Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Arsimi > A do ishit dakort per mesimin e fese ne shkollat publike??
A do ishit dakort per mesimin e fese ne shkollat publike??
PO
JO
NUK E DI
   Ky sondazh nuk mbyllet asnjëherë [Modifiko Sondazhin (vetëm moderatorët)]
Gjithsej 14 faqe: « 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Fajtori
Apo jo?

Regjistruar: 11/06/2002
Vendbanimi: Europe
Mesazhe: 10706

Jo me qellimin e daljes nga tema por:

Ne Shqiperi kendon hoxha ne mes te qytetit me altoparlante qe degjohen ne gjithe shtepiat dhe zyrat ne rrezen ajrore 1 km. Femijet jane te detyruar ta degjojne ne oren e biologjise apo fizikes.

Keshtu qe pak veshtire te evitohet indoktrinimi i femijeve, kur edhe te rriturve u merret fryma nga zakone fetare qe nuk respektojne as qetesine publike.

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 09 Tetor 2009 00:42
Fajtori nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Fajtori Kliko këtu për të kontaktuar me Fajtori (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Fajtori't! Kërko mesazhe të tjera nga: Fajtori Shto Fajtori në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Fajtori në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
profesor59
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 03/05/2009
Vendbanimi: europe
Mesazhe: 57

Shum i nderuari Fajtori
Nuk desha të hy më thell se të gjithë jemi të vetdishëm se fetë e të gjitha ngjyryve e quan njerzimin në këtë katraudhë që ndodhemi sot dhe kjo nuk do mbaroj me kaq ,
Unë edhe këtu ku jetoj kam paraqitur kërkesë me fuqinë e votes së vetme që fëmitë mos të detyrohen të ndëgjojnë leksjone për të cilat ata nuk jan të vetdishëm -duhet tu nipet kohë të vetëdisohen spontanisht për të gjitha fenomenet
Natyrisht se bërtima e hoxhes në mes të qytetit në pikë të dites , dhe kombana e kishes në mes të nates , janë irituese

Mesazh i vjetër 09 Tetor 2009 00:54
profesor59 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të profesor59 Kliko këtu për të kontaktuar me profesor59 (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: profesor59 Shto profesor59 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto profesor59 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Petter
kazmolog

Regjistruar: 20/07/2009
Vendbanimi: New York
Mesazhe: 2058

Heren e fundit qe isha ne Shqiperi pothuajse e vizitova nga jugu ne veri. Ne Shkoder te ikte truri kur degjoje hoxhen ne mest te dites duke kenduar kuranin. Dhe ishte per te ardhur keq sic ka shkruar dhe boksieri me siper, qe vajza te vogla i shifshe me shami, apo femra ne moshe me madhore, mbuluar sikur te ishin ne Palestine.

Per sa i perket temes, do thosha eshte shume absurde ne nje shtet laik te jepeshin mesime fetare ne shkollat publike.

Mesazh i vjetër 09 Tetor 2009 07:49
Petter nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Petter Kliko këtu për të kontaktuar me Petter (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Petter Shto Petter në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Petter në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
ksovari
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 17/08/2005
Vendbanimi: kosove
Mesazhe: 610

Une e kam thene dhe prap e them , se trojeve tona i duhet kohe te largohet doktrina komunsite nga zemrat e njerezve, une nuk e di ne cilen pjese jetoki ne Zvicer, vetem ne pjeset ku nje mik imi jeton , aty femijet i mesojne per fe...Ju mendoni dhe keni frike nga prambetja ne shkolle, vetem po ju njoftoj, se ekseprtet e perpilimit te ligjit te cilet kane ardhur nga Anglia ne Kosove, na kane treguar se shkollat qe ka mesim besim jane arritur suksese me te larta nga nxenesit...dhe as ne Gjermani, as ne Suedi, etj, etj, nuk ka ndodhur asnje incident ose konflikt nderfetar. Profesor, duhet te jeni me te hapur dhe si shqiptare ti jepni qytetareve te drejten e asja qe kerkojne, ne Kosove jane mbledhur mbi 1.8 milion nenshkrime per futjen e mesim besimit neper shkolla...

Une ne Prishtine, para bibliotekes Nacionale shof ndertimin e katedrales mbi themel e shkolles me te vjeter te mesme shqipe ne Ksove, dhe pse jane mbi 95 perqind musliman, nuk ka pasur acarime, kishte kundershtime nga shtresa intelektuale, por, si çdo per vendosin te tjeret, dhe ju çfare do me thonit per kete, pastaj ministria e arsimit i paguan prifterit ortodoks dhe serbet mbajne mesim besim, e ata jane krejt as 50 mije..e si qendron raporti me shumicen apsolute...?

Mesazh i vjetër 09 Tetor 2009 20:59
ksovari nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të ksovari Kliko këtu për të kontaktuar me ksovari (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: ksovari Shto ksovari në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto ksovari në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
profesor59
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 03/05/2009
Vendbanimi: europe
Mesazhe: 57

Citim:
Po citoj ato që tha ksovari
Une e kam thene dhe prap e them , se trojeve tona i duhet kohe te largohet doktrina komunsite nga zemrat e njerezve, une nuk e di ne cilen pjese jetoki ne Zvicer, vetem ne pjeset ku nje mik imi jeton , aty femijet i mesojne per fe...Ju mendoni dhe keni frike nga prambetja ne shkolle, vetem po ju njoftoj, se ekseprtet e perpilimit te ligjit te cilet kane ardhur nga Anglia ne Kosove, na kane treguar se shkollat qe ka mesim besim jane arritur suksese me te larta nga nxenesit...dhe as ne Gjermani, as ne Suedi, etj, etj, nuk ka ndodhur asnje incident ose konflikt nderfetar. Profesor, duhet te jeni me te hapur dhe si shqiptare ti jepni qytetareve te drejten e asja qe kerkojne, ne Kosove jane mbledhur mbi 1.8 milion nenshkrime per futjen e mesim besimit neper shkolla...Unë e thash mendimin tim , nuk jam ekspert i teologisë vetem po të them një zoti kosovari ,se unë lash prapa një një gjysemshekulli dhe e kam menduar mirë ate që kam shkruar ,e njoh mirë Kosoven se kam jetuar atje 22 vjet e 1o vjet në Shqipëri në kohen e Enverit -
Kosova dhe Shqipëria i perkasin kultures perendimore , për këtë duhet të vetdisoheni dalngadal, me lindjen na lidhë vetem robëria 500 vjeqare dhe të këqijat që na i sollen

Une ne Prishtine, para bibliotekes Nacionale shof ndertimin e katedrales mbi themel e shkolles me te vjeter te mesme shqipe ne Ksove, dhe pse jane mbi 95 perqind musliman, nuk ka pasur acarime, kishte kundershtime nga shtresa intelektuale, por, si çdo per vendosin te tjeret, dhe ju çfare do me thonit per kete, pastaj ministria e arsimit i paguan prifterit ortodoks dhe serbet mbajne mesim besim, e ata jane krejt as 50 mije..e si qendron raporti me shumicen apsolute...?

Mesazh i vjetër 09 Tetor 2009 22:35
profesor59 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të profesor59 Kliko këtu për të kontaktuar me profesor59 (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: profesor59 Shto profesor59 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto profesor59 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ana1
Veteran ne forum

Regjistruar: 16/02/2003
Vendbanimi: usa
Mesazhe: 823

Re: mesim besimi ne shkollat e mesme

Citim:
Po citoj ato që tha sheki
mesim besimi ne shkollat e mesme
TASH NE MAQEDONI ESHTE FILLUAR QE TE VEHET NE PERDORIM TE SHKOLLAVE TE MESME FEJA
KISHA DASHUR TE NDEGJOJ OPINIONIN E SHQIPETREVE NGA SHQIPOERIA PER TE SE DO TE FUTET EDHE NE SHQIPERI KY MESIM APO JO
NDERSA PYETJA ESHTE #
A E ARSYETONI NJE GJE TE TILLE

Feja duhet te qendroje larg shkollave, qofte kjo shkolle private ose shkolle publike.

Mesazh i vjetër 06 Dhjetor 2012 01:35
Ana1 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Ana1 Kërko mesazhe të tjera nga: Ana1 Shto Ana1 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Ana1 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
shelgu
-

Regjistruar: 27/11/2007
Vendbanimi: EU
Mesazhe: 8928

Do te ishte turp qe te ngaterrohej feja me shkencen.
Le qe ne e kemi ngrene turpin me buke, sic thote motra ne nje vend

Mesazh i vjetër 08 Dhjetor 2012 05:54
shelgu nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të shelgu Kliko këtu për të kontaktuar me shelgu (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: shelgu Shto shelgu në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto shelgu në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
BIONDIA
Ne zemren tende.

Regjistruar: 02/03/2006
Vendbanimi:
Mesazhe: 10184

Si jam dhe shume dakort do ishte kulture per ate do emsonte dicka te re cfardo feje qofte ajo. Me duket me asurde dhe shume me lenduese per nje femi te nje feje tjeter qe eshte i detyruar te dali nga klasa dhe te rrije vetem kur ndoshta te mesoje dicka mbi Jesin s'do i bente keq ndoshta do e shifte boten me sy tjeter.Im bir shkon ne shkolle private dhe e ka te detyruar ta mesoje fene por dhe ne publik te shkonte do e coja pa problem.
Shelg s'ka lidhje fare mesimi i fese me shkencen ne kete rast cdo njeri nga ne ka nevoje per pak besim tek dicka, s'ka rendesi cfare emri ka sidomos ne ate moshe ku ndoshta ai leximi i kuranit apo i bibles "kthe faqen tjeter" do ta bente te reflektonte mbi shume gjera.Keto ore jane te kontrolluara dhe s'ka te drejte ansje te beje propagante kunder fese tjeter kshuqe ku qendron problemi ...pastaj ka dhe si une 100 kurana dhe bibla te lexojne nuk falin dhe mekate do bejne me kile po kjo o pune tjeter.

Mesazh i vjetër 08 Dhjetor 2012 14:14
BIONDIA nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të BIONDIA Kliko këtu për të kontaktuar me BIONDIA (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: BIONDIA Shto BIONDIA në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto BIONDIA në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Fajtori
Apo jo?

Regjistruar: 11/06/2002
Vendbanimi: Europe
Mesazhe: 10706

Mesimi i fese presupozon besimin, ndryshe nxenesit do tallen me perrallat me mbret te librave fetare. Kshu qe feja ne shkolle nuk eshte thjesht njohuri, por kerkese mesimore qe nxenesi te besoje. Vetem ai qe beson mund te mendoje se "kthe faqen tjeter" eshte parim i mire. Si rrjedhoje nxenesit do fillojne te jepen ndaj fese, do fillojne ta besojne ate, domososhmerisht dhe detyrimisht.

Kjo nuk ka llogjike, feja e servirur tek kalamajte eshte vetem propagande, njesoj si cdo lloj teorie qe induktohet tek femijet pa pritur qe individi te kete llogjiken qe te gjykoje vete. Ama jam dakort qe feja te spjegohet ne 2-3 leksione per gjithe nxenesit. Pra islami thote kshu dhe ka kte histori, krishterimi thote kshu. Nuk ju kerkojme ti besoni por thjesht kuptoni ca presupozojne keto fe. Mesimi sistematik nga ana tjeter eshte i papranueshem dhe fyes per cilindo prind qe nuk deshiron ti mbushin koken femijes me propagande fetare.

Mesazh i vjetër 08 Dhjetor 2012 22:22
Fajtori nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Fajtori Kliko këtu për të kontaktuar me Fajtori (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Fajtori't! Kërko mesazhe të tjera nga: Fajtori Shto Fajtori në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Fajtori në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
bruni22
W la mussa

Regjistruar: 30/04/2008
Vendbanimi: mu ke guri, qe bon xixa
Mesazhe: 1800

Thumbs up

Citim:
Po citoj ato që tha Fajtori

Kjo nuk ka llogjike, feja e servirur tek kalamajte eshte vetem propagande, njesoj si cdo lloj teorie qe induktohet tek femijet pa pritur qe individi te kete llogjiken qe te gjykoje vete.

parole sante

Mesazh i vjetër 08 Dhjetor 2012 23:04
bruni22 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të bruni22 Kliko këtu për të kontaktuar me bruni22 (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: bruni22 Shto bruni22 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto bruni22 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 16:04 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 14 faqe: « 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Arsimi > A do ishit dakort per mesimin e fese ne shkollat publike??

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML nuk lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar