Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Besimi Fetar > Përse kryepeshkopi i vetëshpallur grek Janullatos nuk largohet nga Shqipëria !!?? Vlerësimi i Temës: 6 votime, mesatarja 3.33.
Gjithsej 72 faqe: « E parë ... « 39 40 41 42 43 44 45 46 47 [48] 49 50 51 52 53 54 55 56 57 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
lost_soul
going nowhere..

Regjistruar: 11/12/2005
Vendbanimi: orders of magnitude
Mesazhe: 2692

freespirit... me ben pak pershtypje kokfortesia qe po demonstron.. duke iu kunderpergjigjur dhembe per dhembe dhe me nga dy tre mesazhe per cdo mesazh .. dhe une po te pergjigjen me shprehjen tende "let us be" ..nejse... ndosha as ti vete nuk e beson kete shprehje... po s'ka problem te gjithe kane kontradikta llogjike ne mendime.. pa perjashtim..

dua t'i pergjigjem vetem pikes 3 per te vetmen arsye se ajo demonstron nje plage te pergjithshme qe kemi ne shqiptaret (ajo e dyta sinqerisht eshte shume pa vend dhe mund te shkruaj nja gjysem gazete kunder saj)

pika 3.
problemi qe kemi ne shqiptaret eshte qe presim gje gjerat te gjejne zgjidhje magjike, me nje te kthyer te celesit apo me nje fjale te vetme.. duke injoruar keshtu punen e perditshme qe duhet bere per te arritur aty ku duam..
ne rastin konkret.. nqs duam qe janullatosi te largohet (se nqs s'duam atehere ky debat mbyllet).. duhen bere disa gjera me rradhe.. ti ke permendur organizimin.. si zgjidhje.. por ai eshte thjesht nje konstatim qe cdo njeri e din.. s'do shume mend.. por organizimi eshte ndoshta hapi i fundit dhe jo i pari.. une them qe e para eshte ndergjegjesimi i njerezve... dhe ky behet duke punuar shume.. dhe gjate.. dhe ne cdo menyre.. me gazeta, me forum.. me lajme.. e ku di une tjeter.. asgje nuk mund te neglizhohet.. nuk mund te jemi fataliste sic duket te jesh ti.. "mos lodhemi kot se s'na degjon njeri".. kur njerezit ndergjegjesohen, atehere lind nevoja e organizimit.. dhe keshtu vazhdon...
e kam thene dhe diku tjeter.. fuqia e vertete eshte veprimi (nga A.R.).. mosveprimi eshte fataliteti i shqiptareve dhe na ka bere qe gjithmone te jemi ne hapin e pare te gjerave.... asgje nuk vjen me magji.. duhet vepruar ne menyre konstante dhe ne cdo drejtim... ok?

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 17 Mars 2006 11:23
lost_soul nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të lost_soul Kliko këtu për të kontaktuar me lost_soul (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: lost_soul Shto lost_soul në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto lost_soul në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
freespirit
Anetar i pa konfirmuar

Regjistruar: 16/12/2004
Vendbanimi: ne boten time
Mesazhe: 525

Citim:
[i]
ne rastin konkret.. nqs duam qe janullatosi te largohet (se nqs s'duam atehere ky debat mbyllet).. duhen bere disa gjera me rradhe.. ti ke permendur organizimin.. si zgjidhje.. por ai eshte thjesht nje konstatim qe cdo njeri e din.. s'do shume mend.. por organizimi eshte ndoshta hapi i fundit dhe jo i pari.. une them qe e para eshte ndergjegjesimi i njerezve... dhe ky behet duke punuar shume.. dhe gjate.. dhe ne cdo menyre.. me gazeta, me forum.. me lajme.. e ku di une tjeter.. asgje nuk mund te neglizhohet.. nuk mund te jemi fataliste sic duket te jesh ti.. "mos lodhemi kot se s'na degjon njeri".. kur njerezit ndergjegjesohen, atehere lind nevoja e organizimit.. dhe keshtu vazhdon...
e kam thene dhe diku tjeter.. fuqia e vertete eshte veprimi (nga A.R.).. mosveprimi eshte fataliteti i shqiptareve dhe na ka bere qe gjithmone te jemi ne hapin e pare te gjerave.... asgje nuk vjen me magji.. duhet vepruar ne menyre konstante dhe ne cdo drejtim... ok? [/B]

Me nje fjale ajo qe them une qendron dhe une nuk po behem fataliste perkundrazi une them nese nese e marrim mundimin te degjohemi bejme mire te gjejme nje zgjidhje qe te degjohemi dhe jo te humbim kohen me dikutime e sharje pa vlere e resultat. N.q.se ky eshte thjesht per te kaluar kohen atehere hajde let te shajme grekun dhe te bejme gallata. Por une mendoj se nese vertet duam qe janullatosi te largohet atehere duhet te sigurohemi se zeri yne do te degjohet , dhe te degjohet si zeri i nje populli te lashte me kulture e tradita sic jemi ne. Respekti fitohet.
pershendetje

Mesazh i vjetër 17 Mars 2006 11:43
freespirit nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të freespirit Kliko këtu për të kontaktuar me freespirit (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: freespirit Shto freespirit në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto freespirit në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
WOLF_CUB
Pure Instinct

Regjistruar: 09/03/2006
Vendbanimi: Alpe
Mesazhe: 289

lost...

Asgje nuk arrijne te perthithin disa mendje.... dhe nuk eshte aspak se ne jemi ketu per te bere gare dhe sfilate dijesh.
Kur ne nje teme si kjo kerkohet te ledhatohet agresori duke u hequr si ultralibertine dhe si fashatre me stil aristokrtik eshte pak ne sherbim te egos se shkermoqur te postueses qe duke perdorur nje logjike aspak te kapshme per trurin e saje e ngre ate padashur ne nje nivel debati qe nuk mund ta cojne as nese ja dhurojme te gjitha shkallet e ngjitjes...

Mos shko me larg po permbaju veteem pikes kur thote se greku po mban me mijra njerez me buke. Kjo nuk eshte tjeshte frike dhe logjike fataliste.
Me buke mund te mbahet qeni macja dhe dikur sklleverit. Shqiptaret jane ata qe po vetembahen dhe ne fakt jane ata qe po mbajne Greket me buke nese do te meni, nje llogari te thjeshte te punese dhe shperblimet.
Nese greket ndertojne vila dhe rikonstruktojne shtepi e kotece me fondet e BE-se qe kjo e fundit jep (ose memire ka dhen milione) per te stimuluar bujqesine dhe sektore te tjera ne greqi nuk duhet te harrojme se ky bumerang po i kthehet ne forme fature qe ka per te paguar ndaj BE-se.
Une jam shume dakord me ato qe thua dhe riferskoj ne mendje edhe vlefshmerine qe kane forumet ndonjehere por nuk duhet te harrojme se te flasesh ne shtepine tende per trajtese delikate te djallit eshte jo thjesht nje gabim qe vjen nga injoranca,

Ne Shqiptaret kemi tiparet tona por te mos harrojme se problemi ketu nuk shtrohet ne llogjike te pabuksit qe e ka mbushur zorren dhe i ben fresk padronit qe e ushqen me sufllaqe.
Puna eshte se femrat behen nena dhe nenat kane pak me shume pjese ne mbrujtjen dhe edukimin e femijeve...pjese nga i cili eshte edhe edukimi i te qenit dashurues i vendit tend.
Ne respekt te te gjithe shqiptareve qe punojne dhe konsumojne djersen e tyre sot nga kjo dritare e forumit horizont une i them kesaje krijese : Turp te keshe!

Modifikuar nga erzeni_be datë 19/03/2006 ora 01:37

Mesazh i vjetër 17 Mars 2006 21:07
WOLF_CUB nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të WOLF_CUB Kërko mesazhe të tjera nga: WOLF_CUB Shto WOLF_CUB në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto WOLF_CUB në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
freespirit
Anetar i pa konfirmuar

Faleminderit per konsideraten por realiteti dhe ndershmeria e tepert gjithmon jane luftuar nga shoqeria. Megjithate une do te them ate qe kam per te thene pa fyer the injoruar njeri. Ajo qe kam shkruar po ta lexosh me vemendje ka nje kuptim shume te rendesishem qe do ta spjegoj si me poshte dhe me hapur se mbase spo me kuptoni. Pse te me vij turp apo se them te verteten, epo nuk habitem me teknikat Enveriste qe kan per synim dekurajimin dhe thyerjen e shpritit te lire si dhe te se vertetes. Te gjithe jemi patriot bile ca nga ne jane me vepra me shume se me fjale. Shqipetaret ne greqi jane si skllever dhe kete e dime sepse jane ne kushte shume te keqia megjithate prap nuk kthehen ne vendin tone te dashur. Pse pyes une? Mos valle me mire sklllav tek Greku por me nje mundesi per te rregulluar te ardhmen apo ate te femijeve. Apo mos valle fjala skllav merr nje kuptim me definitiv ne shqiperi. Me fjale te tjera me mire sllav ne vend te huaj se ne vendin tone sepse vendet e huaja sot na e kane dhene nje mundesi me te mire se vendi yne sot, qofte edhe greqia qe i ka trajtuar shqipetaret shume keq.Tani ju po kapeni dhe po gjykoni fjalite e mia nje nga nje dhe jo kuptimin e asaj qe kam shkruar ne teresi. Prandaj do te shtoj: Largimi i Janullatosit eshte ceshtje politike. Ta zeme se ne si popull do te degjohemi dhe pa marre parasysh resultatin fakti se ne do te degjohemi do te kete pasoja shume te medha per shqipetaret ne Greqi. Me fjale te tjera ne nuk jemi ne kushte per te kerkuar dicka sepse ne lozim me rregulla te vendosura nga dikush tjeter, ne kete rast qeveria jone dhe shteti grek. Kur varesh nga dikush dhe s'ke autoritet je i detyruar ta hedhesh vallen sic duan te tjeret. Nga kjo vjen edhe kuptimi i asaj shprehjes se mesiperme( ....... grini sallat) sepse nuk kemi fuqi te ndryshojme gje sepse qeveria jone sna degjon e sna ka perfillur ndonjehere dhe plus jemi te kapu si miu ne cark. Thashe ne mund te shfryjme e te votojme sa te duam por ne fund ka rendesi vetem RESULTATI dhe duke konsideruar gjithe ato qe thashe me lart me duket e pamundur qe ai mund te largohet. Do te doja qe gjithe ate urrejtjen qe kemi ndaj grekut ta shprehnim me shume ndaj qeverise shqipetare se ne fund te fundit ata s'jane per ne perderisa na kane lene ne keto kushte ku s'kemi asnje lloj fuqie apo autoriteti dhe asnje lloj zgjedhje te lire. Ne vazhdojme te vuajme pasojat e zgjedhjeve egoiste qe ka bere qeveria jone qe ne fillimet e saj.
pershendetje

Mesazh i vjetër 17 Mars 2006 22:25
freespirit nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të freespirit Kliko këtu për të kontaktuar me freespirit (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: freespirit Shto freespirit në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto freespirit në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
WOLF_CUB
Pure Instinct

Regjistruar: 09/03/2006
Vendbanimi: Alpe
Mesazhe: 289

Skllaveria eshte ne mendje dhe shpirt dhe jo ne natyre. Njriu mund te jete edhe thjeshte "skllav mendimesh ose ideshe".
Ndersa urrejtja nuk rekomandohet as per armiqte e jo me per politikanet tane te cilet duam apo s'duam ne jane vellezerit tane pernga prejardhja.
Po une jam serish i mendimit se nuk e ke kuptuar ate qe lost_soul te shkruante dhe qe une nuk desha ta riperseris. Pra perfundimisht une kam patur te drejte se ti nuk je ne gjendje te kuptosh. eshte e thjeshte.

Tung

Mesazh i vjetër 17 Mars 2006 22:39
WOLF_CUB nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të WOLF_CUB Kërko mesazhe të tjera nga: WOLF_CUB Shto WOLF_CUB në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto WOLF_CUB në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
freespirit
Anetar i pa konfirmuar

Have it your way!!!!!!!!
Ata qe nuk argumentojne dot fillojne e fyejne. Keshtu qe edhe une po te injoroj ty spo ta var fare se ate qe kisha per te thene e thashe. As ti dhe as lost_soul skeni kuptuar ate qe po them une dhe sme keni kthyer pergjigje te plote. Nejse fjalen sllav e the ti dhe jo une. Keshtu qe vaxhdo jep komente rreth saj . Le tua leme ne dore te tjereve qe lexojne me me vemendje te japin mendimet e tyre sepse jam e lodhur me paragjykime dhe konkurse kush flet me shume fjale te bukura. Nese mendon se une jam greke e ke shume gabim jam shqipetare puro por jam shqipetare qe e urrej hipokrizine dhe jam e drejte. Si i thone asaj shprehjes "rrime shtrember dhe flasim drejt" Dhe pikerisht te keqen se kemi nga greku po nga "vllezerit tane" qe u kemi besuar te ardhmen dhe po abuzojne ne kurrizin tone. Edhe Enver Hoxha me shoke vellai ne ishte po na e kenduan per 45 vjet. Po me duket se jemi mesuar keshtu ne me "vellezerit tane" dhe kur vjen puna ua vem fajin atyre te huajve se skemi kurajo te merrimi me tanet. Nese une do te shkruaja dicka te keqe ateher do te jepja te drejte qe je i acaruar por ajo qe kam shkruar s'eshte aspak e keqe. Kjo eshte e keqja se ne hame inat edhe atehere kur dikush shkruan dicka efektive. Nuk gjykoj njeri sepse e kemi dhurate nga sistemi 45 vjecar.
p.s mesazhet si kam shkruar per ty por per te gjithe. So you are free to be as long as I am.

Mesazh i vjetër 17 Mars 2006 23:36
freespirit
Anetar i pa konfirmuar

Kjo qe po beni ju eshte " the oldest trick in the book" Thyerja e nje njeriu nga ana psikologjike duke perdorur ulje dhe fyerje nga me te ndryshmet.
Vetem qe ta dini se ato qe keni thene me hyjne nga nje vesh dhe dalin nga tjetri. I know worse.
Gjeja qe me ben me shume per te qeshur eshte se ska arsye qe ju te dy te silleni ne kete menyre sepse as po shaj as po ju fyej, por thjesht kam shkruar ate qe une mendoj eshte e drejte.
Qe ketej e tutje do tu pergjigjem vetem atyre qe me sfidojne ne menyre te kenaqeshme dhe me argumenta.

Mesazh i vjetër 18 Mars 2006 00:10
lost_soul
going nowhere..

e shef moj feespirit.. qe ben gabim qe mendon qe ne po mundohemi te te ulim poshte me ofendime... kjo vjen nga siguria ndoshta ke.. mendon se i ke kuptuar te gjitha..
nuk e shef psh mundesine qe une dhe wolf te kemi arritur ne konkluzionin qe ti nuk e kupton kete ceshtje (ose te pakten keshtu na duket) dhe thjesht po bejme ca shaka... hidh njeri dhe prit tjetri ??? mund te jete edhe kjo mundesi..

Mesazh i vjetër 18 Mars 2006 00:26
lost_soul nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të lost_soul Kliko këtu për të kontaktuar me lost_soul (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: lost_soul Shto lost_soul në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto lost_soul në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
freespirit
Anetar i pa konfirmuar

Citim:
Po citoj ato që tha lost_soul
e shef moj feespirit.. qe ben gabim qe mendon qe ne po mundohemi te te ulim poshte me ofendime... kjo vjen nga siguria ndoshta ke.. mendon se i ke kuptuar te gjitha..
nuk e shef psh mundesine qe une dhe wolf te kemi arritur ne konkluzionin qe ti nuk e kupton kete ceshtje (ose te pakten keshtu na duket) dhe thjesht po bejme ca shaka... hidh njeri dhe prit tjetri ??? mund te jete edhe kjo mundesi..

Ou d.m.th ti dhe partneri yt ne diskutim te talleni pa argument me te tjeret se jeni me te zgjuar dhe mesaxhet e te tjereve si puna e atij te tates duhet te fshihen se keshtu doni ju te zgjuarit. Keshtu thoni ju? Ju te zgjuarit duhet te kujtoheni nga njehere se te gjithe ne kete forum (pa marre parasysh se sa te zgjuar jemi) kemi te drejte te shkruajme ne kete forum dhe ju bile po i thyeni normat e forumit duke share e fyer mua personalisht.

Mesazh i vjetër 18 Mars 2006 01:24
lost_soul
going nowhere..

jo ne nuk kujtojme aspak qe jemi me te zgjuar se askend... ne thjesht kujtojme qe t'i nuk ka ke kuptuar dhe heziton te na kuptosh (besoj se kemi te drejte te kujtojme apo jo) .. gjithashtu po ushtrojme lirine tone te bejme shaka edhe te tallemi (gjithmone pa te keq)... thjesht nje liri po ushtrojme dhe ti je per lirine je apo jo.. mos na ve kufizime tani...
dhe fyerjet.. pos i mer per kapital.. jane thjesht nervozizma te momentit... asgje me shume...
pastaj pse merzitesh ti.. kete e lexojne shume vete keshtu qe cdo njeri gjykon vete...
hajt tung.. se u lodhem me kete debat...

Mesazh i vjetër 18 Mars 2006 01:34
Ora tani: 06:04 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 72 faqe: « E parë ... « 39 40 41 42 43 44 45 46 47 [48] 49 50 51 52 53 54 55 56 57 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Besimi Fetar > Përse kryepeshkopi i vetëshpallur grek Janullatos nuk largohet nga Shqipëria !!??

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar