kurt
.........
Regjistruar: 29/12/2007
Vendbanimi: ......
Mesazhe: 5021
|
per zotin
nuk e dija qe kishte nje forum shqiptaresh kaq te bukur, me biseda shume interresante. wow!! i lexova do nga mendimet e shkruar per zotin dhe me pelqyen shume te gjitha qe lexova. tani do kisha deshire qe njerezit te shkruajn mendimet e tyre ose te imagjinaten e tyre personale per zotin , dhe jo duke u bazuar nga bibla ose kurani, ose nga filozofet e tyre qe u pelqejne shume. pershemull, ne te gjithe kemi filozofa qe na pelqejne, per mua nietzsche eshte nje nga ata, por kur vjen tek imagjinata dhe pershkrimi i zotit nuk ja xen kush venin e SPINOZES. ai thote per zotin " a being of absolute infinty" the cause of all things. e verteta eshte se kerkush nuk di kyt pergjigje te perhershme ne historine e njerzimit!! kam deshire te lexoj shume imagjinata personale te njerezve te ndryshem per zotin. me falni per fjalorin tim shqip jo shume te pasur. e di se ska justifikate per injorancen por nuk me kane pelqyer librat kur isha i vogel ne shqiperin e veriut, dhe askujt nuk i pelqente shkolla ku jam rritur une por kur nje shkrimtar i huaj po pershkruante popullin shqiptar, ai tha, nje popull i pa korruptuar nga feja dhe edukata. pure kshtu do flas tani nganjehere para se te flej gjume e humbi mendjen ne imagjinata. mendoj per zotin sikur te ishte nje djale beqar qe jeton vetem si puna ime me nje imagjinate te pafundshme. jeton ne nje keshtjelle te malle qe ne i thojme (universe), jo nje keshtjelle me mure si ktu ne toke. kjo keshtejlle ka shume dhoma, ndoshta millions or billions, por ne syrin e zotit nuk i duken shume ato, dhe kto dhoma mund te jene galaxite. dhoma ku jemi ne eshte milkyway.tani ai ka shume dhoma qe kalon kohen por ne dhomen tone eshte ku shpirti i tij eshte i lillur me personalisht me neve. dhe ai krijovi token-earth te bukur si nje artist e pikturoi plot me ngjyra dhe me gjera te mrekullushme qe as neve nuk i shohim dote te gjitha. pastaj na krijovi njerzinin qe te jetojme ne ket toke. une nuk mendoj se ai na njehf te gjitheve personalisht por ai vuri ca ligje per njezimin qe ne ti zbatojm!! eshte si sjo historia e famshme e ores-sahatit, si punon ajo?! gjithe ato vegla brenda vetem per te levizur dy agrepa. kshtu jemi edhe ne per zotin, njerezit qe kane nje shpirt artisti i japin atij nje kenaqesi, qe bejne mekate e shqetesojne ate, njerezit qe jane shume injoranta si puna ime i japin nje argetim mendor atij eshte sikur gjume per ate. te gjithe kto grupe te ndryshem te njerzimit japin atij dichka, artistet ,lot), ( injorantat-une gezim), mekataret-kriminelet, urrejtje). ai vjen te na vizitoje shume shpesh, pershembull, 2000 vjet me pare erdhi ne dhomen tone dhe dergovi krishtin per te na dhene nje sinjal qe ne ta kuptojme, pastaj ndoshta i tha dichka edhe muhametit. 2000 vjet me kohen e zotit eshte sikur 2 minuta ne kohen tone!! prandaj them se ai na vjen e na viziton shpesh. pershembull,( flutura ose miza jeton vetem 24 ore eshe e konsideron nje jete te gjate dhe te plote, pra kur ne e turturojme nje mize qe e vrasim po ajo eshte pak e gjadhe, eshte sikur te na lej ne dikush gjalle e pergazep per 10 vjet pa na dale shpirti). pra zoti na viziton shpesh neve dhe mos harrojme se ka milliona ose biliona dhoma te tjara qe ai kalon kohen, madje ai mund te shkoje te vizitoje keshtjella te tjera-universe te tjera. mund te kene shume vellezer the motra te tjera qe nuk jane beqare si ai, por kur mblidhen te gjithe bashke ne nje keshtjelle edhe me te madhe se ky juniversi jone i ditur, ai ndihet me krenari per krijesen e tij me te bukur, TOKEN ME NJEREZIT e tij, ndoshta ai tregon edhe nje shaka per mua, dhe me kto imagjinatat e mia te thjeshta por te pafundshme me kap gjumi. the kur zgjohem nga gjumi te nesermen, i think to myself, who is this wierd guy??!!!
mos me shani ose kritikoni shume ju lutem, nuk kisha shkruajtur kurr ne shqip madje shkruajtur kurr period. me merr malli per shqiperine.
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|