Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Besimi Fetar > Përse kryepeshkopi i vetëshpallur grek Janullatos nuk largohet nga Shqipëria !!?? Vlerësimi i Temës: 6 votime, mesatarja 3.33.
Gjithsej 72 faqe: « E parë ... « 34 35 36 37 38 39 40 41 42 [43] 44 45 46 47 48 49 50 51 52 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
astras
larguar

Regjistruar: 14/02/2006
Vendbanimi: x
Mesazhe: 214

Amoksil ketu nuk te jap te drejte. populli thote se ...atje ku ha, atje edhe flitet...kete e ush-qen komshiu...

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetr 05 Mars 2006 20:05
astras nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të astras Kërko mesazhe të tjera nga: astras Shto astras në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto astras në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
ss1
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 30/11/2005
Vendbanimi: rrugeve te botes
Mesazhe: 113

Ti ke te drejte qe cdo njeri i peshon gjerat me kandarin e tij,po cti bejme kandarve qe s'punojne mire.

Mesazh i vjetr 07 Mars 2006 01:02
ss1 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të ss1 Kliko këtu për të kontaktuar me ss1 (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: ss1 Shto ss1 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto ss1 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
mobidik
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 31/12/2005
Vendbanimi: in this word
Mesazhe: 44

Përgjatë gjithë historisë njerëzore indiferenca ka dëmtuar në mënyrë fatale të gjithë njerëzit a popujt, të cilët janë treguar indiferent ndaj ngjarjeve që kanë ndodhur te ata. Në shkrimet e ndryshme që janë shkruar në forumin horizont në lidhje me kryepeshkopin Janullatus, praninë e tij në shqipëri, rrolin e tij, arsyes pse ai duhet të jetë këtu, si dhe funksionit të tijë në atdheun tonë, shohë se disa janë të shqetësuar për veprimtarinë e këtij individi dhe madje paraqesin edhe shumë dyshime dhe shqetësime serioze për të dhe për çfrë ai i ka bërë kishës Orthodhokse dhe vlerave tona kombëtare. Nuk më pëlqen fakti që disa persona ndoshta edhe pa menduar mirë për rrezikun që mund ti kanoset çfarëdo populli nëse do ti mohohej identiteti, gjuha, tradita dhe vlerat e tijë personale shfaqin një llojë indiferentizmi duke u shprehur se skemi ndonjë gjë tjetër më të mirë për tu marrur, po lëreni kryepeshkopin në punën e tijë. Unë dua ti them atyre se vërtet kemi plotë gjëra për tu marrur, por kjo që ne po merremi është një gjë tepër e mirë dhe madje e rëndësishme, sepse po përpiqemi të njohim dhe informojmë se çpo ndodh me vlerat tona. Po nëpërkëmben, po mohohen apo po vlerësohen përherë më shumë këto vlera që ne i bartim me nderë?
Pikërisht për këtë gjë unë dua tju sjell një dëshmi të gjallë se çpo ndodh në kishat tona Ortodokse të Shqipërisë, një dëshmi të cilën e kamë parë me sytë e mi, e kamë prekur dhe jamë i bindur se është krjetësisht objektive.
Ja se çndodhë në kishat tona: Kryepeshkopi akuzohet se ka bërë që nëpër kishat Ortodokse të bëhet lutja dhe liturgjia në Greqisht të cilën do ta gjykoja personalisht si një gjë të pavendë dhe tendencioze sidomos aty ku nuk ka minoritet greke, por nuk kam asnjë arsye për ta gjykuar si të tillë, sepse në Kishat e Shkodrës, Lezhës, Durrësit, 2 kishat e Tiranës, Elbasanit (jo në kishën e kalasë), si dhe në kishat e fshatrave të Elbasanit, në kishat dhe fshatrat Lushnjes, Divjakës, Fierit, Vlorës, Korçës, Ersekës, Voskopojës, Beratit, Gjirokastrës, Tepelenës, Përmetit, Pogradecit etj lutja dhe liturgjia bëhet në gjuhën tonë SHQIPE dhe e them me bindje se influenca greke është gjëja e fundit që mund të mendohet. Priftërinjtë janë shqipëta. Ungjilli lexohet në gjuhën tonë shqipe dhe për këtë përdoret përkthimi që i ka bërë atdhetari ynë i shquar Kostandin Kristoforidhi si dhe vetë hirësia i tij Fan Stilian NOLI, vlerat e të cilëve unë i kam si një model të lartë.
Dhe meqë ra fjala te Noli, shtrohet çështja se Janullatosi ka hedhur poshtë figurën e shquar të tijë, unë ju them se në të gjitha kishat tona përdoren ende përkthimet e tij liturgjike siç janë librat “Kremtoria”, “Pesdhjetorja” dhe “Triodi”. Libra të cilët Noli i ka kthyer nga greqishtia në Shqip. Në festën e Flamurit çdo 28 Nëntor në kishat tona bëhet meshë hyjnore dhe shërbesa e flamurit të cilën e ka përktyer vetë Noli “ky i hedhur poshtë nga Kryepeshkopi”.
Po me datën 28 Nëntorë në Akademinë Teologjike “Ngjallja e Krishtit” që ndodhet në manastirin e Shën Vlashit Pranë Durrësit. kryehet çdo vit një festë për ditën e pavarsisë. Festë e cila zgjat disa orë dhe që në të përmbahen këngë patriotike, lexime nga jeta e Skëndërbeut, Ismail Qemalit, vjersha patriotike të ndryshme një ndër ta është “Rend or Maratonamak” (vjersh e Nolit). Ky program është kryer nga vetë studentë të kësaj akademie. Nuk duhet harruar se kjo akademi është dhe qendra dhe e ardhmja e kishës Ortodokse Shqipëtare.
“Që të vërtetat e ungjillit një popull t’i shprehi në më mënyrë të plotë e të lirshme duhet të përdoret vetëm gjuha atij populli” shprehet vetë Kryepeshkopi Anastas në disa kumtesa që ai ka mbajtur me të krishterët Ortodoks Shqiptar, si dhe në librin e tij “Globalizmi dhe Ortodoksia”.
Ikonat në kishat tona janë të pikturuara nga ikonografë Shqipëtarë dhe emrat e shënjtorëve janë në shqip. Jo vetëm kaq, por edhe një numër kishash janë me emra të shënjtorëve që kanë patur prejardhje shqiptare. Si për shembull: Kisha e shën Astit në Durrës. E shën Lefterit në Vlorë, shën Nikodhimit në Berat, Kristo Kopshtarit, Shën Nifonit nga Nukova, etj.
Sa për çëstjen se Janullatosi është i vetëshpallur. Vetë të krishterët Ortodoksë të Shqipërisë e kanë kërkuar atë që të jetë Kryepeshkop në Shqipëri dhe kjo është bërë me vendim të presidentit në vitin 1992 vendim të cilin mund ta gjeni në arkivat e shtetit.
Kur kryepeshkopi erdhi në Shqipëri në fillim të demokracisë këtu nuk ndodhej asnjë person i cli mund ta merrte përsipër këtë detyrë, madje vetë zoti Dhimitër Beduli (teolog i shquar që ka jetuar gjatë kohës kur kishat ishin të mbyllura nga sistemi komonist) kur i kërkoi një prift shqiptaro amerikan që të bëhej kryepeshkop i Shqipërisë ai nuk pranoi, zgjedhje e cila nuk duhet gjykuar për keq, sepse edhe ai mund të ketë patur arsyet e tijë personale, të cilat nuk ja mundësonin dot këtë përgjegjësi. Po atëherë si mendoni a duhej t’u lente kisha në mëshirë të fatit? Të gjithë përfaqësuesit e krishterë të qyteteve të shqipërisë, ndër të cilët ishin edhe teologë Shqiptarë që kanë vuajtur në kohën e regjimit komunist, propozuan unanimisht që eksarku i Patriarkanës Ekumenike hirësia i tijë Anastas Janullatosi, të fronëzohej si kryepeshkop i Tiranës Durrësit dhe gjithë Shqipërisë. Gjë që u pranua me dekret te Presidentit të asj kohe zotit Sali Berisha.
Pra vetë shqiptarët e kërkuan diçka të tillë, dhe cilët shqiptarë? Ata shqiptarë të cilët kishin ruajtur besimin në kohën e Komunizmit dhe kishin mbajtur kontakte me peshkopët që jetonin në atë kohë si Irine Banushi Dhe Danili (peshkopë të persekutuar nga regjimi e Hoxhës). Si do ta lejonin ato kaq lehtë të “Shitej” kisha e tyre, ose edhe nëse ishte bërë një gjë e tillë, pse ato nuk protestuan më vonë për një gjë të tillë? Por ata ende e respektojnë kryepeshkopin Anastas Janullatos. A e dini se bashkëpunëtorët e parë të Janullatosit ishin Dhimitër Beduli At Kozma Qirjo nga Vlora, At Gaqo, At Vangjel Xoxe, dhjak Sotir Kanxheri dhe Theodhor Papapavli Teologë dhe priftërinjë,që u përpoqën për krishtërimin para dhe pas mbylljes së kishave.
Në vitin 1997 u formua Sinodi i Shenjtë i kishës Ortodokse Shqiptare. Në këtë sinodë bëjnë pjesë kryepeshkopi Anastas Janullatos, mitropoliti i Beratit Ignat Gregoriti (me kombësi dhe prindër Shqiptar, lindur në një fshat arbëresh në Greqi), Mitropoliti i Korçës Joan Pelushi (rritur në Tiranë me origjinë Përmetare, dhe i persekutuar nga sistemi komunist). Peshkop i Apollonisë hirësi Kozma Qirio nga Vlora edhe ky ka vuajtur nën sistemin komonist
Sekretar i Sinodit është At Joan Trebicka nga Korça. Sot në këtë sinod është edhe hirësi Ilia Ketri, Shqiptaro-Amerikan, (madje ai ka ndihmuar kishën tonë edhe në vitet e para të demokracisë) Sot ai është edhe drejtor i Akademisë Teologjike “Ngjallja e Krishtit” në Durrës. Shkollë ku mësimet bëhen në gjuhën tonë amtare Shqipe (sepse edhe për këtë shkollë ka patur shpifje se u bënin mësime në greqisht).
Në vitin 1997 ky “agjent grek” qëndroi në Shqipëri kur shumë politikanë ikën sepse askush nuk ishte i sigurtë për jetën e tij. Dhe jo vetëm kaq, por ai u bë një faktorë zbutjeje dhe nxiti Shqiptarët që të tregoheshin gjakftohtë dhe mos ngrinin armët ndaj bashkëvëllezërve të tyre. Mos flasim për 1999-ën vit kur Kosovarët e dëbuar nga Serbët padrejtësisht. Gjetën një pritje të ngrohtë nga në vëllezërit e tyre ndër të cilët edhe vetë kisha Ortodokse me në krye “antishqiptarin” Janullatos ofroi ndihma për ta dhe hapi kampe që ata të qëndronin provizorisht deri në kthimin e tyre në kosovën e çliruar. Me urdhërin e tij Akademia Teologjike (vendi ku përgatiten filizat e kshës Ortodokse Autoqefale) mbylli provizorisht studimet me qëllim që studentët e sajë të viheshin në shërbim të vëllezërve të tyre Kosovarë.
Po kryepeshkopi është ai cili përmend dhe nderon vetë Nën Terezën një shembull i gjallë i shpirtit të gjërë Shqiptarë. “Mos vallë Nën Tereza ka patur qëllime filo-Vatikanase në Kalkuta?!!!!
Ky “Agjent” ka marrë tituj nderi nga sa e sa universitete botërore dhe shoqata humaniste. Fakte të cilat i përmend jo vetëm për të ngritur figurën e këtij njeriu, por për të treguar se kisha Shqiptare po përparon dhe se në të janë përgatitur djem të rinj si hierodhjakonë dhe hieromonakë, të cilët unë mesa i njohë personalisht nuk i njohë për të paaftë, por për njerëz të përgatitur, me tipare të fisme shqiptare, tolerantë dhe me shpirtin e sakrificës për çdo individë. Në një të ardhme ata do të jenë të gatshëm për të qenë peshkpoë të qyteteve të ndryshme Shqiptare si Tirana, Korça, Berati dhe Gjirokastrës.

Mesazh i vjetr 08 Mars 2006 00:59
mobidik nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të mobidik Kliko këtu për të kontaktuar me mobidik (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: mobidik Shto mobidik në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto mobidik në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
mobidik
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 31/12/2005
Vendbanimi: in this word
Mesazhe: 44

cfare faktesh!!!

eshte teper e habitshme se me cfare faktesh prpiqen te japin pergjigje te gjitha fakteve qe kam permendur pak me larte.
janullatusi qendroi ne shqiperi ne 1997-en sepse ishte agjent dhe kishte qellime te udhehiqte forcat rebele e ku ta di une cgje tjeter. te gjithe kete mund ta kuptojne lehte ata qe e kaluan 97-en se sa absurde eshte. por edhe per ata qe nuk ndodheshin ne Shqiperi ne 97-en e dine fort mire se ne nje lufte, revolucion,apo lufte civile ata qe e drejtojne ate sqendrojne kurre ne paravije, por ne prapavije dhe aty ku jane te sigurte.

une them se kryepeshkopi ka thene se ungjilli nuk mund te leçitet kurre vecse ne gjuhen amtare. dhe ju argumentoni se na paska nje institut ku u beka provimi i gjuhes greke, e clidhje ka kjo, po ne sa qendra katolike behen provime te gjuhes Italiane cdo te thote kjo se ka agjentura italiane ne kete mes???? leqe pse merrem une me kete pike, ju vet bieni ne kundershtim me veten nje here thoni qe ne kishat shqiptare lutjet behen Greqisht dhe kur une ju sjell nje deshmi te gjalle qe behen ne Shqip thoni se vertet behen se ska si te behet ndryshe, nuk e di a e kuptoni se ne cfare bllofi dilni? dhe sa per dijeni termat liturgji, episkop, orthodhoksi jane terma te huazuara dhe nuk i kemi huazuar vetem ne, por edhe Amerika, Italia, Anglia, ejt. liturgy thone amerikanet, madje ne thmei Hyjlindese(Gegerisht) dhe Amerikanet thone Theotokos. po kur ne themi situate cdo te thote se jemi latin? fakte absurde perseri. pastaj a e lexuat gazeten Koha Jone? "per here te pare me viziten e Janullatosit, ne nje nga kishat ku jane kurorezuar Care u be lutja ndoshta per here te pare ne shqip".

une ju them se e kane nderuar shume universitete dhe organizata boterore me tituj nderi, ju thoni organizatat greke, po mire uneversiteti i Bostonit (i mjeksise) greke eshte? apo ai i Parisit dhe londres? apo eshte organizata boterore e kishes qenka greke? organizate ne te cilen dominojne protestantet.

meqenese me thoni se qe ne 1995-en qenka plotesuar numeri i prifterinjve, po ju beje nje pyetje sa prifterinj kishte ne 95-en dhe sa kishte para mbylljes se kishave? po ju pergjigjem une as 50 nuk kishte dhe para mbylljes kishte 200 e ca prifterinje. pastaj dua te di cfare eshte sinodi i nje kishe? i cili i formua ne 98-en dmth pas 95-es dhe cili eshte rroli i peshkopit ne kete vend, si dhe per sa kohe duhet te qendroje ai, mos me thoni se vendi i tij eshte provizor. a e dini se kishen Tone fal ketij "agjenti grek" e njohin te gjitha kishat orthodhokse ne bote? nuk po flas per nderin dhe respektin qe kane ato per kishen Shqiptare.

ndersa per kosovaret qe u priten nga kisha orthodhokse na dilka se i paska pritur por paska thene se nuk duhen cuar ne jug se mos ngaterrohet popullata????? cfare faktesh po nuk gjetet ndonje gje me te bukur.

nejse fakte si keto mund te nxjerr edhe une, per shembull mund te them se x-i eshte 200 vjec dhe eshte i rrjedhur, ose mund te them se delfinet mund te jetojne ne shkretetire sepse i kam pare ne enderr etj, etj. gjera te tilla mund ti shkruaj fare lehte sepse nuk kerkojne ndonje vrarje te mendies, por nuk eshte ne natyren time as te shpif dhe as te shtremberoje te verteten, si dhe te ofendoje ata te cilet skam se si ti kundershtoje. por edhe sikur ta kisha nje natyre te tille nuk do ti paraqitja keto lloje faktesh sepse e di qe do benin te humbnin besimin e atyre qe po shkruaja. dhe do behesha qesharak
a e dini cfare. i'a tregova te gjitha keto argumentat tuaja nje mikut tim i cili nuk ka asnje lidhje me kishen(njeri akademik qe din te beje kritike te drejte madje edhe musliman) dhe e dini cme tha? Edhe sikur keto te kishin te drejte me keto qe thone ne syte e atyre qe dine ti analizojne mire gjerat do ti kishin piket e humbura, sepse te japin pershtypjen e disa ideve shume subjektive, te pabaza, te deformuara dhe aspak serioze.

nejse po e mbyll me kaq se nuk kam kohe. dhe ju uroj te gjithe shqiptareve kudo ne bote gezuar festen e 7 Marsit.

Ps
per sa i perket Stenlit as e njohe fare si person, njoh veten dhe e njohe si nje njeri pa komplekse ndaj identitetit te tije atdhetar te tije dhe madje patriot ju mund te me thoni te kunderten, por ajo gje do te ishte e njejte sikur te me thonit se une jam gagaç gje qe sdo me bente pershtypje sepse sjam i tille.

Mesazh i vjetr 08 Mars 2006 01:03
mobidik nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të mobidik Kliko këtu për të kontaktuar me mobidik (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: mobidik Shto mobidik në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto mobidik në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Petrit Kola
Mbushes topi.

Regjistruar: 10/06/2005
Vendbanimi: Ne autobuz
Mesazhe: 996

Hej Mobi...

Juve u shprehet se; "Që të vërtetat e ungjillit një popull t’i shprehi në më mënyrë të plotë e të lirshme duhet të përdoret vetëm gjuha atij populli” shprehet vetë Kryepeshkopi Anastas

Dhe perseri u shprehet se "une them se kryepeshkopi ka thene se ungjilli nuk mund te leçitet kurre vecse ne gjuhen amtare."

Jam shume dakort me ato qe thua ti dhe qe thote dhe Janulla Qillomandro, por kam nje pyetje a eshte i gatshem qe Qillomandroja te deklaroje se duhet bere ne gjuhen (amtare) shqipe... Pra indirekt te na le te kuptoje se jugu i shqiperise dhe Himara me qe patem ngjarje se fundi nuk jane greke? Pra ketu ndahet shapi nga sheqeri. Cila pra eshte gjuha e popullit ne Himare? Me qe e njeh mire Qillomandron munde te na citosh ndonje deklarate me konkrete, per kishen dhe gjuhen e Himares pershembull...?

Sa per ndodhit me kosovaret kur ishte koha e veshtire eshte tamam ashtu. Kemi qene deshmitar.

Jo ti nuk je gagac kur bene punen per te cilen te paguajne. Kur nuk te paguajne munde te jesh gagac kush e di, ndaj pres nje pergjigje qe ta marr vesh llojin tende.

Edhe une ashtu sy ty, i uroje gjithe shqiptareve gezuar festen.
Petriti

Modifikuar nga Petrit Kola datë 08/03/2006 ora 03:57

Mesazh i vjetr 08 Mars 2006 02:17
Petrit Kola nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Petrit Kola Kliko këtu për të kontaktuar me Petrit Kola (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Petrit Kola't! Kërko mesazhe të tjera nga: Petrit Kola Shto Petrit Kola në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Petrit Kola në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
amoxil
I perjashtuar nga forumi

Regjistruar: 13/06/2004
Vendbanimi: •
Mesazhe: 3949

Me ben pershtypje se cdo nje muaj futet nje anetar i ri pikerisht ne temen mbi largimin e Janullatosit,por ne kete rast ata frekuentojne fatkeqesisht per kombin e tyre qendrimin etij edhe pse eshte ilegal.
Pershendetje agjenteve nga amoxil!

Mesazh i vjetr 08 Mars 2006 03:31
amoxil nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të amoxil Vizito faqen personale të amoxil't! Kërko mesazhe të tjera nga: amoxil Shto amoxil në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto amoxil në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
astras
larguar

Regjistruar: 14/02/2006
Vendbanimi: x
Mesazhe: 214

Ore mobi!

Ke disa here qe hyn si hajdut ...lexin temen dhe rishfaqesh duke lexuar fytyrestenlisht por me nje rregull me te kenaqshem drejtshkrimor.....qe eshte vetem kaj persa i perket te drejtes.

Anastasi yt mund te kete marre dekorata se kjo jona bote paradoksesh eshte. Te kujtohet pse u be i Famshem Alfred Nobel?
Patjeter ti qe sje indiferent e di qe per dinamitin. Me pas nobel dhenesit ia kane dhene kete cmim shume gjakatareve qe kane patur mbi supe mijra te frare e masakruar. Forma superterrorste e atit shpirteror te terrorizmit ne Shqiperi Annastas qoftelargu ehste me e bute se rreziku qe mbartin larvat brejtese si ti dhe stenlushet qe ka mundesi qe te jeni e njejta dore.

E them me bindje te plote se nuk mberrin as ne nivelin e demagogjise duke paraqitur fakte shoqerueshmerie te qoftelargut tend me x apo y prift Shqiptar. Pse more kaq per zemer e paska shqiperine ai palaco qe vetem para pak ditesh ka futur edhe flamurin Shqiptar ne faqen zyrtare te internetit te kishes ortodokse. psemor gjakqen c'te sateme do greqishtja dhe flamuri grek ne faqe qe duhet te jene shqiptare.
A e di? ka nje moment ku burreria te kujton se armiku nuk ka nevoje ta sulmosh me fakte de debat verbal . Nese do te kisha perballe nuk do te ta kurseja ate qe greket i kane bere patrioteve shqiptare ne shekuj. he more ate qe do edhe derri nuk do te kurseja. Dhe ne fakt nuk bej mire qe te flas keshtu ne tym...dhe me duket vetja i dobet jo nga fakti qe po kanos dike...por qe nuk mundem te te ndesh perballe e te te tregoj se ka nje moment ku mund te te dale qumeshti i nenes nga syte dhe m*** nga goja se boll e molepset emrin e vendit tone o kufoma dhe kufomangrenes. ore ndyresira qe po e milni Shqiperin deri ne piken e fondit te gjakut.
Fqinje si greket jane mallkim per nje popull...po nuk paska mallkim me te madh se te kete rritur kjo toke gjarperinj si ti.
F^^K Up me fis e fare o plera qe mjere kjo toke qe ju mban.

Ndonjehere kur jam munduar te imagjinoj ferrin mbase e kam menduar si nje vend ku lahen mekatet ne prani te bastardeve si ti o zemer monedhe e shpirt balte.

Mesazh i vjetr 08 Mars 2006 04:38
astras nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të astras Kërko mesazhe të tjera nga: astras Shto astras në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto astras në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
LIS
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 12/03/2005
Vendbanimi: ne nje cep te botes pa shqetesuar njeri
Mesazhe: 71

[QUOTE]Po citoj ato që tha astras
[B]Ore mobi!

Nese do te kisha perballe nuk do te ta kurseja ate qe greket i kane bere patrioteve shqiptare ne shekuj. he more ate qe do edhe derri nuk do te kurseja. Dhe ne fakt nuk bej mire qe te flas keshtu ne tym...dhe me duket vetja i dobet jo nga fakti qe po kanos dike...por qe nuk mundem te te ndesh perballe e te te tregoj se ka nje moment ku mund te te dale qumeshti i nenes nga syte dhe m*** nga goja se boll e molepset emrin e vendit tone o kufoma dhe kufomangrenes. ore ndyresira qe po e milni Shqiperin deri ne piken e fondit te gjakut.
Fqinje si greket jane mallkim per nje popull...po nuk paska mallkim me te madh se te kete rritur kjo toke gjarperinj si ti.

Eshte fakt se toleranca , paqja ne mes te shqiptareve , eshte shume e veshtire te arrihet te pakten me shprehje te tilla . kjo eshte pika e dobet e shqipetareve nder shekuj pavaresisht se jane bere kuvende , lidhje bese dhe derdhur shume gjak .
Nuk eshte thjesht problemi tek peshkopi , se nqs ai ben propagande ose zhvillon veprimtari te kundraligjeshme , ka institucione qe meren me ate pune , dhe paguhen shume shtrenjte nga populli shqiptar , pra ne te kundert kjo tregon se shteti yne nuk eshte ne lartesine e duhur , persa u perket temave kombetare , sepse eshte fakt se shqiptari eshte i diskriminuar kudo ku ndodhet , dhe kjo per faj te shtetit qe perfaqeson emrin Shqiptar
Kam pershtypjen se edhe ne shqiperi ekziston ekstremizmi i cili mund te jete disa ngjyresh por qe nje gje eshte e sigurte se ai e demton shume rende emrin Shqiptar
Me vjen keq sinqerisht kur shoh sharje e fyerje te tilla kur gjithsecili ne fund te fundit ka te drejten e vet te shprehet lirshem per ate qe mendon , ndien ,dhe quan te drejte , kjo te pakten eshte qyteterim , por e shoh se ne akoma nuk jemi gati ta pranojme civilizimin europian dhe ky eshte nje hap mbrapa fatkeqesisht .

Mesazh i vjetr 10 Mars 2006 13:25
LIS nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të LIS Kliko këtu për të kontaktuar me LIS (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: LIS Shto LIS në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto LIS në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
lost_soul
going nowhere..

Regjistruar: 11/12/2005
Vendbanimi: orders of magnitude
Mesazhe: 2692

Citim:
Po citoj ato që tha LIS

Nese do te kisha perballe nuk do te ta kurseja ate qe greket i kane bere patrioteve shqiptare ne shekuj. he more ate qe do edhe derri nuk do te kurseja. Dhe ne fakt nuk bej mire qe te flas keshtu ne tym...dhe me duket vetja i dobet jo nga fakti qe po kanos dike...por qe nuk mundem te te ndesh perballe e te te tregoj se ka nje moment ku mund te te dale qumeshti i nenes nga syte dhe m*** nga goja se boll e molepset emrin e vendit tone o kufoma dhe kufomangrenes. ore ndyresira qe po e milni Shqiperin deri ne piken e fondit te gjakut.

Eshte fakt se toleranca , paqja ne mes te shqiptareve , eshte shume e veshtire te arrihet te pakten me shprehje te tilla . kjo eshte pika e dobet e shqipetareve nder shekuj pavaresisht se jane bere kuvende , lidhje bese dhe derdhur shume gjak .
Nuk eshte thjesht problemi tek peshkopi , se nqs ai ben propagande ose zhvillon veprimtari te kundraligjeshme , ka institucione qe meren me ate pune , dhe paguhen shume shtrenjte nga populli shqiptar , pra ne te kundert kjo tregon se shteti yne nuk eshte ne lartesine e duhur , persa u perket temave kombetare , sepse eshte fakt se shqiptari eshte i diskriminuar kudo ku ndodhet , dhe kjo per faj te shtetit qe perfaqeson emrin Shqiptar
Kam pershtypjen se edhe ne shqiperi ekziston ekstremizmi i cili mund te jete disa ngjyresh por qe nje gje eshte e sigurte se ai e demton shume rende emrin Shqiptar
Me vjen keq sinqerisht kur shoh sharje e fyerje te tilla kur gjithsecili ne fund te fundit ka te drejten e vet te shprehet lirshem per ate qe mendon , ndien ,dhe quan te drejte , kjo te pakten eshte qyteterim , por e shoh se ne akoma nuk jemi gati ta pranojme civilizimin europian dhe ky eshte nje hap mbrapa fatkeqesisht .

ore ti.... e kupton sa nonsens je duke fol? pasi shan me cfare te vije ne koke parafolesin, fillon e na flet per paqen dhe tolerancen midis shqiptareve...

Mesazh i vjetr 10 Mars 2006 16:18
lost_soul nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të lost_soul Kliko këtu për të kontaktuar me lost_soul (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: lost_soul Shto lost_soul në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto lost_soul në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
LIS
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 12/03/2005
Vendbanimi: ne nje cep te botes pa shqetesuar njeri
Mesazhe: 71

[B][QUOTE]Po citoj ato që tha astras
[B]Ore mobi!

Ky ishte thjesht citim i nje pjese te asaj qe kishte shkruar astras i dashur lost _soul

Mesazh i vjetr 10 Mars 2006 16:58
LIS nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të LIS Kliko këtu për të kontaktuar me LIS (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: LIS Shto LIS në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto LIS në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 04:49 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 72 faqe: « E parë ... « 34 35 36 37 38 39 40 41 42 [43] 44 45 46 47 48 49 50 51 52 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Besimi Fetar > Përse kryepeshkopi i vetëshpallur grek Janullatos nuk largohet nga Shqipëria !!??

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar