Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > C'mendim keni ne lidhje me veprimin e vajzes?
Gjithsej 13 faqe: « 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
shelgu
-

Regjistruar: 27/11/2007
Vendbanimi: EU
Mesazhe: 8928

Citim:
Po citoj ato që tha amor alucius

Kotka, njoh nje rast te tille une. Te nesermen u ngrit i biri dhe beri valixhet, jetoi ca muaj ne nje dhome te vetme tek nje shok derisa u be financiarisht i mireqenur per te pasur vendin e tije. Me te emen u ftoh totalisht. Shpresoj qe nje rezultat te tille se do ti me te tute. 24 vjeç djalin e ke burre.

Po te me beje kete gje djali, do te me vinte keq vertet.

Por ne kete rast edhe djali edhe prindi jane fajtore. ka prinder te tille qe nunk ja johim babait zerin jo ne telefon por as kur j flet ne shtepi. ka prinder te tille qe punojne tre pune dhe harrojne familjen. Pune e tyre.

Ajo qe ka ndodhur me kotken eshte shume domethenese. ai djale vertet do ta mbaje mend qe  e jema e ka goditur kur ishte 20 vjec. Mendo qe nje nene nuk te ka prekur me dore deri sa behesh sa nje gomar i madh, dhe ti e ben veten per shpulle tyrinjve. Rast shume tipik.

Ajo shpulle ka shprehur me shume dashuri se cdo perkedhelje e velur qe mund te beje dikush tjeter dhe

Dhe femija e kupton dashurine me mire se cdo gje.

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 04 Gusht 2009 21:02
shelgu nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të shelgu Kliko këtu për të kontaktuar me shelgu (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: shelgu Shto shelgu në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto shelgu në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Deb*
different

Regjistruar: 09/02/2007
Vendbanimi: diku aty, prane......
Mesazhe: 5515

Citim:

Te te jape keshille dikush eshte nje pune dhe te t'i imponojne "keshillat" (qe ne kete rast jane me teper urdhera) eshte pune tjeter. Fakt eshte qe brezi i vjeter ka nje set rregullash qe datojne para ca dekadash qe mendojne qe jane te duhurat dhe ndjejne nevojen te "shpetojne" brezin e ri nga "falimentimi". Shtoji ketu dhe njefare deshire per tu ndjere te vleresuar nga eksperienca dhe per t'u ndjere sikur jane te nevojitur.
.

E imagjinon nje 18 vjecare qe kujton se di gjithcka ne rritjen e femijeve, kur eshte akoma vet femije?! Ajo nuk pranonte keshilla as nga nena e vet. Eshte dhe shume femer nevrike, do qe te veje cdo gje si do ajo. Femija e saj eshte i semure, per shkak te injorances, mendjemadhesise kokefortesise se saj. Ata po e keshillojne se po e shikojne sa e,shte dobesuar, dhe sa shpesh po i semuret femija. Nuk ka rezistence. Cfare duhet te bejne ata sipas teje?
Eshte e vertet qe prinderit e teprojne ndonjehere me keshilla. E kam provuar vet te femija im, por duhet te kuptosh qe edhe eksperienca e prinderve nuk duhet injoruar.

Mesazh i vjetër 04 Gusht 2009 21:08
Deb* nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Deb* Kliko këtu për të kontaktuar me Deb* (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Deb* Shto Deb* në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Deb* në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kotka
.....

Regjistruar: 21/06/2007
Vendbanimi: .....
Mesazhe: 3612

Citim:

Shtoji ketu dhe njefare deshire per tu ndjere te vleresuar nga eksperienca dhe per t'u ndjere sikur jane te nevojitur.

Amori im again, njeriu nuk e ndjen kurre nevojen e te vleresuarit nga eksperienca apo te ndjerit te nevojshem, po qe se nuk eshte dashuria prinderore ne mes. Une rroj se e di qe dikush me do dhe me ka nevojen, eshte shume e thjeshte.

Mesazh i vjetër 04 Gusht 2009 21:08
kotka nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kotka Kliko këtu për të kontaktuar me kotka (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të kotka't! Kërko mesazhe të tjera nga: kotka Shto kotka në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kotka në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
amor alucius
Ennology

Regjistruar: 11/04/2003
Vendbanimi: city of the sin
Mesazhe: 7605

Citim:
Po citoj ato që tha kotka
amori im une jam nga ato qe ua paketoj vete valixhet djemve qe te ikin kur te duan dhe nuk me tremb fare largimi i tyre, por c'e do qe ata na duan kaq shume e ndihen kaq te lirshem dhe ne harmony sa nuk tunden nga shtepia jone, se une kurre nuk them kjo eshte shtepia "IME"

nje shpulle e dhene nga nena per te te kujtuar e per te te shkundur "hej thirri mendjes se je gabim" edhe kur je 50 vjec nuk te ben te largohesh kurre nga prinderit qe te kane kuptuar gjate gjithe jetes.

Thjeshte po thoja qe njeriu shpullen ja jep asaj moshe por reagimi eshte i paparashikueshem. Tani te largohet ne qejf e harmoni femija nga shtepia prinderore eshte diçka normale pasi eshte ecuria natyrore e brezave por ta mbash 24 vjete ne shtepi dhe ta prekesh ne seder ne ate forme...vallai e rende. Te pakten per mua personalisht do kishte qene.

Sidoqofte, nga ana tjeter eshte per te qeshur. Me siguri se priste ai ate shpulle. Do i kete thene vetes"qyqa, i paska ikur fiqiri mamkes!".

Citim:
Une rroj se e di qe dikush me do dhe me ka nevojen, eshte shume e thjeshte.

Pikerisht! Ate po thoja. Ju brezi i vjeter ecni me mendimin qe pa eksperiencen tuaj do shembet bota, te rinjte "falimentojne",...nderkohe qe nese keni rritur individe te pergjegjshem nuk do jete ashtu. Thjeshte mjafton te besoni ne produktin tuaj.
Citim:
Po citoj ato që tha Debora*
Ata po e keshillojne se po e shikojne sa e,shte dobesuar, dhe sa shpesh po i semuret femija. Nuk ka rezistence. Cfare duhet te bejne ata sipas teje?

Sherbimet sociale.

Mesazh i vjetër 04 Gusht 2009 21:09
amor alucius nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të amor alucius Kliko këtu për të kontaktuar me amor alucius (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: amor alucius Shto amor alucius në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto amor alucius në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kotka
.....

Citim:

Sidoqofte, nga ana tjeter eshte per te qeshur. Me siguri se priste ai ate shpulle. Do i kete thene vetes"qyqa, i paska ikur fiqiri mamkes!".

Pikerisht! Ate po thoja. Ju brezi i vjeter ecni me mendimin qe pa eksperiencen tuaj do shembet bota, te rinjte "falimentojne",...nderkohe qe nese keni rritur individe te pergjegjshem nuk do jete ashtu. Thjeshte mjafton te besoni ne produktin tuaj.

Tamam ashtu tha por ama e kuptoi qe ajo qe beri e katandisi mamane te iki nga fiqiri...

Une besoj shume ne produktin tim e dashur Amor, por ama nuk harroj qe edhe une dikur kam qene e re dhe qe emocionet e moshes se re te drejtojne ndonjehere edhe ne rruge te gabuar pa e kuptuar edhe vete, efekti i shokeve perreth, efekti i ambjentit, efekti i hormoneve etj

Mesazh i vjetër 04 Gusht 2009 21:18
kotka nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kotka Kliko këtu për të kontaktuar me kotka (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të kotka't! Kërko mesazhe të tjera nga: kotka Shto kotka në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kotka në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Deb*
different

Regjistruar: 09/02/2007
Vendbanimi: diku aty, prane......
Mesazhe: 5515

Citim:

.

Sherbimet sociale.

Ajo jeton ne Shqiperi. Cfare sherbimesh sociale keshillon ti , dhe cfare ofron Shqiperia ne kete drejtim? Mos harro se ajo nuk pranon qe dicka duhet bere per te miren e femijes se saj. Mendon se cfare po ben eshte me e mira per femijen e vet, ndryshe do ishte ajo qe do kishte kerkuar keshilla e para.

Mesazh i vjetër 04 Gusht 2009 21:19
Deb* nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Deb* Kliko këtu për të kontaktuar me Deb* (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Deb* Shto Deb* në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Deb* në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Fajtori
Apo jo?

Regjistruar: 11/06/2002
Vendbanimi: Europe
Mesazhe: 10706

Citim:

Amori im again, njeriu nuk e ndjen kurre nevojen e te vleresuarit nga eksperienca apo te ndjerit te nevojshem, po qe se nuk eshte dashuria prinderore ne mes. Une rroj se e di qe dikush me do dhe me ka nevojen, eshte shume e thjeshte.

Ohhh, eshte qe ç'ke me te

Kam raste qe mund te spjegoj ne detaje, por do zgjatet shume muhabeti.

Kotka, njerezit (te medhenj e te vegjel) fshehin ne vete aresyet dhe obsesionet (si thuhet shqip) me banale qe mund te mendosh.
Eshte sport i perhapur ai i plakave te ndihen te dobishme ne diçka.
Eshte sport i perhapur te ndjellin dashurine duke kercenuar sa do mungojne kur mos te jene me.
Eshte sport i perhapur sabotimi i nenes biologjike te femijes, per te marre mbi vete dashurine e kelyshit.
Eshte sport i perhapur mos respektimi i kushteve moderne te jeteses.
Eshte sport i perhapur perseritja IDENTIKE e gabimeve qe kane bere me femijet e vet.

Narcizizmi dhe egoizmi femeror ne pleqeri eshte faktor i rendesishem ne krijimin e situatave te semura qe kane si qellim te vetem... ndjelljen e dashurise dhe keqardhjes... per nje njeri qe... e shkreta... keputet duke punuar e ndihmuar te tjeret.

Besoj e kupton ne çfare valesh rrotullohemi. Me fjaline e fundit konfirmon keto qe thashe me siper. Ti rron se dikush te ka nevojen dhe te do. Dhe nuk eshte çudi te ndjelljesh dashurine dhe dobishmerine... per te justifikuar ekzistencen.

Modifikuar nga Fajtori datë 04/08/2009 ora 21:37

Mesazh i vjetër 04 Gusht 2009 21:22
Fajtori nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Fajtori Kliko këtu për të kontaktuar me Fajtori (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Fajtori't! Kërko mesazhe të tjera nga: Fajtori Shto Fajtori në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Fajtori në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Sunset
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 04/05/2009
Vendbanimi: ne shpin time
Mesazhe: 117

Citim:
Po citoj ato që tha Fajtori

Ehhh, kete lloj gjykimi personalisht e perbuz

E perbuz????Ca perbuz ti????? Perbuz prindin qe ne moshen 22 vjec duhet te mbaje vajzen qe nje zot e di se me ke dreqin e ka femijen????Perbuz eksperiencen e prindrit?Me vjen keq qe mendon ashu sinqerisht me habite fare ne rradhe te pare ske pse e perbuz sepse ska asgje per te perbuzur ne rradhe te dyte te ishte ajo mamaja 22 vjecare e denje per ta quajtur te tille ca dreqin do qe rri ne kurriz te se jemes????Si te rrish aty patjeter do te degjosh keshillat e prindit (jo carje drrasash)kjo 22 vjecare ska bythe tja ktheje fjalen???? kjo idjote ka byth te therrasi policine se besoj se eshte nga ato qe ska bythe ta kundershtoje po femra te tilla me duken parazite te shoqerise jane keto shembuj qe me neverisin shkojne shk**** neper rruge dhe perplasin femijet e tyre nenave te veta dhe e jema spaska guxim ti kerkoje dicka nga ajo se behet nami e thirret policia.Me vjen habi me gjykimin tend sinqerisht.

Mesazh i vjetër 04 Gusht 2009 21:24
Sunset nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Sunset Kliko këtu për të kontaktuar me Sunset (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Sunset Shto Sunset në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Sunset në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Fajtori
Apo jo?

Regjistruar: 11/06/2002
Vendbanimi: Europe
Mesazhe: 10706

Sunset, u spjegua me lart.

Te japesh nje keshille eshte diçka, dhe te urdherohesh diçka tjeter (imponim i keshilles). Ndoshta e kupton ku fillon perbuzja tani.

Mesazh i vjetër 04 Gusht 2009 21:27
Fajtori nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Fajtori Kliko këtu për të kontaktuar me Fajtori (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Fajtori't! Kërko mesazhe të tjera nga: Fajtori Shto Fajtori në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Fajtori në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kotka
.....

Citim:
Po citoj ato që tha Fajtori

Ohhh, eshte qe ç'ke me te

Kam raste qe mund te spjegoj ne detaje, por do zgjatet shume muhabeti.

Kotka, njerezit (te medhenj e te vegjel) fshehin ne vete aresyet dhe obsesionet (si thuhet shqip) me banale qe mund te mendosh.
Eshte sport i perhapur ai i plakave te ndihen te dobishme ne diçka.
Eshte sport i perhapur te ndjellin dashurine duke kercenuar sa do mungojne kur mos te jene me.
Eshte sport i perhapur sabotimi i nenes biologjike te femijes, per te marre mbi vete dashurine e kelyshit.
Eshte sport i perhapur mos respektimi i kushteve moderne te jeteses.
Eshte sport i perhapur perseritja IDENTIKE e gabimeve qe kane bere me femijet e vet.

Narcizizmi dhe egoizmi femeror ne pleqeri eshte faktor i rendesishem ne krijimin e situatave te semura qe kane si qellim te vetem... ndjelljen e dashurise dhe keqardhjes... per nje njeri qe... e shkreta... keputet duke punuar e ndihmuar te tjeret.

Besoj e kupton ne çfare valesh rrotullohemi.

te gjitha keto i pranoj faje, por ketu kemi te bejme me nena egoiste dhe te pa lexuara qe perdorin si arme gjithmone rrahjet dhe dhimbjet e zemres...

nuk behen te gjithe femijet sa mbushin 25 vjet, burra e gra.
me kujtohet kur isha 25 kisha edhe femije, por aman sa e papjekur qe isha, tani qe e kujtoj me vjen turp nga vetja.

sa mire me vjen qe jam ne kete forum, jo se jam e pjekur, por se jam me e moshuar se gjithe ju te tjeret dhe degjohet edhe nje ze tjeter nga ana tjeter e dhomes...

Mesazh i vjetër 04 Gusht 2009 21:28
Ora tani: 17:21 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 13 faqe: « 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > C'mendim keni ne lidhje me veprimin e vajzes?

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar