Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Besimi Fetar > Leter e hapur dhe disa pytje drejtuar Janullatosit . Vlerësimi i Temës: 5 votime, mesatarja 4.00.
Gjithsej 43 faqe: « 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
myzeqari
daddy

Regjistruar: 14/10/2004
Vendbanimi: England
Mesazhe: 2498

Citim:
Po citoj ato që tha amoxil

Ju jap te falat e urates nga Elbasani te gjithe stafit tone dhe ne besim e siper se shqiptari me shqiptarin do te bashkepunoje dhe jo te armiqesoje e luftoje vellain e vet.

I thuaj urates nga ne te jete mire , dhe sa te na kete mbetur akoma ne venat tona gjak Shqiptari , jemi me te

(E pergjithsova ne pasi nuk mendoj se jam i vetmi ne kete mendje!)

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 13 Tetor 2005 21:13
myzeqari nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të myzeqari Kliko këtu për të kontaktuar me myzeqari (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të myzeqari't! Kërko mesazhe të tjera nga: myzeqari Shto myzeqari në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto myzeqari në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Hektori
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 06/05/2005
Vendbanimi: Ne Troje
Mesazhe: 215

Citim:
Po citoj ato që tha Stenli
Faleminderit per ftesen i nderuar Amoxil, por nuk jam i afte te bisedoj "me cdo lloj menyre", sic u shprehe ti ne letren tende.

Megjithate, po shkruaj dicka, dhe nqs ti pergjigjesh dua nje pergjigje pa fjale banale. Fjalori te jete etik dhe mbi te gjitha Orthodhoks.
Ndoshta, mund te nervozohesh gjate leximit, por si demokrat qe dukesh, lexoje deri ne fund dhe me durim. OK?

I lexova me kujdes te gjitha shkrimet e tua dhe te Kontinentit dhe arrita ne nje konkluzion te pashmangshem: Si mund te arrihet dialogu? Eshte e meritueshme kjo ngritje ne piedestal e Nikolla Markut? Jane te verteta te gjitha keto? Cfare fshihet mbrapa Nikolla Markut dhe cili eshte Nikolla Marku i vertete?
Por, une dua te them dicka. Aq i mire eshte ai "Klerik-Orthodhoks-Kombetar" sa e perjashtuan nga Seminari i Durresit per vjedhje. Ne rregull? Per vjedhje. Dhe .... Nuk besoj se jane shume perkrahesit e tij. Abdi Baleta iku, Sabri Godos po i vjen plakja dhe nuk ka shume ze per te nxjerre dhe nuk ia degjon njeri.
Mjafton te shkosh nje te Diele tek "Kisha e Tij ne Kala" dhe do te shikosh aspak ose, per te ta bere qejfin ty, shume pak njerez. Te gjithe jane larguar, nuk i afrohen me "Altarit te Nikolla Markut" per te marre "Kungaten e Nikolla Markut" dhe per t'i puthur doren e tij e cila ka nenshkruar aq shkrime dhe peticione te padrejta, qe do te jene provat fatkeqe kunder tij ne gjyqin para Perendise qe ju permendni.
Po te them vetem nje fakt. Une e vizitoj shpesh Elbasanin dhe kam shume deshire te shkoj tek kisha e Shen Marise. E di ti Amoxil qe ajo Kishe ka qene plot me ikona ne dru te Shpatarakut. E di sa ka tani? He ... e di? Shko shiko, dhe besoj se shkon, dhe do te gjesh vetem 2. Ku jane te tjerat? Jam shume i sigurt qe jane shitur, nuk dihet se ku.
Kur shkova nje dite atje, degjova trokitje gotash brenda ne altar. Kur shoh.... u skandalizova!!!!!! Prifti Nikoll po pinte raki brenda ne altar dhe po tymosej cigare, se temjan nuk ishte. Do thuash ti, po kush ishte ai tjetri? Ai tjetri, emrin e te cilit nuk e di, eshte psalti i kishes, njekohesisht aktor ne teatrin e Elbasanit. Eshte nje burre i gjate i thinjur qe i ngjet pak Neritan Cekes. Po deshe ta vertetosh shko dhe do te bindesh.
Gjithashtu, altari, vendi me i shenjte i Kishes, eshte nje parade. Une isha ne nje ceremoni martese dhe pashe se ndihmesit e Markut kalonin para Tryezes se Shenjte sikur donin t'i binin rruges shkurt. Nqs ti Amoxil nuk i beson te parat, besoje kete qe te thashe tani, se e rregjistroi edhe kameramani. E pakundershtueshme. Dhe meqe ra fjala tek ajo martesa.
Ky """"At"""" i shenjte, me i miri i Orthodhokseve, i drejti i te drejteve, beri nje ceremoni qe nuk gjendet ne asnje liber sherbesash Orthodhokse. Ishte perjetimi me i keq, me absurd qe une mund te kisha perjetuar ndonjehere.

Dhe une dua qe ti Amoxil te dish dicka shume te rendesishme.
Nuk ka asnje Kishe Orthodhokse ne Bote, qe te quhet Kombetare, asnje. Madje as Greqia, as Rusia, as Bullgaria dhe as Serbia nuk quhen keshtu, qe kane me shume Orthodhokse se Shqiperia. Shqiperia nuk mund te quhet keshtu sepse: jo te gjithe shqiptaret jane Orthodhokse dhe se dyti jo te gjithe Orthodhokset jane shqiptare.
Por, keshtu i vinte per shtat Fan Nolit, i cili, per te justifikuar levizjen e tij patriotike dhe qe gjithe njerezit e feve te tjera ta shikonin si nje shqiptar i vertete, nxori keto terma dhe shpikje, megjithese ishte klerik, madje peshkop. Dhe, nqs ti Amoxil do t'i dije mire kanonet e Kishes Orthodhoke ne shekuj dhe po te ishe nje Orthodhoks i vertete, sic e quan ti veten bashke me Kontinentin, nuk do te jepje aprovimin tend per kete; dhe jam shume i sigurt.
E di ti se kush e beri prift Nikollen? Nje peshkop maqedonas. E di ti qe Kisha e Maqedonise eshte Skizmatike qe do te thote "e ndare" dhe qe njerezit e hirotonisur prej ketyre kishave, te ndara nga Trupi i Krishtit, nuk pranohen nga asnje kishe tjeter? E di? Ja, e mesove.
Ka edhe shume gjera te tjera qe duhen thene, shume.
Por, nqs ti Amoxil do te kishe sy reale, qe ti shikoje gjerat nen driten e Krishtit, dhe jo te diellit, do te falenderoje Perendine qe Patriarkana e Konstandinopojes zgjodhi Anastasin si Kryepeshkop.
Njeri qe e ngjalli Kishen Orthodhokse te Shqiperise dhe jo e uzurpoi, sic thoni ju. Sepse eshte Kryq Sherbimi dhe je Fron Uzurpimi.

Dhe dicka tjeter.
Kisha eshte perjetesisht e ndare nga shteti. Shteti nuk ka asnje te drejte te nderhyje ne ceshtjet e Kishes. Dhe sa per dijeni.
E di ti Orthodhoks se sa prifterinj Orthodhokse te huaj ka ne Shqiperi?
E di ti se sa prifterinj te huaj Katolike ka ne Shqiperi?
E di ti se sa pastore protestante, joshqiptare, ka ne Shqiperi?
E di ti se sa imame dhe hoxhallare arabe ka ne Shqiperi?
Di ti ndonje rast ku te kerkohet largimi i ndonjerit prej tre te fundit, apo te shkruhen shkrime dhe fjale banale per ta, sic bejne shume njerez me Orthodhoksine dhe Kreun e Kishes Orthodhokse ne Shqiperi?
Nqs di me dergo dhe une do te te tregoj nje realitet.

Amoxil, shiko realitetin, preke, ndjeje, shijoje, perqafoje dhe nuk do te zhgenjehesh. Te gjitha keto jane vrer qe del vetem per shkak te mosnjohjes. Beso dhe do te njohesh realitetin ashtu sic eshte.

Pergjigju nqs i permbahesh asaj qe te thashe ne fillim.

Pershendetje te gjitheve u be goxha kohe qe nuk po shkruaj, rastesisht u futa ne kete cep te forumit dhe po shoh se i jeni futur nje debati te zjarrte. I kuptoj amoxilin e kontinentin per ndjenjat e tyre kombetare dhe kuptoj gjithashtu stenlin qe eshte me teper ortodoks se shqiptar. Nejse pa u zgjatur po futem ne teme.
Mendoj se problemi mbi te cilin po diskutohet nuk eshte Nikolla Marku vleresimi apo mosvleresimi i figures se tij. Problemi qendron te kisha ortodokse shqiptare dhe pozicioni te i cili gjendet ajo ne kete moment. Per ta sqaruar pak situaten po i referohem Stenlit i cili me shkrimin e tij me ka dhene nje mori faktesh dhe te dhenash per te cilat une e falenderoj, gjithashtu falenderoj edhe te tjeret kuptohet per ato qe kane shkruar jo per gje po mos ju mbetet hatri pastaj....
Nuk e di te kaluaren e at Nikolla Markut po le te marrim per te mirqene faktet e Stenlit qe ai eshte hajdut ok. Po si eshte e mundur qe kreu i kishes tone ortodokse le njerez te tille ne krye te nje dioqeze sic eshte ajo e Elbasanit? Ti Stenli thua dhe qe Marku apo njerezit e lidhur me te kane vjedhur ikona me vlera te paperseritshme historike e artistike. Je i sigurt per kete sepse me duket nje akuze e rende. Gjithashtu ky at Marku na beka apo na thenka fjale qe nuk jane shkruar as ne ungjill asgjekundi. Me vjen mire qe je ortodoks qe i njeh mire shkrimet, por mua te them te drejten kur shkoj ne kishe gjithnje degjoj gjera qe perseriten e riperseriten pra fjale qe te shkruara dikur nga nje apo shume persona jane kthyer ne dicka ndoshta te merzitshme. Une per shembull pres qe prifti te thote dicka pertej ketyre pasazheve te ungjillit dicka tjeter qe te jete me afer nesh. Te them te drejten nuk e di se cfare flet at Marku aty te kuptohemi.
Nejse ta leme at Markun se pak na intereson dhe te kalojme te kisha. Eshte e vertete, Stenli, qe asnje kishe nuk quhet kombetare por ne nje menyre apo tjeter ajo faktikisht eshte e tille sepse perbehet sidomos kreu i kishes nga njerez te asaj kombesie. Per te qene me i thjeshte kisha greke, ruse, serbe, bullgare nuk quhen kombetare por nuk mund te themi se keto kisha nuk i sherbejne kombit te tyre. Ne kete moment futet nje koncept qe ti i dashur Stenli duhet ta kesh degjuar sepse eshte i rendomte ai i AUTOQEFALISE (koke me vete, pra e pavarur). Koncept i dale apo i krijuar si pasoje e nderhyrjeve te klerikeve qe perbenin kishen ortodokse ne rastin tone te atyre greke ne dem te interesave tona kombetare. Duhet ta kesh parasysh se per kishen greke cdo ortodoks qofte ky edhe shqiptar quhej grek. Ishin pikerisht keto interesa qe cuan ne krijimin e kishes tone autoqefale. Kisha jone pra eshte autoqefale. A mendon ti se eshte e tille pra e pavarur????
Qe te jesh i pavarur do te thote qe kreu i kishes dhe personat rreth tij te jene ne rastin tone shqiptare me gjak shqiptari sic u vendos me krijimin e kishes tone. Ti e sheh se kushti kryesor qe garanton autoqefaline shqiptare eshte shkelur, por ndoshta ty si ortodoks pak te intereson kjo. Po ta shihje problemin si shqiptar apo si njohes i historise se popullit tone do mendoje komplet ndryshe. Me beri pershtypje nje fakt qe Kisha e Maqedonise eshte skizmatike dhe qe eshte ndare nga Trupi i Krishtit. Pse eshte ndare dhe kush e ka ndare? Sipas teje trupi i Krishtit eshte perbere nga kishat e tjera si ajo greke ruse serbe bullgare shqiptare etj etj. Nuk e di te kete ndonje ferkim mes kishes maqedonase dhe kishave te tjera pervec asaj greke. Ferkim qe vjen nga mardheniet e acaruara te shtetit grek dhe te atij maqedonas. Ti duhet ta dish qe ne greqi kisha ben edhe politike apo jo? Dhe jo vetem qe nuk eshte e ndare nga shteti de fakto por arrin edhe ti imponohet atij. Vertet shteti nuk duhet te nderhyje ne ceshtjet e kishes por as kisha nuk duhet te nderhyje ne ceshtjet e shtetit. Ne Greqi kisha nderhyri fort per punen e leshimit te pasaportave ku te ishte shkruar edhe feja. Edhe nje prift i huaj mund te veje te meshoje ne nje vend tjeter kuptohet po duhet te dije gjuhen e vendit sepse do ti flase nje populli qe flet komplet gjuhe tjeter. E rendesishme eshte qe mos penetrojne keta njerez ne organet me te larta te institucioneve fetare, te respektoje ligjet tona te shkruara e te pashkruara.

Mesazh i vjetër 13 Tetor 2005 21:56
Hektori nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Hektori Kliko këtu për të kontaktuar me Hektori (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Hektori Shto Hektori në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Hektori në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
erzeni_be
Veteran ne forum

Regjistruar: 07/07/2004
Vendbanimi:
Mesazhe: 1306

Djema dhe vajza

Po nderhyje pak , vetem per te qetesuar paksa situaten.
E kuptoj shume mire patriotizmin disa anetareve ketu , Konti Amoxilit , Katia etj etj , por ne asnjemenyre nuk duhet t'i lejojme vetes te shnderrohemi ne gjykates personalitetesh apo gjykates personash pavaresisht ideve dhe bindjeve te tyre , te pakten jo ketu ne forum.

Vleresoj shume qetesine me te cilen ka reaguar Hektori ndaj shkrimeve te Stenlit.

Ju ftoj t'i leni menjane paragjykimet tuaja personale ndaj diskutesve te tjere, t'i leni menjate shakate dhe ironite e tepruara dhe t'i leni menjane gjithashtu titujt dhe epitet fyese.

Eshte e drejta e pamohueshme e seicilit te shprehe mendimin e tij perderisa ne te nuk ka ofendime dhe pergjithesime.

Mundohuni ta kuptoni dhe te diskutoni siç eshte e udhes me Stenlin sepse eshte normale qe nje ortodoks i denje te preket nga armiqesia e hapur e disa personave ndaj klerit te besimit te tij megjithese me sa kam lexuar une ne kete teme nuk po armiqesohet as Ortoksizmi as ortodokset por nje idivid ne krye te Kishes Ortokse.

PS. Amoxil, diku me siper ne nje shkrim tendin, fragmentet e marra nga AFP per te "perkufizuar" kishat, do te kishe bere me mire t'i kishe pershtatur ne Shqip.
Kjo bie ndesh me rregulloren

Mesazh i vjetër 13 Tetor 2005 23:53
erzeni_be nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të erzeni_be Kliko këtu për të kontaktuar me erzeni_be (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: erzeni_be Shto erzeni_be në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto erzeni_be në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kontinenti
Blujtes

Regjistruar: 14/09/2004
Vendbanimi: mbi kete planet
Mesazhe: 4934

Po citoj ato që tha erzeni_be

Eshte e drejta e pamohueshme e seicilit te shprehe mendimin e tij perderisa ne te nuk ka ofendime dhe pergjithesime.

Erzen...ka ofendime lal..ende me keq...ka akuza.

Stenlin nuk po e ofendon njeri.
Le te dale e te flase me guxim e jo te fshihet.
Ka aluduar edhe per Fan Nolin.

Une ende nuk kam mbaruar me Stenlin, kur te mbaroj do t'i kerkoj pergjigjet dhe sqarimet, ne qoftese Stenli nuk jep pergjigje apo sqarime ai e nxjerr veten provokator.

Mesazh i vjetër 14 Tetor 2005 00:23
kontinenti nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kontinenti Kliko këtu për të kontaktuar me kontinenti (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: kontinenti Shto kontinenti në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kontinenti në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kontinenti
Blujtes

Regjistruar: 14/09/2004
Vendbanimi: mbi kete planet
Mesazhe: 4934

Myzo, mos e ke fjalen qe Stenli eshte vete ai Cici?
hahahahaha
Ai Cici eshte me i keq se vete djalli Myzo me letrat e tij anti shqiptare.

Mesazh i vjetër 14 Tetor 2005 00:32
kontinenti nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kontinenti Kliko këtu për të kontaktuar me kontinenti (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: kontinenti Shto kontinenti në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kontinenti në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
erzeni_be
Veteran ne forum

Vendbanimi:

Citim:
Po citoj ato që tha kontinenti
Po citoj ato që tha erzeni_be

Erzen...ka ofendime lal..ende me keq...ka akuza.

Stenlin nuk po e ofendon njeri.
Le te dale e te flase me guxim e jo te fshihet.
Ka aluduar edhe per Fan Nolin.

Une ende nuk kam mbaruar me Stenlin, kur te mbaroj do t'i kerkoj pergjigjet dhe sqarimet, ne qoftese Stenli nuk jep pergjigje apo sqarime ai e nxjerr veten provokator.

Stenli, ne disa shkrime eshte cilesuar me epitete fyese, qe nuk po i citoj ketu dhe u mjaftova duke i modifikuar.

Mesazh i vjetër 14 Tetor 2005 00:52
erzeni_be nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të erzeni_be Kliko këtu për të kontaktuar me erzeni_be (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: erzeni_be Shto erzeni_be në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto erzeni_be në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
amoxil
I perjashtuar nga forumi

Regjistruar: 13/06/2004
Vendbanimi: •
Mesazhe: 3949

erzeni_be skam fyer njeri.

Pse flet ne ajer?

Ku e keni hallin zoteri?

Nqs nuk e dini historine e kishe se Elbasanit qe po perdhoset nga nje individ me emrin Stenli te lutem mos me komento pa te drejte.

Nuk i keni pare akuzat e drejtperdrejta qe i ben Stenli At Markut?

Si mund ta quash nje prift qe rrezikon jeten e tij ne lufte me qarqet greke hajdut?

Po e dini juve se cbene grekerit atje para 7 vjetesh?

Ne ate kishe ishte i varrosur trupi i shenjtorit Shen Gjon me nje periudhe 1000 vjecare(kaluar ne kete kishe per hater te festes se fshatit Shojin me 4 korrik).

Ngrihen grekerit te bejne meshe ne kete kishe edhe shkojne me delegacion tek At Nikolla Marku duke futur ne mes disa fshatare te fshatit Shijon me kerkesen se e duan trupin e shenjtorit per nje nate sa te festonin festen e te benin ritin spiritual.

At Nikolla shkon e kerkon qe keta te firmosin ne bashkine e qytetit te Elbasanit per siguri kthimin e trupit mbrapa.

Pasi behen te gjitha dokumentat gati merret trupi nga keta fshatare dhe dergohet ne fshatin Shijon nga ku aty behet dhe festa ate nate me prifterinjte greke.

Kaluan kohe dhe trupi i shenjtorit nuk erdhi me mbrapa.

Bashkia e qytetit te Elbasanit me keqardhje i japin lajmin urates se nga informatat e marra ne ate fshat trupi i shenjtorit eshte nisur per ne Greqi.

Tani si do i veje halli qe ketyre shqipatreve si Stenli cohen e ofendojne njerez me karakter me thoni?????????

Kerkoj me domosdoshmeri mirekuptim nga te gjithe qe kur nuk dini psh si erzeni_be se si eshte e verteta ju lutem lexoni apo pyesni pak me teper.

At Nikolla Marku e ka jeten ne rrezik.Telefonata dhe provokime nga me te ndryshmet per ta poshteruar.Po nga kush valle??

Mos i inetreson ndonje shqiptari te ngreje dore mbi identitetin e vet?

Sigurisht qe jo

Keto provokime dhe mundime per tia futur friken si nga ana e tij ashtu edhe nga familja vijne nga keto qarqe antishqiptare greke.

Car u intereson mo vellezer grekerve se kendojme neve ne kishe apo jo apo e themi uraten per heronjte tane apo jo?

Cu duhet atyre grekerve halli i kishave tona?

Neve jemi te zotet e vetes dhe me shume se cua duam te miren ne vendit tone nuk ua do njeri.

Une jam shok ketu me ju te gjithe edhe me sinqeritet po ju them se ndoshta ndonjehere edhe bej shakara te tepruar per qef dhe ju kerkoj falje nqs kam prekur dike padashje.

Por kur vjen puna per shtremberime te vertetash dhe ceshtjen kombetare nuk e di si di veje halli se une sduroj dot dhe smund te le njeri te beje mjegull per ujkun.

Te me ndjeni tani se sdua te me merrni sikur po shes mend por jam i prekur nga ofendimete At Nikolles me te padrejte se eshte gjynah i zotit te besh mekat me nje njeri te tille qe ka sakrifikuar familjen dhe jeten e vet,eshte mekat te flasesh kur nuk di dhe eshte mekat te jesh antishqiptar.

Ndoshta do shkruaj ndonjeher tjeter dhe ju pershendes te gjitheve,i falenderoj ata qe e dine te verteten si myzeqarin,kontinentin,hektorin,analisten edhe disa te tjere qe nuk mund ti kujtoj dot tani.

Cila eshte ajo formule qe i bashkon shqiptaret??????????

Mesazh i vjetër 14 Tetor 2005 01:08
amoxil nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të amoxil Vizito faqen personale të amoxil't! Kërko mesazhe të tjera nga: amoxil Shto amoxil në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto amoxil në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
erzeni_be
Veteran ne forum

Vendbanimi:

Amoxili, me ngadale i dashur.
S'te akuzova per asgje, te bera vetem nje verenjtje te vogel ne lidhje me copy-past ne anglisht dhe nderhyra ne pergjithesi pa theksuar asnjerin.

Ajo qe s'me pelqen aq shume ne kete debat eshte se ne vend qe te argumentohen gjerat me qetesi , perqendrohen sulmet kunder nje personi te veçante qe mendon ndryshe...

Nejse
debat te mbare.

Mesazh i vjetër 14 Tetor 2005 01:15
myzeqari
daddy

Regjistruar: 14/10/2004
Vendbanimi: England
Mesazhe: 2498

Amoxil , Erzenin nuk e shof gabim

Mesazh i vjetër 14 Tetor 2005 01:39
myzeqari nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të myzeqari Kliko këtu për të kontaktuar me myzeqari (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të myzeqari't! Kërko mesazhe të tjera nga: myzeqari Shto myzeqari në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto myzeqari në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
amoxil
I perjashtuar nga forumi

Regjistruar: 13/06/2004
Vendbanimi: •
Mesazhe: 3949

Ok me lal ok.

Debat sdua te bej sinqerisht por dua te mbroj At Nikollen dhe spo di se si.

Do mundohem te sjell materiale nga gazeta ALBANIA e viteve 95-96-97-98-99-2000-2001-2002-2003-2004-2005.

Nje njeri qe njoh nga afer me vjen keq te degjoj ofeza aq te renda,se eshte edhe gati 60 vjec burre.

Kam qene prezent vete ne vitin 1995 kur ne lagjen KALA nxirren me force prifterinte greke nga kisha ortodokse Shen Maria dhe vendoset nga qytetasit e Elbasanit prifti i famullise se atyre At Nikolla.

Te ishit aty te shikonit skenen kur jane nxjerre grekerit jashte ska skene me te bukur qe do te shohesh ti ne jeten tende.

Do tiu sjell edhe disa fotografi te atit me te gjithe shoqatat shqiptare patriotike ne NY,Boston me At LIolinin,Chikago,Detroit,Kosove.

Eshte per tu habitur se sa shume e kane dashur dhe pritur shoqata te ndryshme Kosovare si kosova pres,Bota sot,Vendlindja therret,LDK-ja me qender ne NY,etj etj etj .

Njehere ne ne nje mbledhje qe u mblodhen shqipatret e NY per nder te tij me Bronx ne lokalin Isvud Mener Boston Rd,2002, i bene nje pyetje disa malesore"--------------------------------------Si ka mundesi qe ne Shqiperi sektet fetare te ndryshme muslimane ortodokse katolike shkojne mire midis vedi dhe juve gjithashtu si e keni perqafuar kete ide??????

******** At Nikolla Marku pergjigjet------------------------************

Ne kohen e komunizmit kane qene ne nje qeli bashke edhe imami i madh i myslimaneve edhe arqipeshkvi i katolikeve denuar me pushkatim(me falni se se mbaj mend tani se si ua permendi urata emrat atyre te ndjereve).
Pas disa ditesh hyn ne qeli nje oficer dhe me majen e pushkes e heq kapelen e priftit e ia ven imamit dhe ate te imamit ia ven priftit.----He si po ju duket vetja tani?--thote oficeri.
E ska gje more bir--thote arqipeshkvi---une e provova kapelen e shokut tim para vdekjes dhe asgje me teper por ty or bir te falte zoti sa te jesh gjalle.

Dhe ashtu sic kane bere te paret e mi ashtu do te bej edhe une --thote At Nikolla---gjithmone per bashkim dhe ceshtjen kombetare.Ne ne Elbasan festojme edhe pashket edhe bajramin ashtu si te gjithe shqiptaret kudo qe jane,pershendesim dhe urojme njeri-tjetrin pa provokime e nxitje antishqiptare.

Keto ngjarje jane nga jeta e tij por fakti qe i solla mes jush eshte se i kam perjetuar edhe une ato.

Ne vazhdim................................................

Mesazh i vjetër 14 Tetor 2005 01:47
amoxil nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të amoxil Vizito faqen personale të amoxil't! Kërko mesazhe të tjera nga: amoxil Shto amoxil në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto amoxil në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 05:46 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 43 faqe: « 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Besimi Fetar > Leter e hapur dhe disa pytje drejtuar Janullatosit .

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar