amor alucius
Ennology
Regjistruar: 11/04/2003
Vendbanimi: city of the sin
Mesazhe: 7605
|
Tre të rinjtë, nga fshatrat e Delvinës, i kishin ngritur kurth 19-vjeçares. Policia: E pranuan akuzën
Gjirokastër, i dashuri përdhunon studenten bashkë me shokët
Entela Bani
GJIROKASTËR- Një 19-vjeçare, studente në vitin e parë të universitetit “Eqerem Çabej” ka mbetur viktimë e përdhunimit në grup të tre të rinjve. Ndërkohë, uniformat blu kanë bërë të ditur që disa orë pas denoncimit të depozituar nga vetë vajza, mundën të arrestojnë autorët e aktit të rëndë.
Ngjarja
Sipas informacioneve zyrtare të Drejtorisë së Policisë së Qarkut së Gjirokastrës, ngjarja ka ndodhur orët e vona të darkës së të mërkurës, brenda një makine që ishte marrë në përdorim nga njëri prej të rinjve, në lagjen “Granicë”. Kanë qenë pikërisht tre djem, nga fshatrat Stjarr dhe Vllahat të rrethit të Delvinës, ata që kanë kryer aktin e marrëdhënieve me dhunë me vajzën e re, banore e të njëtin rreth, prej disa muajsh studente në qytetin e Gjirokastrës. Zëdhënësi i policisë, Klidi Proko, tha se Altin Qëndro, 24 vjeç, Laert Hoxha, 22 vjeç dhe Gjergji Rexho, 20 vjeç, janë arrestuar në flagrancë, “pasi më datë 3 maj 2006, rreth orës 23:30, dyshohen se kanë kryer marrëdhënie seksuale me dhunë, me shtetasen A.Xh., 19 vjeç, nga Delvina, tek një automjet, të cilën e kishte në përdorim Altin Qendro, në vendin e quajtur lagjia “Granicë” të qytetit të Gjirokastrës. Vajza ka qenë e dashura e Altin Qendros”.
Ndërkaq, mëngjesin e së enjtes ka qenë vetë 19-vjeçarja me inicialet A.XH ajo që është paraqitur në mjediset e komisariatit të policisë ku ka bërë edhe denoncimin për përdhunim ndaj tre të rinjve, njëri prej të cilëve i dashuri i saj. Sipas policisë, pas deponimit të studentes dhe në sajë të bashkëpunimit ndërmjet dy komisariateve të policive, të Gjirokastrës dhe Delvinës, në orët e vona të mbrëmjes së të enjtes është bërë edhe arrestimi i tre djemve. Ndërkaq, ende nuk është bërë i mundur sekuestrimi i makinës ku ka ndodhur përdhunimi, pasi ajo i përkiste një miku të 24-vjeçarit Altin Qendro.
Kurthi
Të dhënat më të detajuara në lidhje me këtë çështje tregojnë se tre të rinjtë i kanë ngritur kurth 19-vjeçares, për të arritur më tej në aktin e rëndë. 19-vjeçares A.Xh i është kërkuar nga i dashuri i saj që ta shoqëronte deri në njërin prej pub-eve të qytetit dhe në kohën që vajza priste brenda në automjet Qendro ka dalë i shoqëruar me njërin prej shokëve të tij. Më tej e kanë drejtuar automjetin në vendin e quajtur “Kodra” në lagjen Granicë, ku priste i riu i tretë e ku ka ndodhur më tej edhe kryerja e marrëdhënieve seksuale me dhunë. Mësohet gjithashtu, nga burime të sigurta, se vajza nuk i njihte dy shokët e të dashurit të vet dhe se tre të rinjtë pas arrestimit nga policia e kanë pranuar akuzën e ngritur ndaj tyre, duke e argumentuar atë me faktin se kanë qenë në gjendje të dehur. Mbi ta rëndon akuza e “kryerjes së marrëdhënieve me dhunë me të rritura”,- nga e cila rrezikojnë të vuajnë dënim nga 5 deri në 15 vjet heqje lirie.