Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Besimi Fetar > Ne na krijoi nje krijues po krijuesin kush e krijoi? Vlerësimi i Temës: 2 votime, mesatarja 5.00.
Gjithsej 22 faqe: « 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Indrit
I pandreqshem.

Regjistruar: 01/04/2004
Vendbanimi: I ulur ne zemren e nenes.
Mesazhe: 1814

Citim:
Po citoj ato që tha Hektori
Indrit nuk e kuptove cfare doja te thoja une. Them u krijua veza sepse veza eshte embrion i thjeshte e nga ky embrion lindi nje gjallese me e nderlikuar dmth pula. Nga gjallesat e thjeshta dalin ato te nderlikuarat dhe jo e kunderta. Sa per ngrohjen nuk eshte e domosdoshme te jete pula siper. Ngrohja nuk vjen vetem nga pula.

Hektori pershendetje!
Ashrtu sikur the edhe ti une nuk e mbroj evolucjonin e as nuk e perkrah.
e para Evolucjoni supozon nje ardjje spontane te krijesave ne toke dhe nuk pretendon se jane krijuar.
Megjithate deshimi i tij ka qene kjo pike se ai kurre nuk ka vertetuar se si u formuan llojet.

Se dyti te mendosh se eshte bere veza me para se ka nje embrion me te thjeshte eshte pak qesharake pasi per Zotin nuk ka vershtiresi.
Tani nese besojme se ka Nje Zot qe krijoi qiejt e token dhe shume gjera te tjera atehere per Ate nuk ka asnje veshtiresi te krijoje edhe nje pule.

Cdo te mire.

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 27 Maj 2005 20:27
Indrit nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Indrit Kliko këtu për të kontaktuar me Indrit (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Indrit Shto Indrit në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Indrit në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Indrit
I pandreqshem.

Citim:
Po citoj ato që tha plloshtani
Jimmy84, ke thene gjera te bukura. Nese vertete do te ishte keshtu qe thua se Kurani ka nota alegorike, atehere une do te them se Zoti eshte shkrimtar. Kjo qe thua ti, e verteton fjalen time te thene prej kohesh.

Plloshtan mos i ngaterro kadaifim me makaronat Dihet qe Zoti eshte krijuesi i univeresit dhe shpikesi i tij por neve nuk mund te themi Inxhinier ama
Keto tituj jane per njerezit Zoti eshte i vecante... mos u mundo ta perkufizosh kaq thjeshte

Mesazh i vjetër 27 Maj 2005 20:38
Indrit nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Indrit Kliko këtu për të kontaktuar me Indrit (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Indrit Shto Indrit në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Indrit në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Indrit
I pandreqshem.

Citim:
Po citoj ato që tha Hektori
O ju lexues te librave te shenjta kam nje pyetje mbi vdekjen e Jezusit-Isait
Historiografia antike apo ajo kristiane, thote qe Jezusi u kryqezua, nuk eshte per tu cuditur qe te jete kryqezuar sepse denimi ne kryq ishte dicka e zakonshme per kohen. Si ka mundesi qe kurani libri i shenjte i fese islame thote qe ai nuk u kryqezua dhe nuk vdiq? Tani te besojme ata qe jetuan me Jezusin apo te besojme shkrimet e shek VII pas. K.
Po kush thote se kurani i sotem ka mbetur i pandryshuar (me ndryshueshmeri kuptoj gjerat jothelbesore sepse thelbi dhe mesazhi ka mbetur i njejte si te bibla si te kurani si te Teurati). Kurani qe kemi ne sot ne dore eshte studiuar nga shume dijetare eshte perkthyer ne shume gjuhe, eshte redaktuar. Madje shume studiues theksojne se kurani qe ne kemi ne duar eshte redaktuar dhe eshte frut i nje pune kolektive ( jo veper e ketyre studiuesve te kuptohemi megjithese ketu une kam shume dyshime). Po le te shohim nje aspekt tjeter te Kuranit.
Kurani ndryshe nga Bibla nuk eshte thjesht nje permbledhje historish profetesh (sic eshte ajo e Jezusit), por nje veper qe permban ne vetvete elemente te kultures, menyres se jeteses, rregulla te faljes, te te veshurit, te te ngrenit. Pyetja qe ngrihet vetvetiu eshte. Keto rregulla qe u shkruan ne Arabine e shek VII p.K duhet te jene universale apo jo??
A mund te behet islami fe boterore, pa kundershtuar kulturat e tjera? Sic e dime Bibla nuk parashikon gjera te tilla. Per Jezusin rendesi kishte mesazhi dhe jo kultura hebraike. Madje edhe apostulli Pali kete theksonte ne fjalimet para bashkesive te krishtera apo ne letrat qe dergonte. Pyetja qe ngrinte ai ishte. Krishterimi duhej ti paraqitej botes si sekt i hebraizmit apo si fe me vete? Patjeter qe fe me vete pergjigjej Pali, sepse eshte jashte logjikes tu imponojme romakeve dhe popujve rregullat e hebraizmit ( psh. rrethprerja apo syneti zakon ky i perhapur te popujt e lindjes se mesme).

Hektori kjo pyetje eshte komplet jashte teme ashtu si edhe shume shkrime ketu dhe per kete arsye nuk do te pergjigjiem gjate.
Se pari kurani nuk eshte i ndryshuar ne asnje germe te vetme pasi ai ka nje strukturte te nderlikuar matematikore dhe nje kod te forte mbrojtes, pra eshte i koduar dhe nje shkronje po ti shkohet/pakesohet bie ne sy.
ketu flasim per kuranin ne gjuhen arabe pasi perkthimet e tij nuk konsiderohen kuran por perkthim kurani dhe ne perktheim kuptohet qe duhet te pershtatet me rreullat e nje gjuhe te nryshme nga Arabja.

E dyta nese ti ke dyshime se kurani eshte ndryshuar ni i trego duke i argumentuar sigurisht dhe do kesh pergjigjiet per kete.

E treta: Jezusi sigurisht qe nuk eshte kryqezuar, po te shohesh edhe shpjegimet e kater ungjijve kane shume kundertheie ne keto pika, pra pothuaj nuk pajtohen kurre te kater ne mes veti mbi nje kryqezim te mundeshem qe dmth se ai nuk u kryqezua fare.

Dhe e fundit: Edhe tek Islami nuk ka rendesi kultura arabe por mesazhi, Psh nuk i pengon italianet te hane mishin e kalit pa marre parasysh se ne arabi nuk perdoret.
Po ashtu kurani dhe islami nuk ja imponon muslimaneve te vishen me carcafe si ne arabi etj etj...
Pra kurani thote: U ju njerz ne ju krijuam prej nje mashkulli dhe nje femre dhe me pas ju ndame ne popuj e fise qe te njiheni
Pra qe cdonjeri te mbaje kulturen e vet te vyer dhe kjo eshte nje element dallues midis popujve.
Miqesisht.

Mesazh i vjetër 27 Maj 2005 20:49
kontinenti
Blujtes

Regjistruar: 14/09/2004
Vendbanimi: mbi kete planet
Mesazhe: 4934

Desha me shkrujt , por , kur pashe Indritin ktu, m'u duk vetja teper.

Mesazh i vjetër 27 Maj 2005 23:16
kontinenti nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kontinenti Kliko këtu për të kontaktuar me kontinenti (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: kontinenti Shto kontinenti në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kontinenti në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
jimmy84
Veteran ne forum

Regjistruar: 12/12/2003
Vendbanimi:
Mesazhe: 1021

Citim:
Po citoj ato që tha INDRITI2004

Ahahhaha Xhimo amon o burre...
E para kurani eshte i mbushur plot me metafora dhe alegori, dhe nuk eshte e vertete qe e kuptoj vetem me nje kuptim te pare si mendon ti dhe te them te drejten me sa kam lexuar une kuranin edhe biblen nuk shoh te vertetohet se pajtohet diku me evolucjonin e darvinit.
Pastaj nuk e kuptoj si qendron shprehja, Kurani verteton Evolucjonin apo evolucjoni kuranin?
Me sa di une kurani erdhe me para Supozuesit darvin? Ndoshta gabim jam

Ne nje pike ke te drejte. Darvini "zbuloi" dicka qe Krishti, Muhamedi etj e kishin thene shekuj me pare. Por te pakten i takon merita e Rizbulimit (pas "mbulimit" qe ju be si nga Kisha ashtu edhe nga ndonje tjeter) Dhe une nuk thashe qe "te gjithe e marrin Kuranin vetem ne kuptimin e pare". Ju drejtova Plloshtanit, keshtu qe ti nuk ke pse e perfshin veten. Dhe se fundi. Meqe ti nuk e "sheh" gjekundi ne Bibel apo Kuran, evolucionin atehere nu duhet ta "shoh" as une? Ore jo te gjjithe i kemi syte njelloj, por jo te gjithe "shohim" te njejtat gjera.

Citim:
Se dyti dua te te them se sipas mesimeve biblike Molla apo pema qe hengri adami ishte fruti i ndergjegjies dhe menjehere pas ngrenie se tij njeriu u pajis me ndergjegjie por kjo eshte e pavertete.
Si pasoje e kesaj kisha ishte kundershtare e devotshme e shkencetareve thjeshte duke ndjekur kete bindja te gabuar.
Ndersa kurani thonte qe Zoti i urdheroi te gjithe engjujt ti perkulen Ademis dhe kjo per te vetmin shkak se Ai ishte Krijesa me e Ditur e Zotit.
Pra njeriu ka pasur ndergjegjien qe ne krijim dhe gabimi i ademit nuk qe tjeter pervec nje gabim qe nuk trashegohet me pas por qe u fal prej Zotit pas pendimit.

Cfare po thua se nuk po te ndjek dot me? Kush po flet per falje, gabime apo engjej? Une solla nje "version" timin (ose me sakte nje hipoteze) mbi shpjegimin e alegorise qe perdor shembullin e frutit. Dhe ti ketu po me permend engjej, falje, trashegime etj etj. Or cun, ke ndonje gje te re per te thene? Bujrem, je i mirepritur. Por mos i bjer rrotull kot dhe nuk thua asgje. Ti nuk diskuton, ti "vendos", "firmos" "vulos".

Citim:
Tani te kthehemi ne teme pasi qeme jashte saj:
Pra Zoti thote qe une do ju ofroj ne njohejen time dhe do ju jap argumente ne hapesire dhe ne veten tuaja derisa ta kuptoni si une egzistoj.
Dhe duke u nisur nga kjo une ofrova ne saje te mundesive te mija disa argumente te Zotyit ne hapesire dhe ne trupin tone, pra besoj se e kupton perse i solla?
Ndersa ti i dashur nuk ben tjeter gje pervecse perserit fjalet dhe nuk na solle asnje argument se Zoti nuk egziston.
Dhe dicta e fundit, te mundohesh te imagjinosh Zotin dhe te pretendosh se ke te drejte eshte njelloj sikur te mendosh se nje femije 5 vjec ka kryer merdhenie seksuale pasi kjo nuk paramendohet.
Une ju solla ate shembullin ne pergjigjie te Amor... me radion.. dhe pame se imagjinate te con shume larg nga e verteta.
Pra shkurt hesapi ne kemi mendje te kufizuar, ndersa Zoti nuk eshte i kufizuar, atehere si e imagjinoka mendja e kufizuar dicka pa kufi e dimensjone?
Nuk futet tere uji i detit ne nje gote ta dini, aq me pak qe gota nuk mer asnje pike uje me shume nga cka vellimin e saj.
Flasim prap.

Shiko qe ta nisim me kembe te mbare. Se pari une nuk po MOHOJ ekzistencen e Zotit, por "formen" e tij. Ose me sakte cfare perfaqeson "Zoti" (qe per mua eshte edhe nje nga alegorite me te forta dhe me te shumekuptimta te Kuranit.) Dhe po te mos jete "imagjinata" ai majmuni i pare (Ademi apo Agroni, quaje si te duash) do ishte akoma maje pemes duke ngrene banane dhe gjethe fiku. Problemi qendron sesa efektive, sa e dobishme dhe c`eshte me kryesorja, sa me afer realitetit eshte kjo "imagjinate". Ato "fabulkat" e tua me "eksperienca seksuale 5 vjecaresh" "gotash uji" apo "radiosh" jane si puna e brumit qe i jep cfare forme te duash. Ti me jep nje fabul, une po te sjell tre, ti sill shtate dhe vazhdojme po deshe te rrahim uje ne havan edhe per nja shtate vjet dhe prape te jemi ne te njejten pike. Prandaj leri po deshe aludimet dhe DISKUTO mos fol me "fabula filozofike" si ne kohen e qepes. Dhe persa i perket "Zotit te pakufizuar" dhe "mendjes se kufizuar". Me enjte, duke te shkruar qe une nuk jam i ketij mendimi dhe ti prape nuk diskuton por BINDJET e tua m`i servir si FAKTE te pamohueshme. Une te them "ja ujku" ti akoma te "gjurma".

Mesazh i vjetër 28 Maj 2005 00:44
jimmy84 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të jimmy84 Kliko këtu për të kontaktuar me jimmy84 (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të jimmy84't! Kërko mesazhe të tjera nga: jimmy84 Shto jimmy84 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto jimmy84 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kontinenti
Blujtes

Regjistruar: 14/09/2004
Vendbanimi: mbi kete planet
Mesazhe: 4934

Me gjithese tema nuk eshte evolucioni, me duhet ta perseris qe;
Per evolucionin nuk ka fakte.
Perseri po perseris dhe nuk me vjen mire....qe..
Nuk egziston ORGANI I NDERMJETME ne asnje krijese te ketij globi.
Gjallesat nuk ndryshojne.
Ne librin e biologjise pashe nje here nje kale per te cilin thuhej se ; keshtu ka qene kali para milionave vjeteve.
Ishte i madh sa nje kec.
Pra perse u rrit dhe nuk u be sa nje plesht?
Ato qe quhen fakte te evolucionit,jane thjeshte produkte te mendjes njerezore,por,jo te vete shkences se natyres.Me per shtat do t'i shkonin letersise se sa shkences keto lloj ''faktesh''

Mesazh i vjetër 28 Maj 2005 09:08
kontinenti nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kontinenti Kliko këtu për të kontaktuar me kontinenti (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: kontinenti Shto kontinenti në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kontinenti në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Indrit
I pandreqshem.

Citim:
Po citoj ato që tha jimmy84

Ne nje pike ke te drejte. Darvini "zbuloi" dicka qe Krishti, Muhamedi etj e kishin thene shekuj me pare. Por te pakten i takon merita e Rizbulimit (pas "mbulimit" qe ju be si nga Kisha ashtu edhe nga ndonje tjeter) Dhe une nuk thashe qe "te gjithe e marrin Kuranin vetem ne kuptimin e pare". Ju drejtova Plloshtanit, keshtu qe ti nuk ke pse e perfshin veten. Dhe se fundi. Meqe ti nuk e "sheh" gjekundi ne Bibel apo Kuran, evolucionin atehere nu duhet ta "shoh" as une? Ore jo te gjjithe i kemi syte njelloj, por jo te gjithe "shohim" te njejtat gjera.

E cfare mbulimi i kishte bere kisha teorise se krijimit?
Se dyti te thashe ty edhe hektorit qe evolucjoni supozon ne nje ardhje spontane te gjallesave ne toke dhe aspak ne nje krijim te llojeve.
Ndaj darvini ska asnje merite ketu.
Meqe ju paske drejtuar Plloshtanit ju kerkoj ndjese por me duket se une te kam cituar vetem aty ku me drejtoheshe mua, gjithesesi po e marr si nje lajthitje timen
Dicka doja sinqerisht jimmi te me sjellesh vargjet kuranore ku sheh te pajtohem me toerine e evolucjonit, vetem kaq doja prej teje, pasi sic the jo te gjithe shohin njelloj dhe gjukojne po njelloj.

Citim:

Cfare po thua se nuk po te ndjek dot me? Kush po flet per falje, gabime apo engjej? Une solla nje "version" timin (ose me sakte nje hipoteze) mbi shpjegimin e alegorise qe perdor shembullin e frutit. Dhe ti ketu po me permend engjej, falje, trashegime etj etj. Or cun, ke ndonje gje te re per te thene? Bujrem, je i mirepritur. Por mos i bjer rrotull kot dhe nuk thua asgje. Ti nuk diskuton, ti "vendos", "firmos" "vulos".

po pra ti solle nje versjon tendin, dhe une u mundova ta sqaroj se ku godet ky verjon apo hipoteze e lene pergjysem prej teje.
Pa dashur te firmos e vulos vete e pranoj qe jam zgjeruar pak ne shpjegim por ama ti ishe ai qe e fute temen ketej.

Citim:
Shiko qe ta nisim me kembe te mbare. Se pari une nuk po MOHOJ ekzistencen e Zotit, por "formen" e tij. Ose me sakte cfare perfaqeson "Zoti" (qe per mua eshte edhe nje nga alegorite me te forta dhe me te shumekuptimta te Kuranit.) Dhe po te mos jete "imagjinata" ai majmuni i pare (Ademi apo Agroni, quaje si te duash) do ishte akoma maje pemes duke ngrene banane dhe gjethe fiku. Problemi qendron sesa efektive, sa e dobishme dhe c`eshte me kryesorja, sa me afer realitetit eshte kjo "imagjinate". Ato "fabulkat" e tua me "eksperienca seksuale 5 vjecaresh" "gotash uji" apo "radiosh" jane si puna e brumit qe i jep cfare forme te duash. Ti me jep nje fabul, une po te sjell tre, ti sill shtate dhe vazhdojme po deshe te rrahim uje ne havan edhe per nja shtate vjet dhe prape te jemi ne te njejten pike. Prandaj leri po deshe aludimet dhe DISKUTO mos fol me "fabula filozofike" si ne kohen e qepes. Dhe persa i perket "Zotit te pakufizuar" dhe "mendjes se kufizuar". Me enjte, duke te shkruar qe une nuk jam i ketij mendimi dhe ti prape nuk diskuton por BINDJET e tua m`i servir si FAKTE te pamohueshme. Une te them "ja ujku" ti akoma te "gjurma".

Jimi Nese nuk e mohon egzistencen e Zotit atehere perse po diskutojme kemi kaq dite?
Me fal por si e percepton ti Zotin?
Pra nese beson edhe ne Zot edhe evolucjon ste kuptoj dot!!!
PSE? Sepse evojucjoni e mohon Zotin. Pra Ose Ali hoxha ose hoxhe Aliu Alihoxhealiu nuk behet dot
Pastaj kur them se mendja eshte e kufizuar nenkutpon ate se ajo nuk mund te imagjinoje asgje jashte ligjesive te kesaj bote, ndersa Zoti eshte dicka i vecante nga kjo.
ne nuk dime shume gjera per te dhe imagjinata per gjera qe nuk ja kemi idene te shpien ne sofizem.
Psh.
Nese une te them ty tani, me treo si eshte koha ne kongon demokratike si do me pergjigjeshe ti?
Sdi se si, pasi nuk je aty ta shohesh, aty mund te blere shi ose mund te kete mot me diell ose mund te kete vranesira.
Keto supozime i bejme per gjera qe jane pjeserisht te njohura dhe nuk pretendojme te jemi te sakte. Atehere si mund te imagjinojme ne menyre prefekte natyren e Zotit?
Gjithesesi pres te me thuash versjonin tend, dhe nese une mundohem te te tregoj henen ti mos shih gishtin tim
Miqesisht.

Mesazh i vjetër 28 Maj 2005 20:41
jimmy84
Veteran ne forum

Regjistruar: 12/12/2003
Vendbanimi:
Mesazhe: 1021

Citim:

E cfare mbulimi i kishte bere kisha teorise se krijimit?
Se dyti te thashe ty edhe hektorit qe evolucjoni supozon ne nje ardhje spontane te gjallesave ne toke dhe aspak ne nje krijim te llojeve.
Ndaj darvini ska asnje merite ketu.
Dicka doja sinqerisht jimmi te me sjellesh vargjet kuranore ku sheh te pajtohem me toerine e evolucjonit, vetem kaq doja prej teje, pasi sic the jo te gjithe shohin njelloj dhe gjukojne po njelloj.

Shiko ti shkruan e shkruan dhe perseri aty rrotullohesh. EVOLUCIONI nuk thote "Gjallesat erdhen spontanisht" por qe "Kur u krijuan kushtet lindi Jeta, dhe ato lloje qe nuk i pershtateshin kushteve (qe ndryshojne vazhdimisht) ZHDUKESHIN, te tjeret MBIJETONIN." Dhe per ju (fetaret dmth) nuk vlejne fare ato skeletet e dinosaureve dhe fosilet e gjetura. Ju doni t`jua paraqesin me pamje vizive te rregjistruar me ndonje kamera Sony sesi u zhduken dinosauret? Apo doni fotografi te 7000 vjeteve me pare sesi ngriu ne shkemb skeleti i kafsheve (qe me pas formuan fosilin). Ku u "mbulua" evolucioni? Ouu? Mund te me thuash te lutem se cfare i ndodhte nje njeriu nqs ky shpallte "njeriu rrjedh nga majmuni"? Apo "Zoti nuk ekziston"? Cfare do benin prifterinjte sipas teje? Do i perkedhelnin shpatullat apo do benin ate qe i bene Xhordano Brunos apo Galileo Galileit? Apo harrove qe e the vete qe "evolucioni" na paska qene zbuluar me perpara? Kujtohu, Indrito, dhe lexo edhe njehere ato qe ke shkruar. Ju jeni pragmatistan te shkelqyer. Te gjitha faktet i vertisni sipas interesit tuaj, ose nqs s`behet kjo gje atehere e mohoni kategorikisht.
Persa i perket vargjeve kuranore qe vertetojne evolucionin, pash Zotin mos me acaro kot. Mos me bej te nis te gerrmoj Kuranin te gjej ato vargjet ku flet per Ademin se thjesht do me harxhosh kohen. Jo per gje po une do u jap te njejtin koment qe thashe dhe ti prape do e kundershtosh. (Ketu qendron edhe "e meta" e shkrimeve te "shenjta" sepse mund t`i rrotullosh dhe mund t`i komentosh si te kesh qejf. (Prandaj shpesh here jane bere krime ne emer te fese, sepse njerez jo fort te ndershem, i komentonin keto shkrime sipas qejfit te tyre).[/B][/QUOTE]

Citim:
po pra ti solle nje versjon tendin, dhe une u mundova ta sqaroj se ku godet ky verjon apo hipoteze e lene pergjysem prej teje.
Pa dashur te firmos e vulos vete e pranoj qe jam zgjeruar pak ne shpjegim por ama ti ishe ai qe e fute temen ketej.

Cfare lashe une pergjysem?Mua me duket se dhashe nje "version" i komentimit te nje fakti kuranor. Fare mire mund te dalin 20 veta te tjere dhe te nxjerrin 40 variante te tjera. Mua m`u duk me i besueshem ai variant. As pres qe ti te jesh dakort dhe as pres qe te gjithe te brohorasin per mua tani se po "zberthej" Shkrimet e Shenjta, Cfare quan ti, qe "mos ta le pergjysem" te te komentoj (sipas mendimit tim) tere Kuranin? Po une s`jam as Krishti dhe as Muhamedi.
Ketu eshte tema qe flet per Zotin. Une (me aq sa kuptoj une te pakten) nuk kam dale nga tema. Une po flas si e konceptoj une Zotin dhe di i kuptoj une Biblen apo Kuranin. Dhe nuk me duket sikur po flas per nderziomin artificial apo per luften e amerikaneve ne Vietnam. Nqs ti "brenda temes" quan vetem mendimet muslimane, si hapes i temes, mund t`u propozosh moderatoreve qe postimet e mia t`i spostojne ne nje teme te re. Nuk e kam problem. Une nuk shkruaj qe te te kundervihem ty apo se kam inat ndonje tjeter. Biles po ta shohesh me shume flas ne baze te Bibles. Dhe jo sepse kam me inat Biblen por Biblen e kam lexuar, kurse Kuranin fare pak. [/B][/QUOTE]

Citim:
Jimi Nese nuk e mohon egzistencen e Zotit atehere perse po diskutojme kemi kaq dite?
Me fal por si e percepton ti Zotin?
Pra nese beson edhe ne Zot edhe evolucjon ste kuptoj dot!!!
PSE? Sepse evojucjoni e mohon Zotin. Pra Ose Ali hoxha ose hoxhe Aliu Alihoxhealiu nuk behet dot
Pastaj kur them se mendja eshte e kufizuar nenkutpon ate se ajo nuk mund te imagjinoje asgje jashte ligjesive te kesaj bote, ndersa Zoti eshte dicka i vecante nga kjo.
ne nuk dime shume gjera per te dhe imagjinata per gjera qe nuk ja kemi idene te shpien ne sofizem.
Psh.
Nese une te them ty tani, me treo si eshte koha ne kongon demokratike si do me pergjigjeshe ti?
Sdi se si, pasi nuk je aty ta shohesh, aty mund te blere shi ose mund te kete mot me diell ose mund te kete vranesira.
Keto supozime i bejme per gjera qe jane pjeserisht te njohura dhe nuk pretendojme te jemi te sakte. Atehere si mund te imagjinojme ne menyre prefekte natyren e Zotit?
Gjithesesi pres te me thuash versjonin tend, dhe nese une mundohem te te tregoj henen ti mos shih gishtin tim
Miqesisht.

Se pari une nuk po futem ne sofizma. (Po kusb po e perdor sofizmin nuk e mora vesh une? Une po perdor "fabula"? Une po "krahasoj motin ne Kongo me filozofine? ) Tani persa i perket ekzistencen e Zotit, dhe si e "imagjinoj" une: Ti ose nuk lexon asgje cfare shkruaj une, ose nuk po kupton asgje. Po une kam "nxire" 2-3 faqe vetem te kjo tema PIKERSIHT per kete ceshtje.. Dhe te them te drejten nuk kam as kohen dhe per me teper nuk kam as durim t`ja nis nga e oara. Dhe pervec kesaj do thonit "Ti po perserit gjerat". Po cfare te bej une i ziu kur ju perserisni pyetjet dhe pas cdo 2 pyetjeve ju nisni prape nga e para.

Mesazh i vjetër 30 Maj 2005 13:22
jimmy84 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të jimmy84 Kliko këtu për të kontaktuar me jimmy84 (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të jimmy84't! Kërko mesazhe të tjera nga: jimmy84 Shto jimmy84 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto jimmy84 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Indrit
I pandreqshem.

Xhimi...

Meqe nuk kam as kohe dhe duke pare qe as nuk po merremi vesh po te shkruaj fare shkurt.
Sipas Evolucjonit thuhet se gjerat erdhen sastesisht, dhe nese jane krijuar kushtet dmth qe nuk i krijoi Zoti por thjeshte rastesia.
Kjo qe nje.

Tani e dyta:Sa per skeletet e gjwetura vlejne dhe te siguroj ne se ka pasur edhe shume gjallesa tjera qe nuk dime asgje prej tyre por kjo nuk verteton asgje, rreth egzistences se Zotit, dhe poashtu nuk verteton se llojet erdhen rastesisht ne toke sic supozon darvini.

Sipas teje duhet te besojme se Ariu duke gjuajtur per peshk u shenderua ne balene?

E treta: Kisha me te vertete ne mesjete luftoi parimet e shkences duke i paraqitur si djallezore, por ama duhet te dish se shkencen nuk e perfaqesonte darvini me shoke ne ate kohe, ndaj te them qe kisha nuk ka mundur ta luftoje kurre kete supozim pasi kjo edhi ne kohet e mevona.

Se katerti:Nuk eshte e vertete qe vargjet koranore apo biblike, mund te komentohen ne 40 kuptime, ose me mire nje kuptim i tytre eshte i sakte .E verteta eshte nje te paverteta ka shume.
Ndaj edhe une te them qe shpesh njeriu has ne sofizem kur mendon se mendje e tij arrin te kape edhe partikularite me te vogla ...
pra edhe nje here po te them se une i di vargjet e krijimit dhe aty nuk ka asnje piken te perbashket me teorine darvinjane, dhe po te duash ti komentoj une.
Edhe dicka qe te quhesh komentator i kuranit do pune kete nuk mund ta beje cdo njeri. Une per vete nuk pretendoj ta kuptoj aq mire pa marre parasysh se kam lexuar shume.

E pesta:
Ti dhe nje versjon te gabuar mbi komentiomin kuranor dhe nese do nis te komentoj tere ato vargje me duhet nje dite e tere.
Ps. nese ta them kete as une nuk dmth qe te kam armik, apo inat thjeshte po diskutojme per qefin tone dhe me beso qe po te ishim perballe do ndaheshim bezegaz qe te dy duke mbajtur secili mendimin e tij.

E gjashta:
Mua sme pelqejne shume filozofirat jimmy por sjell shembuj te thjeshte qe te sqaroj mendimin tim dhe ta bej ate sa me te kuptueshem per te tjeret .
Ne fakt june deri tani nuk shoh askund ndonje menyre te konceptuari tenden mbi Zotin, ndoshta edhe e kam lexuar peciptazi temen duke u ngutur por nese ke bere dicka je i lutur vetem te citosh vetveten qe ti kushtoj me shume vemendje atij posti.
Nderkohe qe un e e kam shprehur mendimin tim dhe po e ricitoj.

Citim:

Pra, Zoti eshte ajo Arsyeja e Gjithdijshme dhe Gjithperfshirese, ai intelekti Universal, i cili seciles krijese ia jep kushtet e jetes, Krijues i cili eshte mbi krijesat e veta, di cka ato nuk dine, mundet cka ato nuk munden, sheh cka ato nuk shohin. Ai eshte Nje, i Vetmi, i Gjithfuqishmi, i Gjithdijshmi, Gjithdegjuesi, Gjithinkuadruesi, Githpamesi, Gjithlajmetari. Ai eshte i cili jep atribute, ndersa Ai eshte i paatribuar.
E panderprere dhe e vazhdueshme eshte lidhja ndermjet ketij Krijuesi dhe krijesave te Tij; Ai u eshte me i afert sesa gjaku i tyre personal i cili neper ta qarkullon. Ai e ka krijuar dhe harmonizuar kete kenge shume te bukur kozmike. Ai eshte i Drejti i cili i ka krijuar ligjesite kozmike dhe deri ne detaje i ka bere te sakta e te pagabueshme.

Mesazh i vjetër 30 Maj 2005 14:08
volter
shpirt artisti

Regjistruar: 20/11/2003
Vendbanimi: Moscow
Mesazhe: 4646

Citim:

Plloshtan mos i ngaterro kadaifim me makaronat Dihet qe Zoti eshte krijuesi i univeresit dhe shpikesi i tij por neve nuk mund te themi Inxhinier ama
Keto tituj jane per njerezit Zoti eshte i vecante... mos u mundo ta perkufizosh kaq thjeshte

Po ti ku e di qe une kam ngaterruar kadaifin me makaronat?! , cfare specie zoterosh qe ndane gjerat kaq strikte, dmth mes kadaifit dhe makronave...?! Eshte e cuditshme.

Perkufizime te thjeshta nuk ekzistojne ne lidhje me Zotin, kete duhet ta kishe mesuar prej vitesh... Nejse une nuk te them se je ngaterruar!

Mesazh i vjetër 30 Maj 2005 16:18
volter nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të volter Kliko këtu për të kontaktuar me volter (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: volter Shto volter në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto volter në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 21:48 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 22 faqe: « 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Besimi Fetar > Ne na krijoi nje krijues po krijuesin kush e krijoi?

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar