Jane 2 regjizore ne kete rast e bile shume te vleresuar nga kritika, une i kam pare vec kete film e nuk mu duk ndonje gje, megjithe faktin se shikoj shume kinema europiane e filma eksperimentale aha eshte shume i ftohte dhe per mua.
Eshte e veshtire te besh filma per vendet e huaja kur s'njeh as realitetin e as gjuhen, te njejten gje bejne dhe ne Amerike mundohen te bejne filma me teme orientale pa njohur zakonet e njerezit qe jetojne atje. 1 qe me vjen ne mendje psh Le momorie di una geisha shume e kane pelqyer e vleresuar por mjafton te njohesh nje grimce nga keto vende ose te kesh pare filmat e tyre dhe e kupton qe regjizoret perendimore ia kane futur kot.
gjithsesi gjej durim dhe shikoje :p
__________________ "Sono gli altri le strade, io sono una piazza, non porto in nessun posto, io sono un posto"
Kohet e fundit kam njohur nje vajze te vockel qe di permendesh cdo batute te librave te Harry Potter. Mund te zgjedhesh cdo batute ajo ta vazhdon. Kam ngelur e cuditur, nese do kish ndonje konkurs do ta fitonte. Po deshe ta prezantoj bionde :p
hahahah tuli ne ate kam manget une e kam nje ketu qe me cmendi shpresoj qe kjo mos beje me fima te tille se skam nerva....filmi i fundit dhe pse ekam pare disa here eshte TITANIK....kisha pak nevoje per alegri
Regjistruar: 11/06/2002
Vendbanimi: Europe
Mesazhe: 10706
Bashkangjitje: affiche-1.jpg
Ky file është shkarkuar 23 herë.
Ne fakt jane dy. I pari eshte Tropa de Elite (2007), film brazilian qe ka fituar festivalin e Berlinit. Eshte i bere mire dhe te fut ne atmosferen e dhunshme te favelave braziliane ne historine e nje grupi te forcave speciale te policise. S'po zgjatem me kete film se mund ta gjeni kollaj verdalle.
I dyti eshte Les vierges (1963), prodhim francez me pjesemarrjen e Charles Aznavour. Tema eshte ajo e virgjerise dhe menyra si vajzat e perjetojne ne baze te bindjeve morale apo aspektit romantik. Ndahet ne historiza te vogla qe lidhen bukur me njera tjetren. Ne fakt te ben te kuptosh shumellojshmerine e perjetimeve te femrave per aktin e pare seksual. Filmi ka nje skenar te rafinuar dhe te perpikte. Ne disa momente vihen ne gojen e personazheve fjale me peshe. Per shembull, nje vajze thote hapur se ruan virgjerine per te gjetur nje burre te pasur ("po humba virgjerine s'kam çte ve ne loje per te kapur ate qe dua"). Ne situatat e filmit gjendet patjeter historia e ndonje shoqe / shoku. Veçse ne shoqerine tone keto argumente i kemi gjysem tabu dhe i flasim pak, ndersa ne film flitet hapur pa rezerva. Pikerisht kjo eshte per tu habitur. Nderkohe qe pas 45 vjetesh Shqiperia ka arritur se paku te preke problemet e dikurshme te Frances, liria e shprehjes mbetet e reduktuar ne krahasim me lirshmerine qe ndjehet ne film. Akoma me shume habit fakti se filmi krijohet ne 1963, pra 5 vjet para se te shperthente haptaz revolucioni shoqeror. Kjo deshmon aftesine e veçante te francezeve per te udhehequr revolucionet shoqerore, por edhe konfirmon faktin se Franca ka qene gjithmone vend me mentalitet te hapur.
Filmi akoma sot eshte i ndaluar per femije nen 14 vjeç, por jo se ka ndonje skene lakuriqesie. Eshte thjesht per argumentin kryesor.
Kisha preferuar qe ky film te rrjeshtohej tek enciklopedia e filmave italiane, por ka vetem nje aktore (Stefania Sandrelli) nga Italia dhe asgje tjeter. Ne youtube nuk ka ndonje pjese.
Mesazhe: 3634
City of Ember...Interesant
Filmi trajton ceshtjen e xhelozise,asaj patetike si pasoje e frikes ndaj mosbesnikerise ! Nje i ri italian i cili punon ne Prage,njeh Klaren (Laura Chiatti),nje studente ne vitin e fundit ,me te cilen dashurohet marrezisht ! Por xhelozia e tepert e gerryen perbrenda gjithmone e me shume,aq me teper kur shikon se e dashura e tij ka goxha shoqeri me nje asistent !
I riu arrin deri atje sa te paguaje nje inestigator privat per te pergjuar nese vertet ajo e tradhetonte apo jo ! Klara nuk e tradhetonte,perkundrazi ishte dhe e dashuruar me italianin superxheloz ! Gjate nje udhetimi per ne Venezia,investigatori privat arrin ta njohi Klaren,te krijoje nje fare koifidence,raporti. Lind dhe nje terheqjeje e lehte midis tyre,derisa naten e fundit perfundojne bashke ....pikerisht atje ku dhe ju qe po lexoni tani, mendoni se do te perfundonin...ne krevat !!
Faktikisht filmi eshte goxha i parashikushem,le per te deshiruar me pak fjale ! Nuk kuptohet nese eshte komedi apo thjesht film serioz,dramatik ! Batuta per te qeshur pothuajse s'ka !Dhe ato pak qe jane,jane te dala keq e s'te bejne fare per te qeshur !Por nga ana tjeter menyra e realizimit s'ta jep pershtypjen per nje film dramatik cilesor ! Duket me shume si nje seri e shkeputur nga ndonje telefim ! Sdq rregjizori i jep nje mesim te mire meshkujve ultraxheloz e posesiv !
Disa skena jane goxha te nxehta ! Laura ....atoja i ka te vogla por te lezetshme Pastaj me mire ashtu sesa nga ato qe jane bere te tera njesoj si shtepia e femijes,jane mbush me silikon koke e kembe,duket sikur do u shperthejne bomblat nga nje moment ne tjetrin ! Si perfundim ai ia fal tradhetine,martohen e jetojne te gjitje te lutmur e te gezuar ! Cornuti e felici !
U zgjata cik shume,por ishte nje film per te cilin kisha degjuar te flitej goxha por qe me shgenjeu !
__________________ Si sta come d'autunno sugli alberi le foglie !
Modifikuar nga Tulipani datë 12/09/2009 ora 01:26