Forumi Horizont Forumi Horizont > Sporti > Futboll > Kampionati Shqiptar > Kategoria e parë > Grupi A1 > FK Teuta
Gjithsej 15 faqe: « 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
qershor13
Vagabonding

Regjistruar: 05/02/2003
Vendbanimi: Rio
Mesazhe: 2547

Mesfushori durrsak, pas dëmtimit disamujor, ka arritur të kapë një formë optimale sportive
Babamusta: Besa, pengesë që duhet kaluar

Një prej pikave kyçe të mesfushës durrsake, Babamusta, i rikthyer në radhët e Teutës pas një dëmtimi të gjatë, po kalon një formë të sportive. Natyrisht, këtu ka ndikimin e vet edhe situata mjaft pozitive e kampit durrsak, për të cilën Babamusta do të shprehej:
- Babamusta, u jeni rikthyer fushave të lojës pas një dëmtimi disamujor. Si ndiheni aktualisht, kur po aktivizoheni titullar në formacionin e Teutës?
- Ndihem mjaft mirë, sidomos në aspektin fizik. Rëndësi ka fakti që dëmtimi më ka kaluar plotësisht dhe nuk kam asnjë pasojë të tij. Nga ndeshja në ndeshje po konsolidohem më shumë dhe po ambientohem me skuadrën. Është e vërtetë që për shkak të dëmtimit kam qëndruar disa muaj jashtë fushave të futbollit, çka përbën një fakt të trishtueshëm për çdo futbollist. Fatmirësisht, çdo gjë kaloi me sukses dhe për momentin gëzoj një formë optimale sportive.
- A është kthyer Babamusta në 100 për qind të formës së tij?
- Nuk besoj. Sigurisht, nuk jam në 100 për qind të formës sportive, por gradualisht, nga ndeshja në ndeshje, do të shkoj drejt formës së kërkuar.
- Sa ju ka munguar Teuta dhe ekipi Shpresa gjatë kohës së dëmtimit?
- Shumë. Jam ndier keq kur shikoja shokët e skuadrës kur luanin, po ashtu edhe të ekipit Shpresa, ndërkohë që vetë isha i pamundur.
- Deri tani keni luajtur katër ndeshje dhe keni shënuar dy gola. Ç'përbën kjo për ju?
- Ku ka më mirë sesa të rikthehesh pas një dëmtimi relativisht të gjatë dhe të shënosh gola vendimtarë për skuadrën. Goli, përveç suksesit të skuadrës, është gjithçka për një futbollist. Që të jem i sinqertë, goli që shënova ndaj Tiranës më ka kënaqur jashtë mase.
- Si e konsideroni ndeshjen e radhës me Besën?
- Parashikoj një ndeshje të vështirë. Gjithsesi, ne do të kërkojmë ta kalojmë me sukses këtë pengesë të radhës. Personalisht jam i mendimit që Besa e Kavajës është një ekip që duhet respektuar.
- Në ndeshjen e fundit që Teuta ka luajtur me Besën, e ka mposhtur atë me rezultat tenistik. A mendoni se ky është një avantazh psikologjik për ju?
- Ky fakt s'hyn në fare lojë. Kanë kaluar jo pak kohë nga ajo ndeshje dhe gjërat kanë ndryshuar në të dy kampet. Mendoj që gjithçka do të zgjidhet vetëm brenda fushës së lojës.

Lo scopo della nostra vita è di servire la Forza che ci ha creati,e dalla cui misericordia o approvazione dipende il nostro stesso respiro,servendo con lealtÃ_ le Sue creature.Questo significa amore,che dovrebbe sostituire l'odio che si vede ovunque.

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 24 Tetor 2003 15:25
qershor13 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të qershor13 Kliko këtu për të kontaktuar me qershor13 (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: qershor13 Shto qershor13 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto qershor13 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
qershor13
Vagabonding

Begeja: Disiplina është nxituar

Kapiteni i Teutës, Gentian Begeja, e konsideron të nxituar vendimin e komisionit të disiplinës, dhënë ndaj tij këtë mesjavë. Sikurse dihet, futbollisti në fjalë është pezulluar për të mos luajtur me skuadrën e tij 4 javë, për shkak se gjatë ndeshjes Teuta-Flamurtari është konfrontuar me futbollistin vlonjat Gjoni. Mirëpo Begeja e konteston këtë masë të marrë për të, duke e konsideruar thjesht një keqkuptim të çastit incidentin që ka pasur me mbrojtësin e Flamurtarit. "Le të shikohet më me kujdes kaseta filmike e kësaj ndeshjeje, - shton Begeja, - pastaj anëtarët e komisionit të disiplinës të gjykojnë rreth keqkuptimit mes meje dhe futbollistit të Flamurtarit."

Lo scopo della nostra vita è di servire la Forza che ci ha creati,e dalla cui misericordia o approvazione dipende il nostro stesso respiro,servendo con lealtÃ_ le Sue creature.Questo significa amore,che dovrebbe sostituire l'odio che si vede ovunque.

Mesazh i vjetër 24 Tetor 2003 15:27
qershor13 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të qershor13 Kliko këtu për të kontaktuar me qershor13 (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: qershor13 Shto qershor13 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto qershor13 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
qershor13
Vagabonding

Teuta: Besa, suksesi që e ngjit në krye

Në "Ruzhdi Bizhuta",durrsakët fitojën 2-1 ndaj verdhezinjve

Besa - Teuta 1-2
Besa

Osmani 6
Xhani 6
Sheta 6
Doka 6
Veizi 6
Qerolli (Verli 43') 6
Romanishin 6.5
Mehmeti (Lorja 57') 6
Ypi 6.5
Kuli 6.5
Kapllani (Bajaziti 69') 6
Trajner: F. Sejdini

Teuta
Shehi 7
Kotomelo 7
Driza 7
Tetova 7
Toshkollari 7
Bespalla 7
Hasho 7
Babamusta 7
Khumalo (Mançe 38') 7
D. Xhafa (Bërzezi 74') 7
Mancaku 7
Trajner: H. Lika
Shënues: Khumalo 22', D. Xhafa 45', Kuli 80'
Gjyqtarë: S. Çekaj (Laç), A. Pregja (Tiranë), A. Lamçe (Patos)
Kartonë të verdhë: Kuli, Romanishin, Sheta

"Radiografia"
1'- Daniel Xhafa gjuan fuqishëm, por grushton me vështirësi portieri kavajas Osmani.
13'- Babamusta kërcen fuqishëm me kokë brenda zonës së kavajasve, por topi i goditur prej tij përfundon pranë shtyllës së majtë pingule të Osmanit.
20'- Toshkollari kroson në zonë. Topin e largojnë me vështirësi mbrojtësit kavajas.
22'- Kundërzbritje e organizuar mjaft bukur nga durrsakët. Topi përfundon te Khumalo, që mjeshtërisht e përcjell atë në kuadratin e portës kavajase. 1-0 për Teutën.
24'- Mancaku nuk arrin të manovrojë si duhet i vetëm para portës kavajase, duke humbur një mundësi shënimi.
25'- Rast ideal për të barazuar Besa. Memetaj gjuan, por Kuli e humbet dyluftimin me portierin Shehi.
32'- D. Xhafa depërton me shpejtësi nga e majta. Në momentin që përgatitej të gjuante, i ndërhyn një mbrojtës që e devijon topin tej vijës anësore.
34'- Mancaku gjuan nga distanca, por pret Osmani, i ndodhur në pozicion.
35'- Kapllani fare pranë portës durrsake nuk arrin të gjuajë në kuadrat.
36'- Goditje këndi për Teutën. Gjuam Bespalla me kokë, por drejtpërdrejt në duart e portierit Osmani.
44'- Sheta e kthen topin te Osmani, përfiton aty afër D. Xhafa, i cili godet, por pa sukses.
45'- Toshkollari godet në drejtim të portës kavajase. I ndodhur aty afër, D. Xhafa e përcjell pa vështirësi topin në anën e djathtë të portierit kavajas. 2-0 për Teutën.
46'- Mancaku, në vend që ta dërgojë topin në rrjetë, e ka nxjerrë atë jashtë saj, duke mos besuar as vetë që nuk ka shënuar dot golin e tretë për Teutën.
49'- Është sërish Mancaku që ka dhënë alarmin në mbrojtjen kavajase. Sulmuesi i Teutës ka depërtuar në zonën e Besës, ka gjuajtur fuqishëm, por Osmani e devijon topin në këndore.
50'- Kapllani gjuan pranë shtyllës së djathtë të portës së mbrojtur nga Shehi.
54'- Romanishin gjuan nga larg, por pret Shehi.
56'- Goditje dënimi për kavajasit. Gjuan Ypi, por pa rezultat.
72'- Romanishin provon të shënojë nga larg, por Shehi e ndalon topin kur po i drejtohej trekëndëshit të djathtë.
74'- Babamusta rrëshqet në zonën kavajase në tentativë për të goditur portën e Osmanit.
80'- Romanishin pason te Kuli, i cili pa vështirësi shënon, duke e ngushtuar rezultatin në 1-2.
84'- Mancaku dhe Babamusta gjuajnë njëri pas tjetrit në portën kavajase, por pa sukses.
86'- Bërzezi shmang edhe portierin Osmani, gjuan në portën bosh, por topi kalon ngjitur me shtyllën pingule.

Thanë pas ndeshjes
Faruk Sejdini, trajner i Besës
:
"Skuadrës që drejtoj i mungon ende mentaliteti i fituesit. Zhvilluam një pjesë të parë jo shumë të mirë, duke luajtur të tërhequr, ndërsa në pjesën e dytë mund të kishim arritur edhe më shumë. Jam mjaft i pakënaqur nga gjykimi dhe me thënë të drejtën m'u duk se treshja e gjyqtarëve ishte tendecioze ndaj nesh. Kemi humbur disa ndeshje radhazi, por kjo nuk do të thotë se kampionati ka mbaruar për Besën. Në të ardhmen do t'u rikthemi patjetër rezultateve pozitive."
Hasan Lika, trajner i Teutës:
"Pavarësisht se kishim disa mungesa titullarësh në formacion, ia arritëm qëllimit. Morëm një rezultat të kënaqshëm, duke ruajtur me meritë kreun në renditjen e përgjithshme. Në njëfarë mënyre, mungesa e disa prej lojtarëve kyresorë u ndie në këtë ndeshje, sidomos në pjesën e dytë të saj, kur kavajasit na vunë në vështirësi. Madje, Besa na rrezikoi seriozisht në disa raste. Ne patëm fatin që në pjesën e parë kaluam dy herë në avantazh, por ndiej keqardhje që në pjesën e dytë nuk e ruajtëm ritmin e kënaqshëm të lojës. Më vjen keq që në nuk i zhfrytëzuam si duhet rastet e shumta që na u krijuan."

Komenti
Ekipi durrsak në fillim të ndeshjes u duk se do të arrinte një fitore mjaft të thellë ndaj Besës së Kavajës nisur nga sulmet e pandërprera në drejtim të portës së Osmanit. Kalimi në avantazh i Teutës në minutën e 22-të me anë të futbollitist Khumalo tregoi se durrsakët do ta kishin shumë të lehtë për ta fituar ndeshjen. Rastet e pjesës së parë për gol qenë të shumta për Mancakun dhe Xhafën. Ky i fundit, në mbyllje të kësaj pjese, arriti ta dyfishojë rezultatin. Por, në pjesën e dytë, ndryshe nga ç'pritej, durrsakët lëshuan mjaft në drejtim të organizimit dhe të lojës së qartë, ndërsa kavajasit, duke mos pasur ç'të humbisnin më, organizuan sulme të njëpashnjëshme në drejtim të portës së Shehit. Rastet më të pastra u përpoq t'i shfyrëzonte futbollisti Romanishin, por Shehi, në një formë mjaft të mirë, nuk e lejoi prekjen e rrjetës deri në minutën e 80-të, kur Kuli arrin ta ngushtojë diferencën e golave. Nga ana e tyre, futbollistët e Teutës u përpoqën ta thellonin rezultatin, por nuk i shfrytëzuan si duhet rastet e krijuara. Goli i Kulit sikur i zgjoi kavajasit, prandaj përpjekjet e tyre për ta barazuar rezultatin u shtuan në maksimum. Megjithatë, fitorja u buzëqeshi durrsakëve. Në fund të takimit, të dyja skuadrat dolën të kënaqura për atë çka dhanë dhe çfarë morën në fund të 90-minutëshit.

Të veçanta
- Tifozë të shumtë të të dyja skuadrave kanë mbushur tribunën qendrore të stadiumit "Ruzhdi Bizhuta" qysh para fillimit të ndeshjes. Numri i tyre është shtuar dukshëm gjatë pjesës së parë të lojës. Midis tyre një numër i konsiderueshëm sportdashësish vendës kanë bërë tifozllëk për Teutën.
- Nuk kanë munguar drejtuesit e shumtë të klubeve të futbollit "Besa" dhe "Teuta" për ta ndjekur këtë takim.

Mesazh i vjetër 27 Tetor 2003 14:03
qershor13
Vagabonding

Hasanbelliu: Teuta do të japë edhe më shumë

Bashkangjitje: Kliko për të hapur këtë file në një dritare të re alb-teuta_durres.gif
Ky file është shkarkuar 29 herë.

Presidenti i durrësakëve shprehet i kënaqur nga "minisuksesi" i "djemve të detit"

Presidenti i Teutës, Edmond Hasanbelliu, ka marrë një dhuratë të bukur nga futbollistët e tij në 41-vjetorin e lindjes.Pikërisht në këtë ditë të shënuar për numrin 1 të "djemve të detit", Teuta, pas fitores me Besën, është shpallur kampione e fazës së parë të kampionatit, duke u shkëputur dy pikë nga ndjekësi më i afërt i kreut, Partizani. I gëzuar tej mase nga ky sukses i skuadrës që financon e drejton, presidenti i Teutës, Edmond Hasanbelliu, komenton për "Sportin shqiptar".
- Zoti president, si po e përjetoni shpalljen e Teutës kampione të fazës së parë të këtij kampionati?
- Nuk ka ku të shkojë më bukur. Sot, në 41-vjetorin e ditëlindjes sime, po marr një "dhuratë" të bukur nga skuadra. Pra, po përjetoj dy gëzime në një ditë, që më japin një kënaqësi të ligjshme, besoj. Shpallja kampione e fazës së parë është meritë e skuadrës dhe e trajnerit Lika, që ditën të dalin në krye të klasifikimit përmes një konkurrence të fortë. Në këtë minisukses kanë meritën e tyre edhe sportdashësit e Teutës, të cilët e kanë mbështetur vazhdimisht skuadrën e tyre të zemrës. Pra, personalisht jam i kënaqur me lojën dhe rezultatet e skuadrës, por mendoj se futbollistët kanë më shumë mundësi për t'i shprehur në fushën e lojës.
- Megjithatë, fituesi nuk gjykohet, apo jo?
- Natyrisht. Kemi triumfuar vetëm në çerekun e garës dhe kjo nuk është pak. Sidoqoftë, na duhet të punojnë shumë për të arritur objektivin kryesor, fitimin e titullit. Përpara na presin edhe shumë beteja të tjera vendimtare. Sikurse e thashë edhe më sipër, ka përfunduar vetëm faza e parë e kampionatit, çka do të thotë se rruga drejt "finishit" është e gjatë.
- Si e vlerësoni faktin që Teuta, ndonëse jo me shumë emra të mëdhenj, arrin të kalojë para disa skuadrave me tradita në futbollin shqiptar?
- E veçanta dhe "çelësi" i suksesit të Teutës është loja kolektive. Natyrisht, nuk duhet përjashtuar edhe fakti që në skuadrën tonë luajnë disa futbollistë të talentuar, pjesëtarë të ekipit Shpresa, apo edhe të tjerë me eksperiencë. Kemi ruajtur nga sezoni i kaluar pothuajse të gjithë strukturën e skuadrës së fazës së dytë dhe kemi afruar futbollistë të nevojshëm, si Driza në mbrojtje, apo Daniel Xhafa në sulm. Këto "meremetime" duket se i kanë shërbyer mjaft mirë skuadrës.
- A mendoni se Teuta ka dhënë më të mirën e saj në këtë fillim kampionati?
- E thashë edhe më lart, që Teuta ka shumë energji për të dhënë në fushën e lojës. Skuadra nuk i ka shprehur ende mundësitë maksimale të saj. Fakti që dolëm kampionë të kësaj faze nuk do të thotë që futbollistët të vetëkënaqen, por të punojnë më shumë, sepse kampionati është i gjatë. Për ta ruajtur këtë vend deri në fund të garës kërkohet angazhim maksimal në çdo ndeshje.
- Thonë se fillimi i mbarë vlen sa gjysma e punës. Ju çfarë mendimi keni?
- Është një plus i madh ta fillosh kështu kampionatin, por kjo nuk mjafton. Ky i sivjetmi është kampionat i gjatë, prandaj kërkon shumë punë e djersë. Personalisht kam besim të plotë të futbollistët dhe te trajneri Lika. Ata do të dinë t'ia dalin mbanë.

FORCA TEUTA... FORCA TEUTA... FORCA TEUTA...

Mesazh i vjetër 27 Tetor 2003 15:36
qershor13
Vagabonding

Renato: Shkumbini, kundërshtar mjaft i fortë

Braziliani i Teutës e vlerëson maksimalisht ndeshjen e radhës në kampionat
Braziliani i Teutës, Renato, e konsideron sfidën e radhës në kampionat, me Shkumbinin, një ndeshje mjaft të fortë, sikurse vlerëson me të njëjtat nota edhe kundërshtarin. Sipas tij, Teutës do t'i duhet të djersijë shumë për të arritur fitoren, e cila do t'u shërbente durrsakëve për të ruajtur pozitat kryesuese. Mesfushori brazilian i "djemve të detit", në një intervistë për "Sportin shqiptar", do të shprehej:
- Renato, si e vlerësoni sfidën e radhës në kampionat me Shkumbinin?
- Parashikoj një sfidë të vështirë për ne, sepse kundërshtari, pas ndryshimit të stafit drejtues, ka krijuar krejtësisht një portret tjetër. Mendoj se do të luhet një ndeshje e fortë, në të cilën do të na duhet shumë mund e djersë për të triumfuar. Shkumbini ka një ekip të mirë dhe me vlera, që mund t'i nxjerrë probleme çdo kundërshtari në fushën e tij. E mbaj mend shumë mirë lojën e Shkumbinit në Durrës, në ndeshjen e fazës së parë, kur na vuri shumë në vështirësi. Gjithsesi, mendoj që Teuta i ka forcat për ta kaluar me sukses këtë ndeshje.
- Si e keni përjetuar kryesimin e kampionatit në përfundim të fazës së parë?
- I lumtur, si të gjithë shokët e tjerë të ekipit. Mendoj se e kemi merituar kryesimin, sikurse mund të them pa frikë se jemi një nga ekipet më të mira. Kemi fituar ndeshje tepër të vështira, si me Vllazninë apo Tiranën, jashtë fushës sonë, dhe nuk kemi humbur asnjë ndeshje, çka dëshmon qartë për forcën tonë reale. Shpresoj të vazhdojmë kështu deri në fund të kampionatit.
- Sipas jush, cili repart i Teutës funksionon më mirë?
- E kam të vështirë ta them këtë, sepse jemi një ekip që bën një lojë kolektive. Sidoqoftë, për mendimin tim, mesfusha është nga repartet më të konsoliduara të Teutës.
- Vetë keni munguar në ndeshjen që ju nxori në krye, me Besën. Me ç'motive do të zbrisni në fushën e lojës në ndeshjen e radhës me Shkumbinin?
- Më vjen keq që nuk isha i pranishëm në ndeshjen me Besën, sepse, përveç 3-pikëshit, kjo fitore na siguroi edhe vendin e parë në renditje. Pra, na shpalli kampionë të fazës së parë. Për sa i përket ndeshjes me Shkumbinin, do të jap maksimumin.
- A ju mundon fakti që nuk po shënoni?
- Sigurisht.
- Te Teuta thonë se Khumalo është kolegu juaj më i mirë në fushë dhe jashtë saj. A është e vërtetë?
- Pak a shumë. Në fushën e lojës jemi të gjithë në shërbim të ekipit. Pra, jemi kolegë të mirë. Jashtë fushe, sigurisht, Khumalo është miku im më i mirë. Gjithsesi, kam edhe shumë shokë të tjerë në këtë ekip.
- Ç'gjëra të përbashkëta mendoni se ka futbolli shqiptar me atë brazilian, nga vini ju?
- Ashtu si në futbollin brazilian, edhe këtu në Shqipëri spikat ana teknike e futbollistëve.

Mesazh i vjetër 29 Tetor 2003 21:50
qershor13
Vagabonding

Lika: Shkumbini,provë për kreun

Trajneri i Teutës evidenton vështirësitë e kësaj ndeshjeje dhe shpall objektivat

Pas përfundimit me sukses të "aktit" të parë, nga katër të tillë të këtij kampionati, trajneri i Teutës, Hasan Lika, po përgatitet për ndeshjen e radhës me Shkumbinin. Nëse deri para një jave shumë kundërshtarë nuk e kishin të vështirë të merrnin pikë në fushën e Peqinit, tashmë duket se gjërat kanë ndryshuar. Këtë e ka kuptuar më së miri edhe numri 1 i stolit durrsak, i cili kërkon vlerësim maksimal për Shkumbinin. Mbase në këtë mes ka ndikuar jo pak edhe frenimi i Partizanit në këtë fushë, duke treguar se edhe Teuta nuk do ta ketë të lehtë këtë të shtunë. Sidoqoftë, Lika beson shumë te puna që ka bërë këtë javë dhe te forcat reale të skuadrës që drejton. Në një intervistë për "Sportin shqiptar", trajneri i "djemve të detit" shprehet:
- Zoti Lika, si e konsideroni faktin që Teuta është kampione e fazës së parë të kampionatit?
- Eshtë një fakt i gëzueshëm, pa dyshim. Ne po e kryesojmë kampionatin me meritë. Jemi brenda kuadrit të objektivave, sepse, sikurse dihet, Teuta ka hyrë me pretendime serioze në këtë kampionat. Kemi fituar vetëm një betejë, por them se jemi në rrugë të mbarë. Personalisht, e kam thënë edhe më parë që do ta kemi më të vështirë për të ruajtur këtë ritëm, nga ç'e patëm për të kapur vendin e parë. Jemi të ndërgjegjshëm se kemi përpara edhe tri faza të tjera dhe vështirësitë e ndeshjeve sa vijnë e shtohen. Shpresoj shumë që, duke punuar me seriozitet në stërvitje, do të qëndrojmë në këto pozita.
- Këtë të shtunë do të luani me Shkumbinin, ndaj një kundërshtari që arriti të frenojë Partizanin. A i druheni këtij fakti?
- Nuk ma do mendja se ka vend për druajtje apo frikë në këtë mes. Ndeshjen me Shkumbinin e konsiderojmë si të gjitha të tjerat e këtij kampionati, sepse vlen 3 pikë. Unë e kam thënë edhe herë të tjera, që skuadrat e Grupit A1 nuk kanë shumë diferenca mes tyre, prandaj kërkojnë vlerësim të njëllojtë si kundërshtarë. Gjithsesi, një gjë është e vërtetë: Shkumbini do të paraqesë tjetër fytyrë në këtë ndeshja, në krahasim me fazën e parë. Kjo, pasi gjërat kanë filluar të ndryshojnë për mirë te kjo skuadër. Vetë fakti se një javë më parë Shkumbini arriti të frenojë Partizanin kryesues deri në atë kohë, flet qartë për këtë. Skuadra peqinase kërkon të ngjitet më lart, sepse, tradicionalisht, në këto vitet e fundit, kjo skuadër është renditur në mesin e artë të klasifikimit. E dimë që na pret një ndeshje e vështirë, por kjo nuk na step që të zhvillojmë një lojë të mirë dhe të kërkojmë të fitojmë.
- A do ketë mungesa Teuta në këtë ndeshje?
- Përveç Begejës, i pezulluar 4 javë, futbollistët e tjerë të skualifikuar do të aktivizohen në këtë ndeshje.
- Me çfarë vlerësimi po stërviten futbollistët tuaj për ndeshjen e radhës?
- Sigurisht, vlerësimi i kësaj ndeshjeje dhe i kundërshtarit është në shkallën maksimale. I rëndësishëm mbetet fakti që të japim maksimumin në fushën e lojës dhe të zhvillojmë një futboll të bukur, korrekt dhe rezultativ. Shpresoj të kalojmë nëpër këto "shtigje" duke kënaqur në radhë të parë sportdashësit tanë dhe duke ruajtur pozitat kryesuese. Shkumbini është ndoshta prova e vërtetë sesi mund të ruhet kreu.

Mesazh i vjetër 30 Tetor 2003 21:06
qershor13
Vagabonding

Kotomelo: Kryesimi kalon nga Shkumbini

Korçari i Teutës kërkon angazhim maksimal të skuadrës së tij për ndeshjen e nesërme në Peqin

Futbollisti korçar Kotomelo, një prej pikave më të forta të formacionit të Teutës, e konsideron ndeshjen e radhës me Shkumbinin një moment të mirë për të treguar sesi ruhet kreu. Në një intervistë për "Sportin shqiptar", Kotomelo flet për përgatitjet e Teutës dhe objektivat e saj për këtë ndeshje.
- Kotomelo, si e vlerësoni ndeshjen e radhës me Shkumbinin?
- Tepër të fortë, për faktin se do të luajmë ndaj një kundërshtari me vlera, të cilit i duhen me çdo kusht pikët. Ne do të shkojmë në këtë ndeshje si kryesues të kampionatit, çka na i shton më shumë përgjegjësitë. Ndeshja me Shkumbinin është momenti më i mirë për të treguar sesi ruhet kreu. Shpresojmë të jemi të suksesshëm. Gjatë javës përgatitore, stafi teknik ka këmbëngulur të eliminojë çdo lloj euforie, sepse na pret një sfidë tepër e rëndësishme.
- A ju tremb fakti që edhe Partizani e humbi kryesimin në Peqin?
- Jo, aspak. Ne bëjmë llogaritë tona, pa u nisur nga ecuria e kundërshtarëve. Unë e thashë edhe në fillim, që Peqini ka një ekip të mirë, prandaj na pret një ndeshje tepër e vështirë. Sidoqoftë, për ne nuk është e rëndësishme se kush është ndalur në Peqin. Shpresoj të luajmë një ndeshje të bukur, si në Durrës, në fazën e parë, ku fusha e lojës të vendosë për gjithçka.
- Edhe rivalët tuaj, veçanërisht Partizanin, i presin ndeshje të vështira këtë javë. Si e vlerësoni këtë fakt?
- Në Grupin A1, të gjitha ndeshjet janë të forta. Ne nuk shikojmë se çfarë kundërshtarësh i presin rivalët tanë, por mendojmë sesi t'i arrijmë objektivat tona ndeshjet e radhës.
- A përbëjnë problem për Teutën mungesat e Zëres dhe të Begejës?
- Natyrisht, janë dy mungesa të rëndësishme. Por, për fat, këtë sezon kemi një stol të fuqishëm, që garanton siguri dhe qëndrueshmëri në skuadër.
- Te Teuta thuhet se ka shumë konkurrencë për formacionin. Ju, a e vrisni mendjen në këtë drejtim?
- Konkurrenca është diçka pozitive, që u bën mirë të gjithëve, përfshi edhe mua. Një faktor i tillë, fatmirësisht, ekziston te Teuta. Ai do t'i garantojë suksesin kësaj skuadre.
- Sa beson Kotomelo te ndonjë fitore e mundshme në Peqin?
- Me përbërjen që ka Teuta, them se do ta fitojmë këtë ndeshje, pavarësiht se përballë do të kemi një kundërshtar që duhet respektuar.

Teuta, pa Begejën dhe Zëren në Peqin
Dy prej pikave kyçe të formacionit të Teutës, Zëre dhe Begeja, do t'u mungojnë durrsakëve në sfidën e radhës me Shkumbinin. Begeja, sikurse dihet, do të mungojë për arsye të dënimit të dhënë nga komisioni i disiplinës, pas ndeshjes me Flamurtarin, ndërsa mbrojtësi energjik, Zëre, vazhdon të jetë i dëmtuar. Mungesën e Begejës, në formacionin e Likës, pritet ta kompensojë futbollisti i afruar në merkaton e fundit te Teuta, Daniel Xhafa.

Mesazh i vjetër 31 Tetor 2003 14:26
ledio1
DURRSAK

Regjistruar: 11/09/2003
Vendbanimi: Terra
Mesazhe: 18

Teuta ne sezonin 2003/2004

KAMPIONATI: Teuta le prapa Partizanin

Durrsaket moren vetem nje pike ne Peqin, duke shperdoruar nje 11-metersh te humbur nga Mancaku. Por, 1-2 e Partizanit ne Shkoder, i shkeputi 3 pike nga vendi i dyte. Edi Martini, "ekzekutori" i te kuqve ne "Loro Borici", me dy golat e tij. Tirana kalon me veshtiresi Lushnjen, kap vendin e trete. Vlore: 6 kartona te kuq e 6 te verdhe ne Flamurtari-Elbasani

TIRANE - Teuta e Durresit u tregua po aq e forte sa edhe Partizani, nje jave me pare, duke marre nje pike ne Peqin, me nje 0-0 ndaj Shkumbinit vendas. Kjo per javen e 10-te te kampionatit kombetar te futbollit, Grupi A1 i kategorise se pare. Partizani humbi ne Shkoder, 1-2, dhe Edi Martini ishte shkaktari kryesor i disfates se pare te djemve te Spahiut ne kete kampionat. Dinamo nuk mundi te kapercente rezistencen kavajase dhe 0-0 ne Kucove e zbriti ne vendin e katert, ndersa Tirana u ngjit ne te tretin, por pas nje fitoreje pa shkelqim dhe shume te veshtire ndaj nje Lushnjeje kerkuese te trajnerit Agim Canaj. Se fundi, por e para per nga rendesia, ndeshja e Vlores, qe duket se ka vendosur nje rekord te kartonave ne kampionatet shqiptare, me 6 te kuq e 6 te verdhe, duke u bere rrumbullak 12.

Ne Peqin, skuadra e Hasan Likes, mund te fitonte te 3 piket, por Bledar Mancaku shperdoroi nje penallti ne fundin e pjeses se pare, ndersa Shkumbini luajti shume fort duke ndalur vrapimin e kryesuesve. Teuta ishte me kerkuese ne loje, por edhe Shkumbini kishte momentet e tij te mira. Trajneri Lika pohoi se skuadra e tij humbi disa raste per gol, ndersa trajneri Bici u perpoq fillimisht te synonte fitoren me mesfushorin Merxha te nxjerre ne pozicion me te perparuar. Me nje mesfushe te perforcuar dhe kundersulm te rrezikshem, Shkumbini e perballoi lojen e forte kolektive te durrsakeve, edhe me ndihmen e publikut te rikthyer ne shkallet e stadiumit.

Ne "Loro Borici", sipas informacioneve nga Shkodra, Partizani e nisi lojen me autoritetin e nje skuadre pretendente serioze per titullin kampion. Por pas rreth 15 minutash, Vllaznia fitoi terren duke qene me kembengulese ne lojen e saj. E perkrahur nga rreth 8.000 shikuese, skuadra vendase kaloi e para ne epersi dhe mund te kishte shenuar edhe me shume gola. Sidoqofte, minutat e fundit ishin me elektrizuese, sepse Dorian Bylykbashi finalizoi perpjekjet e te tijve per barazim ne 88', por nje minute me pas virtuosi "i harruar", Edi Martini i dha fitoren ekipit te tij. Presidenti shkodran, Agron Cela deshiroi te falenderonte pas ndeshjes tifozet. "Dua te falenderoj publikun, - tha ai per Radio Tiranen, - qe e perkrahu Vllaznine deri ne fund. Ishte ndeshje e veshtire, por qe ne e merituam ta fitonim. Besoj se ne te ardhmen do te ngjitemi edhe me lart".

Takimi ne "Qemal Stafa", mes Tiranes dhe Lushnjes, u zbukurua vetem nga momentet e golave sepse te dyja skuadrat lane shume per te deshiruar ne lojen e tyre. Sidomos kampionet qe nuk po arrijne per asnje moment te shfaqen si disa jave me pare. Duke luajtur pa deshire dhe pa fantazi, ata rrezikuan 3-piket ndonese Lushnja mbeti me 10 lojtare, madje kur rezultati ishte 1-1, miqte goditen nje shtylle nga nje llogaritje e gabuar qe beri portieri i Tiranes, Hidi. Sidoqofte Fortuzi u tregua protagonist duke shenuar nje gol dhe duke dhene nje top goli per Merkocin qe realizoi golin e trete te tij ne kete kampionat. Bullgari Mindev kishte barazuar perkohesisht per Lushnjen.

6 te kuqe ne Flamurtari-Elbasani

Ne Kucove ndeshja pati shume pak histori, sepse te dyja skuadrat nuk dolen dot nga barazimi 0-0, ndersa ne Vlore, historia ishte krejt tjeter. Ne nje takim qe nisi mire per vendasit, por qe perfundoi keq per te dyja palet u moren, sipas informacioneve 12 kartona, nga te cilet 6 te kuq. Cercizi dhe Serjani i Flamurtarit moren nga 2 te verdha, qe u kthyen ne te kuqe, ndersa Cela direkt karton te kuq. Stojku mori karton te kuq ne 90' per Elbasanasit sepse goditi me shkelm Cercizin. 7 minuta me pare, Serjani mori te verdhen e dyte per simulim, ndersa Memelli u nxorr jashte sepse ofendoi gjyqtarin Pashaj.

Bledar KUKA
[korrieri]

Java e 10-të

Besa-Dinamo 0-0
Vllaznia-Partizani 2-1
(Martini 27', 89'/ D.Bylykbashi 88')
Flamurtari-Elbasani 1-1
(Serjani 2'/Ablade 52')
Tirana-Lushnja 2-1
(Fortuzi 47', Markoçi 68'/ Mindev 60')
Shkumbini-Teuta 0-0

Renditja
1.Teuta 24
2.Partizani 21
3.Tirana 20
4.Dinamo 19
5.Vllaznia 15
6.Elbasani 13
7.Besa 9
8.Lushnja 8
9.Flamurtari 5
10.Shkumbini 3

Java e ardhshme

Lushnja-Partizani
Teuta-Vllaznia
Dinamo-Shkumbini
Elbasani-Besa
Tirana-Flamurtari

Mesazh i vjetër 03 Nëntor 2003 14:55
ledio1 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të ledio1 Kliko këtu për të kontaktuar me ledio1 (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të ledio1't! Kërko mesazhe të tjera nga: ledio1 Shto ledio1 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto ledio1 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
qershor13
Vagabonding

Shehi: Barazimi,fatmirësisht i vlefshëm

Portieri durrsak e konsideron me vlera pikën e marrë në Peqin, ngaqë rivalët nuk përfituan dot.

Orges Shehi, një nga pikat kyçe të formacionit të Teutës, njëkohësisht një nga më të mirët në ndeshjen me Shkumbinin, do ta komentonte kështu barazimin në fushën sportive të Peqinit:
- Orges, a ju kënaqi barazimi i arritur në Peqin?
- Them se po, sepse rivalët tanë hodhën hapa të tjera false. Nëse ngjarjet do të rridhnin ndryshe, barazimi nuk do të kishte vlera. Objektivi ynë në këtë ndeshje ishte fitorja, por edhe barazimi nuk mund të quhet rezultat negativ, po të kemi parasysh faktin se luajtëm në një fushë të vështirë, si ajo e Peqinit, përballë një ekipi që tregoi se ka vlera. Mjerisht, humbëm disa raste të mira për shënim, veçanërisht penalltinë, e cila mund t'i jepte rrjedhë tjetër ndeshjes.
- Megjithatë, Teuta kryeson e shkëputur tri pikë nga ndjekësit e saj. Si e komentoni këtë fakt?
- Kjo është meritë totale e ekipit, që ka ditur të luajë me të njëjtin ritëm, si në fushën tonë, ashtu edhe jashtë saj. Pra, kemi treguar se kemi një grup të aftë futbollistësh për të marrë titullin në këtë sezon futbollistik.
- A mendoni se mbrojtja mbetet pika më e fortë e Teutës, duke pasur parasysh se nuk e keni shijuar ende humbjen?
- Sigurisht, mbrojtja mbetet një pikë e fortë e skuadrës sonë, por meritën kryesore e ka i gjithë ekipi. Grupi ynë ka funksionuar si duhet dhe ka ditur ta mbajë larg portës kundërshtarin.
- A mendoni se në fazën e dytë lufta për titull po ashpërsohet?
- Pa dyshim. Fakti që edhe ato ekipe që në fazën e parë morën pak pikë, tani po tregojnë forcë tjetër, tregon se beteja sa vjen e po vështirësohet. Shembulli më konkret është Shkumbini.
- Si e prisni sfidën më të afërt me Vllazninë?
- Na pret përpara një ndeshje e vështirë, duke pasur parasysh forcën e Vllaznisë dhe rritjen që ka pasur ajo fundin e fazës së parë. Fakti që ky ekip mposhti edhe Partizanin, tregon se ballafaqimi ynë me të do të jetë mjaft i vështirë. Sidoqoftë, objektivi ynë është i vetëm dhe i pandryshueshëm, fitorja.
- Teuta, vitet e fundit i ka dominuar ndeshjet që ka luajtur me Vllazninë. A do ta ruani këtë ritëm?
- Dëshira është e madhe, por realiteti duhet parë nga ndeshja në ndeshje. Sezonin e kaluar ne e eliminuam Vllazninë nga Kupa e Shqipërisë, ndërsa në fazën e parë të këtij sezoni fituam pastër në Shkodër. Sidoqoftë, mendoj se kur ndeshen dy ekipe me emër dhe me tradita në futbollin shqiptar, gjithçka mbetet e hapur.

Mesazh i vjetër 03 Nëntor 2003 16:04
qershor13
Vagabonding

Tetova: Vllaznia,tjetër provë e vështirë

Mbrojtësi energjik i Teutës thotë se ndeshja me kuqeblutë do të tregojë forcën e skuadrës së tij

Mbrojtësi energjik i Teutës, Tetova, nuk ka shumë dëshirë të flasë për barazimin e fundit me Shkumbinin, por sytë i hedh nga sfida që e pret këtë fundjavë, me Vllazninë e Shkodrës. Ballafaqimin me kuqeblutë ai e ka konsideruar një tjetër provë të vështirë, një tjetër ndeshje decizive, ku Teuta do të kërkojë ruajtjen e kreut të renditjes. Në një intervistë për "Sportin shqiptar", Tetova komenton përgatitjet dhe objektivat e skuadrës së tij për këtë sfidë:
- Tetova, si e pret Teuta ndeshjen e radhës me Vllazninë, pas barazimit të fundit me Shkumbinin?
- Si të gjitha ndeshjet e tjera, ku na kërkohet fitorja, sepse vetëm kështu mund ta ruajmë kryesimin. Sigurisht, bëhet fjalë për një ndeshje jo pak të vështirë, pasi përballë do të kemi jo vetëm një ekip me tradita dhe emër në futbollin shqiptar, por edhe një ekip që ka pasur rritje të konsiderueshme në lojërat e tij, sidomos në ndeshjet e fundit. Ndeshja me Vllazninë, pa dyshim përbën një nga sfidat më të forta të kësaj faze në fushën tonë.
- Si rrallëherë, Teuta ka pësuar vetëm pesë gola në këtë kampionat. Ç'përbën ky fakt tepër pozitiv për ju?
- Është një tregues tepër domethënës, që ekipi ynë di jo vetëm të shënojë, por edhe të mbrohet mirë. Madje kjo tregon se jo vetëm reparti i mbrojtjes është i konsoliduar, por edhe mesfusha mendon për prapavijën, pa harruar këtu portierin tonë të shkëlqyer, Shehin.
- Sa e vështirë do të jetë për Teutën që të ruajë kreun?
- Shumë. Tashmë dihet se është më e vështirë ta ruash kryesimin sesa ta fitosh. Prandaj duhet të punojmë shumë në këtë drejtim, për ta ruajtur këtë sukses të fazës së parë. Mendoj se Teuta i ka të gjitha mundësitë për ta udhëhequr këtë kampionat.
- Kjo do të thotë se kryesimi kalon edhe përmes Vllaznisë,apo jo?
- Sigurisht. Ndeshja me Vllazninë është tepër e rëndësishme për ne, sepse na duhen patjetër 3 pikët. Por, po të kemi parasysh faktin që ky ekip i shkaktoi humbjen e parë në këtë kampionat Partizanit, rivalit tonë kryesor për kreun, në "Loro Boriçi", kuptohet më mirë vështirësia e kësaj ndeshjeje.
- Në ç'aspekt mendoni se paraqet më tepër rrezik për ju ndeshja me Vllazninë?
- Gjithandej, nëse qëndrojmë me këmbët në tokë dhe nuk përfshihemi nga euforia. Në fakt, Vllazninë e kam parë vetëm në ndeshjen e fazës së parë, kur luajtëm me të dhe ne fituam me meritë. Mirëpo, me sa kam dëgjuar, dhe këtë e tregojnë me së miri edhe rezultatet e tyre, shkodranët kanë tashmë një ekip të konsoliduar.
- Megjithatë, ju gëzoni privilegjin e të luajturit në fushën tuaj...
- Vërtet, në këtë drejtim mund të jemi disi të privilegjuar, por jo aq sa ky faktor të ndikojë në rezultatin e ndeshjes. Them kështu sepse në Durrës luhet futboll i pastër, stadiumi mbushet me një tifozeri të kulturuar dhe kundërshtarët luajnë si në shtëpinë e tyre. Megjithatë, unë parashikoj një ndeshje të hapur, sepse Vllaznia, siç dihet, është një ekip që të lejon të luash futboll dhe e pëlqen spektaklin.

Mesazh i vjetër 04 Nëntor 2003 15:59
Ora tani: 11:58 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 15 faqe: « 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Sporti > Futboll > Kampionati Shqiptar > Kategoria e parë > Grupi A1 > FK Teuta

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML nuk lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] nuk lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar