Isra
.............
Regjistruar: 03/12/2004
Vendbanimi: veçse në dorën e Zotit!
Mesazhe: 2053
|
Nese ju flisni per depresionin me aq sa keni lexuar dhe akumuluar gjate studimeve tuaja, une po u flas per depresionin e perjetuar dhe te diagnostikuar nga mjeket...
E pra fatkeqesisht une e kam perjetuar nje gje te tille para ca kohesh, dhe fale Zotit e kalova. Si me ndodhi pyesni ju?
Ne ate periudhe une isha krejt e qete, nuk kisha asnje preokupim shpirteror si ne shkolle dhe ne familje.. Kur me vdiq gjyshja ambjenti qe u krijua atje, te qarat e grave me oi e te tjera tradita si keto, me shkaktuan nje lloj peshtjellimi mendor. Nejse, kjo kaloi, pas 10 ditesh gjate nates u zgjova nga nje ankth i tmerrshem i paprovuar ndonjehere. Ate nate e gdhiva. tere diten vazhdonte ankthi, pasdite perfundova ne urgjence, me bene nje valium dhe me thane akumulim stresi..
kaloi dhe ajo nate, e qete ne saj te valiumit.
Ditet e tjera pasuan me te frikshme se asnjehre tjeter. Qaja pa shkak, doja te bertisja, ankthi me shoqeronte akoma, me dukej se do cmendesha dhe mendimi se te tjeret do talleshin me mua me trembte akoma me shume, etj simptoma nga keto. Mami me shoqeroi per te neurologia. Aje me tha se eshte thjesht nje gjendje stresi e akumuluar dhe e predispozuar te shfaqet tek personat e ndjeshem. E pranoj se me perpara kam kaluar ca periudha jo te kendshme ne jeten time dhe si tip jam shume e ndjeshme dhe ato mund te kene ndikuar duke u shfaqur me vone..
Mora ilace per ankthin, perseri vazhdonin dite pa kuptim per mua, pesimizmi ne kulminacion. valle cme mundonte?, skisha asgje qe te ankohesha, habitesha me veten. Prinderit me qendruan prane, shoqeria gjthashtu, skishte dite te mos dilja, i lutesha Zotit te me ndihmonte, Shpresoja qe me mire te vdisja se te cmendesha, mendime te trazuara me percillnin ore e minute.Per ca dite u bera me mire, pastaj perseri me perseritej, me ne fund mora antiddepresiv te nje kategorie te lehte, dhe pas disa javesh u bera me mire. une faledneroj zotin qe dola nga ajo gjendje te cilen nuk ia uroj as hasmit.
Qe nga ajo kohe tani jam me optimiste per jeten dhe perpiqem ti mesoj vetes se cdo dite eshte e rendesishme dhe cdo moment i veshtire duhet perballuar me durim, optimizem dhe besim te Zoti.
Ky quhet depresion, nuk di ta percaktoj me gjuhe mjekesore , por di qe e kam perjetuar nje gjendje te tille......