NYCgirl
Anëtar Aktiv
Regjistruar: 05/01/2004
Vendbanimi: USA
Mesazhe: 218
|
Re: NYCgirl
Citim: Po citoj ato që tha toni_28
Jam kurioz te di aftesite e tua mbi gjuhen shqipe.A e di ti se sa e lashte eshte gjuha jone sa vlera ka dhe qe njerez si puna jote,thjesht ja fshehin ato. Normalisht nuk eshte se marr vesh ose dicka te tille,por kam lexuar se ka shume mbishkrime qe ndodhen ne territorin grek qe ato mund ti deshifrosh vetem ne shqip,sps si ne greqishten e vjeter edhe ne kete te re-ne nuk i kuptojne dot. Pse nuk hapim nje teme a duhet gjuha shqipe te njihet ne te gjithe boten
Ne nje nen-forum tjeter, kam shkruar dicka per pasurine e padisktushme te gjuhes shqipe. Ishte nje teme ku flitej per ndikimin e turqishtes ne shqipen, dhe jam shprehur, qe edhe pse ne ishim te pushtuar per 500 vjet, pervecse ne gjuhen e folur, ne ate te shkruar (zyrtare) ndikimet e turqishtes jane minimale. Dmth shqipja e ka pasur dhe e ka pasurine e domosdoshme per te perballuar ndikime te tilla. Mos me fol per vlerat e gjuhes shqipe, sepse i di shume mire.... sa per informacion, kam marre gjithmone 10 ne gjuhe-letersi.
E dyta, sic thone ketu ku jam une, mos ngaterro mollen me portokallen, po flasim per dicka krejt ndryshe......