Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Besimi Fetar > Ne na krijoi nje krijues po krijuesin kush e krijoi? Vlerësimi i Temës: 2 votime, mesatarja 5.00.
Gjithsej 22 faqe: « 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Klodel
.

Regjistruar: 10/01/2003
Vendbanimi: .
Mesazhe: 5233

Cilesite e Zotit jane te pafundme dhe tek cdo njeri ai ka dhene nje cilesi te tij. Keshtu disa jane shkrimtare, disa jane artista, disa jane kengetare, disa jane shkencetare, disa jane filozofe... etj etj. Zoti e krijoi njeriun sipas shembelltyres se tij prandaj edhe virtutet e njeriut jane pasqyrime te kesaj shembelltyre.

Krijuesi Eshte i plotfuqishem dhe nuk mund te krijohet por ne nuk mundemi ta kuptojme thelbin e tij sepse jemi te kufizuar, eshte e njejta gje sikur piktura te kuptoje piktorin qe e pikturon. Nuk mundet.

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetr 22 Shkurt 2006 20:33
Klodel nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Klodel Kliko këtu për të kontaktuar me Klodel (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Klodel Shto Klodel në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Klodel në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
lost_soul
going nowhere..

Regjistruar: 11/12/2005
Vendbanimi: orders of magnitude
Mesazhe: 2692

Atehere,....(per mendimin tim) i gjithe debati ekziston sepse ngaterrohet besimi me faktin. Besimtaret instiktivisht perpiqen ta paraqesin besimin e tyre si fakt.. dhe thojne fraza kontradiktore te tipit "ne nuk mund ta kuptojme zotin, sepse ai eshte krijuesi yne"... lexojeni me vemendje... nje shprehje e tille ka kuptim vetem me presupozimin qe zoti ekziston, madje eshte edhe krijuesi yne. Kjo per mendimin tim do te thote qe zoti eshte kuptuar mire, .. dhe nga ana tjeter.. nuk e kuptojme....??!!! Kur nuk kuptojme dicka, e shumta qe mund te bejme eshte te hamendesojme.
Te gjitha frazat "zoti keshtu e zoti ashtu" kane te gjithe te njeten baze, presupozimin qe zoti ekziston, nuk mund te perdoren per treguar pikerisht ekzistencen e zotit.

Edhe nje here. Besimi mbetet besim, nuk mund te behet fakt. Une mund ta pranoj qe dikush te me thote "Une besoj ne zot", nderkohe qe nuk pranoj qe dikush te me thote "zoti ekziston".

Mendoj qe ne njerezit thelbesisht jemi ato qe kemi qene gjithmone qysh ne parahistori. Kur ne trurin tone u zhvillua vetedija apo kuptimi i pranise se vetes, ajo tjetra, si te them ..jashtedija, pjesa tjeter jashte vetedijes sone, e quajtem zot. Forma me moderne e zotit paraqitet nga nje liber i mbushur me retorike dhe rregulla qe quhet kurani dhe nje liber tjeter me perralla qe quhet bibla. Besoj se ka dhe libra te tjere.

Personalisht jam pikerisht nga ata qe kam pranuar pamundesine time per te kuptuar kete ceshtje dhe si rrjedhim nuk mund te shprehem as per ekzistencen as per mosekzistencen... dhe si superracinal qe jam nuk mund te besoj neper hamendje... ose me nje fjale te vetme.. agnostik.

Modifikuar nga lost_soul datë 24/02/2006 ora 13:12

Mesazh i vjetr 24 Shkurt 2006 11:56
lost_soul nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të lost_soul Kliko këtu për të kontaktuar me lost_soul (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: lost_soul Shto lost_soul në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto lost_soul në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
HERO
vampir

Regjistruar: 06/08/2005
Vendbanimi: topana
Mesazhe: 412

Edhe une jam pak a shume dakort me lost_soul

Une besoj se nuk duhet ta vrasim trurin shume per egzistencen e zotit.
Ne anen tjeter nuk besoj se jam aq kompetent sa te them qe zoti nuk egziston,por shpjegimi qe ka dhene lost_soul eshte ok.Edhe une mendoj se akoma nuk jemi te afte ta perdorim trurin tone 100%,prandaj edhe besojme ne zot,me vjen keq ta them ,por besimi ne zot ka lidhje te ngushta me injorancen.

Kurse persa i perket menyres se si njerezit e pershkruajne zotin dhe rregullat e tij, jam komplet dakor me lost_soul,kemi nje kushtetute te shkruajtur nga arabet per influencen e tyre, dhe nje liber me perralla.Me gjithe respekt ,por nuk dua as te marr mundimin te shpjegoj shume mbi kete subjekt.

Mesazh i vjetr 25 Shkurt 2006 22:44
HERO nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të HERO Kliko këtu për të kontaktuar me HERO (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: HERO Shto HERO në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto HERO në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Prishtinasja_
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 04/08/2005
Vendbanimi: London
Mesazhe: 251

.

Citim:
Po citoj ato që tha Indrit

All-llahu nuk ka nevojë për dëshmi, sepse Ai çdo gjë e dëshmon. All-llahu shfaqet në ligjet, rendin, bukurinë dhe normat, në gjethin e drurit, pendën e palloit, krahun e fluturës, erën e trëndafilit, këngën e bilbilit, lidhshmërinë e yjeve, në simfoninë e kozmosit.

Indirti citoi:
"Thuaj: Ai All-llahu është Një! All-llahu është Ai që çdo krijesë i drejtohet (i mbështetet) për çdo nevojë. As s’ka lindur kë, as nuk është i lindur. Dhe Atij askush nuk i është i barabartë". (El-Ihlâs, 1-4).

Allahu eshte Zoti dhe Krijuesi i Universit, Meshiruesi, i Gjithedituri, Mbrojtesi, i Madheruari, Furnizuesi, qe degjon e sheh çdo gje, i Pari, i Fundit dhe i Perjetshem. Ne Kur'ani permenden 99 emrat e bukur te Allahut te cilat shprehin cilesite Tij permes te cilave Muslimanet mund te kuptojne dhe njohin Ate. Megjithate moter Isra siperpermendi disa nga emrat e bukur te Zotit. Allahu ju shperblefte moter.

Na majfton te meditojme per nje cast, se kush krijoi trupin tone dhe e persosi ne forme aq te bukur?! Dmth argumentin e kemi ne veten-trupin tone! Se pari duhet te njihemi me kreatorin e trupit tone dhe origjinen e saj.

Zoti "shkrimtar?". Meqe disa pretendojne se Zoti "shkrimtar?" na qenka, a nuk eshte mekat i madh ky "shkrimtari madheshtor" te mos shfaqet nje here realitet e te behet i dukshem per syrin tone?! Mendjet e shendosha nuk do venin nje kaliber/peshore Fuqine Hyjnore me nje shkrimtare, kur dihet se dhe vet shkrimtari ka kreatorin e tij. E cuditshme : (

Mesazh i vjetr 16 Mars 2006 05:25
Prishtinasja_ nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Prishtinasja_ Kliko këtu për të kontaktuar me Prishtinasja_ (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Prishtinasja_ Shto Prishtinasja_ në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Prishtinasja_ në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
WOLF_CUB
Pure Instinct

Regjistruar: 09/03/2006
Vendbanimi: Alpe
Mesazhe: 289

Citim:
Po citoj ato që tha lost_soul
Atehere,....(per mendimin tim) i gjithe debati ekziston sepse ngaterrohet besimi me faktin. Besimtaret instiktivisht perpiqen ta paraqesin besimin e tyre si fakt.. dhe thojne fraza kontradiktore te tipit "ne nuk mund ta kuptojme zotin, sepse ai eshte krijuesi yne"... lexojeni me vemendje... nje shprehje e tille ka kuptim vetem me presupozimin qe zoti ekziston, madje eshte edhe krijuesi yne. Kjo per mendimin tim do te thote qe zoti eshte kuptuar mire, .. dhe nga ana tjeter.. nuk e kuptojme....??!!! Kur nuk kuptojme dicka, e shumta qe mund te bejme eshte te hamendesojme.
Te gjitha frazat "zoti keshtu e zoti ashtu" kane te gjithe te njeten baze, presupozimin qe zoti ekziston, nuk mund te perdoren per treguar pikerisht ekzistencen e zotit.

Edhe nje here. Besimi mbetet besim, nuk mund te behet fakt. Une mund ta pranoj qe dikush te me thote "Une besoj ne zot", nderkohe qe nuk pranoj qe dikush te me thote "zoti ekziston".

Mendoj qe ne njerezit thelbesisht jemi ato qe kemi qene gjithmone qysh ne parahistori. Kur ne trurin tone u zhvillua vetedija apo kuptimi i pranise se vetes, ajo tjetra, si te them ..jashtedija, pjesa tjeter jashte vetedijes sone, e quajtem zot. Forma me moderne e zotit paraqitet nga nje liber i mbushur me retorike dhe rregulla qe quhet kurani dhe nje liber tjeter me perralla qe quhet bibla. Besoj se ka dhe libra te tjere.

Personalisht jam pikerisht nga ata qe kam pranuar pamundesine time per te kuptuar kete ceshtje dhe si rrjedhim nuk mund te shprehem as per ekzistencen as per mosekzistencen... dhe si superracinal qe jam nuk mund te besoj neper hamendje... ose me nje fjale te vetme.. agnostik.

lost...nuk e kam thene kot une qe ai shoku im nuk eshte dhe aq naiv sa mendon

Mesazh i vjetr 16 Mars 2006 05:30
WOLF_CUB nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të WOLF_CUB Kërko mesazhe të tjera nga: WOLF_CUB Shto WOLF_CUB në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto WOLF_CUB në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
ingmetalboy
without a trace

Regjistruar: 06/12/2004
Vendbanimi: wherever I may room
Mesazhe: 1008

Citim:
Po citoj ato që tha lost_soul

Me fal ti po kerkon fakte per te besuar apo per te mos besuar? Apo kerkon fakte per te mos qene as mish as peshk? Te duket teper irracional mendimi qe ka dikush qe te ka krijuar dhe teper e frikshme ideja qe ke ardhur nga hici. Ne te gjitha rastet mua me dukesh BESIMTARI me i madh ne kete teme. Besimtari qe beson se egziston nje menyre per te shuar luften qe ke brenda ne zemer duke bere pyetje "pa pergjigje".
Valle nuk eshte ky thelbi i besimit: te vendosesh mos besh me pyetje mbi ate qe beson??? Dhe ti me sa duket po e ben me se mire kete gje.

Mesazh i vjetr 18 Mars 2006 14:24
ingmetalboy nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të ingmetalboy Kliko këtu për të kontaktuar me ingmetalboy (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: ingmetalboy Shto ingmetalboy në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto ingmetalboy në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
ingmetalboy
without a trace

Citim:
Po citoj ato që tha ingmetalboy

Me falni ju po kerkon fakte per te besuar apo per te mos besuar? Apo kerkon fakte per te mos qene as mish as peshk? Te duket teper irracional mendimi qe ka dikush qe te ka krijuar dhe teper e frikshme ideja qe ke ardhur nga hici? Ne te gjitha rastet mua me dukesh BESIMTARI me i madh ne kete teme. Besimtari qe beson se egziston nje menyre per te shuar luften qe ke brenda ne zemer duke bere pyetje "pa pergjigje".
Valle nuk eshte ky thelbi i besimit: te vendosesh mos besh me pyetje mbi ate qe beson??? Dhe ju po e ben me se mire kete gje.

Mesazh i vjetr 18 Mars 2006 14:26
ingmetalboy nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të ingmetalboy Kliko këtu për të kontaktuar me ingmetalboy (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: ingmetalboy Shto ingmetalboy në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto ingmetalboy në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
WOLF_CUB
Pure Instinct

Eshte interesante te luash me fjale apo te rrekesh te kuptosh per "krijues te mundeshem te KRIJUESIT"...por qeka tmerr dhe absurd te tentosh te kuptosh se nga burojne disa germbashkime qe pretendohen te jene fjale dhe me pas mendime.
E ku mund te kuptohen shuarjet i konflikteve moj krijese halucinative.

Kujdes!
duke u kapur pas te mencurit rrezikon seriozisht figuren e debilit.

Mesazh i vjetr 18 Mars 2006 14:51
WOLF_CUB nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të WOLF_CUB Kërko mesazhe të tjera nga: WOLF_CUB Shto WOLF_CUB në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto WOLF_CUB në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
ingmetalboy
without a trace

thone qe mundesine me te mire per te patur nje ide te mire e ka ai qe ka ide shume. Shpresoj qe mos arrije ajo dite kur nje lume me fjale te mund te perkule te vertetat deri ne ate pike sa mos njihen me nga asnjeri.

Mesazh i vjetr 18 Mars 2006 15:25
WOLF_CUB
Pure Instinct

po po, thone...dhe shpresojne...

Mesazh i vjetr 18 Mars 2006 17:03
Ora tani: 22:01 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 22 faqe: « 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Besimi Fetar > Ne na krijoi nje krijues po krijuesin kush e krijoi?

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar