dhoma666
djale i mire,,,,,,

Regjistruar: 20/01/2007
Vendbanimi: duke shaluar,,,instiktet....
Mesazhe: 325
|
Re: Re: Re: Re: Zoti
Citim: Po citoj ato që tha girl22
fal..... "qenija neurore"- ka pas probleme nga mendja....u cmend ai kam lexuar...he went crazy at the end of his life...
pershendetje
ka kohe qe nuk kam hyre ne forum por sot gjeta pak kohe qe te shkruaj dhe po e nis aty ku e kam lene pas disa "mirkuptimeve" qe kam pasur me disa antare te forumit.
mendimi i nje filozofi , nga kritiket shihet ne shume optika dhe une nuk mund te perjashtoj faktin qe edhe semundjet mendore ndikojne ne qartesi per sa i perket nje mendimi. neuroza shpesh eshte nje menyre e vecante e krijimit nepermjet se ciles shspesh je unik. dhe mendimi yt eshte i tille, dhe nese do ta kuptosh ate qe prodhon nje mendje neurotike duhet te hysh ne mendjen e personit neurotik. nje individ qe mund te kete braktisur religjionin e tij edhe mund te shprehet duke supozuar mungesen e nje mbeshtetje te pranuar apriori ne koshiencen e tij. dhe kjo mbeshtetje qe formohet gjate gjithe rritjes se individit kush do qofte Ai, me kusht qe te kete qene ne kontakt me religjionin.por kur ne momente te caktuara individi peson kriza dhe bien skemat e besimit athere ai do te mbaje nje qendrim ndaj asaj qe ka besuar si te vertet deri ne momentin qe ka pranuar si te vertet nje njohje te re.
pra te thuash zoti vdic ne kete sens do te thote vdic ajo qe e kisha pranuar si te pa vdekshme. pra vdic mendimi im per dicka te pavdekshme. ndryshoi qendrimi im ndaj asaj kisha besuar me pare............dhe nicja mua me dket se beri thirrje te pranojne njerezit idete qe mbeshtetja tek zoti eshte nje ide qe mund te nryshohet dhe nuk duhen varur shpresat vetem tek zoti por edhe tek vetje.