Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > cigarja.... Vlerësimi i Temës: 4 votime, mesatarja 4.50.
Gjithsej 16 faqe: « 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
qorri
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 26/12/2003
Vendbanimi: ketej nga bregu i lumit
Mesazhe: 250

Teme e bukur. Si pires i duhanit nuk eshte me e preferuara nga une, por mendoj se ben mire per adoleshentet qe sapo e kane filluar.
Personalisht i di rreziqet e duhanit edhe kam zgjedhur te vazhdoj ta pij,por mendoj qe te kush e fillon ne moshe te vogel si puna ime nuk arrin ta kuptoje c'do te thote pirja e duhanit.

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 23 Nëntor 2004 23:24
qorri nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të qorri Kliko këtu për të kontaktuar me qorri (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: qorri Shto qorri në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto qorri në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
I_don,t_wana_know
normale_student_hajdut

Regjistruar: 12/08/2004
Vendbanimi: planeti toke
Mesazhe: 83

beh

une e pij duhanin por me thne te drejten e kam filluar edhe perse e dija qe eshte i rrezikshme dhe me habit dicka me veten se deri kur nuk pija kam qene njeriu qe e ka urryer me shume cigaren tani cigarja eshte bere si monotoni e zerit qe me tingellon ne gryke kur flas eshte me te vertte i demshem por kur bindesh nuk mund ta lesh ok kaq kisha bye all

Mesazh i vjetër 25 Nëntor 2004 01:12
I_don,t_wana_know nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të I_don,t_wana_know Kliko këtu për të kontaktuar me I_don,t_wana_know (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: I_don,t_wana_know Shto I_don,t_wana_know në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto I_don,t_wana_know në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
arsona
Veteran ne forum

Regjistruar: 15/11/2003
Vendbanimi: usa
Mesazhe: 786

Exclamation

Pasojat e cigares

Bashkangjitje: Kliko për të hapur këtë file në një dritare të re images.jpg
Ky file është shkarkuar 150 herë.

Perse vazhdoni dhe e pini???

Mesazh i vjetër 27 Nëntor 2004 12:21
arsona nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të arsona Kliko këtu për të kontaktuar me arsona (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: arsona Shto arsona në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto arsona në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Skarlet
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 01/12/2004
Vendbanimi: Australia
Mesazhe: 62

Statistikat tregojne qe reth 90% e atyre qe e pijne cigaren e dine qe eshte e demshme, dhe 60% e atyre qe duan ta lene, se lene dot.

Cigaret me perqindje te vogel nikotine percjellin te njejten sasi nikotine ne trup qe prcjellin cigaret me maximumin e nikotines.

Shaka- Them ta le....sa te mbaroj kte paketen.

Mesazh i vjetër 03 Dhjetor 2004 01:25
Skarlet nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Skarlet Kliko këtu për të kontaktuar me Skarlet (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Skarlet Shto Skarlet në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Skarlet në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Unstoppable
My way...

Regjistruar: 13/09/2004
Vendbanimi: Florida
Mesazhe: 429

Nji here , presori i biologjise po na bente moral kunder duhanit dhe mori nji shembull te tille...:
Kur ju be autopsia dy te vdekurve 80 vjecar , ai qe nuk kishte pire duhan , i kishte mushkerite e pastra , ndersa ai qe kishte pire duhan , i kishte gjithe bloze nga duhani...!
Shembull i lezetshem por ne fund te fundit , presori harroi qe te dy ishin te vdekur...si ai qe e kishte pire , si ai qe nuk e kishte pire ..lol
Tashi , do ta kisha ba edhe un me gjithe qejf ndonji propagande kunder duhanit por s'me le titulli im qe kam poshte nickut , ta bej nji gje te tille..!

Mesazh i vjetër 03 Dhjetor 2004 02:42
Unstoppable nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Unstoppable Kliko këtu për të kontaktuar me Unstoppable (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Unstoppable Shto Unstoppable në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Unstoppable në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
dodgy
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 02/03/2004
Vendbanimi: angli
Mesazhe: 470

Dy te saponjohur rreth 50 vjec ne mosh po ecnin rruges dhe njeri e pyeti tjetrin, shum e pike cigaren sa paketa pi ne dite.2 paketa ju kthye tjetri ne dite.Shum pike ja ktheu po te bejm nje llogari se sa lek bejn keto paketa ky pallati me ato lek do ishte i joti.Pse mos eshte gje i joti i tha ketij qe nuk pinte cigaren?Jo ju pergjigj nuk eshte i imi.Po ca dreqin ke ateher qe llap ik e na le rehat.
Te kthehemi tek tema shum i jan ven cigares dhe sic dihet kjo fillon nga shteti ketu ne Angli kemi edhe ligje per cigaren.Te ndalojn te pish cigaren tani te pish neper vende publike dhe ngadal po fusin ligjin neper bare dhe jam i sigurt se 1 dit do ta ndalojn ta pish edhe ne mes te pyllit.
Un per vete nuk e pi cigaren po me thon te drejten me vjen keq per ata qe e pin.
Sa her qe kemi ndonje ligj per gjera personale te njeriut me duket sikur po e mbysin njeriun keto ligjet,me vjen keq se po vjen dita qe po shenderohemi ne robot duke u kontrolluar nga ligjet ,mos bej kete mos bej ate,futi nji ligj i cili aprovohet nga 1 garrumbull idjotash dhe pastaj duhet ta bejm te gjith.
Un nuk jam kundra cigares ai qe e pi i di pasojat i pelqen dhe e pi,gjithmon njerzit kan pas pi cigare nuk eshte ndonje gje e panjohur.Ligje per kto pun them se nuk duhet te ket un per vete i hedh te koshi i plerave

Mesazh i vjetër 04 Dhjetor 2004 02:36
dodgy nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të dodgy Kliko këtu për të kontaktuar me dodgy (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: dodgy Shto dodgy në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto dodgy në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
hirushja
Lule mos prekese

Regjistruar: 07/08/2003
Vendbanimi: Misterioze
Mesazhe: 1475

Re: Pasojat e cigares

Citim:
Po citoj ato që tha arsona
Perse vazhdoni dhe e pini???

Arsona, shume njerez mendojn se cigarja eshte shoku i tyre qe ndajn problemet. Thjesht vetem sps e mbajn ne duar, ju duket sikur vetem ajo mund ti sqaroj pengesat e jeteses qe ato hasin. E kane te veshtire ta largojn edhe sps kane dalur shume medota te ndryshme qe te ndihmojn per heqjen e cigares si, ngjitese(nicotine ne krahe), stilolaps qe te duket si cigare e shume e shume te tjera. Rinia e sotme e pi edhe sps duken me te ritur me "cool". Te pish cigaren duhet te shikosh xhepin e pastaj ja vlen te pish ose me mire lere fare sps nuk thuhet me la cigarja, po e lashe une cigaren sps ishte e dëmshme.

arsona me pelqeu poezia, ndoshta vlen te ja tregoj dikujt qe e pine cigaren!

Mesazh i vjetër 04 Dhjetor 2004 02:54
hirushja nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të hirushja Kliko këtu për të kontaktuar me hirushja (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: hirushja Shto hirushja në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto hirushja në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
freespirit
Anetar i pa konfirmuar

Regjistruar: 16/12/2004
Vendbanimi: ne boten time
Mesazhe: 525

Jam shume dakort me Kobe4MPV qe cigarja eshte nje ves i veshtire per tu lene dhe shume i demshem,pa thene shume i shemtuar.Por ka nje sekret per ta lene : duhet te jesh burre. Mendja dhe vullneti eka te gjithen .Nese i thua vetes se je me i forte se cigarja atehere do te fitosh.Pak njerez dine te zoterojne kontroll mbi gjerat .Une kam pire cigare per 5 vjet, kam 3 vjet qee kam lene,dhejam shume e lumtur sepse vetem stresi qe me jepte dhe era e keqe ishin te pallogaritshme. Kushedo qe pi cigare, provo ta lesh dhe do te shikosh ndryshimin.
bye

Mesazh i vjetër 17 Dhjetor 2004 05:42
freespirit nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të freespirit Kliko këtu për të kontaktuar me freespirit (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: freespirit Shto freespirit në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto freespirit në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
arsona
Veteran ne forum

Regjistruar: 15/11/2003
Vendbanimi: usa
Mesazhe: 786

Eshte e vertet qe cigarja i ben njerzit te duken me te rritur me cool ose me terheqes ose...e te tjera...
Eshte e vertet se cigaren dikush e fillon nga halli dikush nga qejfi...
Eshte e vertet qe ai qe e fillon seshte e lehte ta leri shpejt

Por ajo qe une dua te theksoj eshte se:
-Nje nder tre veta qe pine cigaren vdes per shkak te cigares
-Ne cdo tete sekonda ne bote vdes nje njeri, per shkak te cigares
-Ju nuk e tymosni cigaren;cigarja ju tymos ju

Nuk eshte arsona ajo "e zgjuara" tju thote juve keto informacione, pasi arsona e di qe ju i dini dhe ndoshta me mire se ajo, por po them "MOS"

Mos e pini kur i dini pasojat.
Njoh nje mikun tim ka pak kohe qe ka filluar cigaren eshte i ri, shume i ri per te pasur ato pasoja qe une i shoh dukshem tek ai. Ai nis te thote nje muhabet dhe nuk harrin ta mbaroj dote pa u kollitur, qe kjo e ben ate te duket edhe shume here me i vjeter se eshte. Prandaj ju lutem mos.

Pashe me larte se ishte diskutuar ekonomia persa i perket cigares, po ajo ndikon sepse cigarja ka nje cmim jo te arsyeshem, por kur vjen tek shendeti leku harrohet, prandaj mos e diskuto shendetin te barabarte me lekun o njeri. Leku shkon e vjen, shendeti jo.

Ju pershendet te gjitheve arsona.

Mesazh i vjetër 17 Dhjetor 2004 12:49
arsona nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të arsona Kliko këtu për të kontaktuar me arsona (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: arsona Shto arsona në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto arsona në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
devolliu
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 10/06/2004
Vendbanimi: aty ku nuk mungon rakia
Mesazhe: 482

arsona urime per temen

po e filloj me nje barcalet qe besoj se shum nga ju do ta ken degjuar

ishte njer nje duhanxhi, edhe vendosi qe te ler cigaren edhe shkon ne doktori qe ti jepte nonje ilac ose nonje keshill se si mund ta linte.
E mir shkon atje edhe doktori i thot qe sa her te te vej mendja per cigare ver nje karamele ne goj.Ok tha ky e ashtu beri.
Pas ca kohesh ky shkon prap ne doktori.E pyet doktiori se si shkonte dmth kishte gjetur rugen e mir per te len cigaren apo ?
O doktor ja kethen duhanxhiu le cigaren se lash dot po nuk po le dot as karamelet.

Per vete jam duhanxhi edhe si shum te tjer ja di pasojat edhe e urej veten se pse e pi te me besoni edhe sa her mbaroj paketen them se nuk do te blej me edhe jam mese i vendosur.
Por.. te nesermen sa cohem pun e par qe bej shkoj e blej cigare .
Nuk e kuptoj sikur eshte dicka qe me shtyn te shkoj edhe haroj se car kam then naten e kaluar edhe e keqja esht se nonjer kur fut cigaren ne goj me vjen per te vjell as vet se do se pse dreqin e pi
Dikush tha lart se te demton xhepin kjo edhe eshte edhe nuk eshte se shum bukur e tha arsona se paraj ik e vjen po shendeti iken edhe nuk vjen me .
Por edhe nga leket po ta shikosh ketu ne angli psh nje paket cigare Malboro e kam fjalen (megjithese pothuaj te gjitha nje cmim kan pak ndryshim)kushton reth 5 £ (paund) qe nese do ta llogarisesh me lekun i thon 10.000 lek shqiptare gati.
Nese ne Shqiperi duhani do te shkoj kaq shtrenjt dhe paga do te jet po kjo e njejta do ta pinte kush?? se besoj .
Per mendimin tim eshte vetem nje ves dhe azgje me teper dhe nese njeriu ka vulnet e len un se kam ate vullnet dhe mir te me beje por me te vertet tani po me mbushet mendja top edhe kete e them sinqerisht DO TA LEj
promis jo ju po promis vetes sime se po e lash per vete do e lej

Mesazh i vjetër 18 Dhjetor 2004 08:35
devolliu nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të devolliu Kliko këtu për të kontaktuar me devolliu (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: devolliu Shto devolliu në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto devolliu në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 20:11 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 16 faqe: « 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > cigarja....

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar