtarin, loja e ekipit tuaj, apo rezultati?
- Të dyja së bashku. Po të mos luanim mirë, do ta kishim të vështirë fitoren. Sidoqoftë, kemi ende punë për të bërë. Natyrisht, jam i kënaqur me fitoren, sepse morëm 3 pikë mjaft të vlefshme, që na mbajnë në krye të renditjes. Realisht, para ndeshjes ishte krijuar mendimi se duhej të fitonim me rezultat më të thellë, por kësaj nuk ia arritëm dot, çka tregon se vuajmë disi në konkludim.
- Pra, keni rezerva për lojën që zhvilloi ekipi juaj në këtë takim?
- Nuk mund të them që është tamam kështu. Por, po të nisemi nga ajo që u zhvillua në fushë, duhej të kishim shënuar më shumë gola.
- Atëherë, si e shpjegoniu faktin që ekipi krijon shumë raste, por shënon pak?
- Në fakt, Teuta, sidomos në javët e fundit, nuk ka shënuar pak gola. Mjafton të kujtojmë këtu 3 golat ndaj Tiranës dhe 2 ndaj Flamurtarit. Pra, në dy javë kemi shënuar plot 5 gola dhe kemi pësuar vetëm një. Problemi, kur flas për mosfinalizim si duhet të aksioneve, nuk ka të bëjë me golat e paktë të shënuar. E kam fjalën për shfrytëzimin në maksimum të rasteve që na janë krijuar. Sidoqoftë, e rëndësishme është të shënojmë, gjë të cilën po e bëjmë më së miri në këtë fillimkampionati. Sigurisht, nuk është pozitiv fakti që nuk i shfrytëzojmë të gjitha rastet që na krijohen.
- Përse ngre krye ky problem te Teuta, sipas jush?
- Ndonjëherë, mosfinalizimi i rasteve për gol vjen nga dëshira dhe ngutja për të shënuar sa më tepër, ose e thënë ndryshe nga një lloj mentaliteti që është krijuar së fundi në ekip, për të shënuar sa më shumë gola dhe për të siguruar vendin e parë në klasifikim.
- A ka bindur Teuta me lojërat e saj që të kryesojë klasifikimin, apo ka qenë paksa edhe me fat?
- Mendoj se skuadra, deri në këto momente, e ka meritur këtë pozicion me lojrat e zhvilluara dhe me rezultate, por mendoj se disa futbollistë, të cilët kanë qenë të formacionit bazë, nuk janë akoma në gjendjen e tyre optimale, siç është rasti i Toshkollarit, i cili akoma nuk e ka gjetur veten, pasi prej një kohe të gjatë ka qenë i dëmtuar, por mendoj se në të ardhmen si Toshkollari dhe Xhafa, që është një forcë tjetër për ne, do të jenë një grup që do të vazhdojë ecurinë pozitive të Teutës.
Llambi Kallço

Mesazh i vjetër 20 Tetor 2003 16:17
qershor13
Vagabonding

Portieri i Teutës u rikujton rivalëve synimet e skuadrës së tij në këtë kampionat
Shehi: S'ka ndalesë drejt titullit

Orges Shehi, një nga pikat kyçe të formacionit të Teutës, e konsideron fitoren me Flamurtarin tregues të forcës së skuadrës dhe qëndrueshmërisë në lojën e saj. Madje, duke iu referuar ndeshjes të së shtunës, Shehi thotë se Teuta nuk ka ndër mend ta ndalë marshimin drejt titullit. Në një koment për "Sportin shqiptar", i paepuri i portës durrsake komenton fitoren e fundit të Teutës dhe rikujton për kundërshtarët pretendimet e saj në këtë sezon futbollistik: "Fitorja me Flamurtarin tregoi edhe një herë tjetër se Teuta nuk do të lëshojë pe në këtë kampionat. Madje, edhe pse luajtëm ndaj një kundërshtari me probleme, fitorja ka po aq vlerë sa ajo e kryeqytetit, me Tiranën. Fituam bindshëm 2 0 dhe mbetëm sërish në krye të klasifikimit, së bashku me Partizanin. Realisht, po t'u referohesh rasteve të krijuara, duhet të kishim fituar më thellë, çka do të na çonte në krye të klasifikimit." Në vazhdim të deklarimit të tij, portieri Shehi flet edhe për paraqitjet e Teutës në trasfertë, të cilat janë pak a shumë më të mira se ndeshjet e luajtura brenda: "Është e vërtetë që në këto takime të
kampionatit kemi luajtur më mirë në ndeshjet jashtë, sesa në ato që i kemi luajtur në "Niko Dovana". Këtu ia vlen të përmendim fitoren me Vllazninë në "Loro Boriçi", veçanërisht fitoren
e fundit në trasfertë me Tiranën, në "Qemal Stafa". Ky nuk është ndonjë problem për Teutën, sepse të luash mirë dhe të marrësh rezultate pozitive jashtë fushës tënde, në kushtet e kampionatit shqiptar, është meritë." Në fund, Shehi ka dëshirë t'u rikujtojë rivalëve të drejtpërdrejtë për titull edhe synimet e skuadrës së tij, Teutës: "Në këtë kampionat jemi më të vendosur se kurrë për të ngritur kupën e më të mirit.Mendoj se ky sezon është yni,ndonëse do të na duhet të rivalizojmë sërish me kundërshtarë të denjë, si Partizani, Tirana, Dinamo dhe Vllaznia."

Mesazh i vjetër 21 Tetor 2003 17:13
qershor13
Vagabonding

Mancaku: Besa, ndeshje delikate
Duke e konsideruar një lloj derbi, sulmuesi flet me këmbët në tokë për ndeshjen e radhës

Bledar Mancaku, pika kyçe e sulmit të Teutës, e konsideron delikate ndeshjen e radhës me Besën. Në një intervistë për "Sportin shqiptar", Mancaku do të komentonte diçka rreth kësaj ndeshjeje.
- Ndeshja e radhës mban emrin Besa për ju. A do të qëndroni sërish në krye, në përfundim të fazës së parë të kampionatit?
- Dëshira dhe mundësitë për një gjë të tillë janë të mëdha. Megjithatë, duhet pritur përfundimi i 90 minutave të ndeshjes të së shtunës që po vjen, për të parë sesi do të rrjedhin ngjarjet. Këtu kam parasysh edhe ecurinë e rivalit direkt për vendin e parë, Partizanit, i cili do të luajë një ndeshje jo fort të lehtë jashtë fushës së tij, ndaj Shkumbinit. Sidoqoftë, për ne, ndeshja me Besën është delikate, sepse na duhet me çdo kusht fitorja. Gjithsesi, kjo nuk është e lehtë, sepse përballë do të kemi një Besë të fortë, së cilës i duhen patjetër pikë.
- Pra, nuk jeni optimist për këtë ndeshje?
- Jo, nuk është kështu. Unë, ashtu si e gjithë skuadra, jam optimist se do t'ia dalim me sukses. Kur thashë se na pret një ndeshje jo e lehtë, nuk desha të minimizoja mundësitë e fitores sonë, por desha të vlerësoja kundërshtarin, sigurisht me të drejtë, sepse e meriton. Sidoqoftë, ne do të zbresim në fushë vetëm për fitore dhe shpresoj se do ta arrijmë.
- Sa do të ndikojnë në lojën e Teutës mungesat e disa futbollistëve për arsye kartonësh apo dëmtimesh?
- Jo dhe aq shumë, sepse stoli që kemi është plotësisht i aftë t'i zëvendësojë këto mungesa. Një gjë të tillë, futbollistët rezervë të Teutës e kanë bërë më së miri edhe në ndeshjen me Tiranën dhe me Flamurtarin, ku mungesat ishin jo të pakta.
- Si e komenton Mancaku faktin që Teuta shpërdoron shumë raste për gol?
- Nuk mendoj se është ndonjë problem aq shqetësues. Rëndësi ka fakti që ne po shënojmë aq gola sa të fitojmë ndeshjet dhe të marrim pikët e plota. Çdo ekip humbet raste. Për mua, e rëndësishme është të krijosh raste. Teuta, vetëm në dy ndeshjet e fundit, ka shënuar 5 gola, që nuk janë pak për një ekip futbolli, aq më tepër që 3 prej tyre janë shënuar në portën e Tiranës.
- A mendoni se do të sjellë spektakël ndeshja me Besën, sepse mund të konsiderohet një lloj derbi?
- Mendoj se po. Tradicionalisht, ndeshjet mes Teutës dhe Besës janë shoqëruar edhe me spektakël dhe, ç'është më kryesorja, në to janë shënuar shumë gola.
- A do t'i rikthehet golit Mancaku në këtë ndeshje?
- Nuk mund t'i jap një përgjigje të prerë kësaj pyetjeje. Realisht, do ta dëshiroja një gjë të tillë.
- A ju nxit fakti që Brigeli ka shprehur interes ndaj jush?
- Sigurisht. Çdo futbollist e ëndërron ekipin kombëtar. E rëndësishme është të luaj sa më mirë dhe t'i shërbej sa më mirë Teutës. Natyrisht, unë e vlerësoj në maksimum edhe interesimin e trajnerit të ekipit kombëtar, gjë që do të thotë më shumë punë për mua.

Mesazh i vjetër 23 Tetor 2003 20:36
qershor13
Vagabonding

Teuta, 4 mungesa titullarësh ndaj Besës

Edhe në sfidën e radhës në kampionat, me Besën, Teuta do të ketë mungesa të ndjeshme të formacionit bazë. Veç kapitenit Begeja, i ndëshkuar me karton të kuq në ndeshjen me Flamurtarin, dhe De Souzës, me tre kartonë të verdhë, në këtë ndeshje, sipas trajnerit të Teutës, Hasan Lika, do të mungojë edhe Xhai me Zëren, që të dy të dëmtuar. Pavarësisht nga këto mungesa, trajneri Lika shprehet: "Ekipi është përgatitur në maksimum për këtë ndeshje dhe do të hyjë në fushë për ta kaluar me sukses, edhe pse përballë do të kemi një ekip me vlera, si Besa e Kavajës." Ndërkohë, nën drejtimin e trajnerit Lika, ekipi durrsak ka zhvilluar stërvitje në aneksin e stadiumit "Niko Dovana". Ndonëse trajneri durrsak nuk ka bërë komente në lidhje me formacionin e mundshëm të Teutës në këtë ndeshje, formacioni bazë i Teutës (nga ajo që është parë në seancat stërvitore) pritet të ketë pak ndryshime. Në lojë pritet të luajnë titullarë Hasho, Bespalla dhe Toshkollari. Në këtë takim pritet të aktivizohet edhe sulmuesi i sapoardhur te Teuta, Daniel Xhafa. Klima në kampin durrsak, në prag të sfidës së radhës me Besën, është optimiste, edhe për faktin se ekipi po kalon ditët e tij më të mira. Mobilizimi i të gjithëve gjatë javës stërvitore ka qenë maksimal. Kjo, sepse Teutës i duhen pikët e plota. I këtij mendimi është edhe njëri nga futbollistët e "djemve të detit", Kotomelo, i cili thotë se në ndeshjen me Besën duhen marrë patjetër tri pikët, për të shpresuar më pas në ndonjë gabim të kundërshtarëve dhe për të marrë kreun e klasifikimit me pikë. Ndeshja midis Besës dhe Teutës pritet të ndiqet nga një numër i konsiderueshëm sportdashësish, si nga Durrësi, ashtu dhe nga Kavaja. Kjo për vetë faktin se ndeshen ekipet e dy qyteteve fqinje, të cilat i kanë dhënë tonin futbollit shqiptar dhe kanë zhvilluar gjithmonë takime të bukura me shumë gola. Gjithsesi, për Besën, mbetet akoma shija e hidhur e një humbjeje tenistike në "Niko Dovana", sezonin e kaluar. Ndërkohë, përballja në mes dy ekipeve, kësaj radhe do të zhvillohet në fushën asnjanëse të Elbasanit.

Mesazh i vjetër 23 Tetor 2003 20:39
Ora tani: 02:44 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 15 faqe: « 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Sporti > Futboll > Kampionati Shqiptar > Kategoria e parë > Grupi A1 > FK Teuta

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML nuk lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] nuk lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar