kotka
.....

Regjistruar: 21/06/2007
Vendbanimi: .....
Mesazhe: 3612
|
EGOJA
Njeriu shume here do te besoje tek dikush, ta beje mik edhe kur ka miq, ta beje shok edhe kur ka shoke, te dashuroje edhe kur ka dike per te dashuruar, te flase edhe kur ka me ke te flase, te perkedhele edhe kur ka per te perkedhelur, te puthe edhe kur ka per te puthur, te shikoje edhe kur ka shume per te pare, te loze loje te reja edhe kur ka plot lojera qe i kane mbetur akoma pa lojtur…Perse valle, njeriu eshte gjithmone ne kerkim te asaj te rese, te panjohures, te mistershmes, te fshehures, perse valle…
Sa shume doja te kisha miq te rinj, por shpejt te largohesha prej tyre me shpejtesine e nje rakete, sa akoma nuk isha afruar ende mire dhe te isha me ta per sa kohe une i deshiroj… eshte kjo nje Ego e tmershme dhe une nuk kam arritur ende ta kuptoj…apo me duket mua… sa keq, shume keq..., qe paskam qene kaq e keqe dhe egoiste… Perse trembem nga vete njerezit, qe une i dua aq shume, ndofta nga frika se ata nuk do te me duan aq sa i dua une, apo kjo eshte nje dobesi… largohem une e para, perpara se te largohen ata….
Ja pikerisht tani dua te flas me dike, te besoj dike, ti hap zemren dikujt, ti them plot…por ne fakt c’ti them une e mjera c'ti them, ato qe edhe ai vete kerkon te thote tek une…kemi kohe per keto brockulla te pafund????…ti e di vete pergjigjen, por prape ngul kembe ne Egon tende, se kaq shume do te flasesh dhe te lidhesh me zinxhire pas vetes dhe pa te drejte njerezit rreth teje…
Perse Egoja ime gjithmone me fiton…dhe nuk gjej arme e menyra ta luftoj, perse kjo Egoja ime me le kaq te varfer dhe nuk di si te pasuroj une vete shpirtin tim jashte kesaj Egos time. Kur do te vije ajo dita qe une te te fitoj moj Egoja ime egoiste, pikerisht ate Egon time te pameshirshme….dhe mizore, qe po me torturon dite e nate. Sa here me duket sikur dal triumfatore mbi Egon time dhe papritur e pakujtuar shoh se ajo eshte akoma atje, pikerisht atje duke me thene me ate shprehjen e saj ironike dhe perbuzese: “Jo, jo, je e dobet e dashur, mos u mundo, se nuk me fiton dot”, dhe une pyes veten time me dhimbje e deshperim kaq arme te forta paska patur…kjo Egoja ime?
Ka nje shprese e di…, ka nje diell e di…, ka nje rreze e di…, ka nje horizont e di…atje ku bashkohet vija e qarte e oqeanit me te qiellit dhe ja atje e shoh Egon time duke u mbeshtjelle si shtellunge e zemeruar dhe e peshtjelluar ne hapesiren e pafund, duke u minimizuar dale e ngadale per t’i lene hapesire horizontit…. Por prape ajo nuk tenton te zhduket komplet, me pershperit si nje tingull i bezdishem qe vjen nga larg shume larg, here pas here… “Jam akoma atje e dashur ne horizontin e larget dhe ti mundohesh te hiqesh sikur nuk me sheh….por jam akoma atje..fshehur.., dhe ndofta nje dite do te me shohesh me qarte se sa sot, packa se te duket sikur po zhdukem pothuajse plotesisht tashme”...
Une nuk dua te besoj se ndofta nje dite do ta shoh serish...nuk dua , nuk dua, besomeni...se po me besuat ju, edhe une do te besoj, qe nuk do ta shoh me kete Egon time...
Modifikuar nga kotka datë 06/09/2007 ora 23:42
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|