Film i veçante qe sjell historine e nje klandestini. Ai niset nga nje vend mesdhetar me anije te rastit, perfundon ne brigjet e Greqise, vazhdon ne kembe, neper rimorkio, pa buke, me rroba te rastit, etj. Gjithe kohes i fshihet policise qe e gjemon disa here. Ne perendim do gjeje njerez mashtrues, shfrytezues, por edhe njerez te mire qe e ndihmojne here pas here.
Kjo eshte historia e kushedi sa emigranteve qe kane vuajtur. Klandestini ka fytyre te frikesuar, te tromaksur, mezi njeh gjuhen, nuk i perket ai realitet. Ai endet mes njerezve qe nje jete e kane dhe mundohet te gjeje zgjidhje, te behet dhe ai njeri me dinjitet si ata.
Nga ana regjizoriale nuk eshte kushedi. Por ne fytyren e Riccardo Scamarcios do gjeni klandestinin shqiptar. Vlen te shikohet.
Nje pjese te mire eshte me titra se fliten lloj lloj gjuhesh (gjermanisht, frengjisht, italisht, greqisht, nje afrikane)
Pashe kete mbreme. Film horror( i thenshin ) i nderthurur me triller psikologjik .... pak a shume i njejte me filmin "orphan" pra 1 femije nga ferri. I gjithe subjekti i filmit rrotullohet ne ate qe ne e perkufizojme "Frika eshte vetem nje gjendje e mendjes".
Ajo qe me beri pershtypje aktorja Renee Zellweger ishte perfekte ne kete rol dhe pse isha mesuar ta shikoja gjithmone protagoniste ne filma komike.
Efekte zanore te mira performance fantastike suspanse gjithe kohes ..... shikojeni ja vlen.
"I ragazzi di via Pal " versioni italian me Virna Lisi e kam pare nja 3 here e ne fund qaj gjithmon kur vdes Nemencsek... me pelqen shume si liber si film ...gjynah qe nuk gjeta nje vidio ...
Regjistruar: 11/06/2002
Vendbanimi: Europe
Mesazhe: 10706
Pashe per here te dyte "Les poupees rousses" (Bambole russe)
Shume i bukur. Nje here ta shikosh, ngulet ne mend. Vazhdim i filmit "Apartamenti spanjoll". Ka skena shume te veçanta qe levizin nga nje qytet europjan ne tjetrin.
Regjistruar: 27/11/2007
Vendbanimi: EU
Mesazhe: 8928
Ja kete serial. Shume interesanthe Nje psikothriller Nuk duhet te them me shume sepse po te fillosh te thuash humbet kuptimi i vete titullit LOST. Pra ky titull, nuk perfaqeson vetem disa njerez te humbur diku, por vete perhumbjen qe peson shikuesi bashke me ata, deri sa sqarohet situata.
Citim:Po citoj ato që tha cedrus Ja kete serial. Shume interesanthe Nje psikothriller Nuk duhet te them me shume sepse po te fillosh te thuash humbet kuptimi i vete titullit LOST. Pra ky titull, nuk perfaqeson vetem disa njerez te humbur diku, por vete perhumbjen qe peson shikuesi bashke me ata, deri sa sqarohet situata.
Un shoh aq shume filma se fundi sa nuk marr pjese fare ne kete teme.
Disa here kam pare disa antare qe kane pare filma te fundit e te vjeter qe i kam pare dhe une, por jam kenaqur vetem me analizat e tyre duke mbajtur fjalet qe duan te me dalin .....ne heshtje....ose izolim,