Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Besimi Fetar > Kush lind si mysliman duhet të vdesë i tillë?
Gjithsej 24 faqe: « 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
The Bad Boy_1
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 22/05/2007
Vendbanimi: Prizren
Mesazhe: 49

Re: Hero trimi

Citim:
Po citoj ato që tha ahmed
Kur do e kuptosh qe sme rruhet asgjo se cfare mendon ti per emrin tim.

Ti di vetem te pergjithsosh gjerat. ktu avokatin e bin ladenit etj apo arabve te piset qe ke ne lagje se ka bere njeri.mund te me citosh ndonje mesazh, ku i ke lexu??? KETU ESHTE MBROJTUR ISLAMI, QE ESHTE SHUME LARG SHUMICES SE MUSLIMANVE TE SOTSHEM. NUK TE REZULTON KJO GJE???!!!! ta garantoj qe muslimanet qe praktikojne islamin sic duhet, bejne autokritike, edhe shpesh biles.kjo sdo te thote qe jane perfekt, PERFEKT ESHTE ISLAMI.

ke kujdes fjalorin, kjo eshte edhe nje shenje e ligesise sate, te lutem shkruaj diq ne lidhje me temen ose debatin, por mos ofendo dhe mos ia hedh hijen e keqe temes...

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 30 Maj 2007 00:25
The Bad Boy_1 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të The Bad Boy_1 Kliko këtu për të kontaktuar me The Bad Boy_1 (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: The Bad Boy_1 Shto The Bad Boy_1 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto The Bad Boy_1 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
malukati
Anetar i ri

Regjistruar: 26/05/2007
Vendbanimi: m'at ane t'gardhit
Mesazhe: 16

Re: per malukatin dhe bad boy1

Citim:
Po citoj ato që tha ahmed
per malukatin dhe bad boy1

o malukat, nuk do shume mend mesazhi im te kuptohet. qe ka musliman gjynahqar besoj se e dine dhe ti, duke fillu nga un i pari. musliman kafir ishte fjala per muslimanet me emer, ketu futen munafiket, njerez qe tallen me Zotin,Profetin,shoket e tij etj. ne Shqiperi ka plot nga keto megjithse i thone vetes muslimane, ata qe e kane nga injoranca Zoti i falte, tjereve qe i ka ardhe mesazhi(sic duhet) i pret denimi. e qarte????

E kuptoj ku e kishe fjalen. Faleminderit per sqarimin. Por me ato terma njeriu flet me veten e vet. Kur shkruan ne nje forum qe lexohet nga masat duhet te kete kujdes me termat.
Nje arsye tjeter pse me beri pershtypje ajo qe the eshte edhe fakti se po degjojme shume shpesh nga te rinj "te zellshem" qe i etiketojne me shume lehtesi besimtaret dhe flasin sikur atyre vete u ka dhene Zoti vize shengen per ne parajse. Megjithese jam i sigurt se nuk je prej atyre.
Gjithe te mirat

Mesazh i vjetër 30 Maj 2007 13:07
malukati nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të malukati Kliko këtu për të kontaktuar me malukati (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: malukati Shto malukati në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto malukati në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
HERO
vampir

Regjistruar: 06/08/2005
Vendbanimi: topana
Mesazhe: 412

shkodrani1980,je ti ai qe shikon ofendime ngado qe hedh syte,une nuk te kam ofenduar,por aty ku shikoj dicka qe nuk shkon ,flas.

Si ka mundesi qe nuk i hodhe nje sy problemit qe kam shtruar ,por ofendimeve?????????

Fat-genta e kapi direkt mesazhin dhe ka dhene pergjigje shume konstruktive.

Duhet ta kuptoni qe kemi mendime te ndryshme,as une nuk ua heq dot besimin ( dhe as nuk deshiroj,cfar njeriu do te isha te predikoja anti-zotin?) por edhe ju nuk me konvertoni dot.

Tani duhet qe ne disa pika te merremi vesh,sepse jemi te gjithe njerez,dhe te gjithe duam te jetojme sa me gjate , prandaj eshte detyre e jona natyrore (nga zoti) te jetojme gjate.Jemi dakort besoj ne kete pike.Duhet te jetojme ne nje komunitet nderkombetar me ligje,ku duhet pranuar,ashtu sic pranohet edhe ne librat fetar qe jo te gjith njerezit jane muslimane apo te krishter,por kjo nuk do te thote automatikisht qe njerezit qe kane tradicionalisht te njejten fe me ty,jane te gjithe me te mire se te tjeret ( feja eshte nje besim ,dhe rezultatet varen nga praktikimi qe ben njeriu ne jeten e perditshme,nuk do te thote qe dikush qe eshte musliman me origjine dhe te te vrase per nje fjale goje , kur ai vete eshte 100 here me shume mekatar se tjetri) Jemi dakort edhe ne kete pike besoj.Jemi shqipetar,me kulture dhe tradita,nje shoqeri qe i ka hedh rrenjet me mijera vjet para Islamit,edhe vete Librat e shenjte u referohen njeresve me ane te kombesise,prandaj nocioni i disave qe kombesia bie poshte para fese nuk qendron sepse te dyja ecin bashke.Ne Kuran dhe ne Bibel flitet per israelitet si komb ,me pergjithesim,edhe per popuj te tjere.Arabet krijuan identitet shoqeror me ardhjen e Islamit,ketu qendron ndryshimi,ata ishin fise qe nuk bashkoheshin me ndonje kulture apo tradite te perbashket,nuk ishin nje shoqeri e konsoliduar para ardhjes te Islamit,prandaj e kane te veshtire te bejne dallimin midis fese dhe kombesise.(dhe per hir te te vertetes,eshte nje komb qe nuk ka perse ta beje kete dallim ,sepse feja Islame per Arabet eshte e vetmja kollone e shoqerise te tyre).
Sic e kam shpjeguar edhe me pare ,FEJA ka dy aspekte ate praktik dhe ate shpirteror,ku aspekti praktik,eshte vetem nje udhesim hyjnor te ta beje jeten me te thjeshte,dhe te te beje ty me te forte ne menyre te kesh nje jete me te gezuar dhe me te gjate.Pra eshte nje menyre ,nje stil,apo nje forem e te jetuarit dit per dite qe njeriu e pranon,dhe qe mund here pas here te bie ne kontakt me njerezit e tjere,per arsye te rutines apo monotonise,keshtu qe aspekti praktik nuk eshte komplet privat.Aspekti shpirteror i perket botes tjeter,eshte lidhja direkte qe njeriu krijon me zotin,dhe ketu nuk ka vend askush tjeter.
Kemi nje problem me aspektin praktik te fese ne disa elemente qe deshirojne te kontrrollojne masat dhe e perdorin per qellime te tyre besimin e injoranteve.une ketu qendroj,kjo qe thashe me lart eshte qendrimi im ndaj fese dhe besimtareve mysliman.

Mesazh i vjetër 30 Maj 2007 16:00
HERO nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të HERO Kliko këtu për të kontaktuar me HERO (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: HERO Shto HERO në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto HERO në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
ahmed
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 04/02/2007
Vendbanimi: itali
Mesazhe: 39

Re: Re: per malukatin dhe bad boy1

Citim:
Po citoj ato që tha malukati

E kuptoj ku e kishe fjalen. Faleminderit per sqarimin. Por me ato terma njeriu flet me veten e vet. Kur shkruan ne nje forum qe lexohet nga masat duhet te kete kujdes me termat.
Nje arsye tjeter pse me beri pershtypje ajo qe the eshte edhe fakti se po degjojme shume shpesh nga te rinj "te zellshem" qe i etiketojne me shume lehtesi besimtaret dhe flasin sikur atyre vete u ka dhene Zoti vize shengen per ne parajse. Megjithese jam i sigurt se nuk je prej atyre.
Gjithe te mirat

Malukat, nuk dua te zgjatem me me kete muhabet, qellimisht nuk i kam kthyer pergjigje bad boy ja dy here, por po me akuzoni kot.Vazhdon te interpretosh me dashje si te teken mesazhet e mi. Nuk kam etiketuar dhe ofenduar njeri me asgje(ma argumento te kunderten), personalisht i ruhem shume etiketimit, dhe me bezdis shume kur e bejne te tjeret. Kete gje po e ben ti me bad boy.Nuk e di ku e gjeni guximin juve.Bad Little Boy flet kunder dijetarve shume te nderuar qe ka pare islami, ndersa ti i thua nje besimtari se je i sigurt qe nuk eshte prej banorve te xhenetit(te vje gje shpallja???JO). Merreni si keshille.

Mesazh i vjetër 30 Maj 2007 16:09
ahmed nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të ahmed Kliko këtu për të kontaktuar me ahmed (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: ahmed Shto ahmed në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto ahmed në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
HERO
vampir

Regjistruar: 06/08/2005
Vendbanimi: topana
Mesazhe: 412

ahmed

Lexoja mire shkrimin,nuk te ka thene qe eshte i sigurte qe nuk je anetar i xhenetit,por te ka thene qe eshte i sigurte qe ti nuk je nga ata qe mendojne se u ka dhene zoti vise shengen per ne parajse.hajd shendet.

Mesazh i vjetër 30 Maj 2007 16:12
HERO nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të HERO Kliko këtu për të kontaktuar me HERO (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: HERO Shto HERO në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto HERO në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Girl-Power
36°C

Regjistruar: 10/02/2007
Vendbanimi: AFERDITA
Mesazhe: 207

Citim:
Po citoj ato që tha The Bad Boy_1
perseri e quajte vehten muslimane, nuk po te them un qe nuk je, por fjalet e tua po e tregojneket me mire...ti po aludon se i beson Allahut, por duke filluar qe nga fillimi, ku e njeh ti Allahun, kush te mesoi ty per te, dhe ku e di ti se qfare eshte vullneti i tij? gabim tjeter i madh shume; e quan Kur'anin azemushan si liber te shkruajtur nga njerezit. Subhanallah! Kur ti ende nuk e di se si formohet embrioni i njeriut dhe mendon se njeriu e ka prejardhjen prej majmunit, por edhe nese e di, duhet te te them se ti dhe mesuesit e tu e keni mesuar kete proces vetem para disa dekadave e Kur'ani i cili eshte i pa te mete na e mesoi kete para jo me pak se 14 shekujve. Vetem njera nder pikat te cilat mjaftojne qe gojet e atyre qe flasin nga hamendja te mbyllen, ose te mbesin te hapura nga habia... I Lartmadheruar eshte Zoti yne dhe i paster nga cdo e pavertete qe i mvishet Atij, i pa te meta eshte libri Kur'ani i cili erdhi drite per mbare njerezimin, i nderuar eshte Resulullahu, Muhammedi s.a.v.s. dhe i paster nga paragjykimet e injoranteve..."vertete ne qiej dhe ne toke ka argumente te qarta per ata qe mendojne"(Kur'an).........

The Bad Boy_1 myslimanizmi ashtu si krishterimi apo fe tjeter s'jane gje tjeter vec parti politike qe shfrytezojne anen shpirterore te njeriut dhe jane shpikur po nga njerezit jo vetem per te krijuar grupime(aleanca)por edhe per te nenshtruar ate pjese te popullsise te dobet e injorante. Duhet ta kesh kuptuar mire deri tani sa ka menyre e menyra udheheqjeje...kjo e besimit eshte njera prej tyre e me e lehta.

Persa i perket Kuranit vazhdoj te te them qe eshte nje liber i shkruajur nga njerezit e eshte nje tip "kushtetute"per shoqerine e kohen kur u shkruajt e qe permbledh brenda saj nje ane praktike e nje ane shpirterore te jetes se njerezve.Synimi i tij eshte nenshtrimi.

Muhameti ishte nje njeri i zgjuar-ai jo vetem diti si te merrte pushtetin por diti edhe si ta mbante, ne fene qe krijoi ai mbeshteti shkencen duke e shfrytezuar e beri nje politike shoqerore perparimtare qe i nevojitej jo vetem per te pasur perkrahje por edhe per te shmangur pakenaqesite.

The Bad Boy_1 ne njerezit jemi kaq egoiste sa per interesa vetjake(vetem per pak pushtet)  krijuam shume fe e Allahut i dhame emra te ndryeshem ...ky eshte nje turp i madh.

Emri i tij duhet te na bashkoje te gjitheve e jo te ndaje.

Une jam myslimane e besoj ne Allah, tani arsyet pse e quaj veten keshtu nuk dua ti perseris me, i kam shpjeguar per plot 2 here.

Mesazh i vjetër 31 Maj 2007 01:36
Girl-Power nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Girl-Power Kliko këtu për të kontaktuar me Girl-Power (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Girl-Power Shto Girl-Power në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Girl-Power në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
The Bad Boy_1
Anetar i regjistruar

Citim:
Po citoj ato që tha Girl-Power

The Bad Boy_1 myslimanizmi ashtu si krishterimi apo fe tjeter s'jane gje tjeter vec parti politike qe shfrytezojne anen shpirterore te njeriut dhe jane shpikur po nga njerezit jo vetem per te krijuar grupime(aleanca)por edhe per te nenshtruar ate pjese te popullsise te dobet e injorante. Duhet ta kesh kuptuar mire deri tani sa ka menyre e menyra udheheqjeje...kjo e besimit eshte njera prej tyre e me e lehta.

Persa i perket Kuranit vazhdoj te te them qe eshte nje liber i shkruajur nga njerezit e eshte nje tip "kushtetute"per shoqerine e kohen kur u shkruajt e qe permbledh brenda saj nje ane praktike e nje ane shpirterore te jetes se njerezve.Synimi i tij eshte nenshtrimi.

Muhameti ishte nje njeri i zgjuar-ai jo vetem diti si te merrte pushtetin por diti edhe si ta mbante, ne fene qe krijoi ai mbeshteti shkencen duke e shfrytezuar e beri nje politike shoqerore perparimtare qe i nevojitej jo vetem per te pasur perkrahje por edhe per te shmangur pakenaqesite.

The Bad Boy_1 ne njerezit jemi kaq egoiste sa per interesa vetjake(vetem per pak pushtet)  krijuam shume fe e Allahut i dhame emra te ndryeshem ...ky eshte nje turp i madh.

Une jam myslimane e besoj ne Allah, tani arsyet pse e quaj veten keshtu nuk dua ti perseris me, i kam shpjeguar per plot 2 here.

nuk ka nevoje qe mendimin tend rreth Kur'ani Kerimit dhe ndaj Muhammedit s.a.v.s. ta mbeshtesesh ne teza qe rrijne pezull ne ajer, argumentoji ato, dhe pergjigju disa fakteve te thjeshta qe ti shkrova, demantoji ato, nese ta lejon nje dinjitet intelektual qe ta mohosh te verteten....kthe pergjigje prej atyre qe kerkohen, e jo teza te babaza...

Mesazh i vjetër 31 Maj 2007 02:02
The Bad Boy_1 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të The Bad Boy_1 Kliko këtu për të kontaktuar me The Bad Boy_1 (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: The Bad Boy_1 Shto The Bad Boy_1 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto The Bad Boy_1 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Jarigas
gigolò

Regjistruar: 08/05/2007
Vendbanimi: napoli
Mesazhe: 600

[QUOTE]Po citoj ato që tha Girl-Power
[B]

I mbeshtes ato qe thua....Po ta shohim me sy empirik,eshte e drejte.....Une te kujtoj se feja nuk mund te argumentohet thjesht duke e pare ne menyre empirike...Feja eshte , ne radhe te pare nje vetevendosje shpirterore......Nuk do te ndodhe asnjehere qe nje njeri fetar i bindur, te kthehet ne tjeter fe sepse dikush i sjell argumente me te forta apo drejta...
Kur ne nje situate, gjykohet me shpirt apo zemer, logjika nuk hyn ne pune fare.....Nuk ka asnje logjike matematike, jo vetem ne kuran, por ne asnje liber fetar, perfshi ketu edhe biblen,qe eshte pararrjedhesi i gjithe te tjereve....Pra nese ndonjeri nga ne do te kerkoje te mbushe mendjen e ndonje tjetri, se cila fe eshte me e mire, harxhon frymen kot...Rendesi ka , qe feja eshte e rendesishme, madje do te thoja e nevojshme.(por jo e domosdoshme).E rendesishme sepse,eshte nje embelsues shoqeror.Feja, zbut shpirtrat,i ve ne gjendje dremitjeje, ne menyre qe te shmangen ferkimet shoqerore.Dhe nga krahu tjeter, feja eshte nje vegim , pa te cilin ,s'do te kuptonim arsyen e te qenit tone ne ket bote...Tani ,pasi i thame keto, le te themi qe s'ka asnje arsye se pse njera apo tjetra fe, eshte me e mire apo e keqe, kur qellimi i tyre eshte i njejte.Pastaj fete e medha njezoteshe,ne pellgun e Mesdheut, kane te njejten rrenje, pra praktikisht, jami te gjithe vellezer.Ana tjeter e arsyetimit pastaj, na çon ne krahasimin e praktikes se fese nga fetaret e ndryshem.Une kam lindur ne nje familje "myslimane",dhe te them te drejten, asnjehere se kam kuptuar se ne çfare besonin apo luteshin te mite(gjithe ato fjale arabisht)....Mendoni pak, nese kurani do te shqiperohej, fjale per fjale, s'do te dallonim lutjet e te krishtereve nga ato te myslimaneve apo ortodokseve.Arsyeja qe nuk shqiperohet, eshte pikerisht frika e njejesimit me fete e tjera ......Po te flasim pastaj ,per historine e perhapjes se fese neper shqiptare,le ta themi haptazi,ka qene gjithmone vetem per arsye mbijetese qe ky apo ai grup njerezish, kane marre kete apo ate fe.Asnjehere feja, e çfaredo ngjyre, s'ka qene e rrenjosur nder shqipet.Ka qene vetem nje mjet mbijetese dhe perparimi.Nga ana tjeter feja rrenjoset ose ne te paditurin, ose ne plakun e urte shume.Ju qe valevisni flamujt e fese me aq zjarr, kujtohuni qe jeni , shqipetare, para e mbi te gjitha.Vetem i lajthituri beson verberisht se Zoti,qe ka krijuar gjithçka,ne drejtesine e urtesine e tij te pafund, na i paska ndare popujt ne te nenes e, ne te njerkes.Elohimi preferoka hebrenjte, Allahu arabet,Jehovai te krishteret, etj...Po te tjeret? Vellezer, feja e shqyptarit, eshte nje e vetme......Pra kush lind, nuk lind aspak mysliman.Dhe i asnje feje tjeter.Jane vetem rrethanat shoqerore qe e bejne te tille.Njeriu i lire e zgjedh vete fene e vet.Pra ju qe diskutoni me kaq hov, e keni zgjedhur vete ???Kujdes kur te pyesni vetveten, sepse kjo ju ben te ndergjegjshem, mbi fuqine e shpirtit tuaj, dhe jo mbi driten e fese.......

P.S.Ndoshta do te ishte me mire te diskutonim , mbi urtesine dhe perdorimin apo interpretimin e çka shkruhet neper librat e fese, sepse sidoqofte jane hambar i urtesise popullore nder shekuj....

Pershendetje , vellezer.......

Shqyptar', me vllazen jeni tuj u vra,

Ndër nji qind çeta jeni shpërnda;

Ca thonë kam fe ca thonë kam din;

Njeni: jam turk, tjetri: latin

Do thonë: Jam grek, shkje - disa tjerë,

Por jemi vllazen t'gjith more t'mjerë!

Priftnit e hoxhët ju kanë hutue,

Për me ju damun me ju vorfnue!

Çoniu, shqyptarë, prej gjumit çoniu,

Të gjithë si vllazën n'nji besë shtërngoniu,

E mos shikoni kisha e xhamia:

Feja e shqyptarit asht Shqyptaria!

Kane akoma kuptim keto vargje..........

Mesazh i vjetër 31 Maj 2007 04:28
Jarigas nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Jarigas Kliko këtu për të kontaktuar me Jarigas (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Jarigas Shto Jarigas në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Jarigas në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
The Bad Boy_1
Anetar i regjistruar

Citim:
Po citoj ato që tha Jarigas

I mbeshtes ato qe thua....Po ta shohim me sy empirik,eshte e drejte.....Une te kujtoj se feja nuk mund te argumentohet thjesht duke e pare ne menyre empirike...Feja eshte , ne radhe te pare nje vetevendosje shpirterore......Nuk do te ndodhe asnjehere qe nje njeri fetar i bindur, te kthehet ne tjeter fe sepse dikush i sjell argumente me te forta apo drejta...
Kur ne nje situate, gjykohet me shpirt apo zemer, logjika nuk hyn ne pune fare.....Nuk ka asnje logjike matematike, jo vetem ne kuran, por ne asnje liber fetar, perfshi ketu edhe biblen,qe eshte pararrjedhesi i gjithe te tjereve....Pra nese ndonjeri nga ne do te kerkoje te mbushe mendjen e ndonje tjetri, se cila fe eshte me e mire, harxhon frymen kot...Rendesi ka , qe feja eshte e rendesishme, madje do te thoja e nevojshme.(por jo e domosdoshme).E rendesishme sepse,eshte nje embelsues shoqeror.Feja, zbut shpirtrat,i ve ne gjendje dremitjeje, ne menyre qe te shmangen ferkimet shoqerore.Dhe nga krahu tjeter, feja eshte nje vegim , pa te cilin ,s'do te kuptonim arsyen e te qenit tone ne ket bote...Tani ,pasi i thame keto, le te themi qe s'ka asnje arsye se pse njera apo tjetra fe, eshte me e mire apo e keqe, kur qellimi i tyre eshte i njejte.Pastaj fete e medha njezoteshe,ne pellgun e Mesdheut, kane te njejten rrenje, pra praktikisht, jami te gjithe vellezer.Ana tjeter e arsyetimit pastaj, na çon ne krahasimin e praktikes se fese nga fetaret e ndryshem.Une kam lindur ne nje familje "myslimane",dhe te them te drejten, asnjehere se kam kuptuar se ne çfare besonin apo luteshin te mite(gjithe ato fjale arabisht)....Mendoni pak, nese kurani do te shqiperohej, fjale per fjale, s'do te dallonim lutjet e te krishtereve nga ato te myslimaneve apo ortodokseve.Arsyeja qe nuk shqiperohet, eshte pikerisht frika e njejesimit me fete e tjera ......Po te flasim pastaj ,per historine e perhapjes se fese neper shqiptare,le ta themi haptazi,ka qene gjithmone vetem per arsye mbijetese qe ky apo ai grup njerezish, kane marre kete apo ate fe.Asnjehere feja, e çfaredo ngjyre, s'ka qene e rrenjosur nder shqipet.Ka qene vetem nje mjet mbijetese dhe perparimi.Nga ana tjeter feja rrenjoset ose ne te paditurin, ose ne plakun e urte shume.Ju qe valevisni flamujt e fese me aq zjarr, kujtohuni qe jeni , shqipetare, para e mbi te gjitha.Vetem i lajthituri beson verberisht se Zoti,qe ka krijuar gjithçka,ne drejtesine e urtesine e tij te pafund, na i paska ndare popujt ne te nenes e, ne te njerkes.Elohimi preferoka hebrenjte, Allahu arabet,Jehovai te krishteret, etj...Po te tjeret? Vellezer, feja e shqyptarit, eshte nje e vetme......Pra kush lind, nuk lind aspak mysliman.Dhe i asnje feje tjeter.Jane vetem rrethanat shoqerore qe e bejne te tille.Njeriu i lire e zgjedh vete fene e vet.Pra ju qe diskutoni me kaq hov, e keni zgjedhur vete ???Kujdes kur te pyesni vetveten, sepse kjo ju ben te ndergjegjshem, mbi fuqine e shpirtit tuaj, dhe jo mbi driten e fese.......

P.S.Ndoshta do te ishte me mire te diskutonim , mbi urtesine dhe perdorimin apo interpretimin e çka shkruhet neper librat e fese, sepse sidoqofte jane hambar i urtesise popullore nder shekuj....

Pershendetje , vellezer.......

Shqyptar', me vllazen jeni tuj u vra,

Ndër nji qind çeta jeni shpërnda;

Ca thonë kam fe ca thonë kam din;

Njeni: jam turk, tjetri: latin

Do thonë: Jam grek, shkje - disa tjerë,

Por jemi vllazen t'gjith more t'mjerë!

Priftnit e hoxhët ju kanë hutue,

Për me ju damun me ju vorfnue!

Çoniu, shqyptarë, prej gjumit çoniu,

Të gjithë si vllazën n'nji besë shtërngoniu,

E mos shikoni kisha e xhamia:

Feja e shqyptarit asht Shqyptaria!

Kane akoma kuptim keto vargje.......... [/B]

1..nese mendon se Kur'ani eshte joshkencore, me duhet te te them se je larg shkences perparimtare dhe jeton ne kohen e mesjetes(pasi qe shkenca me e fundit po i zbulon ato qe ne Kur'an jane thene para me se 1428 viteve), nese mendon se mund te me hedhesh hi syve me "logjiken tende matematike", mos u mundo sepse matematiken e njoh shume me mire seq mendon ti....(nje fakt qe tregon mosinformimin tend eshte se mendon qe Inxhili eshte libri i pare)
2. Feja nuk eshte nje fllad i veres qe te ve ne gjume apo ekstaze sic pretendon, perkundrazi, eshte nje katalizatore njejte si enzimet e cila therret ne pune dhe ne te qenit aktiv deri ne frymen e fundit( Puno per kete bote sikur do te jetosh pergjithmone, puno per boten e amshuar sikur do te vdesesh neser).
3. Ti mendon se Kur'ani nuk eshte i perkthyer ne shqip per faktin se nuk deshiron te barazpeshohet me fete tjera monoteiste. Jo vella i dashur, Kur'ani ne shqip eshte i perkthyer me qellim te njohjes se kuptimit dhe komentimit te tij. Vete fakti se muslimanet nga gjithe bota se paku 40 here ne dite e lexojne suren Fatiha ne gjuhen origjinale te zbritjes, tregon unitetin dhe xhelozine me te cilen ruhet Kur'ani qe nga dita qe filloi te shpallej. Kur'ani, por edhe asnje liber tjeter nuk mund te perkthehet fjale per fjale, pasi qe nje pjese e shprehjeve ose e fjaleve nuk mund te perkthehen bukfalisht por duhet te komentohen, kete po ta them duke u nisur nga fakti se e kam te njohur edhe alfabetin arab, edhe gjuhen arabe ne mase te caktuar, megjithate, perqendrohem tek komentimet e dijetareve te medhenj, Allahu qofte i kenaqur me ta.
4. Pseudopatriotizmi eshte shume me i demshem se te qenit joshqiptar. Une e kam historine nen kembet e qytetit tim, por prap nuk jam pseudopatriot. Duhet te te them se nje porosi e pejgamberit Muhammed s.a.v.s. eshte qe te luftojme per kombin te cilit i perkasim(ne rruge te drejte). Nese do ta lexosh Karten e Medines(kushtetuta e pare qe njoihet e zbatuar ne bote), do ta shohesh se ne ate grupacion te fillimit te shtetit Islam, krahas muslimaneve luftonin hebrenjt, krishteret, zoroastranet, te barabarte. Kjo tregon unifikimin e kombit nder parimet e islamizmit. Me trego diqka, kush ka perparesi, numri 1 apo shkronja "A", e pastaj do te tregoj se kush vjen me perpara kombi ose feja....
5. Per poezine tende eshte nje shkrim te cilin mund ta lexosh ketu: http://www.zeriislam.com/artikulli/...ri-Shqypni.html ....lexo me teper per dicka te cilen deshiron ta kontestosh, atehere do te jesh me i respektuari nder njerezit nese e ke drejte....

Mesazh i vjetër 31 Maj 2007 17:47
malukati
Anetar i ri

Regjistruar: 26/05/2007
Vendbanimi: m'at ane t'gardhit
Mesazhe: 16

Ahmed,

Eshte pikerisht ajo qe te sqaroi Hero. Une thashe se jam i sigurt qe ti nuk je prej atyre qe etiketojne. Here tjeter ji me pak i zellshem kur lexon.

Shendet

Mesazh i vjetër 31 Maj 2007 20:09
malukati nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të malukati Kliko këtu për të kontaktuar me malukati (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: malukati Shto malukati në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto malukati në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 15:10 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 24 faqe: « 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Besimi Fetar > Kush lind si mysliman duhet të vdesë i tillë?

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar