qershor13
Vagabonding
Regjistruar: 05/02/2003
Vendbanimi: Rio
Mesazhe: 2547
|
Shtypi portugez: “Shqipëria, ajo që sulmoi Portugalinë”
Gazeta Record: “Shqipëria ka zhvilluar një lojë të mirë dhe për më shumë me gola që publiku portugez vështirë se do t’i harrojë. Skela me vizione për lojën, Murati, i rrezikshëm në çdo moment. Tare, jo thjesht një gjigant i kombinuar mirë me Rrakllin intuitiv. Aliaj, me dopjetën e tij, pranë hyrjes në histori”
Skela kishte vizione për lojën, Murati ishte i rrezikshëm në çdo moment. Tare nuk ishte thjesht një gjigant dhe te Rraklli ishin ndërthurur më së miri eksperienca e veteranit dhe intuita. Shqipëria ka zhvilluar një lojë të mirë, dhe për më shumë, me gola, dhe publiku portugez vështirë se do t’i harrojë. Shqipëria ka lënë një imazh pozitiv në “Restelo” të Lisbonës, duke treguar se është një ekip që meriton respekt dhe është shumë e rrezikshme në kundërsulme. E shpejtë, tepër e lëvizshme në mesfushë dhe shumë efikase përpara (tre gola të shënuar), kanë përforcuar imazhin e ekipit të Brigelit. “Shkatërrimtari” i imazhit të ndërtuar nga Aliaj (autor i një dopjete) dhe shokët e tij ishte portieri i tyre, Strakosha, i cili ka pasur jo pak peshë në rezultatin përfundimtar të kësaj ndeshjeje. Pësuan një humbje, por jo gjithçka ishte e keqe te Kombëtarja shqiptare, madje mund të thuhet krejt e kundërta.
Porta
Strakosha nuk ka lënë një kujtim të mirë në Lisbonë, dhe ka kontribuar në humbjen e skuadrës së tij. Në katër gola të pësuar, me përjashtim të të parit, të gjithë prisnin një më shumë nga ai. Loja e Kombëtares shqiptare çaloi te Strakosha, i cili në tre gola të skuadrës portugeze ishte fajtor, madje duke bërë një paraqitje komike: një gjë e tillë u pa më qartë në reagimin e portierit veteran (38-vjeçar) në rastin e golit të Rui Costës që do të fiksonte rezultatin 3-2. Por duhet theksuar se kapiteni i Shqipërisë ishte në dyshim për t’u aktivizuar deri 1 orë para ndeshjes, pasi kishte shfaqur shenja dëmtimi.
Mbrojtja
Ka gabuar dhe mbrojtja, por gjithsesi është parë një skuadër solide, me një Aliaj, i cili në rolin e mbrojtësit të krahut të majtë, edhe pse nuk ka mbrojtur mirë, ishte protagonist me dy gola. Beqiri, Hasi dhe Çipi kanë qenë në një formë të mirë dhe Aliaj e ka treguar veten në mënyrën më të mirë: ai ishte autor i dy golave, ku mund të veçohet ai i pari, i cili ishte një ekzekutim perfekt i shoqëruar dhe me një qetësi prej profesionisti, që e ka çuar topin tamam atje ku dëshironte. Kolegu i tij i krahut të djathtë, Beqiri, ka vuajtur më shumë, kjo pasi ka pasur përballë tij Luis Figon. Përsa i përket Çipit dhe Hasit, ata kanë dhënë maksimumin për të mbrojtur mirë, por gjithsesi kanë ngelur paksa përgjegjës në evitimin e hapësirave në afërsi të zonës në golat e shënuar nga Portugalia.
Mesfusha
Në pjesën e parë është vërejtur talenti i Skelës dhe në veçanti potenca e Canës. Por ky i fundit ka pasur përgjegjësi në golin e shënuar nga Rui Costa, pasi mund ta kishte mbuluar më mirë portugezin. Si Skela ashtu dhe Cana, treguan teknikën që nuk i mungon Kombëtares shqiptare. Lëvizja taktike e Canës, i krijoi mundësi Skelës të lëvizte lirshëm në mesfushë dhe të tregonte kualitetin e tij prej fantazisti të mirëfilltë: shumë i rrezikshëm dhe protagonist në pesë asite të zgjuar. Në veçanti Duro nga e djathta dhe Murati nga e majta u kanë nxjerrë shumë punë homologëve të tyre të krahut të skuadrës kundërshtare.
Sulmi
Në sulm, Rraklli inteligjent dhe i shpejtë, i kombinuar mirë me të fuqishmin dhe opotunistin Tare, një nga figurat me eksperiencë në ekip (luan te Bolonja në serinë A të kampionait italian). Tare, një gjigant bjond, të cilit nuk i mungonte dhe teknika. Tare ka fituar shumë dyluftime në ajër dhe ishte gjithnjë një kërcënim i madh për mbrojtësat qendrorë të Portugalisë. Ka shënuar një gol, pak më parë ka qenë protagonist edhe në të parin, dhe ka patur një mbështetës të mirë si shoku i skuadrës Rraklli. Ka dhënë një ndihmesë të madhe për skuadrën, ishte shumë i rëndësishëm në momentet e kundërsulmeve të Shqipërisë, ku ka treguar vizionin e lojës. Billa, Haxhi, Muka, Dragusha dhe Bushi kanë hyrë pothuasje në fundin e pjesës së dytë. I pari ka sjellë siguri dhe stabilitet në portën e Shqipërisë dhe Haxhi ka zbatuar si duhet detyrat e dhëna.
Lo scopo della nostra vita è di servire la Forza che ci ha creati,e dalla cui misericordia o approvazione dipende il nostro stesso respiro,servendo con lealt_ le Sue creature.Questo significa amore,che dovrebbe sostituire l'odio che si vede ovunque.
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|