Muhejminu
Anetar i regjistruar
Regjistruar: 23/11/2006
Vendbanimi: www.erasmusi.org
Mesazhe: 193
|
Fajtor, ti po del kunder cfare do lloj sherbimi mendor qe po mundohesh te ndertoje, me pare pranove mjaft shprehj nga une dhe the qe e vetmja pike qe re ne kundershtim mes meje dhe teje ishte Aspekti Laik i shtetit. Dhe me then te drejten ai qe u tregua aq shume konservator(mbase per shkak te mungesese se arsyetimit dhe llogjikes) ne kete mes ishe vetem ti, per gjithcka qe te kam thene ti vetem ke pohuar te kunderten se keshtu te3 pelqen ty dhe aspak se ke arritr nga ndonje funksion llogjik, kurre nuk ke mare nje mendim qe ta marresh nga une dhe ta hedhesh poshte. Kjo eshte nje mungese e madhe ne nje debat, ne gjithcka qe ti ke then une ti kam parashtuar te kunderten ne shkrimet e mia te meparshme, por ti me koken tende vazhdon akom a te pohosh po te njejtat gjera, nuk e di se ku e ke problemin vella(nga kombi) por puna qendron se ti nuk je fare bashkebisedues por monologues dhe monologues perserites. qe nga fillimi deri ne fund te bisedes one ti ke then te njejtat gjera dhe pse nje mesazh me siper i ke prauar disa gjera qe i bie dakord me mua.
Neve nuk po flasim pre moralin, por tema kaloi aty neve po flisnim per shamine, dhe kaluam diku tjeter, nuk do rri te percaktoj une termin e moralit apo te asaj qe ti e quan relativizem, kjo fjali ska pike kuptimi. Ne bote ka dsia gjera qe jane te ndara me thike dhe nuk mund te rrish as mish as peshk, kjo eshte e bukura e botes. PO gjithssi teoria qe ti perfaqesoke( qe me gjasme qenka teoria feministe) ti nuk ia ke idene se nga vjen. Nese do ia kishe idene do e dije se si teori eshte nje teori Utopike. Me pak fjale Fajtor me duket shume e lodhshme pergjigja per tek ty, sepse me duhet te rishkrauj edhe nej her nga e para qte gjithe mesazhet e mia, dhe nese e ribej kam frike nga tangerlliku yt i cili tregohet hapur kur thua qe nuk kam kohe te lexoj ato qe me ke dhene or nga ana tjeter ke pohuar se ske njohje ne fe. Nga e gjitha kjo biseda me ty behet thjeshte e pavlefshme sepse ti je monologues qe perserit po te njejtin monolog dhe nuk degjon se te tjeret te kritikojne, kujton se di shume gjera por sdi asgje(pa ofendim kjo) dhe pastaj me te gjitha keto do te vendosesh pikat mbi i. Nese do te dish perse femra mban shami hajde flasim, por edhe ketu ekziston frike se ti fillon me perrrallat e tua qe ska perdhunime ne vendet perendimore nderkohe qe statistikat regoje te kudnerten(mjafton te dish se sa prostitua dhunohen sekusalisht, apo trafikimin e tyre), ndersa sdi qe ky numer te jete i madh ne vendet ku morali fetar dhe ai moral afetar mbizoteron. Por dhe sikur te mos fillosh me ato, ti prape sdo e pranosh sepse keshtu do ti, jo sepse ke ndonje arsye specifike dhe keshtu behet nje arsyetim ne forme rrethi vicioz qe te le pa kuptaur ty se pari asgje, prandaj eshte e veshtire biseda me ty, nga ana tjeter(per tiu pergjigjur edhe Balerines) nuk ju takon juve te percaktoni se cka eshte Besimi. MOs u ngateroni me keto gjera, kur te beni juve nje besim atehere caktoheni se si duhet te jeni. UNe si musliman do falem dhe nuk kam perse tju marr leje juve, sepse konventa e te drejtave te njeriut ma jep kete te drejte. Sikurse kjo konvente te jep dhe ty nje te drjte per te mos besuar apo per te mos qene pjesmares ne asnje komunitet fetar. Kjo eshte liria dhe respektimi i ndergjegjies.
Fajtor ti mundohesh te jesh nje gjykyes por kush je ti qe te jesh nje i tille? Cdi ti per fete? Asgje, e pohove vete kete te fundit, po nga te lind e drejta per te folur dhe pr te gjykuar? askund, prandaj eshte e kote te flasim, perderisa ti nuk di dhe gjykon sikur di. Fillimisht ngaterove Laicitetin(qe te mbron edhe ty) me Ateismin dhe pastaj na dole nga shamia tek morali.
Dhe se fundmi per sa i perket seksualizmit, nuk e di nese per ty eshte ok qe njerzit te kryejne seks ne mes te njerzve te tjere, nese per ty kjo eshte ok, atehere une te them qe kjo nuk eshte morale. nese ty ste duket ekshtu, atehere stop. NDalojme nga kjo teme hapim nje tjeter dhe diskutojme, gjithenj nese ti sdo vazhdosh me rrethin vicioz, nuk eshte keshtu sepse une them keshtu.
Pergjigjet e pyetjeve akoma smi ke sjellur, dhe nese do pergjigje per pyetjet e tua majfton te mos jesh shume tangerlliks per ti marre.
Nje keshille, Perparaz se te falsesh per dicka meso per ate qe do flasesh mos te shtyje ideja e te rebeluarit sepse bie ne gfa te tilla sikurse ke rene ne shrkimet e tua.
me resepkt Muhejminu
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|