Forumi Horizont Forumi Horizont > Media dhe Politika > Mediat Shqiptare > Diskutime te ngjarjeve nga bota > Lajme nga bota... ndoshta per shqiptaret
Gjithsej 33 faqe: « 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
AngelDevil
Shejtone

Regjistruar: 02/05/2009
Vendbanimi:
Mesazhe: 14611

Citim:
Po citoj ato që tha Fajtori

Tani, me teori kospirative, imagjinare, abstrakte, mund te besh çdo lloj pohimi, por faktet jane evidente. Eshte qesharake te thuash se nje racist merr nje zedhenes te huaj per te mos u dukur racist. Eshte apo jo racist?

ca te bej jam gjithmone dyshuese si dhe kam nuhatje te mire. Mgjate po ta mendosh mire e ti holle holle je dakort me mua pasi politika eshte = me kur*ellik ta themi ne gjuhen popullore qe ta kuptojne te gjithe e LN ne kete rast ka lujt rolin e kur*es per interesin e thjeshte te marre votat e emigranteve.

Edlira eshte thjesht viktima e rradhes qe duhet per keto zgjedhje dhe eshte e djegur perfundimisht.Nga ku rrjedh dhe arsyetimi tjeter ... jo cdo oferte qe te ofrohet ne jete duhet pranuar duhet te dish te zgjedhesh e pike.

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 11 Mars 2010 15:27
AngelDevil  nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të AngelDevil Kliko këtu për të kontaktuar me AngelDevil  (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: AngelDevil Shto AngelDevil  në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto AngelDevil  në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Balerina
Rose of Silence

Regjistruar: 31/08/2006
Vendbanimi: usa
Mesazhe: 1525

Re: Re: Re: Re: SKANDAL

Citim:
Po citoj ato që tha kurti
interresante kjo video-ja balerina, por e ndoqa me vemendje edhe ne disa viedeo te tejra ku vet profti sqaron "skandalin"

ky fjalim eshte mbajtur 5 dite mbasi tre shqiptar mysliman jane kapur duke planifikuar terrorizem kunder bazes ushtarake amerikane ne new jersy, aty ku mbi 20 mije kosovar jane strehuar gjate luftes se kosoves.

une jam gjoja mysliman, dhe ai flet i revoltuar per myslimanet kudo shqiptar, pra, une duhet te jem i ofemduar, por e kuptoj acarimin e tij, sidimos 5 dite mbasi emrat shqiptar u degjuan si terrorista ne cdo radio tv jo vetem ne usa por kudo.

me kujtohet ajo situate shume e cikletshme ku edhe komentatoret pro kosovar nuk didn cte thonin, pastaj degjoje serb duke u mburrur dhe ngritur zerin se si amerika na bombardoj ne per kta terrorista etj etj

revoltimi i ktij priftit them se vjen vetem nga dashuria dhe mirenjohja qe ndaj per cfar beri amerika per ne si komb.

ishte nje prift tjeter (noshta edhe ky nuk jam i sigurt) kur para se te shpallej pavarsia e kosoves, erdhen ne washington dhe bene lutjen para udheqjes se komunitetit kristian ktu qe eshte goxha i fuqishem.
priftat e kosoves folen fjalet me te mira per myslimanet shqiptar, dhe si ne bashkejtojm ne paqe me qindra vjet.

kam pershtypjen se eshte keqineterpretuar apo keqekuptuar si tradhtar.
nganjehere te gjthe shajme njerzit tone me te afert, familjen tone, kjo eshte thjesht se i duam me shume se askend tjeter.

une personalisht nuk kam ofenduar kurre ndoken aq sa jam shprehur rende ndaj njerzve t'mij, por ama nuk do hezitja te jap jeten per cilindo pjestar te familjes sime. dicka qe smund te them per te tjerat qe s'i kam ofenduar kurre:p

Nuk e di Kurt...ngaqe e di se kush eshte, me duket dicka e paimagjinueshme qe lajmi ka marre permasa te tilla. Megjithate, te thuash "ne se kemi merituar pavaresine nga Serbia" ose "Milloshevic duhej te kishte vrare me shume qener" eshte dicka gati e pafalshme. Ai ka folur me percmim per ekstremistat shqiptare qe gjasme do benin akt terrorist ne Fort Knox, New Jersey...perse duhet te futet feja ne ate mes? Esht sikur te bej une nje akt terrorist dhe te thone njerezit "nga Shqiperia e Mesme ajo, te gjithe ata nga Shqiperia e Mesme jane cecene e terrorista."

Hajd, paska qene ne inat e siper...perse ne letren e hapur nuk kerkoi falje qe per momentin tha dicka te tille, por vazhdoi duke treguar se cfare ka bere per komunitetin shqiptar?

Shqiptaret duhen pranuar katolik, mysliman, orthodokse, dhe jo perzgjedhur...perse nje figure lidere e komunitetit shqiptar do te behet shkak percarjeje me te madhe se sa shkak bashkimi mes shqiptareve? Tek ne akoma eshte mendimi "po jane ata [shqiptaret e Malit te Zi] dhe jeni ne [shqiparet e Shqiperise].

Mesazh i vjetër 11 Mars 2010 19:34
Balerina nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Balerina Kliko këtu për të kontaktuar me Balerina (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Balerina Shto Balerina në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Balerina në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Fajtori
Apo jo?

Regjistruar: 11/06/2002
Vendbanimi: Europe
Mesazhe: 10706

Sa patriote behen shqiptaret jashte kufijve. Se kur jane brenda mezi durojne njeri tjetrin. Ku te perzene e t'ia fusin ndonjerit, ne semafore, tendera, zyra, rradha, gjykata, prona, ministri, kryeministri, lokale, ligje, cigare, karburante (me uje), sherre (per femra). Etj, etj, etj.

Krenaria per origjinen e mergimit qenka utopi interesante. Mund ta konsiderojme mazokizem emigrativ perderisa adhurojne ate qe perbuzen me ikjen e tyre.

Mesazh i vjetër 11 Mars 2010 19:57
Fajtori nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Fajtori Kliko këtu për të kontaktuar me Fajtori (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Fajtori't! Kërko mesazhe të tjera nga: Fajtori Shto Fajtori në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Fajtori në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Deb*
different

Regjistruar: 09/02/2007
Vendbanimi: diku aty, prane......
Mesazhe: 5515

Po c'patriota behen jashte o fajtor, aman! Sa marrin vesh qe je Shqiptar te japin nje buzeqeshje fallco, dhe nga brenda ziejne. Ne duam te rrime prane njeri-tjetrit se vdesim per thashetheme. Ata qe largohen, rrine larg Shqiptareve per t'ju shmangur thashethemeve quhen jopatriota.
E bukura eshte kur fillojne e mburren per jeten qe kane bere ne Shqiperi. Dhe kush mburren ata qe kane qene pa shkolle, pa pune. Sa dem u ka bere emigrimi ketyre! I dermoi fare! I beri punetore me pahir.

Modifikuar nga Deb* datë 11/03/2010 ora 20:25

Mesazh i vjetër 11 Mars 2010 20:09
Deb* nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Deb* Kliko këtu për të kontaktuar me Deb* (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Deb* Shto Deb* në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Deb* në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Balerina
Rose of Silence

Regjistruar: 31/08/2006
Vendbanimi: usa
Mesazhe: 1525

Sa here iki larg shpise me vjen malli per ta...kur jam me ta ndodhin konflikte zonale cdo dite...po kjo nuk do te thote qe nuk i dua! Nje veti normale e njeriut, dicka e natyrshme.

Mesazh i vjetër 11 Mars 2010 20:50
Balerina nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Balerina Kliko këtu për të kontaktuar me Balerina (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Balerina Shto Balerina në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Balerina në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Fajtori
Apo jo?

Citim:
Po citoj ato që tha Balerina
Sa here iki larg shpise me vjen malli per ta...kur jam me ta ndodhin konflikte zonale cdo dite...po kjo nuk do te thote qe nuk i dua! Nje veti normale e njeriut, dicka e natyrshme.

Dje me thane te njejten gje. Kur je ketu mezi vjen njehere, kur iken merr ne tel çdo dite.

Megjithate dashuria e pakushtezuar per orgjinen mbron dhe vlera te poshtra, perveç atyre te mirave qe mbahen mend. Prandaj duhet evituar (mendimi im).

Mesazh i vjetër 11 Mars 2010 20:57
Fajtori nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Fajtori Kliko këtu për të kontaktuar me Fajtori (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Fajtori't! Kërko mesazhe të tjera nga: Fajtori Shto Fajtori në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Fajtori në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Petter
kazmolog

Regjistruar: 20/07/2009
Vendbanimi: New York
Mesazhe: 2058

Nje gje skuptoj un nga ty o Fajtor! Je kritik ndaj cdo gjeje shqiptare. Kudo qe lexoj neper tema qe kan te bejne me Shqiperine dhe shqiptaret, ti mundohesh me sa mundesh gjoja me ate pseudo-analizen tuaj qe shqiptaret jan gjithnje delja e zeze. Une si lexues ketu kam shume vite ashtu si dhe te forumi shqiptar i Ilirit, por nga momenti qe Iliri e ktheu ate forum jo me te shqiptarve po te janulles greke un sjam fut me as te lexoj se cfare shkruhet atje. Sipas teje nuk ka shqiptare qe kan dije? kulture? Nuk ka shqiptare qe kan ber dicka te mire dhe njifen per mire ne kete bote? Une nuk e di ne Itali mor mik se ca bejne shqiptaret, por ne usa pervec atyre gjerave qe shkroi debora, ka dhe shqiptare qe shofin punen e tyre dhe kan krijuar nje jet te mire dhe te respektueshme. Nuk jan vec kombasit tane qe brenda vendit bejne ato qe permende si futje, dredhje mashtrime etc etc, por cdo vend i ka ato, si aty ku jeton ti, si ketu ku jetoj un e si kudo ku jetojne te tjeret. Sjane vetem shqiptaret qe behen pateriote kur jetojne jasht Shqiperise more Fajtor! Po jan dhe Italianet, greket, serbet, gjermanet e cdo kush qe jeton jasht vendit te tij. Ti ke ardhur ne usa dhe besoj qe ke pare flamur italian, ne targa makinash, ne dyer resorantesh, ne dritare banesash etc etc. Ti ben sikur vjen nga berthama e kultures dhe pjesa tjeter e shqiptarve vijne nga bote e trete.

Chill out dude

Mesazh i vjetër 11 Mars 2010 21:44
Petter nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Petter Kliko këtu për të kontaktuar me Petter (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Petter Shto Petter në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Petter në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Fajtori
Apo jo?

Shumica eshte e vertete ne ato qe the. Dy-tre argumente kam. E para nuk eshte se nxihet çdo gje, por nuk mund te kete permiresime nese nuk tregohen difektet.

Se dyti, nuk vihet ne dyshim qe ka njerez te hajrit, madje jane shumica, ndryshe nuk do isha vete duke folur ne kete forum, dhe s'do kisha shoqeri shqiptaresh.

Se treti, kur shkruajta me lart kisha ne mend pikerisht italianet e Amerikes. Jane shembulli i krenarise idiote te prejardhjes, qe bota tall per prapambetjen dhe mentalitetin familjar-mafioz-klanor (edhe pse kane kaluar dekada).

Ajo qe desha te transmetoj eshte se krenaria duhet te kete nje balanc llogjik. Nuk ka kuptim te perfundojme si italoamerikanet qe ruajne vlera qe edhe vete italianet e Italise kane rinovuar. Perkundrazi, mund te pretendojme ndryshime, dhe te arrijme ti kapim kur ndodhin ne Shqiperi. Jo ta perdorim si fole patologjike per egoizmin, krenarine apo nostalgjine tone.

Besoj, ne fakt, se kemi ca sfida me te medha se ato te italianeve emigrante. Kemi per te rekuperuar revolucione shoqerore (dhe morale shteterore) qe italianet i kane njohur qe ne kohen e Jul Cezarit. Prandaj duhen cytur dhe provokuar ndergjegjet e shqiptareve qe te zgjohen nga gjumi. Dhe kjo nuk dmth se une apo ti jemi djepe te kultures. Por nese besojme ne diçka eshte mire ta diskutojme. Indiferentizmi eshte nje nga aresyet pse gjysma e Shqiptareve ka ikur jashte. Kur i shton kesaj dhe krenarine per nje vend qe efektivisht secili perbuz per te jetuar "me mire jashte" gjithshka behet qesharake. Them thjesht qe duhet te leme clichetè sentimentaliste te emigracionit dhe ti themi baltes balte, jo mjalte.

Mesazh i vjetër 11 Mars 2010 22:25
SmoKer
heavy ...

Regjistruar: 11/02/2005
Vendbanimi: Kabul- a great city , in which to live ,play and w
Mesazhe: 2511

Citim:
Po citoj ato që tha Petter
Nje gje skuptoj un nga ty o Fajtor! Je kritik ndaj cdo gjeje shqiptare. Kudo qe lexoj neper tema qe kan te bejne me Shqiperine dhe shqiptaret, ti mundohesh me sa mundesh gjoja me ate pseudo-analizen tuaj qe shqiptaret jan gjithnje delja e zeze. Une si lexues ketu kam shume vite ashtu si dhe te forumi shqiptar i Ilirit, por nga momenti qe Iliri e ktheu ate forum jo me te shqiptarve po te janulles greke un sjam fut me as te lexoj se cfare shkruhet atje. Sipas teje nuk ka shqiptare qe kan dije? kulture? Nuk ka shqiptare qe kan ber dicka te mire dhe njifen per mire ne kete bote? Une nuk e di ne Itali mor mik se ca bejne shqiptaret, por ne usa pervec atyre gjerave qe shkroi debora, ka dhe shqiptare qe shofin punen e tyre dhe kan krijuar nje jet te mire dhe te respektueshme. Nuk jan vec kombasit tane qe brenda vendit bejne ato qe permende si futje, dredhje mashtrime etc etc, por cdo vend i ka ato, si aty ku jeton ti, si ketu ku jetoj un e si kudo ku jetojne te tjeret. Sjane vetem shqiptaret qe behen pateriote kur jetojne jasht Shqiperise more Fajtor! Po jan dhe Italianet, greket, serbet, gjermanet e cdo kush qe jeton jasht vendit te tij. Ti ke ardhur ne usa dhe besoj qe ke pare flamur italian, ne targa makinash, ne dyer resorantesh, ne dritare banesash etc etc. Ti ben sikur vjen nga berthama e kultures dhe pjesa tjeter e shqiptarve vijne nga bote e trete.

Chill out dude

:aha
Qe je nje ciksi kritik kete e ka gjetur Petter, sidomos te atyre shqiptareve qe nuk jetojne ne Shqiperi si puna jote!

Mesazh i vjetër 11 Mars 2010 22:51
SmoKer nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të SmoKer Kliko këtu për të kontaktuar me SmoKer (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: SmoKer Shto SmoKer në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto SmoKer në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
SmoKer
heavy ...

Regjistruar: 11/02/2005
Vendbanimi: Kabul- a great city , in which to live ,play and w
Mesazhe: 2511

Re: Re: Re: Re: SKANDAL

Citim:
Po citoj ato që tha kurti

ky fjalim eshte mbajtur 5 dite mbasi tre shqiptar mysliman jane kapur duke planifikuar terrorizem kunder bazes ushtarake amerikane ne new jersy, aty ku mbi 20 mije kosovar jane strehuar gjate luftes se kosoves.

kam pershtypjen se eshte keqineterpretuar apo keqekuptuar si tradhtar.
nganjehere te gjthe shajme njerzit tone me te afert, familjen tone, kjo eshte thjesht se i duam me shume se askend tjeter.

Si mund te keq intepretohet nje fjalim kaq i vrullshem i keto palo personi , qe nuk duhet ta quaj veten shqiptar!

Mesazh i vjetër 11 Mars 2010 23:00
SmoKer nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të SmoKer Kliko këtu për të kontaktuar me SmoKer (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: SmoKer Shto SmoKer në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto SmoKer në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 01:16 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 33 faqe: « 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Media dhe Politika > Mediat Shqiptare > Diskutime te ngjarjeve nga bota > Lajme nga bota... ndoshta per shqiptaret

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar