qershor13
Vagabonding

Regjistruar: 05/02/2003
Vendbanimi: Rio
Mesazhe: 2547
|
Prenga: Nuk kam harruar të shënoj
Mesfushori me tipare organizatori ka shumë besim në forcën e skuadrës për ndeshjet në vazhdim.
Për fantazistin e bardhebluve, Sokol Prenga, Tirana e sivjetme, ndryshe nga sezonet e kaluara, është edhe më e etur në rrugën drejt sukseseve. Rezultatet e deritanishme të skuadrës i japin të drejtë mesfushorit, sepse Tirana e sheh veten në vendin e parë në renditje në kampionat dhe midis 8 ekipeve më të mira të Kupës së Shqipërisë. Vetë Prenga, aktualisht, po gëzon një formë të mirë dhe këtë e kanë treguar ndeshjet e fundit ku ai është aktivizuar. 2 janë golat që Sokoli ka gjetur në këtë sezon, ku i pari regjistrohet në fitoren 5-2 në kupë, ndaj Cërrikut, dhe i fundit, si për koincidencë, në fitoren 5-2 me Shkumbinin për kampionat, para një jave. Goli ndaj peqinasve ka mbetur në mendjen e të gjithëve për mënyrën sesi u ekzekutua, ndërkohë që për vetë Prengën ky është një gol normal, sepse në të kaluarën ka shënuar edhe më të bukur. Në një koment për "Sportin shqiptar", numri 17 i kampionëve flet për objektivat e tij personalë, si dhe për ato të klubit të tij. "Nëse më pyesni për emocionet që ndieva në çastin kur shënova gol ndaj Shkumbinit, mund të them se ato kanë qenë të veçanta, sepse, sapo hyra në fushë, menjëherë e godita portën. Ishte një gol ndryshe nga të tjerët, por jo më i bukuri që kam shënuar deri tani, pasi më parë e kam provuar shijen e golave nga 30 metra në goditje standarde. Ajo që dua të them është se unë nuk kam harruar të shënoj,"- thotë ish-lojtari i Dinamos, Teutës dhe Partizanit. Edhe pse ka një karrierë të pasur sportive në kampionatin shqiptar, Sokol Prenga shprehet se nuk i kanë shterur forcat dhe ka shumë për të dhënë me fanellën e Tiranës, që cilëson kulmin e karrierës së tij. "Ndonëse kam më shumë se një dekadë që luaj futboll si profesionist, sërish jam në gjendje që të luaj në nivele të larta. Tirana është skuadra me të cilën kam fituar çdolloj trofeu dhe për këtë ndihem krenar, por shpresoj që në të ardhmen të jap akoma më shumë nga vetja,"- vazhdon idenë e tij mesfushori bardheblu. Për sa i takon ecurisë së Tiranës në kampionat, Sokoli mendon se, me përjashtim të disa oshilacioneve, ajo ka qenë e mirë. "Kampionati i sivjetëm, me përjashtim të disa problemeve që hasëm parr katër javësh, në përgjithësi mund të konsiderohet i mirë. Hëpërhë jemi në krye të renditjes, të shkëputur një pikë larg Teutës dhe dy ndaj Partizanit. Gjithsesi, asgjë nuk është e sigurt, duke parë që kalendari që na pret në vazhdim do të jetë i vështirë. Brenda një muaji do të përballemi me rivalët tanë direktë, si Vllaznia, Partizani, Teuta e Dinamo, ku na duhet që të jemi sa më të qetë për të arritur suksesin që na mungoi në fazën e parë. I kemi të gjitha mundësitë që ndaj tyre të tregojmë "fytyrën" e vërtetë të Tiranës dhe më pas të krijojmë shkëputjen,"- thotë Prenga. Në lidhje me kualifikimin në kupë ndaj Lushnjës (luajti 55 minuta), fantazisti shprehet se ishte i merituar, madje i përfunduar që në takimin e parë, ku Tirana kishte fituar 1-0 në Peqin. "Ndeshja e kthimit ndaj Lushnjës në kupë, për ne ishte një formalitet, pasi e kishim fituar takimin e parë 1-0. Sidoqoftë, ne fituam 2-0 dhe e merituam të kualifikoheshim midis 8 skuadrave më të mira. Tani shpresojmë që shorti të na vendosë me Besën, Elbasanin, ose Shkumbinin,"- citon më tej ai. Në fund të deklarimit, 31-vjeçari flet edhe për supersfidën e nesërme me Vllazninë, të cilën e cilëson ndeshjen më vendimtare në luftën për titullin kampion. "Jam i bindur se do të jetë një ballafaqim sa emocionues dhe aq i fortë ai i nesërmi me Vllazninë. Do të luajmë një 90-minutësh të nxehtë, ku ajo skuadër e cila jep shpirtin në fushë dhe do të gabojë më pak, do ta fitojë ndeshjen. Vetë shpresoj që të luaj sa më shumë minuta, madje jam i bindur se nuk do të dalim duarbosh nga "Loro Boriçi,"- përfundon komentin e tij mesfushori bardheblu.
Lo scopo della nostra vita è di servire la Forza che ci ha creati,e dalla cui misericordia o approvazione dipende il nostro stesso respiro,servendo con lealtÃ_ le Sue creature.Questo significa amore,che dovrebbe sostituire l'odio che si vede ovunque.
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|