Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Besimi Fetar > Leter e hapur dhe disa pytje drejtuar Janullatosit . Vlerësimi i Temës: 5 votime, mesatarja 4.00.
Gjithsej 43 faqe: « 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
belgium
Antare i perjashtuar

Regjistruar: 14/02/2005
Vendbanimi: bruksel
Mesazhe: 766

re

Citim:
Po citoj ato që tha kontinenti
Po po, se Janullatosi nuk eshte vetem.
Jane grupi qe veprojne kundra Shqiperise,kane blere hapesire edhe ne mediat shqiptare dhe veprojne me rreze te larget.
Klani grek kerkon percarjen e shqiptareve dhe shkatarrimin e tyre.

Te shporren Janullatosi me perkrahesit e tij.
Jashte nga Shqiperia.
Jashte......

kontinenti ktu i duhet kujtuar amoxilit qe pikerisht ne shqiperi jetojn kishat e grekve dhe plerave te njerezimit ndersa ne vendin e njerzve me pashaport jugosllave jan djeg me koh edhe ruhen nga ushtaret e gjith botes tashti lind pyetja kush esht me shqiptar o xilo ??lol
ju qe edhe kenget neper kisha i keni greqisht apo ato me pashaporta jugosllave qe i dogjen kishat ne gjith kosoven ?? lol

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetr 01 Shtator 2005 14:12
belgium nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të belgium Kliko këtu për të kontaktuar me belgium (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: belgium Shto belgium në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto belgium në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
amoxil
I perjashtuar nga forumi

Regjistruar: 13/06/2004
Vendbanimi: •
Mesazhe: 3949

Mos ngataro kishën me xhamin belgium.
Spo flasim për kosovën....

Mesazh i vjetr 01 Shtator 2005 18:37
amoxil nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të amoxil Vizito faqen personale të amoxil't! Kërko mesazhe të tjera nga: amoxil Shto amoxil në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto amoxil në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kontinenti
Blujtes

Regjistruar: 14/09/2004
Vendbanimi: mbi kete planet
Mesazhe: 4934

Re: “JANULLATOS JASHTË SHQIPËRISË”

Po citoj letren e te nderuarit At Nikolla Markut

Por edhe qëndrimi i Partisë Demokratike nëpërmjet zëvendësit të saj nuk e ka të drejtën as morale e as juridike të dalë kaq hapur, sepse deri dje Janullatosi për to qe një ujk i zi, pushtues e sot ata po na e nxjerrin qengjin më të bukur të kopesë së dhenve, mbi të gjitha siç e kam theksuar edhe më sipër kisha orthodokse ka një statut me të cilin ushtron veprimtarinë e saj brenda shtetit të vet, prandaj na vjen shumë keq këtë qëndrim dhe veprim shumë të nxituar, e të pa menduar, të pa mbështetur mbi ligje dhe kanone kishtare.

Partia Demokratike nuk duhet te mbaje kete qendrim me ane te zevendesit te saj.Asnje parti nuk ka te drejte te nderhyje ne kanonet e kishes shqiptare.
Keto kanone,nuk lejojne asnje te huaj,asnje jo shqiptar te jete ne krye te kishes se Shqiperise.
Perse po shkelen kanonet?
Ashtu sikurse kanonet e kishes nuk lejojne kishen te nderhyje ne statuset e partive apo ne politikë edhe partite te mos nderhyjne kundra kanoneve te kishes shqiptare,perkundrazi,partite duhet t'i rrespketojne keto kanone.

Peshkopi Anastas Janullatosi, nuk duhet të rrëmbejë titujt që i përkasin vetëm peshkopëve Shqiptarë, sepsë është i huaj pra jo shqiptar si nga komëbësia e gjuha ashtu edhe nga gjaku e shtetësia. Si i tillë nuk ka mbështetjen ligjore për t’u bërë kryepëshkop nga asnjë prej statuteve të kishës orthodokse Autoqefale të Shqipërisë, si dhe dekorimet e ndryshme që mund ti jepen.

Anastasio Janullatos,mendoj se ka te drejte t'i rrembeje titujt qe i perkasin vetem peshkopeve Shqiptare.
Perse e them kete?
E them sepse Anastasios Janullatos eshte nje hajdut,nje keqberes,nje uzurpator,nje agjent grek,nje vjedhes,nje mashtrues...dhe si i tille ai nuk po ben gje tjeter,por,rremben sa te mundë,tituj dhe dekorata te cilat ai i perdor per fshehjen e qellimit te tij si anti-shqiptar qe eshte.
Janullatosi nuk po ben gje tjeter vecse,po ndjek shantazhin prej ujku qe ka ne brendesi te tij,por,me qe ne kohet e sotme ujku nuk e lyen më kemben me miell si tek Kesulekuqja,perdoret menyra tjeter...e titujve,e dekoratava,e te berit akademik etj.etj.
Pikerisht ky eshte mielli i ujkut ne kohen moderrne.
Por,edhe me kete lloj mielli,Janullatosit i duken dhembet te cilat ia dallon cdo shqiptar qe do Atdheun e tij.
Pra,ka te drejte Janullatosi qe ndjek rrugen e vjedhjes e te mashtrimit historik,apo edhe te mashtrimit ne ditet e sotme nen petkun e priftit apo te njeriut te shenjte ( hahaha Janullatosi i shenjte ) duke nderhyre edhe ne objektet e kultures sone sic po bejne me Shkollen Normale te Elbasanit,duke sfiduar keshtu ndjenjat e se kaluares,e rilindasve dhe te nxenesve te kesaj shkolle qe jetojne edhe sot.
Janullatosi me nje strategji te menduar mire,natyrisht qe do te vjedhe tituj sepse ai e di veten se cili eshte dhe...nuk ka rruge tjeter vec vjedhjes dhe uzurpimit te pa turpshem dhe te pa skrupullt.
Nuk ke rruge tjeter Janullatos...vec piraterise.

Dhe në fund po të them duke iu drejtuar këtij uzurpatori; Kur të dalim përpara gjykimit të Zotit, Unë do të them me bindje të plotë, “Mbrojta popullin tim, autoqefalinë e tij dhe traditën e saj patriotike dhe fetare”. Po ti çdo të thuash Janullatos?
Zoti pastë mëshirë për ty?

Shume i nderuari dhe fort i kthjellti zoti At Nikolla Marku !
Pikerisht,keto fjalet e fundit,qe ju i nderuari dhe fort i kthjellti zoti At Nikolla Marku,ia keni drejtuar ketij mashtruesi,kane ne brendesine e tyre te gjithe filozofine e botes.
Qellimi i ne njerzve ne kete bote eshte se, cfar do te themi e si do te pergjigjemi ne ,kur te na therrase Zoti i Gjithesise ?
Do te na thote ; JU DHASHE JETE,PER ÇFARE E HARXHUAT FRYMEN TUAJ?
Shume i nderuari dhe fort i kthjellti zoti At Nikolla Marku,pikerisht ne ato fjale qe, Ju shume i nderuari dhe fort i kthjellti zoti at Nikolla Marku,ia keni drejtuar mashtruesit Janullatos,jane fjalet me te tmerrshme per nje mashtrues.
Kurre nuk do te keni pergjigje,nga ai mashtrues,shume i nderuari dhe fort i kthjellti zoti At Nikolla Marku.
Ato fjale kane nje terbim te tmerrshem edhe per vete Satanain.
Ato fjale hyjne ne zemren e ketij mekatari te madh dhe do t'i dalin pikerisht ne castin,kur ai te mos kete me mundesi te mbrohet prej tyre.
Ende Janullatosi mendon se vdekja eshte vetem per te tjeret,apo per pupollin e thjeshte dhe harron se ajo eshte edhe per te.
Ashtu sic do te na vije te gjitheve ajo dite e forte,edhe Janullatosit do t'i vije....por,pergjigje ai nuk do te kete.
Ato qe Janullatosi i mendon si pergjigje,jane vetem mashtrim me te cilin ai genjen vetem veten e tij.

Kryetari i Kishës
Famulltari i Kishës
Orthodokse Autoqefale Kombëtare Shqiptare
“Shën Mari”
Elbasan
At. Nikolla Marku
Ky është një artikull tjetër i shkruar nga vetë At. Nikolla Marku

Falenderoj,shume te nderuarin dhe fort te kthjelltin zotin At Nikolla Markun per letren e tij dhe ndihmen qe Ai jep ne sherbim te popullit te tij,ne sherbim te Atdheut te tij,ne sherbim te Kishes Ortodokse Autoqefale te Shqiperise.
Zoti e bekofte te madhin At Nikolla Marku.
Me rrespekt te plote
Kontinenti

Mesazh i vjetr 04 Shtator 2005 10:39
kontinenti nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kontinenti Kliko këtu për të kontaktuar me kontinenti (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: kontinenti Shto kontinenti në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kontinenti në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Stenli
I perjashtuar nga forumi

Regjistruar: 06/10/2005
Vendbanimi: Atje ku ka drejtesi dhe zbatim ligjesh, qofshin shteterore, qofshin fetare.
Mesazhe: 17

Me duket se nuk po jua veshtron njeri me keto gjera qe po thoni ju kontinent dhe amoxil. Do te shkruaj nqs shoh qe ju me ktheni pergjigje dhe nqs kerkoni nje bashkebisedim dhe ballafaqim dinjitoz dhe mbi te gjitha nje fjalor etik dhe qytetar, sepse fjalet tuaja me kujtojne televizionet e para 1997. Jeni te gatshem te degjoni?

Modifikuar nga erzeni_be datë 16/10/2005 ora 20:45

Mesazh i vjetr 12 Tetor 2005 00:35
Stenli nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Stenli Kliko këtu për të kontaktuar me Stenli (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Stenli Shto Stenli në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Stenli në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
amoxil
I perjashtuar nga forumi

Regjistruar: 13/06/2004
Vendbanimi: •
Mesazhe: 3949

Citim:
Po citoj ato që tha Stenli
Me duket se nuk po jua var njeri me keto gjera qe po thoni ju kontinent dhe amoxil. Do te shkruaj nqs shoh qe ju me ktheni pergjigje dhe nqs kerkoni nje bashkebisedim dhe ballafaqim dinjitoz dhe mbi te gjitha nje fjalor etik dhe qytetar, sepse fjalet tuaja me kujtojne televizionet e para 1997. Jeni te gatshem te degjoni?

Mireserdhe ne temen tone stenli.

Neve jemi te gatshem te bisedojme me cdo lloj menyre me ty pasi e kemi realitetin me vete.Bujrum edhe pa frike.

Mesazh i vjetr 12 Tetor 2005 17:19
amoxil nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të amoxil Vizito faqen personale të amoxil't! Kërko mesazhe të tjera nga: amoxil Shto amoxil në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto amoxil në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Stenli
I perjashtuar nga forumi

Regjistruar: 06/10/2005
Vendbanimi: Atje ku ka drejtesi dhe zbatim ligjesh, qofshin shteterore, qofshin fetare.
Mesazhe: 17

Faleminderit per ftesen i nderuar Amoxil, por nuk jam i afte te bisedoj "me cdo lloj menyre", sic u shprehe ti ne letren tende.

Megjithate, po shkruaj dicka, dhe nqs ti pergjigjesh dua nje pergjigje pa fjale banale. Fjalori te jete etik dhe mbi te gjitha Orthodhoks.
Ndoshta, mund te nervozohesh gjate leximit, por si demokrat qe dukesh, lexoje deri ne fund dhe me durim. OK?

I lexova me kujdes te gjitha shkrimet e tua dhe te Kontinentit dhe arrita ne nje konkluzion te pashmangshem: Si mund te arrihet dialogu? Eshte e meritueshme kjo ngritje ne piedestal e Nikolla Markut? Jane te verteta te gjitha keto? Cfare fshihet mbrapa Nikolla Markut dhe cili eshte Nikolla Marku i vertete?
Por, une dua te them dicka. Aq i mire eshte ai "Klerik-Orthodhoks-Kombetar" sa e perjashtuan nga Seminari i Durresit per vjedhje. Ne rregull? Per vjedhje. Dhe .... Nuk besoj se jane shume perkrahesit e tij. Abdi Baleta iku, Sabri Godos po i vjen plakja dhe nuk ka shume ze per te nxjerre dhe nuk ia degjon njeri.
Mjafton te shkosh nje te Diele tek "Kisha e Tij ne Kala" dhe do te shikosh aspak ose, per te ta bere qejfin ty, shume pak njerez. Te gjithe jane larguar, nuk i afrohen me "Altarit te Nikolla Markut" per te marre "Kungaten e Nikolla Markut" dhe per t'i puthur doren e tij e cila ka nenshkruar aq shkrime dhe peticione te padrejta, qe do te jene provat fatkeqe kunder tij ne gjyqin para Perendise qe ju permendni.
Po te them vetem nje fakt. Une e vizitoj shpesh Elbasanin dhe kam shume deshire te shkoj tek kisha e Shen Marise. E di ti Amoxil qe ajo Kishe ka qene plot me ikona ne dru te Shpatarakut. E di sa ka tani? He ... e di? Shko shiko, dhe besoj se shkon, dhe do te gjesh vetem 2. Ku jane te tjerat? Jam shume i sigurt qe jane shitur, nuk dihet se ku.
Kur shkova nje dite atje, degjova trokitje gotash brenda ne altar. Kur shoh.... u skandalizova!!!!!! Prifti Nikoll po pinte raki brenda ne altar dhe po tymosej cigare, se temjan nuk ishte. Do thuash ti, po kush ishte ai tjetri? Ai tjetri, emrin e te cilit nuk e di, eshte psalti i kishes, njekohesisht aktor ne teatrin e Elbasanit. Eshte nje burre i gjate i thinjur qe i ngjet pak Neritan Cekes. Po deshe ta vertetosh shko dhe do te bindesh.
Gjithashtu, altari, vendi me i shenjte i Kishes, eshte nje parade. Une isha ne nje ceremoni martese dhe pashe se ndihmesit e Markut kalonin para Tryezes se Shenjte sikur donin t'i binin rruges shkurt. Nqs ti Amoxil nuk i beson te parat, besoje kete qe te thashe tani, se e rregjistroi edhe kameramani. E pakundershtueshme. Dhe meqe ra fjala tek ajo martesa.
Ky """"At"""" i shenjte, me i miri i Orthodhokseve, i drejti i te drejteve, beri nje ceremoni qe nuk gjendet ne asnje liber sherbesash Orthodhokse. Ishte perjetimi me i keq, me absurd qe une mund te kisha perjetuar ndonjehere.

Dhe une dua qe ti Amoxil te dish dicka shume te rendesishme.
Nuk ka asnje Kishe Orthodhokse ne Bote, qe te quhet Kombetare, asnje. Madje as Greqia, as Rusia, as Bullgaria dhe as Serbia nuk quhen keshtu, qe kane me shume Orthodhokse se Shqiperia. Shqiperia nuk mund te quhet keshtu sepse: jo te gjithe shqiptaret jane Orthodhokse dhe se dyti jo te gjithe Orthodhokset jane shqiptare.
Por, keshtu i vinte per shtat Fan Nolit, i cili, per te justifikuar levizjen e tij patriotike dhe qe gjithe njerezit e feve te tjera ta shikonin si nje shqiptar i vertete, nxori keto terma dhe shpikje, megjithese ishte klerik, madje peshkop. Dhe, nqs ti Amoxil do t'i dije mire kanonet e Kishes Orthodhoke ne shekuj dhe po te ishe nje Orthodhoks i vertete, sic e quan ti veten bashke me Kontinentin, nuk do te jepje aprovimin tend per kete; dhe jam shume i sigurt.
E di ti se kush e beri prift Nikollen? Nje peshkop maqedonas. E di ti qe Kisha e Maqedonise eshte Skizmatike qe do te thote "e ndare" dhe qe njerezit e hirotonisur prej ketyre kishave, te ndara nga Trupi i Krishtit, nuk pranohen nga asnje kishe tjeter? E di? Ja, e mesove.
Ka edhe shume gjera te tjera qe duhen thene, shume.
Por, nqs ti Amoxil do te kishe sy reale, qe ti shikoje gjerat nen driten e Krishtit, dhe jo te diellit, do te falenderoje Perendine qe Patriarkana e Konstandinopojes zgjodhi Anastasin si Kryepeshkop.
Njeri qe e ngjalli Kishen Orthodhokse te Shqiperise dhe jo e uzurpoi, sic thoni ju. Sepse eshte Kryq Sherbimi dhe je Fron Uzurpimi.

Dhe dicka tjeter.
Kisha eshte perjetesisht e ndare nga shteti. Shteti nuk ka asnje te drejte te nderhyje ne ceshtjet e Kishes. Dhe sa per dijeni.
E di ti Orthodhoks se sa prifterinj Orthodhokse te huaj ka ne Shqiperi?
E di ti se sa prifterinj te huaj Katolike ka ne Shqiperi?
E di ti se sa pastore protestante, joshqiptare, ka ne Shqiperi?
E di ti se sa imame dhe hoxhallare arabe ka ne Shqiperi?
Di ti ndonje rast ku te kerkohet largimi i ndonjerit prej tre te fundit, apo te shkruhen shkrime dhe fjale banale per ta, sic bejne shume njerez me Orthodhoksine dhe Kreun e Kishes Orthodhokse ne Shqiperi?
Nqs di me dergo dhe une do te te tregoj nje realitet.

Amoxil, shiko realitetin, preke, ndjeje, shijoje, perqafoje dhe nuk do te zhgenjehesh. Te gjitha keto jane vrer qe del vetem per shkak te mosnjohjes. Beso dhe do te njohesh realitetin ashtu sic eshte.

Pergjigju nqs i permbahesh asaj qe te thashe ne fillim.

Mesazh i vjetr 12 Tetor 2005 21:02
Stenli nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Stenli Kliko këtu për të kontaktuar me Stenli (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Stenli Shto Stenli në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Stenli në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kontinenti
Blujtes

Stenli kerkoj ndjese qe nuk kam kohe tani per juve.Por nuk ju vjen keq aspak t'ju jap pergjigje me vone ne lidhje me shkrimet tuaja.

Mesazh i vjetr 13 Tetor 2005 00:51
kontinenti nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kontinenti Kliko këtu për të kontaktuar me kontinenti (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: kontinenti Shto kontinenti në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kontinenti në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kontinenti
Blujtes

Citim:
Me duket se nuk po jua var njeri me keto gjera qe po thoni ju kontinent dhe amoxil. Do te shkruaj nqs shoh qe ju me ktheni pergjigje dhe nqs kerkoni nje bashkebisedim dhe ballafaqim dinjitoz dhe mbi te gjitha nje fjalor etik dhe qytetar, sepse fjalet tuaja me kujtojne televizionet e para 1997. Jeni te gatshem te degjoni?

Hahahahahahahah Ore Stenli se me le pa pune dreq
hahahahaha Tani une kam pak frike Stenli te diskutoj me ty,por me perpjekje besoj se do t'i arrij qellimit.
Mire se erdhe Stenli...
Treandafila per ty Stenli.
He he...tani qe mora vesht se ka ardhur nje Stenli, ndjej kenaqesi te madhe.
Edhe nje here mire se erdhe i dashur Stenli.

Mesazh i vjetr 13 Tetor 2005 00:55
katia
Under Investigation

Regjistruar: 08/10/2005
Vendbanimi: Atje ku ka njerez dhe kafshe
Mesazhe: 89

Pershendetje

Une jam me ty dhe medoj se kam gjak shqipetari por mos harro se greket kane uzupruar sferat me te larta te shtetit dhe kane monopolizuar ekonomine tone.
Ne fakt ne jemi te pushtuar prej tyre.
Respekt!

Mesazh i vjetr 13 Tetor 2005 00:58
katia nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të katia Kliko këtu për të kontaktuar me katia (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: katia Shto katia në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto katia në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
belgium
Antare i perjashtuar

Regjistruar: 14/02/2005
Vendbanimi: bruksel
Mesazhe: 766

Citim:
Faleminderit per ftesen i nderuar Amoxil, por nuk jam i afte te bisedoj "me cdo lloj menyre", sic u shprehe ti ne letren tende.

Megjithate, po shkruaj dicka, dhe nqs ti pergjigjesh dua nje pergjigje pa fjale banale. Fjalori te jete etik dhe mbi te gjitha Orthodhoks.
Ndoshta, mund te nervozohesh gjate leximit, por si demokrat qe dukesh, lexoje deri ne fund dhe me durim. OK?

I lexova me kujdes te gjitha shkrimet e tua dhe te Kontinentit dhe arrita ne nje konkluzion te pashmangshem: Si mund te arrihet dialogu? Eshte e meritueshme kjo ngritje ne piedestal e Nikolla Markut? Jane te verteta te gjitha keto? Cfare fshihet mbrapa Nikolla Markut dhe cili eshte Nikolla Marku i vertete?
Por, une dua te them dicka. Aq i mire eshte ai "Klerik-Orthodhoks-Kombetar" sa e perjashtuan nga Seminari i Durresit per vjedhje. Ne rregull? Per vjedhje. Dhe .... Nuk besoj se jane shume perkrahesit e tij. Abdi Baleta iku, Sabri Godos po i vjen plakja dhe nuk ka shume ze per te nxjerre dhe nuk ia degjon njeri.
Mjafton te shkosh nje te Diele tek "Kisha e Tij ne Kala" dhe do te shikosh aspak ose, per te ta bere qejfin ty, shume pak njerez. Te gjithe jane larguar, nuk i afrohen me "Altarit te Nikolla Markut" per te marre "Kungaten e Nikolla Markut" dhe per t'i puthur doren e tij e cila ka nenshkruar aq shkrime dhe peticione te padrejta, qe do te jene provat fatkeqe kunder tij ne gjyqin para Perendise qe ju permendni.
Po te them vetem nje fakt. Une e vizitoj shpesh Elbasanin dhe kam shume deshire te shkoj tek kisha e Shen Marise. E di ti Amoxil qe ajo Kishe ka qene plot me ikona ne dru te Shpatarakut. E di sa ka tani? He ... e di? Shko shiko, dhe besoj se shkon, dhe do te gjesh vetem 2. Ku jane te tjerat? Jam shume i sigurt qe jane shitur, nuk dihet se ku.
Kur shkova nje dite atje, degjova trokitje gotash brenda ne altar. Kur shoh.... u skandalizova!!!!!! Prifti Nikoll po pinte raki brenda ne altar dhe po tymosej cigare, se temjan nuk ishte. Do thuash ti, po kush ishte ai tjetri? Ai tjetri, emrin e te cilit nuk e di, eshte psalti i kishes, njekohesisht aktor ne teatrin e Elbasanit. Eshte nje burre i gjate i thinjur qe i ngjet pak Neritan Cekes. Po deshe ta vertetosh shko dhe do te bindesh.
Gjithashtu, altari, vendi me i shenjte i Kishes, eshte nje parade. Une isha ne nje ceremoni martese dhe pashe se ndihmesit e Markut kalonin para Tryezes se Shenjte sikur donin t'i binin rruges shkurt. Nqs ti Amoxil nuk i beson te parat, besoje kete qe te thashe tani, se e rregjistroi edhe kameramani. E pakundershtueshme. Dhe meqe ra fjala tek ajo martesa.
Ky """"At"""" i shenjte, me i miri i Orthodhokseve, i drejti i te drejteve, beri nje ceremoni qe nuk gjendet ne asnje liber sherbesash Orthodhokse. Ishte perjetimi me i keq, me absurd qe une mund te kisha perjetuar ndonjehere.

Dhe une dua qe ti Amoxil te dish dicka shume te rendesishme.
Nuk ka asnje Kishe Orthodhokse ne Bote, qe te quhet Kombetare, asnje. Madje as Greqia, as Rusia, as Bullgaria dhe as Serbia nuk quhen keshtu, qe kane me shume Orthodhokse se Shqiperia. Shqiperia nuk mund te quhet keshtu sepse: jo te gjithe shqiptaret jane Orthodhokse dhe se dyti jo te gjithe Orthodhokset jane shqiptare.
Por, keshtu i vinte per shtat Fan Nolit, i cili, per te justifikuar levizjen e tij patriotike dhe qe gjithe njerezit e feve te tjera ta shikonin si nje shqiptar i vertete, nxori keto terma dhe shpikje, megjithese ishte klerik, madje peshkop. Dhe, nqs ti Amoxil do t'i dije mire kanonet e Kishes Orthodhoke ne shekuj dhe po te ishe nje Orthodhoks i vertete, sic e quan ti veten bashke me Kontinentin, nuk do te jepje aprovimin tend per kete; dhe jam shume i sigurt.
E di ti se kush e beri prift Nikollen? Nje peshkop maqedonas. E di ti qe Kisha e Maqedonise eshte Skizmatike qe do te thote "e ndare" dhe qe njerezit e hirotonisur prej ketyre kishave, te ndara nga Trupi i Krishtit, nuk pranohen nga asnje kishe tjeter? E di? Ja, e mesove.
Ka edhe shume gjera te tjera qe duhen thene, shume.
Por, nqs ti Amoxil do te kishe sy reale, qe ti shikoje gjerat nen driten e Krishtit, dhe jo te diellit, do te falenderoje Perendine qe Patriarkana e Konstandinopojes zgjodhi Anastasin si Kryepeshkop.
Njeri qe e ngjalli Kishen Orthodhokse te Shqiperise dhe jo e uzurpoi, sic thoni ju. Sepse eshte Kryq Sherbimi dhe je Fron Uzurpimi.

Dhe dicka tjeter.
Kisha eshte perjetesisht e ndare nga shteti. Shteti nuk ka asnje te drejte te nderhyje ne ceshtjet e Kishes. Dhe sa per dijeni.
E di ti Orthodhoks se sa prifterinj Orthodhokse te huaj ka ne Shqiperi?
E di ti se sa prifterinj te huaj Katolike ka ne Shqiperi?
E di ti se sa pastore protestante, joshqiptare, ka ne Shqiperi?
E di ti se sa imame dhe hoxhallare arabe ka ne Shqiperi?
Di ti ndonje rast ku te kerkohet largimi i ndonjerit prej tre te fundit, apo te shkruhen shkrime dhe fjale banale per ta, sic bejne shume njerez me Orthodhoksine dhe Kreun e Kishes Orthodhokse ne Shqiperi?
Nqs di me dergo dhe une do te te tregoj nje realitet.

Amoxil, shiko realitetin, preke, ndjeje, shijoje, perqafoje dhe nuk do te zhgenjehesh. Te gjitha keto jane vrer qe del vetem per shkak te mosnjohjes. Beso dhe do te njohesh realitetin ashtu sic eshte.

Pergjigju nqs i permbahesh asaj qe te thashe ne fillim.

stenli pa shkuar shum gjat se sja vlen me shum po them diçka:
fakti qe ti ke guximin e nji kamikazi mental te kontestosh fan nolin dhe ate qe ka ber fan noli
tregon qe je shum pak i aft ne menyr intelektuale dhe fetare per te debatuar pa e ulur nivelin ne biseda te rendomta kafenesh.
i mjeri fan noli sa shum ka ber per shqiptaret ta kishte ditur qe do ket pinjoll kaq te dobet ne llogjik do kishte ber vetevrasje .
edhe mark nikolli sido qe te jet i mir i keq legen pijanec maskara esht shqiptar e bir shqiptari gje qe ti me duket se ke .
ciao kleriker zoti qoft me ju

Mesazh i vjetr 13 Tetor 2005 01:03
belgium nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të belgium Kliko këtu për të kontaktuar me belgium (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: belgium Shto belgium në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto belgium në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 00:13 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 43 faqe: « 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Besimi Fetar > Leter e hapur dhe disa pytje drejtuar Janullatosit .

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar