RAIMONDI
Veteran ne forum
Regjistruar: 27/06/2007
Vendbanimi: ...prapa diellit...
Mesazhe: 3492
|
--------Ketu dicka shume serioze -- Ju me duket nuk dini te lexoni, im sorry.
---Ore fajtor ----------ti thua aty qe une jam Antigrek---------Une nuk jam antigrek,biles e kam shkruar aty ne pergjigjern qe i kam dhene Kurtit se ne duhet te dallojme POPULLIN GREK NGA POLITIKA E SHTETIT GREK
-E kupton dallimin ?------Une kam respekt per popullin grek, dhe kulturen greke-------por jam KUNDER POLITIKES JINGOISTE QE SHTETI GREK PERDOR KUNDER SHTETIT SHQIPTAR---Politike e cila eshte kritikuar edhe nga Evropa,- dhe ndaj kesaj politike Shteti shqiptar dhet te pergjigjet me tenjejtne monedhe POLITIKE, pike ------pra te kete RECIPROCITET
---------------RECIRPOCITETI nuk eshte azgje tjeter vecse RESPEKT PER VETEN TENDE DHE IDENTITETIN TEND-------ashtu sic ben edhe MAQEDONIA ---
---Tani cte mete ka qe te kerkosh reciprocitet ???? -- Ku eshte e meta mor vella ?--Jemi ne Evrope, ku rspektohet idnetiteti i seiclit ,dhe te mos kerkojme te respektohet identiteti yne kundrejt nje shteti qe ka ligj lufte ndaj nesh ?
-----------Ne zemer te Evropes moderne dhe tejet demokratike , nje shtet qe mban ligj lufte duhet DISRKETITUAR ME CDO MJET,AQ ME TEPER KUR KY LIGJ DREJTOHET KUNDER NESH ------------Sepse ai nuk jeton sipas normave dhe parimieve ILUMINISTE T E KETIJ KONTINENTI POR SIPAS PARIMEVE LUFTENXITESE & PRIMTIVE -TE DENJA VETEM PER NJE REGJIM TALEBAN----
---Ne nuk e pranuam demokracine me kusht qe te humbasim dinjitetin dhe identitetin tne kombetar--, sepse paskemi midis nesh pese palaco qe vuajne nga mungesa e respektit per kulturen e vendit te tyre---------kulture e cila eshte Absolutisht me homogjene dhe me origjinale se kushdo tjeter, kjo e percaktuar nga persolitenalitete kopetente te kultures folklorike ne Evrope , jo nga pese mysybete qe vegjetojne ketu dhe nuk kane lexuar as pavaresisht atyre avazeve qe jan futur tani, aty ne axin Durres -Tirane ------- Kostumet shqiptare, kenget folklotike shqiptare ( kenga polifonike labe, dhe kenget folklorike te veriut jane AUTOKTONE SHQIPTARE DHE JANE JO ME TE LASHTAT E EVROPES POR ME T ELASHTA SE LASHTESIA VETE ( sic i ka cilesuar nje studjues japonez kenget me cifteli)................ Muzika shqiptare Folkorike , nuk eshte Muzika greke REBETIKA ( krenaria e grekut) qe eshte nje PERZJERJE ARABO-IZRAELITE, sic e pranojne edhe vete greket., mos te flasimper kostumet e tyre folklorike qe jane nje kopjim donkishotesk i kostumeve shqiptare
-----Dhe pastaj i jep nje drejtim Alla Fetarce problemi te existences se Shqiperise , duke e trajtuar problemin nen prizmin e shikimi ORTODOXO-BIZANTIN ---------qe perfaqsohet nga Janullatosi te cilit perdorim karten e myslymanizmit si nje argument per te shkateurar Shqiperine dhe per te realizuar synimet e saj te pista duke perdorur 5 bujq te neveritshem te Himares dhe 5 deficente qe i bjne hosana kesja politike qehsrake te Janullatosit , te cilet nuk e kane haberin fare se ne kohen e sotme cdo religjion esht i nderuar dhe Evropa te pranon ashtu sic je -
--------Mos te permendim faktin pastaj qe gjithe EVROPA E DI SE SHQIPTARET JANE NJE POPULL SEKULARIST QE NUK E PRAKTIKOJNE ISLAMIN ASPAK-------sepse Shqiptaret denden me Alkol e mish derri,
......... dhe nga aspekti Intelektualo - shteteror , cka eshte dhe me e rendesishme :
----- Intelektualet dhe shteti shqiptar jane nga te paret ne luften kunder terorizmit , biles edhe vete State Deprtment shprehet ne sitin e tij me nota siperore per Shqiperine---Ndersa Greqia eshte i vetmi shtet qe megjithse anetar i EU--Ka nje organizate teroriste "17 Nendori" e cila ka ne trasheigimin e saj lidhje te shumta me Teroriste te rezikshenm si Abu Nidal etj----------------
-------------Pra ajo karta e islamit qe mundohet te perdori propganda qesharake e JANI...SARIS bije poshte , dhe asnje ne Evrope nuk e merr seriozisht, perkundrazi.--Problemi eshte se ata qe na drejtojne ne e trajtojne veten me Percmim , dhe kjo pa asnje arsye----Askush ne Evrope nuk jua kerkon kete
-------------Fajtori ngateron Extremistin me Dinjitozin, Nacionalistin me Patriotin --jane dy gjera te ndryshme.Ne fakt jane te dyja ne t e njejtin krah, por jane extreme te njera tjetres, dhe te dish ti dallosh dhe ti zbatosh ato ne jete , tregon se jeton me Kohen---dhe une mendoj se nuk jam aspak extremist dhe Nacionalist
----------Por natyrisht, nqs dikush e mendon se ne me fqinjet jemi ne nje MARREDHENIE TIP LETER BIXHOZI ,ku njeri eshte poshte e tjetri larte, atehere atij mund ti dukem extremist , Atehere kjo tregon se perceptimi i tij per mardheniet midis shteteve ne Evropen demokratike eshte pakez i ....cale, per te thene me te voglen.--Sepse une nuk kerkoj te denigroj greket e te mburrr shqiptaret , une kerkoj vetem ...........te RESPETKOJME VETEN ne maredhenie me grekun, duke mos i lejuar politkken e tyre te destabilkizoj shtetin shqiptar , ja kaq
--------Sa per Himaren une kam thene :
.........shteti te tregoje forcen e Ligjt ndaj tyre , duke ju treguar vendin kur ata shkelin ligjet e ketij shteti, dmth ti penalizoje ------dhe nga ana tjeter
--------, shteti te fuqizoje propganden e tij patriotike, te ndjeki Janullatosin, ose te fuqizoje AT Markun,---------- te largoje spiunet e grekut qe jane ministra--,--------- te kerkoje te drjetat e shqiptareve ne Greqi, sic i kane greket ketu,----------- te vendosi ne axhenden e tij ceshtjen came----
---------- Te kerkoje ne EU , qe Greqia te mbylli organizatat tewrroriste qe kane si program anexiomin e tokave shqiptare--
---------- si dhe shteti shqiptar urgjentisht te rrisi fuqine e tij Ushtarake me armatim modern--
-----------dhe Patjeter te kryeje stervitje t e perbashketa detare dhe Ajrore me shtetet pro Shqiptare dhe anti greke sic jane Italia dhe Turqia-------
---------------Ca ka ketu per Extremizem kunder himarioteve? --Une them te zbatohet ligji kunder atyre qe e shkelin ate, jo te perdoresh dhune ndaj popullit
-Dhe sa per manovrat e perbashketa , ato nuk jane fyese aspak per Shqiperine dhe nuk trajtohen ne frymen qe i jep Fajtori-----Manovra te pernbashketa ben cdo dhtet , biles edhe USA, dhe eshte e natyrshme qe manovrat ti besh me ato shtete qe ti i ke ALEATE, jo me shtetet armike---Edhe amerikanet bejne manovra te perbashketa me Korene Jugut , jo me Korene e Veriut--------Ndersa ne nuk duhet te bejme me Turkun e Italianin manovra te perbashketa sepse dikush mund ti interpretoje ato me kodin e grekut --Ca eshte ky mentalitet?--- Si mudnt e llogjikohet keshtu per manovrat e perbashekta ushtarake , kur keto jane normale ne kohen e sotme moderne
--Dhe sic thashe edhe njehere -une them t ebejme Manovra t eperbashketa me Turkun, jote bejme Dashuri-------Kemi Aleance por secili ka PERSONALITETIN E TIJ-----------Tani une s'e marr vesh pse i ngateroni ?
---A mos po flas ne nje site grek, ku anetaret mbrojne dhe propgandojne idete qesharake te grekut per te paraqitur cdo metode dhe ideal te Evropes moderne ne maredheniet midis shteteve si dicka jo Normale, jo t ekoehs dhe jo te pershtatshme per ne ???
--------Do teishte shume here me e lehte per mua te diskutoja ,nese ju do ishit greke, --Sepse une kam vene re qe greket vetenuk i bejne ato gafa qe bejne njerezit e tyre ne Shqiperi------------Megjithate ,ju keni mendimin tuaj dhe une s'marr parasysh tua ndryshoj
------------Sa per Salen, Sala nuk eshte nje pro-grek, por me politken e tij Sala i ka bere kaq shume sherbime politikes anexioniste greke , sa ja kalon edhe atij qe eshte spiun------------Ne fakt Saliu duke shkateruar fuqine mbrojtese te Shqiperise ,-----dhe Sala e beri kete vetem e vetem te shkateronte kundershtaret e tij politike, mirpo duke vepruar keshtu ne ushtri dhe duke shkateruar ekonomine shqiptare me privatizimin e tij kriminal-----ai e la Shqiperine te Pambrojtur perballe Synimeve greke qe isahin ne pritje ,shtoji ketu edhe kishen te cilen ja la Janullatosit ------- Por prape ka kohe ta ndreqi te pakten politken e tij ndja grekut ne menyre t eterthorte---------Por ne nuk jemi ne mendjen e tij, dhe ai e di vete punene tij, Uen mendoj se ai duhet te iki, por Edi eshte i pafte dhe nuk kupton se eshte populli shqiptar ai qe te voton...........