Regjistruar: 11/06/2002
Vendbanimi: Europe
Mesazhe: 10706
Vantage Point (2008)
Ma kishte kapur syri me pare por se kisha pare mire. Tani kuptova pse me ishte fiksuar.
Film i bere vertet mire, skenat e aksionit kane montazh fantastik dhe fotografi te bukur. Eshte historia e atentatit te presidentit te SHBA ne Spanje. Jane 20 minuta qe shtrohen ne 2 ore, por te perseritura nga pikeveshtrime te ndryshme. Perseritja behet pak e merzitshme, por te ngul para ekranit me anen teknike te arritur. Gje e arritur mbushja e nje sheshi plot me figurante si miting i vertete.
Skenat e ndjekjes se policti spanjoll jane me te bukura por si gjej ne Youtube.
Ky ka qene filmi qe kam pare kohet e fundit dhe te them te drejten disa skena te ketij filmi me fusin te rrenqethurat ...sidomos kjo ketu...i bukur por duhet me pas nje stomak shume te forte per te pare nje gje te tille ...
Perseri nje film horror edhe pse kam premtuar qe do shoh te pakten 1 ne jave. Nuk e di se cfare pershtypjesh me ka lene ne fakt. Gjithnje pas nje filmi horror kam vetem nje mendim neper koke: si ka mundesi qe nuk me trembin fare gjithe ato skena terrori?
Gjithsesi me dhe nja ide per nje teme dhe do me duhet t'i rikthehem perseri si film.
Kete e pashe mbreme ne fakt dhe nuk eshte se me la ndonje pershtypje te vecante. Baste,aksion, vrasje, humbes dhe fitues.
ps: Kurse sonte e kam vene ne plan te coj deri ne fund filmin " Michael Clayton" se 2 here e kam filluar dhe te dyja heret nuk kam mundur ta shoh deri ne fund.
Film i bazuar mbi historine e vertete te nje prej ganstereve (i specializuar ne grabitjen e bankave) me te medhej te Amerikes ! Me sakte te Cikagos se viteve 30 e njohur ne ate periudhe sidomos per bosin Al Capone ! Por ne kete film tregohet historia e banditit John Dillinger,i cili u shpall armiku nr 1 ne ato vite dhe qe arriti te arritesej nga burgu plot 2 here! Ishin vitet e krizes se madhe dhe Dillinger nga shume shikohej edhe si nje Robin Hood modern, pasi kur shkonte neper banka shpesh digjte regjistrat ku shenoheshin borxhet e fukarenjve dhe nuk grabiste pothuajse kurre persona fizike...por sdq jo per kete nuk ishte i dhunshem gjate grabitjeve !
Fati i tij nderthurret dhe me nje fakt historik,lindjen e FBI-s, e cila nen shenjester kishte pikerisht kriminelet si Jonhn Dillinger ! FBI ka qene dhe nga te vetmet istitucione qe eshte drejtuar prej me shume se 30 vjet nga i njejti person,Edgar Hoover,nje person karrierist,intrigant,rracist dhe shume kontrovers po ashtu !
Nje film realizuar bukur, i arritur me se miri dhe riambjentimi i skenave dhe kostumeve ne ate te atmosferave se viteve 30 ! Aspak keq Johny Deep ne rolin e gansterit te shumkerkuar edhe se fizikisht nuk eshte ne forem si tek Donnie Brasco,por prape mua me pelqen me shume ne keto role sesa ne ato ku luan personazhe teper te veshtire, te vecante e problematike si ne plot filma te tjere...
__________________ Si sta come d'autunno sugli alberi le foglie !
tregon per 4 djema te vegjel shume capkena qe bejne 1 gabim qe ju kushton shume me vone ... i cojne ne shkolle riedukimi ku atje abuzohen fizikisht dhe seskualisht (skena shume te renda ne fakt)
veprime keto qe ju lene gjurme te pa sherueshme ne jeten e tyre
rriten vetem me idene e HAKMARRJES ... dhe e realizojne ate
Filmi i fundit__Crossing over.Qava qik.3-4 histori te ndryshme tajtohen ne film.Perpjekje te njerezve te ndryshem te legalizohen ne USA.Interesant,i dhimbshem plot gjera.
Xhulia ishte emartuar me nje bukrre qe e keqtrajtonte vahdimisht .Ne fillim ishteshume i mreme te po me kohen ndryshoi
Dhe nuk fund kjo vendosi te dahej nga ai dhe ik te jetonte ne nje vend tjeter po ai su nda e ndjekte nga pas derisa nje dite e gjeti
Tentoi ta vriste ket xhulien poishte kjo qe arriti ta vriste te shoqin me armen e tij bukur perfundoi si duhej
secilit mund t'i lere pershtypje te ndryshme. Une kam qeshur shume. por ne fund perfundimi eshte qe nganjehere gjeja me e komplikuar e seksit eshte renia ne dashuri. Vetja nuk duhet genjyer qe duke patur marredhenie thjesht seksuale pa litare te tjere, mund te shpetosh pa rene ne dashuri. Sic thote dhe adami ke kenga e vet for your entertainment " Close your eyes, not your mind
Let me into your soul; No escaping when I start
Once I’m in I own your heart"
Funny how true that is.