Lord_Of_The_Strings
Veterinary Psychiatrist
![](avatar.php3?userid=3932&dateline=1098007928)
Regjistruar: 27/08/2004
Vendbanimi: Asgard
Mesazhe: 1568
|
Praktikisht asnje prej nesh nuk e ka te shenuar menjane IMEIn e celularit te tij. Si pasoje, ne rast problemi, cfare do raportosh?
Ekziston dhe mundesia kur e ke te ruajtur, ndoshta nepermjet ndonje programi per sinkronizim me PC apo ndonje forme tjeter. Ne situata te tilla, shkon te kompania por kostoja e te vepruarit nga ana e kompanise nuk e justifikon asnjehere marrjen e ndonje veprimi konkret. Kjo edhe per arsyen pasi duhet dokument verifikimi qe ky IMEI i perket nje celulari qe ti e ke disponuar deri ne momentin e humbjes si edhe kam pershtypjen se do te kerkohet dhe ndonje dokument nga prokuroria apo policia nese supozojme se kerkon pergjim apo gjetje ne harte.
iPhonet nga verisoni iOS4 e siper kane nje opsion qe quhet Find My iPhone nepermjet te cilit ti mund te shohesh ne harte se ku ndodhet celulari yt. Mund t'ja fshish memorjen ne distance si edhe ti dergosh mesazh apo nje sinjal zanor(supozojme kur te ka humbur ne nje fushe me bar dhe nuk e gjen dot )
Nderrimi i IMEIt presupozohet se eshte i beshem por jo me softe konvencionale. Zakonisht eshte hard-printed ne ROM, gjithsesi never say never.
Ai ceulari qe kerkohej njehere e nje kohe ne Shqiperi, presupozohej se mund te modifikohej per te kapur sinjalet RF te bankomateve dhe se mund te manipuloje me pas karta krediti etj etj etj. Ne Shqiperi kjo legjende urbane qarkullonte ne tjeter forme, sikur me ane te atyre celulareve, me ane te nje modifikimi, mund te arrije te dalloje nese perpara kishe apo jo mina anti-personel. Mbase e kane kamuflular lengjenden e vjedhjes me dicka disi me te pafajshme. Nje celular te tille e kam une ne shtepi... Thjesht per kuriozitet, eshte modeli me i shitur i Nokias i te gjitha koherave. S'besoni? Jaaaaa ![](images/smilies/tongue.gif)
PS: Postimet qe s'kane lidhje me informatiken le te zhvillohen ne vendet perkatese. Ju lutem.