Forumi Horizont Forumi Horizont > Bota Shqiptare > Gjuha Shqipe > Nga Pavarësia deri në ditët e sotme. > Gjuha Shqipe: A po defermohet ajo Vlerësimi i Temës: 14 votime, mesatarja 4.79.
Gjithsej 13 faqe: « 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
brave_heart
ha pi rri

Regjistruar: 26/08/2004
Vendbanimi: te komshija
Mesazhe: 116

ehhh

oreee,keni degjuar ndonjehere fjalimin e Fatos Nanos?? Ne kemi kryetarin e qeverise qe s'din te flase shqip ,ose me mire ,me shume flet me fjale te huaja se sa me ato shqiptare.

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 14 Tetor 2004 17:07
brave_heart nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të brave_heart Kliko këtu për të kontaktuar me brave_heart (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: brave_heart Shto brave_heart në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto brave_heart në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Klodel
.

Regjistruar: 10/01/2003
Vendbanimi: .
Mesazhe: 5233

Citim:
Po citoj ato që tha Lunax

Ju keni te drejte dhe jam plotesisht dakort me ju kur flitet mbi femijet lidhur me gjuhet e huaja por ajo qe une ju tregova me siper eshte realitet e nuk mund ta fshij si epizod.
Une nuk e di si flitet ne Shqiperi e ne cfare pike ka arritur deformimi i gjuhes shqipe por kini para sysh qe te gjithe shqipetaret te cilet jashte atdheut nuk do te arrijne asnjehere te konservoj ose me mire ta ruajne ate ashtu si do te doni ju, sepse pjesen me te madhe te kohes ato (ose ne, une me gjithe te tjeret qe jane diku neper bote) flasim nje gjuhe te huaj dhe momentet e vetme kur flitet shqip jane kur kthehesh ne shtepi nese banon me te aferit e tu ose akoma me keq kur flet me ta ne tel.
Dua te vej ne evidenc (ne shikim ?) qe edhe kur une kthehem ne shtepi dhe flas me prinderit e mi,fjalori eshte shume i varfer sepse si argomentet edhe koha jane pak.
Keshtu duhet te jene ata qe jane ne shqiperi te arkivojne e te ruajne gjuhen shqipe, jo per kete ne qe jemi jashte duhet ta harrojme!

P.S. Nipi im edhe tani qe eshte 13vjec nuk flet shqip edhe pse e kupton ate.
P.p.S. Me sa e sheh edhe shqipja ime nuk eshte shume e paster edhe se kerkoj ta mbaj ate

une kam 9 vjet qe jetoj jashte shtetit dhe nuk jam ne shqiperi. tendenca egizston te te perzihen gjuhet edhe fjalorin ta kesh te varfer. megjithate nuk eshte justifikim sepse gjithnje egziston mundesia permes librave televizorit mediave ku di une te mbash gjalle gjuhen.

per mendimin tim gjuha jashte mbahet gjalle vetem me lexim. kjo eshte eksperienca ime.

PS: shqipja jote nuk me duket aspak e kufizuar.

Mesazh i vjetër 14 Tetor 2004 21:52
Klodel nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Klodel Kliko këtu për të kontaktuar me Klodel (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Klodel Shto Klodel në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Klodel në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Klodel
.

Regjistruar: 10/01/2003
Vendbanimi: .
Mesazhe: 5233

Re: ehhh

Citim:
Po citoj ato që tha brave_heart
oreee,keni degjuar ndonjehere fjalimin e Fatos Nanos?? Ne kemi kryetarin e qeverise qe s'din te flase shqip ,ose me mire ,me shume flet me fjale te huaja se sa me ato shqiptare.

brave heart po kjo eshte politika te flasesh me menyre te pakuptueshme qe askush nga ata qe degjon mos marre vesh cfare flet ti.

keshtu ben sikur u pergjigjesh pyetjeve.

megjithate ka dhe nje problem tjeter qe gjuha shqipe eshte shume e varfer sa i perket fjalorit profesional ne lidhje me shkencat politike. jo se dua te justifikoj Nanon apo politikant, por shume doja te prekja problemin qe zhvillimi i gjuhes nuk ka ecur paralelisht me bumin e informacionti dhe te zhvillimit te profesioneve qe dikur nuk kane qene te zhvilluara ne shqiperi.

sa per gjuhe, nuk e di ke degjuar ndonje here Xhorxh Bushin ne fjalimet e tij? provo t'i perkthesh nese do ja arrish.

Mesazh i vjetër 14 Tetor 2004 21:55
Klodel nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Klodel Kliko këtu për të kontaktuar me Klodel (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Klodel Shto Klodel në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Klodel në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Lunax
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 09/10/2004
Vendbanimi: Itali
Mesazhe: 272

Citim:
Po citoj ato që tha analistja

une kam 9 vjet qe jetoj jashte shtetit dhe nuk jam ne shqiperi. tendenca egizston te te perzihen gjuhet edhe fjalorin ta kesh te varfer. megjithate nuk eshte justifikim sepse gjithnje egziston mundesia permes librave televizorit mediave ku di une te mbash gjalle gjuhen.

per mendimin tim gjuha jashte mbahet gjalle vetem me lexim. kjo eshte eksperienca ime.

Edhe une kam 9 vjet jashte Shqiperise dhe nuk them qe gjuha duhet harruar apo te jap justifikeme sepse perdor nje gjuhe tjeter por me duket shume e cuditshme qe te vetmit persona qe njoh me kete mendim kaq strikt i gjej ketu!
Une njoh shume, shume veta shqiptare ketu ku jam dhe te betohem qe fjalet ne gjuhen e vendit ku jemi,te futen ne fjalor, sigurisht nuk eshte justifikim por eshte realitet.
Dhe kushdo qe ka shkuar ne mergim ka keto lloj problemesh.
Ju me thonit qe ekziston mundesia permas librave ok ne te rinjt e qe kemi shkolle por nje 20 vjecari qe ben murator e vjen i vdekur ne shtepi si t'ia bej!!!
Jam dakort me ty por duhet qe problemin ta shikojme me nje sy me te gjere o me te hapur!!!Nuk ekzistojme vetem ne, te shkolluar, me teknologji, e me gjithe keto te reja qe po sjell mileni i trete!!!
FLM

Mesazh i vjetër 15 Tetor 2004 13:13
Lunax nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Lunax Kliko këtu për të kontaktuar me Lunax (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Lunax Shto Lunax në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Lunax në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
zemera
Anetar i ri

Regjistruar: 02/08/2004
Vendbanimi: montreal kanada
Mesazhe: 16

Thumbs up

E bukur tema

Na pelqen te gjitheve qe ta perdorim gjuhen tone,ne cdo vende te botes ku ka Shqiptar edhe na behet qejfi kur degjojme ne ruge kur ecim SHQIP dhe kthejm koken dhe themi o ja nje SHqiptare,por do ti jepja pak te drejte Lunaxit sepse dhe une kam 13 vjet ne emigracion dhe kam 2 femije te vegjel te cileve ne shtepi u perdoret vetem dhe vetem shqip dhe ata me pergjigjen ne shqip por kur lozin te dy bashke perdorin gjuhen e vendit ku banojm.Pra nuk eshte dhe aq e thjeshte qe ta mbajme gjuhen tone edhe pse ketu ka shkolla shqipe qe femijet ta mesojn edhe me te shkruar sepse kontakti me gjuhen ngelet vetem brenda shtepis dhe ajo nuk eshte e mjaftusheme me gjithe deshiren ton te madhe per ta folur paster eshte dicka e pamundur, dhe per femijet e te gjithe emigranteve qe jane lindur jashte Shqiperis gjuha shqipe do te jete gjithmon e dyte per te mos thene e trete sa do e hidhur qe ju duket kjo eshte e verteta.Po do e flasi gjuhen tone por jo ashtu si e flasim ne nuk na vjen mire, po e jetojm cdo dite dhe dikush munde te mos jete dakorte po une flas nga eksperienca ime . Pershendetje

Mesazh i vjetër 19 Tetor 2004 06:03
zemera nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të zemera Kliko këtu për të kontaktuar me zemera (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: zemera Shto zemera në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto zemera në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
INI
Anetar i ri

Regjistruar: 07/10/2004
Vendbanimi: Padova
Mesazhe: 3

TURP.....

Sot, po flisja me nje vajze shqiptare e cila pyetjeve te mia shqip i pergjigjej italisht, kerkeses sime per te folur shqip ju pergjigj me nje:"Siamo in Italia"!!!!
Turp ti vije asaj dhe te tere atyre qe degjenerojne gjuhen shqipe...
Une kam shume kohe qe kam ikur nga Shqiperia dhe asnjhere nuk kam pasur probleme me shqipen dhe kete nuk e quaj merite timen. eshte dicka fare normale te mos harrosh gjuhen meme.
Pastaj nje gje nuk kuptoj, kur ngaterrokan shqipen si eshte e mundur qe kur flasin nje gjuhe tjeter nuk perdorin fjale shqip? Ah po, harrova ne shqiptaret privatizojme me me thjeshtesi ate qe nuk eshte e jona!

Mesazh i vjetër 20 Tetor 2004 18:57
INI nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të INI Kliko këtu për të kontaktuar me INI (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: INI Shto INI në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto INI në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
anaz
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 18/09/2003
Vendbanimi: Tirane
Mesazhe: 164

Re: TURP.....

Citim:
Po citoj ato që tha INI
Sot, po flisja me nje vajze shqiptare e cila pyetjeve te mia shqip i pergjigjej italisht, kerkeses sime per te folur shqip ju pergjigj me nje:"Siamo in Italia"!!!!
Turp ti vije asaj dhe te tere atyre qe degjenerojne gjuhen shqipe...
Une kam shume kohe qe kam ikur nga Shqiperia dhe asnjhere nuk kam pasur probleme me shqipen dhe kete nuk e quaj merite timen. eshte dicka fare normale te mos harrosh gjuhen meme.
Pastaj nje gje nuk kuptoj, kur ngaterrokan shqipen si eshte e mundur qe kur flasin nje gjuhe tjeter nuk perdorin fjale shqip? Ah po, harrova ne shqiptaret privatizojme me me thjeshtesi ate qe nuk eshte e jona!

Eshte per te te ardhur keq per njerez te tille......, megjitese do te doja te thoja se nga keta lloj "njerezish" qe perdorin vend e pa vend gjuhet e huaja ka edhe ne Shqiperi edhe pse nuk kane justifikim per te thene :"Siamo in Italia"!!!!

Mesazh i vjetër 17 Nëntor 2004 17:45
anaz nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të anaz Kliko këtu për të kontaktuar me anaz (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: anaz Shto anaz në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto anaz në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Sykaltra
Gazetare cnn

Regjistruar: 26/11/2004
Vendbanimi: USA
Mesazhe: 416

ME GJITHE SHPIRT TE PASTER THEM:-GJUHA SHQIPE NUK VDES KURRE!

Pershendetje miqesore!

Eh, gjuha shqipe!-shume te kane hedhur,

tradhetuar,

dhunuar me dashje!

Une e dua gjuhen shqipe,me shume se veten time,

pasi jam SHQIPTARE, ndonese jeta me solli ketu ne USA

qe para 12 vitesh gati!-E fatkeqesisht mora nenshtetesi amerikane!

JAM SHQIPETARE O ZOT!

KAM LINDUR NE DJEPIN SHQIPETAR!

Nuk dhunohet dot gjuhe e nenes,e gjysherve,e paraardhesve tane!

EH SHQIPERI,SA MALL PER NJE GOTE UJE SHQIPERIE!

SA MALL PER NJE FJALE TE EMBEL SHQIP!

ju perqafon ,Sykaltra_USA

Mesazh i vjetër 30 Nëntor 2004 09:40
Sykaltra nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Sykaltra Kliko këtu për të kontaktuar me Sykaltra (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Sykaltra Shto Sykaltra në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Sykaltra në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
dancenation
Only in girl's searching

Regjistruar: 24/09/2003
Vendbanimi: Diku ketu ne pogradec
Mesazhe: 85

A po dhunohet gjuha Shqipe?
Mendoj se po.
Fare mire shikoni tek TVSH Mr Aurelin(Kafazi i Arte),dhe mos beni me tutje.

Mesazh i vjetër 30 Nëntor 2004 18:49
dancenation nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të dancenation Kliko këtu për të kontaktuar me dancenation (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të dancenation't! Kërko mesazhe të tjera nga: dancenation Shto dancenation në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto dancenation në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Virtuali
Anetar i ri

Regjistruar: 27/11/2004
Vendbanimi: Somewhere in the middle of nowhere
Mesazhe: 4

Citim:
Po citoj ato që tha analistja

analistja , me pelqeu mendimi yt rreth asaj qe gjuha te mbahet e gjalle permes leximit.
Kurse duke marre parasyshë te perzierit e gjuhes shqipe me gjuhet tjera , kjo mund te jete gabim , sepse subtiliteti i gjuhes qendron aty , ndonjehere kur perkthejme shprehje te ndryshme nga gjuhet tjera ne shqip , jane shum interesante dhe mund ta impresionojne bashkebiseduesin , Pershendetje.

Mesazh i vjetër 06 Dhjetor 2004 23:51
Virtuali nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Virtuali Kliko këtu për të kontaktuar me Virtuali (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Virtuali Shto Virtuali në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Virtuali në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 01:35 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 13 faqe: « 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Bota Shqiptare > Gjuha Shqipe > Nga Pavarësia deri në ditët e sotme. > Gjuha Shqipe: A po defermohet ajo

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML nuk lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar