arturm
Veteran ne forum
Regjistruar: 07/12/2006
Vendbanimi: itali
Mesazhe: 1195
|
IQ
Citim: Po citoj ato që tha IQVLORA
I dashur arti
pikerisht ketu e kisha fjalen tek rrjedhja e votave nqse do te shkonin deputetet ne parlament.Perseri ata duhet te ishin atje sepse atje e kane vendin i dashur.Ndalimi i tyre te shkojne ne parlament nuk eshte rruga e duhur.Bojkote une kam pare vetem ne Shqiperi i dashur arti.Bojkoti nuk eshte rruga me e mire per nje parti politike.Vjen puna qe ai te kthehet ne bumerang.Mos mendo se jane vetem 7 deputet anti Rama.Jane me shume,mundet 17 arti.Per te tjerat bie dakord me ty me pike e me presje(ekam fjalen per mesazhin tjeter)Urtesia dhe sqarimi me qetesi i debatit tregon se je nje djale me vyrtyte te larta.Debatet e mia me te tjeret ju ngjajne debateve qe behen ne parlament
Respektet e mia
Personalisht kam qene gjithmone kunder c'do bojkoti (me perjashtim te bojkotimit te parlamentit te dale nga zgjedhjet '96, dhe arsyet per ate bojkot, te pakten mua personalisht, me bindnin, por kjo eshte nje histori tjeter).
Por ne kete rast i dashur IQ, duhet ta pranosh, nuk keni te bejme me bojkot. Bojkot dmth qe te terhiqesh nga parlamenti totalisht, apo jo (sic ka bere, psh, opozita e atehershme pas vrasjes se Azemit)? E pra PS ka marre pjese ne seancat e tjera te parlamentit ne keto dite, dhe nuk ka marre pjese VETEM ne proceduren e zgjedhjes se Presidentit (arsyet, na peqejne apo nuk na pelqejne ne, i dime, dhe kjo eshte nje e drejte legjitime e opozites per te bere interesat e saj).
Situata te tilla si keto (nuk e di ne Angli) jane te shpeshta ketu ne Itali, kur opozita braktis sallen ne shenje proteste per aprovimin e ketij apo atij ligji. Per kete duhet te me besosh, sepse sic e shef jam nje i apasionuar pas politikes dhe e ndjek, si ate shqiptare dhe ate ketu ne Itali.
Bere keto sqarime po shkoj me tej.
Eshte normale qe opozita duhet te merrte pjese ne salle dhe te votonte ne grup JO. Kjo do ishte sjellja me lineare, por sic te thashe me lart, vatha e sotme e kesaj opozite eshte me shume dele te Nanos (sepse Edi u zgjodh me pas), te cilet nuk ja "falin" Rames marrjen e postit te kryetarit (sic e pame arriten te bejne edhe paturpesira per kete), prandaj edhe Edi eshte i detyruar qe te zbatoje keto "manovra" politike. E dyta eshte gjithmone qe kihet frike nga vota e ndonje "rrebeli" brenda partise.
Sic te solla shembullin me lart, edhe Sala, QE E KA VATHEN E VET DHE DALLOHET SI BARI I MIRE, ka frike nga keto "anomali" te politikes, perndryshe nuk do te shpjegohej perse KA INSISTUAR te hedhi tre here poshte pretendimin e opozites per votim te fshehte per heqjen e Jozit (a nuk eshte frike "rrjedhjeje" votash kjo?)
Psh
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|