azurro
Anëtar Aktiv
Regjistruar: 21/01/2004
Vendbanimi: Canada
Mesazhe: 280
|
Une mendoj se Pirro Dhima eshte nje nga sportistet me te medhenj te peshngritjes ne bote dhe si i tille do te ngelet ne historine e peshngritjes na pelqen neve apo sna pelqe neve.
Te gjithe ata qe kan shkruajtur ketu perfshire edhe mua dhe bashke me ne femijet tane qe kane lindur jashte Shqiperise nuk e ndrrojme flamurin dhe kombin tone per asnje gje ne bote.Atehere une ju pyes juve:
Perse duhet ta beje Pirro Dhima kur ne pashaporten e vogel (sot quhet leter identiteti)te prinderve te tije shkruhej, SHTETESIA SHQIPTARE , KOMBESIA GREKE?
Pse lindi ne Tirane dhe u formua si sportist te Partizani?
Pse kerkojme nje gje te tille qe neve z`do ta benim kurre?Pamvarsishte se neve ne duket "tradhetare" ai ne fund te fundit u bashkua me rrenjet e popullit te tije nga e cila ka edhe prejardhjen.Vertet ne perjudhen kur mbrriti ne Greqi nuk shprehu mirnjohje per vendin ku lindi por une nuk di qe ti kete shkaktuar edhe ndonje dem te madh Shqiperise me perjashtim te budalleqeve te kohes si jo skishim sapun jo skishim djath e te tjera budalleqe si keto.
Shume nga ju jane te pamartuar dhe neser do te martohen do te lindin femij.Disa do te kthehen ne Shqiperi disa jo.Ata qe do te rrine, femijet e tyre munde te behen sportiste te medhenje dhe duan te konkurojne per Shqiperine.
Atehere keta jane tradhetare te ketij X vendi ku kane lindur sepse u krijuan si sportiste ne kete X vend?
Por ndonjeri mund te thote ketu kemi te bejme me nje brez, por une do tu thoshja se crendesi ka nje brez dy breza apo dhjet breza, gjaku i gjakut tim do te jete gjithmon Shqipetar ashtu sic skane rendesi brezat e familjes Dhima por gjaku i tyre qe eshte Grek.
Pra ne kete menyre nuk kemi pse te ndihemi te ofenduar qe Pirro Dhima u kthye ne rrenjet e prejardhjes se tije.
Persa u perket sportistev Shabani,Manjani,Surxho,Kuqo e shume te tjere qe tani nuk me kujtohen nuk jane as te paret dhe as te fundit qe perfaqesojne nje vend tjeter,por si keta jane me qindra mjafton te sjell nje shembull.
Ish kampionia e botes ne kercim se gjati Fiona Mei ka qene perfaqsusja e tre vendeve te ndryshme si Afrikes(shteti nuk me kujtohet) Anglise dhe se fundi Italise ku vazhdon edhe sote aktivitetin e atletikes. Ky eshte nje problem i madh dhe prokupues per federaten botrore te atletikes.