Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Besimi Fetar > Deshmitaret e Jehovait
Gjithsej 12 faqe: « 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
think_again
Anetar i ri

Regjistruar: 24/01/2007
Vendbanimi: tirane
Mesazhe: 4

Disa gjera duken te drejta ne pamje te pare. por theksoj se duhet njenjohje e imtesishme e fjales per te dalluar ndryshimet dhe pare se cfare nuk shkon. persa i perket emrit te zotit, ai mund te jete sa JEHOVA po aq sa dhe JAHVE. por duhet te themi se ky nuk eshte i vetmi emer i Zotit ne bibel. ai eshte quajtur "UNE JAM" "EL" Elohim , Aba etj. une do te thosha qe nuk ka rendesi emri por ajo se kush ai eshte ne te vertete cfare duhet te jete per ne. ne dhjaten e re Jezusi biri i tij nuk na tregon per ndonje emer te perendise, aq me teper qe ai thote te gjoni se kush me ma pare mua ka pare atin tim, ai tha se ai qendron ne atin dhe ati qendron ne te duke e barazuar vete me atin, pra Jezusi eshte vete perendia bir i zbritur ne toke. Zoti ju bekofte.

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 13 Mars 2007 18:09
think_again nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të think_again Kliko këtu për të kontaktuar me think_again (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: think_again Shto think_again në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto think_again në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
F0cuS
Anetar i ri

Regjistruar: 08/03/2007
Vendbanimi: Athine
Mesazhe: 2

C'ja fusni kot me keto imazhe pamje dhe vizione.
Perralla me mbret. Po te ishin kawq e rrezikshem pse nuk h kane nxjerre te jashteligjshem?

Kam degjuar kaq shume te flisni per ta sikur te jene njerez te ardhur nga Marsi.

Mesazh i vjetër 16 Mars 2007 04:25
F0cuS nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të F0cuS Kliko këtu për të kontaktuar me F0cuS (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: F0cuS Shto F0cuS në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto F0cuS në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
think_again
Anetar i ri

Regjistruar: 24/01/2007
Vendbanimi: tirane
Mesazhe: 4

Po si mund te shpallen te jashteligjshem?!!!! jemi nje vend demokratik apo jo. Pastaj mos te harrojme se cfare tha Jezusi qe te gjitha keto duhet te ndodhin perpara se te vijne itet e fundit. Keto jane shenjat me ane te cilave do te kuptojme se jemi gjithnje e me afer tij. ne nuk mund ti ndalojme sepse jane shkruar qe do ndodhin shume heret. por ne duam te shpetojme me teper jete te cilat jane te zhytura ne eeresiren e mashtrimit nga djalli.

Mesazh i vjetër 19 Mars 2007 23:47
think_again nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të think_again Kliko këtu për të kontaktuar me think_again (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: think_again Shto think_again në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto think_again në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
FRYMEZUESI
I perjashtuar nga forumi

Regjistruar: 07/05/2007
Vendbanimi: metropolin e fierit
Mesazhe: 102

s dua te ofendoi njeri sepse e di qe kan idhujt e tyre por..

por e verteta duket hapur...veproin me koken e tyre e sjan nga zoti..ateher pse te mashtrohemi a ti besoim ?! e mendoi se ka shum ketu ne forum qe mund te sjelli te pakten nje argument qe jan te rrem

Mesazh i vjetër 08 Maj 2007 05:16
FRYMEZUESI nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të FRYMEZUESI Kliko këtu për të kontaktuar me FRYMEZUESI (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të FRYMEZUESI't! Kërko mesazhe të tjera nga: FRYMEZUESI Shto FRYMEZUESI në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto FRYMEZUESI në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
SEND_ME_AN_ANGEL
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 26/12/2006
Vendbanimi: Toronto
Mesazhe: 209

mesazh per zonjat e zoterinjte qe mbrojne deshmitaret e jehovait

e para e punes nuk jane fe me vete por jane nje sekt i cuditshem qe ka marre disa citate nga bibla hebraike dhe i shperndan me mesazhet e veta subliminale (nqs nuk e dine cfare do te thote subliminal me thoni se ju a spjegoj me gjithe qejf).

E dyta e punes jane shume te bezdisshem neper dyer shtepish e neper rruge me buzeqeshjet e tyre fallco dhe me fletushka ne duar

e treta e punes burimet e tyre financiare nuk dihet nga vijne por flitet nga qarqet Masone, dhe kjo nuk eshte aspak e kendshme per nje sekt qe pretendon se perhap fjalen e Zotit (kujt Zot meqe ra fjala?)

dhe se fundi, nuk e di pse por sa here me kane ndaluar deshmitare te jehovait dhe ju kam thene qe jam katolik, me kane pare me nje shprehje te cuditshme ne fytyre (midis habise dhe zhgenjimit) dhe jane larguar. Kur ata sme kane qejf per fene time, aq me pak i kam qejf une.

Mesazh i vjetër 08 Maj 2007 13:33
SEND_ME_AN_ANGEL nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të SEND_ME_AN_ANGEL Kliko këtu për të kontaktuar me SEND_ME_AN_ANGEL (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: SEND_ME_AN_ANGEL Shto SEND_ME_AN_ANGEL në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto SEND_ME_AN_ANGEL në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
JACK
Anetar i ri

Regjistruar: 27/05/2007
Vendbanimi: Bologna
Mesazhe: 3

Po hidhja nje sy neper faqet e ketij forumi, dhe nga shume komente qe pash vura re se shume nga ata qe shkruajne nuk dine per cfare flasin.

Une vete nuk jam deshmimtar, as kam qene ndonjehere e as nuk besoj te behm ndonjehere, pasi doktrinat e tyre nuk jane as te verteta sipas Bibles, e shpesh as te llogjikshme.

E megjithate kush fliste kunder tyre ketu, i akuzonte sikur ishin njerez qe u thonin te tjereve te vrisnin veten a ishin mashtrues qe donin leket e njerezve a ku ta di une ... praktikisht po i akuzonin per krime kunder njerezimit ... dhe kto lloj akuzash i bejne ose ata qe nuk i njohin fare dhe flasin vetem thashetheme, ose ata qe i njohin e i urrejne e genjejne me qellim ... pasi te verteta nuk jane me siguri

personalisht mendoj thjesht se jane njerez te sinqerte, por qe kane besuar dicka te gabuar. Sigurisht qe shpesh ka hipokrizi ne buzeqeshjet e tyre, apo nje gjera te ngjashme, por ama a nuk ka hipokrizi ne te gjithe ne? Pra ata nuk jane asgje me ndryshe se qenie njerezore, e si rrjedhim te keqij, si jemi te gjithe ne.

Personalisht problemi im me ta eshte doktrina e gabuar qe predikojne e jo jeta qe jetojne.

Nqs mund te keshilloj nje liber te perkthyer shqip, mund te lexoni "Perse kane lene Deshmimtaret e Jehovait" nga Peter Hedley, (e gjeni te libraria te Qendra Stefan, ne Tirane). Libri eshte i ndare ne dy pjese: gjysma e pare eshte nje seri deshmish te ish-deshmimtareve qe tregojne pse u larguan, dhe pjesa e dyte eshte nje studim mbi hyjnine e Krishtit sipas Bibles (qe kundershton doktrinen e tyre). Ia vlen si liber.

Nqs doni ti "luftoni", mesoni Biblen mire dhe tregojini ku gabojne (psh duke filluar nga ai libri qe u leshillova), dhe mbi te gjitha vijeni vete ne praktike. Por nje gje ju lutem: mjaft me budallalleqet qe i quajne vrases a gjera te tilla.

Mesazh i vjetër 27 Maj 2007 03:50
JACK nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të JACK Kliko këtu për të kontaktuar me JACK (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: JACK Shto JACK në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto JACK në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
elsaaa
Grrrrrrrr

Regjistruar: 20/07/2003
Vendbanimi: usa
Mesazhe: 2047

zot na fal me i gjyku..po personalisht njerzit qe me ka rene te takoj qe merren me kete "FE" kane ca vida te lirume ntru...sjane ne rregull

Mesazh i vjetër 27 Maj 2007 05:59
elsaaa nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të elsaaa Kliko këtu për të kontaktuar me elsaaa (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: elsaaa Shto elsaaa në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto elsaaa në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
briseide
Shtrige

Regjistruar: 12/02/2007
Vendbanimi: Rrefime memece
Mesazhe: 4388

Citim:
Po citoj ato që tha JACK
Po hidhja nje sy neper faqet e ketij forumi, dhe nga shume komente qe pash vura re se shume nga ata qe shkruajne nuk dine per cfare flasin.

Une vete nuk jam deshmimtar, as kam qene ndonjehere e as nuk besoj te behm ndonjehere, pasi doktrinat e tyre nuk jane as te verteta sipas Bibles, e shpesh as te llogjikshme.

E megjithate kush fliste kunder tyre ketu, i akuzonte sikur ishin njerez qe u thonin te tjereve te vrisnin veten a ishin mashtrues qe donin leket e njerezve a ku ta di une ... praktikisht po i akuzonin per krime kunder njerezimit ... dhe kto lloj akuzash i bejne ose ata qe nuk i njohin fare dhe flasin vetem thashetheme, ose ata qe i njohin e i urrejne e genjejne me qellim ... pasi te verteta nuk jane me siguri

personalisht mendoj thjesht se jane njerez te sinqerte, por qe kane besuar dicka te gabuar. Sigurisht qe shpesh ka hipokrizi ne buzeqeshjet e tyre, apo nje gjera te ngjashme, por ama a nuk ka hipokrizi ne te gjithe ne? Pra ata nuk jane asgje me ndryshe se qenie njerezore, e si rrjedhim te keqij, si jemi te gjithe ne.

Personalisht problemi im me ta eshte doktrina e gabuar qe predikojne e jo jeta qe jetojne.

Nqs mund te keshilloj nje liber te perkthyer shqip, mund te lexoni "Perse kane lene Deshmimtaret e Jehovait" nga Peter Hedley, (e gjeni te libraria te Qendra Stefan, ne Tirane). Libri eshte i ndare ne dy pjese: gjysma e pare eshte nje seri deshmish te ish-deshmimtareve qe tregojne pse u larguan, dhe pjesa e dyte eshte nje studim mbi hyjnine e Krishtit sipas Bibles (qe kundershton doktrinen e tyre). Ia vlen si liber.

Nqs doni ti "luftoni", mesoni Biblen mire dhe tregojini ku gabojne (psh duke filluar nga ai libri qe u leshillova), dhe mbi te gjitha vijeni vete ne praktike. Por nje gje ju lutem: mjaft me budallalleqet qe i quajne vrases a gjera te tilla.

Ja nje koment qe ne pak a shume i afrohet me teper te vertetes

As une s'jam deshmimtare..por njoh disa prej tyre...Kam takuar njerez me kulture dhe sidomos shume te afte...plot vullnet dhe shume te sjellshem...gati te te ndihmojne gjithmone...ta quaj fat???
Mundet...sipas nderhyrjeve te meparshme.
Njoh biblen e tyre dhe biblen e te krishtereve..shume jane pikat qe nuk perputhen...si ati biri dhe shpirti i shenjte...te paret thone jane tre,te dytet nje çdo gje varet nga besimi personal..normal qe te dy kane te drejte.
Nuk mund ti gjykosh sepse bejne diçka qe ne te tjeret nuk mund te arrijme...e pyesni njehere veten...si mund ta gjene kurajon te bejne nje predikim duke e ditur qe do te ndeshen me mendimet me te keqija te shumices se njerezve,duke shpenzuar kohen e tyre,duke aplikuar ne menyre themelore ato qe thote bibla...Kam respekt pavaresisht nga fakti qe disa gjera nuk mund ti konceptoj...Si fakti qe nuk festojne ditelindjet dhe asgje tjeter...Gezimi i tyre eshte te besh ç'thote Zoti... te tille e kane ndertuar jeten e tyre.

Mund te jete i gabuar ajo qe ne mendojme per FENE e tyre...por te njejten gje mendojne ata per ne...Me duket se ne krahasim me te tjeret...jane ata me pak hipokritet...
Normal qe ka plot qe largohen dhe flasin keqara disa javesh takova nje mike te vjeter deshmimtare...duke i bere kete pyetje ne lidhje me ata qe largohen...m'u pergjigj: e di...dhe me tregoi ne cilin kapitull e paragraf te bibles eshte shkruar per ta...madje e dinte gati permendesh...

Per sa i perket shembullit konkret ne lidhje me vetevrasjen e femijeve...e kam degjuar dhe nuk i besoj aspak.

Mesazh i vjetër 04 Qershor 2007 19:14
briseide nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të briseide Kliko këtu për të kontaktuar me briseide (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: briseide Shto briseide në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto briseide në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
diabolic
bastard_inside

Regjistruar: 22/10/2003
Vendbanimi: Sa me larg forumit...
Mesazhe: 3381

Citim:
Po citoj ato që tha briseide

Per sa i perket shembullit konkret ne lidhje me vetevrasjen e femijeve...e kam degjuar dhe nuk i besoj aspak.

Epo po nuk i besove shiko se cfar ka ndodhur ne shqiperi .Shume femij kane vdekur dhe arsyeja ka qene evidente.
Pastaj nese do te mbyllesh syte eshte dicka tjeter.

Per vete mendoj se deshmitaret e jehovait jane ca idiot manipulator qe se kan shokun.Disa i kam pasur miq por te them te drejten nuk kam ndonje pershtypje te mire per ta megjithse jane shume me kultur.
Hajd shnet e pare...

Mesazh i vjetër 18 Qershor 2007 21:04
diabolic nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të diabolic Kliko këtu për të kontaktuar me diabolic (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të diabolic't! Kërko mesazhe të tjera nga: diabolic Shto diabolic në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto diabolic në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
briseide
Shtrige

Regjistruar: 12/02/2007
Vendbanimi: Rrefime memece
Mesazhe: 4388

Citim:
Po citoj ato që tha diabolic

Epo po nuk i besove shiko se cfar ka ndodhur ne shqiperi .Shume femij kane vdekur dhe arsyeja ka qene evidente.
Pastaj nese do te mbyllesh syte eshte dicka tjeter.

Per vete mendoj se deshmitaret e jehovait jane ca idiot manipulator qe se kan shokun.Disa i kam pasur miq por te them te drejten nuk kam ndonje pershtypje te mire per ta megjithse jane shume me kultur.
Hajd shnet e pare...

Besoj ne faktet qe femijet kane rene viktima etj...por s'besoj qe deshmimtaret kane te bejne dhe S'me duket se idiot eshte termi me i pershtatshem per ti thirrur...Persona qe jetojne sipas nje besimi...(mendim personal)
Kaq kisha.

ciao.

Mesazh i vjetër 18 Qershor 2007 21:29
briseide nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të briseide Kliko këtu për të kontaktuar me briseide (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: briseide Shto briseide në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto briseide në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 11:43 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 12 faqe: « 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Besimi Fetar > Deshmitaret e Jehovait

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar