Forumi Horizont Forumi Horizont > Bota Shqiptare > Figura të shquara > Shqiperia Demokratike > Petro Marko, iu rrëfej Himarën time
Gjithsej 15 faqe: « 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
RAIMONDI
Veteran ne forum

Regjistruar: 27/06/2007
Vendbanimi: ...prapa diellit...
Mesazhe: 3492

Citim:
Po citoj ato që tha kurti
meqe po flitet per greket, greeks are a joke
tani po shikoj nje film rastesisht ne HBO "my life in ruins"
eshte me ate akoteren qe beri filmin my big fat greek wedding

p.sh po e shikoj filmin vetem nga inati dhe acarimi qe gjej, se sa lame jane greket, por, me cudit se sa bukur nje lame greek girl si kjo aktorja e shet iamzhin e greqise, kjo eshte greke-amerikane dhe e njeh shume mire kulturen amerikane.

karakteri dhe kultura e shqiptarve eshte shume me cool se e grekeve, ktu ne amerike shqiptaret jane shume shume me cool se sa greket, kte e dijn edhe cdo amerikan, por eshte politika cheap greke qe e lozin edhe ne nje film si ky, qe na len ne mbrapa dhe te padukshem ne hart

----------Degjo--------ketu duhen dalluar disa gjera ------------Ata si popull jane njerez shume te mire dhe bujare ----Por politika e shtetit te tyre dhe e Kishes se tyre i ka helmuar ndaj nesh----Por prape se prape sidoqofte ata jane njerez te Mire dhe Bujare-dhe nuk mudn ti shash si popull----------Biles edhe shteti i tyre nuk duhet share -- sepse ajo qe ben shteti grek kunder nesh, eshte normale per cdo shtet ------------Por shteti jone nuk di ti kunderpergjigjet shtetit grek 

-----Ata na kane ndihmuar---------Une kur kam qene ne Greqi me kane ndihmuar jashtezakonisht shume------------per t e mos thene qe edhe me donin, te gjithe me donin--------Dhe une kisha nje hall shume te madh----Kisha nenen me semundje te keqe.... ....Dhe ata mu gjenden me shume se cmund te te gjendet vellai-, me ndihmuan ne spital , FALAS   etj etj --Dhe kam shume kujtime te bukura  nga njerezit greke atje, ne Greqi ---------Biles njehere kur po diskutoja  me plakun tim kunder grekve ---Plaku me tha :-- Po sa shume na ndihmuan neve kur ishim ne siptal ???--Ke te drjete i thashe, po ne flasim per politiken e shtetit te tyre -

-----.......Sepse kur ikem nga spitali, une nuk e dija gje qe prinderit e mij kishin ikur, ne fakt Erdhi policia i qe juu tha te iknin, sepse edhe mjekimi kishte mbaruar , dhe nuk kish kuptim te rije me ne spital--------Dhe kur vajta une me vellane ne spital:....Ato grate greke te shtruar  ne spital po qanin dhe na thane qe prinderiut tuaj iken.......--

Ato me dhane adresat  e tyre, me thane qe  te rija aty te gjeja pune tek miqte e tyre, --i kishin dhene edhe plakut tim adresat e tyre --na dergonin kartolina,kur ikem ne Shqiperi ... --- Ishin Njerez shume te mire

Ne ate spital u njoha me Arsitidh Kolen------Dhe Aristidhi ju thoshte :--,-E shikoni sa te mire jane shqiptaret ........, se ne silleshim mire , por edhe ata na lejuan te jetojme ne spital, se nuk ksihim ku te venim --

-Por ishte NDIHME SHUME E MADHE --ASKUSH NUK TA BEN ATE----dhe keshtu si une ata kane ndihmuar me mijera ,---

---- Edhe vajzat e tyre jane shume te mira--si njerez ato jane me te mira se shqiptarkat ketu  ne Amerike-, une kam njohur nje greke simpatike, por nuk u takuam me, sepse ajo e pa qe une isha shqiptar -nacionalist , me vjen per te qeshur tani , nejse---Greket nuk jane lekiste aspak--por shqiptarkat jane me te bukura --

-----Ndaj eshte absoliutisht gabim te fyesh popullin e tyre aq me teper qe na kane ndihmuar ------Ne duhet te kemi Respekt per Populloin grek   te mos i ngaterojme gjerat

------------Por sidoqfte seicili ka shtetin e tij ---dhe une megjithate nuk vendos azgje mbi Shqiperine nqs dikush prek DINJITETIN E SAJ , DHE JAM GJITHMONE NE ANEN E SHQIPERISE kur vjen puna tek POLITKA--HISTORIA--......lufta, ne qofte se ....------- Sepse Shqiperia  eshte NENA ime ...........,sic eshte per  cdo shqiptar, por une vetem ate kam ..... Shqiperine

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 06 Shtator 2010 04:55
RAIMONDI nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të RAIMONDI Kliko këtu për të kontaktuar me RAIMONDI (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: RAIMONDI Shto RAIMONDI në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto RAIMONDI në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kurt
.........

Regjistruar: 29/12/2007
Vendbanimi: ......
Mesazhe: 5021

Raimond, te kuptoj shume mire. kemi edhe ktu dy grek qe i njoh prej shume vitesh, por jane te lindur ktu, njeri ka ardhur ktu qysh femije
kur shkoj tek bari i tij, (ka sports amerikan bar) gjithmone me prezanton me krenari tek njerzit si shok i ngushte.
njerz fantastike...

ne ate menyren qe thashe une, nuk po e them vetem se jam shqiptar por faktikisht me shume me mentalitet amerikan, nuk e loz topi qe jane popull lame, dhe emer qesharak, qe vet fjala grek, greece, greek eshte funny subject of a joke imidiatly.

p.sh edhe robert deniro perdor nje funny line tek movie anyalize this me billy cristo.
kur deniro thote: "pffff, fucking greeks"

Mesazh i vjetër 06 Shtator 2010 05:52
kurt nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kurt Kliko këtu për të kontaktuar me kurt (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: kurt Shto kurt në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kurt në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Fajtori
Apo jo?

Regjistruar: 11/06/2002
Vendbanimi: Europe
Mesazhe: 10706

Vari l... e paskam bere çarçaf.

Citim:
Po citoj ato që tha AngelDevil

e shikon dhe ti je indokrinuar nga propaganda greke Faje

Si ore pakica kombetare ne Himare ... referoju historise nuk ka asnje grek ne ate toke jane te gjithe shqiptare te zbritur nga miredita te vendosur atje 200 -250 vjet me pare ne mos gabohem.

Mgjate ka pakica kombetare greke ne shqiperi rasti i fshatrave te dropullit shteti yne zbaton me perpikmeri ligjin e pakicave kombetare kurse ne greqi ca ndodh shqiptaret trajtohen si kafshe ca behet me shqiptaret e camerise nuk kane asnje shkolle shqiptare nuk ju njihen pronat etj etj ja pra shteti i spitullaqeve

Tani, tjetri thote jam grek. Ti i thua jo, je shqiptar. Ca rendesi ka ti referohesh historise kur tjetri se ndjen veten shqiptar? Nese ke fuqi beje te ndihet shqiptar, nuk mund ta vrasesh tjetrin per bindjet e veta. Ne zonen e Dhermiut, deri ne Himare, ka disa fshatra qe konsiderohen si pakice greke. Kane patur gjithmone lidhje me Greqine (njerez, te aferm, gjuhe, prona, etj) dhe i kane dhe sot. Lidhjet e asaj zone me Greqine jane te natyrshme, siç jane lidhjet e Bolzanos me Austrine. Ndarja ne shtete dhe emertimi shqiptar apo grek eshte nje fallsitet i koheve moderne.

Problemi i shqiptareve kohet e fundit eshte se po u zgjohen endrrat e bashkimit etnik. Por kam frike se me njerez si puna e Raimondit qe neser mund te jene ne politike (dhe sidoqofte influencojne publikun) shqiptaret do hane koken e tyre. Greqia ka 1 milione te meta, por nuk do arrije kurre nje grusht shqiptaresh kaubojsa qe ta perdhosin, ta poshterojne dhe te dalin pa lare.

Juve shikoni endrra pa fund, sidomos shqiptaret e amerikes qe kane dale te gjithe ekstremiste nacionaliste duke share greket. Nuk them se greket jane te mire, por shqiptaret nuk kane as reputacionin dhe as kulturen per te poshteruar greket. Shqiptaret jane ata qe shiten per nje vize ose per 10 mije leke buke. Nuk do arrije kurre nje popull i tille, qe akoma nuk ka lare hesapet me te kaluaren dhe udhehiqet nga anetaret e PPSH-se, te poshteroje nje popull 10 here me te madh dhe me tradita politiko-kulturore historike. Nuk mundet nje popull qe ngre prapanicen perpjete para xhamise ne mes te Tiranes ti jape leksione botes per menyren si duhen shtypur mirditoret qe jane konvertuar ne greke prej 250 vjetesh. As bota nuk i pranon keto gjera, as te fituar nuk dalin shqiptaret. Raimondi ka qejf shume te mbeshtetet tek turqit per tu bere garip me greket. Imagjino sa langaraqe dalin shqiptaret, sjellin vellain e madh te zihet se nuk ua mban vete. Ka vetem nje menyre qe Shqiperia te marre rendesi ne bote: te behen vendet myslimane te lindjes siperfuqi dhe te vleresojne prapanicat e ngritura ne Tirane. Por edhe ne kete rast Shqiperia do ishte pa identitet, sepse Shkodra nuk eshte vend myslimanesh dhe ka qene gjithmone pro-perendimore, pro-Venedikut, etj. Maksimum Shqiperia do ndahej ne dysh, ne tresh, ne dhjetsh.

Rrjedhimisht, pyetja qe behet per ndonje ekstremist si Raimondi eshte: cfare eshte shqiptare tek shqiptaret? Muzika tallava? Imam bajalldia? Kenget me qyp? Apo kenget e imituara nga greket? Te tjerat e imituara nga francezet e italianet? Filmat e imituar nga serbet (Kusturica)? Deshirat alla amorçe per te qene te gjate si malazezet? Festat kombetare per te imituar te krishteret, ortodokset, myslimanet dhe bektashinjte?

Te jesh krenar qe je shqiptar eshte si te jesh edhe me viktimen, edhe me kriminelin. Pra domethene mos te kuptosh asgje nga variacioni i nje shteti dhe te pretendosh se mund te behesh avokat i secilit. Perballja me himariotet nuk mund te jete perbuzese, siç nuk eshte poshteruese perballja e shtetit italian me siçilianet, qe kane kulture mafioze dhe kriminale.

Keni degjuar njeri t'ia thote troç napoletaneve e siçilianeve se kane mentalitet jo-italian qe duhet shtypur dhe vrare? Jo. Behet propagande kunder krimit, jo kunder popullit. Ndiqet politike bashkuese, jo ndarese. Eshte kollaj te vrasesh e presesh himariotet, apo te besh te fortin me vellain e madh turk (per te konfirmuar se Shqiperia eshte sahan i Turqise dhe per tu kthyer para 1912-es), por keshtu Himaren do e humbje. Nese ve ne dyshim mentalitetin e nje zone te tere duhet te vesh ne dyshim ekzistencen e Shqiperise si shtet. Ashtu si italianet e veriut qe duan te ndahen nga Napoli dhe Siçilia vene ne dyshim ekzistencen e Italise. Pikerisht sepse Italia eshte edhe Napoli, edhe Siçili, edhe Lombardi. Shqiperia eshte edhe Shkoder, edhe Himare, edhe Vlore. O gjehet gjuha e bashkejeteses, ose shkrini shtetin fallco per te cilin jeni krenare.

Pra, paradoksalisht, sa me shume njerezit jane krenar qe jane shqiptare aq me shume shkaterrojne Shqiperine. Une s'jam krenar qe jam shqiptar. Me vjen me shume turp nga korrupsionet e qeverise aktuale sesa nga himariotet qe duan te jene pjese e nje vendi tjeter. Pa llogaritur qe kush eshte emigrant ka zgjedhur te jete pjese e nje vendi tjeter, tamam si himariotet.

Modifikuar nga Fajtori datë 06/09/2010 ora 06:33

Mesazh i vjetër 06 Shtator 2010 06:16
Fajtori nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Fajtori Kliko këtu për të kontaktuar me Fajtori (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Fajtori't! Kërko mesazhe të tjera nga: Fajtori Shto Fajtori në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Fajtori në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kurt
.........

e ke gabim fajtor, sidomos per shqiptaret e amerikes

jane brezat e rij si ne amerike si ne evrope dhe ne shqiperi e greqi qe bejn kulturen dhe cfar u pelqen atyre, whats right and whats wrong.
pra sot brezat e rij amerikan gjithashtu edhe ata te vjeter, kane ardhur tek their senses to realize se greqia, the sucbject itself, is a joke. nuk shikon smart komdians ti?
edhe njehere nuk po flas si patriot ktu, por po them te verteten, realitetin sot, jo kush ka qene greqia dhe philozofet e saj...

Mesazh i vjetër 06 Shtator 2010 06:31
kurt nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kurt Kliko këtu për të kontaktuar me kurt (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: kurt Shto kurt në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kurt në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Fajtori
Apo jo?

Sipas teje kurt Greqia eshte nje "joke" (shaka) ndersa Shqiperia eshte me pak "joke"?

Qafsh mu...

Hidhi syte nga historia te shikosh kush eshte shtet me qesharak. Vetem fakti qe ke jetuar 50 vjet poshte Enverit dhe 20 vjet poshte Nano-Berishes eshte "joke" sa per gjithe te tjerat. Mos llogarisim qe ne 1997 u hapen depot e municioneve dhe ne 2008 u hodh ne ere nje fshat i tere (Gerdeci). Ndersa ti ke ne qeveri sot ish-presidentin e 1997 dhe ministrin e 2008. Hajde "joke" hajde.

Mesazh i vjetër 06 Shtator 2010 06:35
Fajtori nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Fajtori Kliko këtu për të kontaktuar me Fajtori (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Fajtori't! Kërko mesazhe të tjera nga: Fajtori Shto Fajtori në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Fajtori në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kurt
.........

Citim:
Po citoj ato që tha Fajtori
Sipas teje kurt Greqia eshte nje "joke" (shaka) ndersa Shqiperia eshte me pak "joke"?

Qafsh mu...

Hidhi syte nga historia te shikosh kush eshte shtet me qesharak. Vetem fakti qe ke jetuar 50 vjet poshte Enverit dhe 20 vjet poshte Nano-Berishes eshte "joke" sa per gjithe te tjerat. Mos llogarisim qe ne 1997 u hapen depot e municioneve dhe ne 2008 u hodh ne ere nje fshat i tere (Gerdeci). Ndersa ti ke ne qeveri sot ish-presidentin e 1997 dhe ministrin e 2008. Hajde "joke" hajde.

pikerisht kte po them, ne amerike nuk don tja dij kush per historine me, duan fakte njerzit. dhe kur shohin greket rruges fillojn e qeshin.
ai eshte fakti, ska kush kohe me te merret me hisotori e politike

Mesazh i vjetër 06 Shtator 2010 06:47
shelgu
-

Regjistruar: 27/11/2007
Vendbanimi: EU
Mesazhe: 8928

Politika e Greqise brenda vendit ka qene: nje popull, nje fe, nje gjuhe.

Kur greqia fitoi pamvaresine nga Porta e Larte brenda saj kishte greke, turq, slavobullgare, sllavoserbe, dhe shume shqiptare, shume.

Turqit u debuan(ndrruan) me greket rusoponde dhe te azise se vogel. Mijra turq iken ne Anadoll, duke lene gjithshka kishin grumbulluar per vite me radhe, dhe mijra greke erdhen ne Greqi, po ashtu duke lene prapa gjithshka. Keto levizjet e popullsive jane tragjedi te renda. Tmerr.

Po ashtu u debuan ne Makedoni sllavofonet, mbeturina te perandorise Bullgare. Po ashtu u debuan camet drejt Shqiperise.

Ato pakica qe mbeten u greqizuan. Shqiptaret, arvanitas, u bene greke, ruajten deri diku gjuhen por edhe ate teper te cunguar dhe rudimentare.

Per vete Greqine kjo lloj politike eshte bukuri. Kete kane bere te gjitha shtetet qe kane fuqi shtetformuese, por kjo rendoi ne kurrizin e njerzve te thjeshte qe ciletdo qofshin jane njeres.

Kete beri edhe Enveri aq sa mundi me pakicat kombetare ne Shqiperi. Kam qene ne fshatrat e zones se Prespes. Varfri e tejskajshme, asnje investim, asnje progres.

Momentalisht del problemi Himare.

Mos pandehni se Sala eshte i marre dhe ka ndonje dashuri te madhe per greket. Do te ishte absurditet. Une mendoj qe ka nje kompromis. Pas 97 tes ai erdhi prape ne pushtet duke pranuar qe te bindet. Dhe keshtu po ndodh.

Po me pelqen Rajmondi, me arsyetime racionale.(jo te gjitha)

Mesazh i vjetër 06 Shtator 2010 06:53
shelgu nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të shelgu Kliko këtu për të kontaktuar me shelgu (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: shelgu Shto shelgu në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto shelgu në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Fajtori
Apo jo?

Po historia duhet Kurt. Per te identifikuar njerezit, per te mos bere te njejtat gabime, etj.

Mos e krahaso me ameriken. Eshte shtet i ri me lloj lloj racash e kulturash pa lidhje. Rrine bashke vetem qe te jetojne, te kene nje shtepi, nje makine dhe te pjellin. Jane qe jane behen dhe ekstremiste te ndonje lloji meqe i shikojne gjerat si loje.

Dhe prape politiken e Amerikes e bejne njerez qe e dine historine, jo ata qe qeshin ne rruge.

Mesazh i vjetër 06 Shtator 2010 06:59
kurt
.........

po ata qe e dijn e drejtojn. prandaj kur i rane serbise, edhe pse greqia eshte pro serbe, i rane se i rane per kosoven.
jane njerz te flliqur se amrikant kapin meksikan ne kufi cdo dite e nate, me qindra, kta ushtaret policat amerikan te perzier qe jetojn kot mbi dhe qe thua ti, nuk i trajotjn refugjatet sic i ben greku. se jane njerz ne krahasim me greket

Mesazh i vjetër 06 Shtator 2010 07:31
RAIMONDI
Veteran ne forum

Regjistruar: 27/06/2007
Vendbanimi: ...prapa diellit...
Mesazhe: 3492

--------Ketu  dicka shume serioze --   Ju me duket nuk dini te lexoni, im sorry.

---Ore fajtor ----------ti thua aty qe une jam Antigrek---------Une nuk jam antigrek,biles e kam shkruar aty ne pergjigjern qe i kam dhene Kurtit se ne duhet te dallojme POPULLIN GREK NGA POLITIKA E SHTETIT GREK

-E kupton dallimin ?------Une kam respekt per popullin grek, dhe kulturen greke-------por  jam KUNDER POLITIKES JINGOISTE QE SHTETI GREK PERDOR KUNDER SHTETIT SHQIPTAR---Politike e cila  eshte kritikuar edhe nga Evropa,- dhe ndaj kesaj politike Shteti shqiptar dhet te pergjigjet me tenjejtne monedhe  POLITIKE, pike  ------pra te kete RECIPROCITET

---------------RECIRPOCITETI  nuk eshte azgje tjeter vecse RESPEKT PER VETEN TENDE DHE IDENTITETIN TEND-------ashtu sic ben edhe MAQEDONIA ---

---Tani cte mete ka qe te kerkosh reciprocitet ???? -- Ku eshte  e meta mor vella ?--Jemi ne Evrope, ku rspektohet idnetiteti i seiclit ,dhe te mos kerkojme te respektohet identiteti yne kundrejt nje shteti qe ka ligj lufte ndaj nesh ?

-----------Ne zemer te Evropes moderne dhe tejet demokratike , nje shtet qe mban ligj lufte  duhet DISRKETITUAR ME CDO MJET,AQ ME TEPER KUR KY LIGJ DREJTOHET KUNDER NESH ------------Sepse ai nuk jeton sipas normave dhe parimieve ILUMINISTE T E  KETIJ KONTINENTI POR SIPAS PARIMEVE LUFTENXITESE  & PRIMTIVE -TE DENJA VETEM PER NJE REGJIM TALEBAN----

---Ne nuk e pranuam demokracine me kusht qe te humbasim dinjitetin dhe identitetin tne kombetar--, sepse paskemi midis nesh pese palaco qe vuajne nga mungesa e respektit per kulturen e vendit te tyre---------kulture e cila eshte Absolutisht me homogjene dhe me origjinale se kushdo tjeter, kjo e percaktuar nga persolitenalitete kopetente te kultures folklorike ne Evrope , jo nga pese mysybete qe vegjetojne ketu dhe nuk kane lexuar as  pavaresisht atyre avazeve qe jan futur tani, aty ne axin Durres -Tirane ------- Kostumet shqiptare, kenget folklotike shqiptare ( kenga polifonike labe, dhe kenget folklorike te veriut jane AUTOKTONE SHQIPTARE DHE JANE JO ME TE LASHTAT E EVROPES POR ME T ELASHTA SE LASHTESIA VETE ( sic i ka cilesuar nje studjues japonez kenget me cifteli)................  Muzika shqiptare Folkorike , nuk eshte Muzika greke REBETIKA ( krenaria e grekut) qe eshte nje PERZJERJE ARABO-IZRAELITE, sic e pranojne edhe vete greket., mos te flasimper kostumet e tyre folklorike qe jane nje kopjim donkishotesk i kostumeve shqiptare

-----Dhe pastaj i jep nje drejtim Alla Fetarce problemi te existences se Shqiperise , duke e trajtuar problemin nen prizmin  e shikimi ORTODOXO-BIZANTIN ---------qe perfaqsohet nga Janullatosi    te cilit perdorim karten e myslymanizmit si nje argument per te shkateurar Shqiperine dhe per te realizuar synimet e saj te pista duke perdorur 5 bujq te neveritshem te Himares  dhe 5 deficente qe i bjne hosana kesja politike qehsrake te Janullatosit , te cilet  nuk e kane haberin fare se ne kohen e sotme cdo religjion esht i nderuar dhe Evropa te pranon ashtu sic je -

--------Mos te permendim faktin pastaj qe gjithe EVROPA E DI SE SHQIPTARET JANE NJE POPULL SEKULARIST QE NUK E PRAKTIKOJNE ISLAMIN ASPAK-------sepse Shqiptaret denden me Alkol  e mish derri,

......... dhe nga aspekti Intelektualo - shteteror , cka eshte dhe me e rendesishme :

----- Intelektualet dhe shteti shqiptar jane  nga te paret ne luften kunder terorizmit , biles edhe vete State Deprtment shprehet ne sitin e tij me nota siperore per Shqiperine---Ndersa Greqia eshte i vetmi shtet qe megjithse anetar i EU--Ka nje organizate teroriste "17 Nendori" e cila ka ne trasheigimin e saj lidhje te shumta  me Teroriste te rezikshenm si Abu Nidal etj----------------

-------------Pra ajo karta e islamit qe mundohet te perdori propganda qesharake e  JANI...SARIS   bije poshte , dhe asnje ne Evrope nuk  e merr seriozisht, perkundrazi.--Problemi eshte se ata qe na drejtojne ne e trajtojne veten me Percmim , dhe kjo pa asnje arsye----Askush ne Evrope nuk jua kerkon kete

-------------Fajtori ngateron Extremistin me Dinjitozin, Nacionalistin me Patriotin --jane dy gjera te ndryshme.Ne fakt jane te dyja ne t e njejtin krah, por jane extreme te njera tjetres, dhe te dish ti dallosh dhe ti zbatosh ato ne jete , tregon se jeton me Kohen---dhe une mendoj se nuk jam aspak extremist dhe Nacionalist

----------Por natyrisht, nqs dikush e mendon se ne  me fqinjet jemi ne nje MARREDHENIE TIP LETER BIXHOZI ,ku njeri eshte poshte e tjetri larte, atehere atij mund ti dukem extremist , Atehere kjo tregon se perceptimi i tij per mardheniet midis shteteve ne Evropen demokratike eshte pakez i ....cale, per te thene me te voglen.--Sepse une nuk kerkoj te denigroj greket e te mburrr shqiptaret , une kerkoj vetem ...........te RESPETKOJME VETEN ne maredhenie me grekun, duke mos i lejuar politkken e tyre te destabilkizoj shtetin shqiptar , ja kaq

--------Sa per Himaren une kam thene :

.........shteti te tregoje forcen e Ligjt ndaj tyre , duke ju treguar vendin kur ata shkelin ligjet e ketij shteti, dmth ti penalizoje ------dhe nga ana tjeter

--------, shteti te fuqizoje propganden e tij patriotike, te ndjeki Janullatosin, ose te fuqizoje AT Markun,---------- te largoje spiunet e grekut qe jane ministra--,--------- te kerkoje te drjetat e shqiptareve ne Greqi, sic i kane greket ketu,----------- te vendosi ne axhenden e tij ceshtjen came----

---------- Te kerkoje ne EU , qe Greqia te mbylli organizatat tewrroriste qe kane si program anexiomin e tokave shqiptare--

---------- si dhe shteti shqiptar urgjentisht te rrisi fuqine e tij Ushtarake me armatim modern--

-----------dhe Patjeter te kryeje stervitje t e perbashketa detare dhe Ajrore me shtetet pro Shqiptare dhe anti greke sic jane Italia dhe Turqia-------

---------------Ca ka ketu per Extremizem  kunder himarioteve?
 --Une them te zbatohet ligji kunder atyre qe e shkelin ate, jo te perdoresh dhune  ndaj popullit

-Dhe sa per manovrat e perbashketa , ato nuk jane fyese aspak per Shqiperine dhe nuk trajtohen ne frymen qe i jep Fajtori-----Manovra te pernbashketa ben cdo dhtet , biles edhe USA, dhe eshte e natyrshme qe manovrat ti besh me ato shtete qe ti i ke ALEATE, jo me shtetet armike---Edhe amerikanet bejne manovra te perbashketa me Korene Jugut , jo me  Korene e Veriut--------Ndersa ne nuk duhet te bejme me Turkun e Italianin manovra te perbashketa sepse dikush mund ti interpretoje ato me kodin e grekut --Ca eshte ky mentalitet?--- Si mudnt e llogjikohet keshtu per manovrat e perbashekta ushtarake , kur keto jane normale ne kohen e sotme moderne

--Dhe sic thashe edhe njehere -une them t ebejme Manovra t eperbashketa me Turkun, jote bejme Dashuri-------Kemi Aleance por secili ka PERSONALITETIN E TIJ-----------Tani une s'e marr vesh pse i ngateroni  ?

---A mos po flas ne  nje site grek, ku anetaret mbrojne dhe propgandojne idete qesharake te grekut per te paraqitur cdo  metode dhe ideal te Evropes moderne ne maredheniet midis shteteve si dicka jo Normale, jo t ekoehs dhe jo te pershtatshme per ne ???  

--------Do teishte shume here me e lehte per mua te diskutoja ,nese ju do ishit greke, --Sepse une kam vene re qe greket vetenuk i bejne ato gafa qe bejne njerezit e tyre ne Shqiperi------------Megjithate ,ju keni mendimin tuaj dhe une s'marr parasysh tua ndryshoj

------------Sa per Salen, Sala nuk eshte nje pro-grek, por me politken e tij Sala i ka bere kaq shume sherbime politikes anexioniste greke , sa ja kalon edhe atij qe eshte spiun------------Ne fakt Saliu duke shkateruar fuqine mbrojtese te Shqiperise ,-----dhe Sala e beri kete vetem e vetem te shkateronte kundershtaret e tij politike, mirpo duke vepruar keshtu ne ushtri dhe duke shkateruar ekonomine shqiptare me privatizimin e tij kriminal-----ai e la Shqiperine te Pambrojtur perballe Synimeve greke qe isahin ne pritje ,shtoji ketu edhe kishen te cilen ja la Janullatosit ------- Por prape ka kohe ta ndreqi te pakten politken e tij ndja grekut ne menyre t eterthorte---------Por ne nuk jemi ne mendjen e tij, dhe ai e di vete punene tij, Uen mendoj se ai duhet te iki, por Edi eshte i pafte dhe nuk kupton se eshte populli shqiptar ai qe te voton...........

Mesazh i vjetër 06 Shtator 2010 22:42
RAIMONDI nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të RAIMONDI Kliko këtu për të kontaktuar me RAIMONDI (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: RAIMONDI Shto RAIMONDI në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto RAIMONDI në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 11:18 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 15 faqe: « 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Bota Shqiptare > Figura të shquara > Shqiperia Demokratike > Petro Marko, iu rrëfej Himarën time

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar