Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Kush e stis urrejtjen krahinore
Gjithsej 23 faqe: « 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
kotka
.....

Regjistruar: 21/06/2007
Vendbanimi: .....
Mesazhe: 3612

shshshshshsh se nuk ja vlen ......... te zihemi per te vdekurit

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 24 Tetor 2007 02:01
kotka nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kotka Kliko këtu për të kontaktuar me kotka (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të kotka't! Kërko mesazhe të tjera nga: kotka Shto kotka në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kotka në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
ariskratos
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 09/10/2007
Vendbanimi: tirane
Mesazhe: 114

Politika: Perça e sundo

Njerëz si Amor, të verbuar nga Hiçi Perëndimor nuk kanë kuptuar fare se përse u hap kjo temë. Kjo temë ka lidhje me atë Murtajë që quhet Aristofe = Aristokratë dhe Klerikë (Priftërinj e hoxhallarë). Kjo Aristofe deri më vitin 1500 nuk ekzistonte fare. Në shekullin e 16 u krijuan të gjitha fetë, të gjitha gjuhët evropiane, dhe në këtë shekull filluan të dalin për herë të parë në literaturë emrat grek, helen, bizantin, italian, belg, anglezë, gjermanë etj. kurse emrat sllavë si serb, bullgarë, kroatë e të tjerë akoma dhe më vonë, shumë më vonë, duke filluar aty nga shekulli i 18-të.

Në shekullin e 16-të filloi të ndahet raca evropiane nga shqipfolës në folësa me gjuhë të reja apo të vjetra, po aq të vjetra sa dhe gjuhët e reja. Njerëzve u dhanë flamuj, i ndanë në kombësi dhe territore, thjesht për t’i sunduar më lehtë. Kjo punë e bërë në shekullin e 16-të reflekton të gjitha shtrembërimet (ideologjike, fetare, kulturore) që ne të gjithë kemi sot në kokë. Këto shtrembërime të shpirtit njerëzor, që mbështeten në dallimet artificiale të krijuara nga klerikë si Erazmi Rotterdamit, Luther dhe Thomas Moori, që të gjkithë nxcënës të shqiptarëve Leonik Tomeu, Marin Beçikemi etj., , në shekullin e 16-të të erës tonë qëndrojnë në themel të armiqësive mes njerëzve të etnive dhe kombësive të ndryshme, bile dhe në mes të vetë individëve të të njëjtës etni, siç po e tregojnë dhe diskutimet boshe në faqet e kësaj teme që kemi hapur ne. Aristofeja, pra, ja ka arritur të armiqësojë jo më njerëzit me gjuhë e etni të ndryshme, por dhe individët që i përkasin të njëjtës etni, të njëjtës gjuhë, të njëjtit territor. Ju ftojmë dhe’ njëherë të lexoni me vëmendje dhe të përpiqeni të kuptoni se çfarë duan të thonë shkencëtarë si Jean Hardouin, Edërd Johnosn, Herbert Illig shumë e shumë të tjerë, për të cilët kemi shkruar ditë më parë në këtë temë.

Mesazh i vjetër 24 Tetor 2007 13:26
ariskratos nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të ariskratos Kërko mesazhe të tjera nga: ariskratos Shto ariskratos në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto ariskratos në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
amor alucius
Ennology

Regjistruar: 11/04/2003
Vendbanimi: city of the sin
Mesazhe: 7605

Re: Politika: Perça e sundo

Citim:
Po citoj ato që tha ariskratos
Njerëz si Amor, të verbuar nga Hiçi Perëndimor nuk kanë kuptuar fare se përse u hap kjo temë.

Ti, nga hiçi shqipetar, po me tregon mua hiçin Perendimor? Hilarike! Une i kam jetuar qe te dyja realitetet per nje periudhe relativisht te gjate. Ndihem shume me fat per kete gje, biles ndihem shume me e pasur shpirterisht sesa vendasit pasi une jam familjare me dy kultura qe ne ca pika jane ekstremi i njera tjetres. Mgjth, ti mos harro qe divide et impera ishte motoja e nje mesdhetari, jo e nje Euro-Perendimori.

Ti ve ne dyshim kontributin e humanisteve boterore si Erasmus, Moore, Maarten Luther...? Me siguri duhet te jesh pjese e Moriae encomium, sive Stultitiae laus te albanocentrikeve.

Kotka, me puntorin diskutojme,s'grindemi

Mesazh i vjetër 24 Tetor 2007 14:23
amor alucius nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të amor alucius Kliko këtu për të kontaktuar me amor alucius (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: amor alucius Shto amor alucius në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto amor alucius në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
ariskratos
Anetar i regjistruar

Iluministet

Iluministet jane djajte me te medhenje te Historise. Lexo Von Luegen der Jueden te atij fare Martin Luther per ta kuptuar me shume.

Mesazh i vjetër 24 Tetor 2007 15:11
ariskratos nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të ariskratos Kërko mesazhe të tjera nga: ariskratos Shto ariskratos në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto ariskratos në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
ariskratos
Anetar i regjistruar

Suprimimi i temes Kontrolli i Mendjes - Krim kunder Njerezimit

Ju pronare te Forumit Horizont nuk keni te drejte te na mbyllni gojen, t'u mohoni shqiptareve informimi me rreziqet qe u kanosen nga perbindsha si Monarkite e Evropes, Vatikani dhe Shteti Shqiptar. Kontrolli i Mendjes eshte nje nga krimet me monstruoze qe sot ndodh ne padije te plote te njerezimit dhe dikush do te mbaje pergjegjesi nje dite per kete. Dhe ju, Pronare te Forum Horizont do te mbani nje dite pergjegjesi pasi faqet e Forumeve nuk hapen sipas qejfit te atij qe merr licence per kete, çdo pune publike mbart pergjegjesi, dhe ju do te mbani pergjegjesi nje dite per veprimet qe kryeni!

Mesazh i vjetër 24 Tetor 2007 16:46
amor alucius
Ennology

Regjistruar: 11/04/2003
Vendbanimi: city of the sin
Mesazhe: 7605

Shiko, lepurush, mua mund te me fyesh shume gjera( aq me shume kur je aq mashkull e te fyesh i mbrojtur nga nje pseudonim) por vetem me fjale si "buçe" apo "kuçke" s'mund te me fyesh. Jo ti por askush! Pasi ti s'me njeh, por une e njoh veten mire. Ti, ndoshta ne ate familjen e "zhvilluar" tende ke mesuar qe kur s'mundesh te inferiorizosh nje femer me aftesi dhe argumente, te perdoresh fjale te tilla. Kjo tregon shume per nivelin tend.

Meshkuj te tille si puna jote, ne gojen e popullit te quajtur meshkuj kurva, e shemtojne aq shume Shqiperine sa as ti vete s'e kupton. Eshte mentaliteti yt i qelbur,qe sjell dhe ne nje bote virtuale,qe i ben shume njerez ti largohen Shqiperise.

Fjala "bastard" ka pesuar nje devijim kuptimi pergjate historise humane, ashtu sic kane pesuar dhe fjale te tjera si "diktature" etj. Varet se cfare periudhe merr si pikenisje.

Do vazhdojme biseden kur te kesh fituar pak edukate baze, deri atehere...qofsh mire

Mesazh i vjetër 24 Tetor 2007 19:09
amor alucius nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të amor alucius Kliko këtu për të kontaktuar me amor alucius (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: amor alucius Shto amor alucius në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto amor alucius në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
ariskratos
Anetar i regjistruar

Amor, o ushtar i pedofilit

Ti amor s'je shqiptare, ti s'je as femer, ti je ushtare e pedofilit Albert II, i cili perfeç kopileve qe ka leshuar neper Evrope, u ka shkatuar dhimbje dhe nenave belge me Ring-et e veta te pedofilise ne Belgjike. Sa per pseudonimin tim, eja ne Tirane dhe piqemi ti dhe kushdo nga raca jote e q....

Mesazh i vjetër 24 Tetor 2007 22:37
Piktor
Artist

Regjistruar: 03/02/2007
Vendbanimi: larg & afer
Mesazhe: 10972

Re: Politika: Perça e sundo

Citim:
Po citoj ato që tha ariskratos
Njerëz si Amor, të verbuar nga Hiçi Perëndimor nuk kanë kuptuar fare se përse u hap kjo temë. Kjo temë ka lidhje me atë Murtajë që quhet Aristofe = Aristokratë dhe Klerikë (Priftërinj e hoxhallarë). Kjo Aristofe deri më vitin 1500 nuk ekzistonte fare. Në shekullin e 16 u krijuan të gjitha fetë, të gjitha gjuhët evropiane, dhe në këtë shekull filluan të dalin për herë të parë në literaturë emrat grek, helen, bizantin, italian, belg, anglezë, gjermanë etj. kurse emrat sllavë si serb, bullgarë, kroatë e të tjerë akoma dhe më vonë, shumë më vonë, duke filluar aty nga shekulli i 18-të.

Në shekullin e 16-të filloi të ndahet raca evropiane nga shqipfolës në folësa me gjuhë të reja apo të vjetra, po aq të vjetra sa dhe gjuhët e reja. Njerëzve u dhanë flamuj, i ndanë në kombësi dhe territore, thjesht për t’i sunduar më lehtë. Kjo punë e bërë në shekullin e 16-të reflekton të gjitha shtrembërimet (ideologjike, fetare, kulturore) që ne të gjithë kemi sot në kokë. Këto shtrembërime të shpirtit njerëzor, që mbështeten në dallimet artificiale të krijuara nga klerikë si Erazmi Rotterdamit, Luther dhe Thomas Moori, që të gjkithë nxcënës të shqiptarëve Leonik Tomeu, Marin Beçikemi etj., , në shekullin e 16-të të erës tonë qëndrojnë në themel të armiqësive mes njerëzve të etnive dhe kombësive të ndryshme, bile dhe në mes të vetë individëve të të njëjtës etni, siç po e tregojnë dhe diskutimet boshe në faqet e kësaj teme që kemi hapur ne. Aristofeja, pra, ja ka arritur të armiqësojë jo më njerëzit me gjuhë e etni të ndryshme, por dhe individët që i përkasin të njëjtës etni, të njëjtës gjuhë, të njëjtit territor. Ju ftojmë dhe’ njëherë të lexoni me vëmendje dhe të përpiqeni të kuptoni se çfarë duan të thonë shkencëtarë si Jean Hardouin, Edërd Johnosn, Herbert Illig shumë e shumë të tjerë, për të cilët kemi shkruar ditë më parë në këtë temë.

Ta zeme vertet se nuk kane egzistuar ato vitet 700 - 1400 qe thua ti atehere do thuash nuk kane egzistuar as kryqezatat pra me nje fjale mohohen krimet e kryera me ane  e Kryqezatave.????!!!!.

Mesazh i vjetër 24 Tetor 2007 22:57
Piktor nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Piktor Kliko këtu për të kontaktuar me Piktor (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Piktor Shto Piktor në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Piktor në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
ariskratos
Anetar i regjistruar

Miredita puntor

Ato s'i them une, ata jane Jean Hardouin - Drejtori i Bibliotekes Mbreterore ne Paris, Historiani anglez Edwin Johnson, anetari i Shqotaes per Kronoligjine e historise boterore dhe asaj te natyres ne Gjermani, matematicieni rus Fomenko.

Ajo qe them une eshte se deri ne vitin 1500 çdo gje qe eshte shkruajtur ne Evrope ka qene ne gjuhen shqipe, se nuk ka patur greke e as Greqi, se nuk ka patur latine ne gadishullin qe sot quhet Itali. Per te kuptuar kete duhet te lexoni se si dhe kur i kane fillimet gjuhet franceze dhe gjermane, dy gjuhet e para ne Evrope, ç'ishte Serment de Strasburg, nje dokument i dy vellezerve ne shekullin e 9, njeri quhesh Karl francezi dhe tjetri Lui gjermani, qe nenshkruan nje dokument qe nuk ishte as gjermanisht e as frengjisht, nje paçavure e vertete e si vazhduan te zhvillohen me pas keto dy gjuhe dhe te tjerat me pas. Duhet njohur pra historia e shkrimit. Ne qoftw se ne shqiptaret qenkemi te "vone" ne shkrim me Buzukun, si ka mundesi qe grekerve t'ua shkruaje Biblen ne greqisht nje kopil i vertete nga Amsterdami, qe ne ate kohe ishte vetem nje skele peshkataresh, pra nje "hollandez" , i cili s'ka shkruar as nje rresht ne hollandisht?

Mesazh i vjetër 24 Tetor 2007 23:08
Piktor
Artist

Regjistruar: 03/02/2007
Vendbanimi: larg & afer
Mesazhe: 10972

Ne rradhe te pare duhet te njohesh shkrimin dhe progersin e saj pastaj te flasim per latine dhe greke te vjeter qe eshte shkruajtur ne ato kohe.

Po Turqit kur erdhen ne ballkan sipas tyre?

Mesazh i vjetër 25 Tetor 2007 22:01
Piktor nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Piktor Kliko këtu për të kontaktuar me Piktor (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Piktor Shto Piktor në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Piktor në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 02:29 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 23 faqe: « 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Kush e stis urrejtjen krahinore

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar