Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Letrarë të rinj > Shkrime te ndryshme
Gjithsej 26 faqe: « 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
vanesajaems
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 04/04/2007
Vendbanimi: United States
Mesazhe: 161

kotka ....,  sinqerisht...  urime...shkrimet e tua jan kaq reale dhe te natyrshme...kjo krijmtari nuk genjen...

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 22 Shtator 2007 06:37
vanesajaems nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të vanesajaems Kliko këtu për të kontaktuar me vanesajaems (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: vanesajaems Shto vanesajaems në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto vanesajaems në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kotka
.....

Regjistruar: 21/06/2007
Vendbanimi: .....
Mesazhe: 3612

FLM qe me ndjek Vanesa... me fal qe dikur te keqkuptova.

Eshte nje nga dobesite e mija, e di edhe vete..., keqkuptoj shume lehte, e kam si nje mjet vetmbrojtes per t'u ruajtur nga ligesite e jesaj bote.  Mbeturine e se kaluares.  Si puna e merimanges, qe menjehere thurr fijet, perpara se te rerezikohet nga sulmet, keshtu edhe kjo puna ime dhe ne kete menyre largoj shume njerez edhe padashjen time...

Doja te shkruaja dicka per Ameriken por tani jam duke lare rroba dhe nuk kam kohe.  Mbas nderjes se rrobave do te ulem dhe do ta shkruaj se nuk duroj dot...

Kjo eshte crazy Amerika dhe askush nuk ma luan mendjen as topi, ne kete aspekt...

Mesazh i vjetër 22 Shtator 2007 20:52
kotka nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kotka Kliko këtu për të kontaktuar me kotka (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të kotka't! Kërko mesazhe të tjera nga: kotka Shto kotka në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kotka në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kotka
.....

Crazy America

Ju premtova se dicka doja t'u shkruaja per Americen time te dashur, per Ameriken time te cmendur, qe cdo dite e me shume po cmend njerezit e saj dhe me pas gjithe boten.

Akoma kam dhimbje ne krahun e djathte nga nje goditje e befasishme prej nje gruaje te cmendur ne tren kur po kthehesha nga puna dje bashke me tim bir.

Po prisnim te nisej treni, kur nje grua rreth te dyzetave perplaset ne toke duke dale nga vagoni i trenit ne platformen e stacionit dhe te gjithe menduan se i rra epilepsi ose mbaroi, ndonje goditje ne zemer.  Asnje nuk levizi, perkundrazi vazhdonin leximin me qetesine me te madhe.  Papritur gruaja ngrihet me rrembim dhe fillon e i merr te gjithe mbare, duke share, e duke bertitur, e duke goditur, kush ti dilte perpara.  Prape askush nuk e prishte terezine, mua me hypen nje frike ne llahtari.  Mendova me vehte sikur kjo e cmendur te kete ndonje arme me vehte apo ndonje thike do te vrase dike se s'ben.  E tronditur kerkoj cell phone, te marr policine ne tel ose security guard.  Im bir me amerikan se amerikanet as nuk e prish terezine dhe ashtu e acarruar i bertas atij "c'me shikon si tuaf, ajo do te vrase ndonje sonte, do te me shohesh" dhe nuk kisha mbaruar fjalen e cmendura futet ne vagon i versulet nje burri shtatlarte qe qendronte tek porta dhe pas tij mua qe isha ulur tek sedilja prane portes.  Cfare tmerri, nuk e merrni me mend, pandeha se atje kisha diten time te fundit.  Prape askush nuk levizi.  Ajo kishte kaluar nga faza dhe askush nuk mendonte ta bente zap, kush e di nga cmendine do te kishte dezertuar....

Tani mua akoma vertet me dhemb krahu dhe e kam te nxire, por me shume me dhembi ajo grua, qe kur i vune prangat policet te gjithe me rrethuan mua dhe me mesonin si te beja raport ne polici.

"E c'raport te bej une, ajo pothuajse e beri vete raportin e saj" ju pergjigja pasagjereve te mij ne tren.

Ne ate kohe me erdhen ne mendje gjithe te cmendurit e Amerikes.  Perse ne Amerike ka kaq shume te cmendur, te depresuar, te deshperuar, te lene mbas dore, te shendoshe tej mase, te pire, te droguar, te pashkolluar, te rritur jetime me prinder te divorcuar, te vetmuar ne pasuri.

Sa shume lexojne, kaq shume, sa leximi i tyre i tepruar te ben te mendosh se sa shume vuajne, sa te vetmuar jane, lexojne se nuk u flet njeri me goje dhe nuk dusn ti flasin kurkujt.

Sa dallim i madh klasor, hendek shume i madh, njeri jeton ne pyll si kafshe, ne mes te parave, lluksit, makinave, anijeve dhe vetmise, ndersa tjetri jeton ne pallatet e comunitetit ne mes te droges, pijes, analfabetizmit dhe vabdalizmit edhe ky nen shoqerine e vetmise.

Amerika shpiku comjutrin, forumet dhe njerezit filluan nga pak te shkruajne, se per te folur kane harruar, te me besoni, ju lutem me besoni, vetmia vete do te haje Ameriken.  Vetmia eshte ajo qe po sjell degjenerimin e Amerikes, dhe ajo tashme ka filluar ta ndjeje me teper se kurre...ka filluar integrimin, por sa vone qe eshte...

Ja shihni edhe ketu ne kete forum te thjeshte shqiptaresh, kush jane ata qe shkruajne me shume poezi, shkrime, brockulla, fantazi... pikerisht ata qe jetojne ne Amerike, ne Ameriken e vetmise.

Ata te gjithe kane shtepira, makina, degree, borxhe, por sa pak miq e shoke, sa pak te aferm dhe kusherinj zemre...zemra e tyre eshte bosh, besomeni, besomeni.

Nuk duan te komunikojne, se kompleksiteti qe kane ne menyren e te menduarit per shkak te vetmise, i udheheq gabim duke u humbur ate origjinalitetin e personit njeri dhe prandaj shume here duken qesharake apo per te ardhur keq...

Sa keq me vjen per brezin e ri qe do te pershtatet me kete menyre jetese te ndyre...

Mesazh i vjetër 23 Shtator 2007 08:12
kotka nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kotka Kliko këtu për të kontaktuar me kotka (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të kotka't! Kërko mesazhe të tjera nga: kotka Shto kotka në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kotka në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Enya
Shpirt # 1

Regjistruar: 12/02/2006
Vendbanimi: Orange, CT
Mesazhe: 4096

Sa me lodhin shpifjet e te afermve, sa me lodhin...deri ne braktisje te te gjithve!

Kotka, jam plotesisht 1000% dacort me ty.Dollari, pra materializmi
po na shkaterron dhe ne brezin e ri shqiptaro-amerikan.Jetojme ne lluks,
ama jemi te varfer shpirterisht.
Sa pak miq, pothuajse aspak!
Sa pak te aferm pa hile, thuajse aspak!Sa pak sinqeritet ne familje,
pothuajse aspak!Sa pak rrespekt, pothuajse aspak!!!!!
Sa pak dashuri shpirterore, pothuajse aspak!!!!!!!!!

Sa shume hile ka kjo jete, pothujse hilexhiu can kudo!
Sa shume hipokrite ka kjo jete, pothuajse hipokriti fiton kudo!
Sa shume cmirexhinj ka kjo jet amerikane, pothuajse cmirexhijte jetojn
me te qete!

Dhe une si shqiptare-amerikane, brezi i ri ndodhem ne kete vorbull vetmie.
Ja diku mes vargjeve te tua, mes sinqeritetit tend te pershkrimit
te jetes amerikane.

Lum ai shqiptar qe ruan traditat, zakonet, apo dhe nderin Familjar.
Lum si ai shqiptar qe se ul koken para askujt, dhe para asnje veshtirsie!
Lum si ai Shqiptar qe di te respektoje familjen, te afermin, mikun dhe armikun,
ai shqiptar do jetoje i lumtur per aq kohe apo per aq serial te jetes se tij,
qe nuk harron nga ka ardhur, ku ka shkelur dhe ku po jeton,
ne cilen vorbull marramendese te vetmise.

Sot nuk duhet t`i besosh askujt, askujt, askujt!Miku yt me i mire, mund te jete
armiku yt me i forte, te cilin s`e "vret" dot!Ndaj njerezia shijon me shume vetmine, sepaku me mua ndodh keshtu.

Enya, me plot perzemersi per ju kotka ime e dashur mike.

Mesazh i vjetër 24 Shtator 2007 04:21
Enya nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Enya Kliko këtu për të kontaktuar me Enya (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Enya Shto Enya në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Enya në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kotka
.....

Re: Sa me lodhin shpifjet e te afermve, sa me lodhin...deri ne braktisje te te gjithve!

Citim:
Po citoj ato që tha Enya
Kotka, jam plotesisht 1000% dacort me ty.Dollari, pra materializmi
po na shkaterron dhe ne brezin e ri shqiptaro-amerikan.Jetojme ne lluks,
ama jemi te varfer shpirterisht.
Sa pak miq, pothuajse aspak!
Sa pak te aferm pa hile, thuajse aspak!Sa pak sinqeritet ne familje,
pothuajse aspak!Sa pak rrespekt, pothuajse aspak!!!!!
Sa pak dashuri shpirterore, pothuajse aspak!!!!!!!!!

Sa shume hile ka kjo jete, pothujse hilexhiu can kudo!
Sa shume hipokrite ka kjo jete, pothuajse hipokriti fiton kudo!
Sa shume cmirexhinj ka kjo jet amerikane, pothuajse cmirexhijte jetojn
me te qete!

Dhe une si shqiptare-amerikane, brezi i ri ndodhem ne kete vorbull vetmie.
Ja diku mes vargjeve te tua, mes sinqeritetit tend te pershkrimit
te jetes amerikane.

Lum ai shqiptar qe ruan traditat, zakonet, apo dhe nderin Familjar.
Lum si ai shqiptar qe se ul koken para askujt, dhe para asnje veshtirsie!
Lum si ai Shqiptar qe di te respektoje familjen, te afermin, mikun dhe armikun,
ai shqiptar do jetoje i lumtur per aq kohe apo per aq serial te jetes se tij,
qe nuk harron nga ka ardhur, ku ka shkelur dhe ku po jeton,
ne cilen vorbull marramendese te vetmise.

Sot nuk duhet t`i besosh askujt, askujt, askujt!Miku yt me i mire, mund te jete
armiku yt me i forte, te cilin s`e "vret" dot!Ndaj njerezia shijon me shume vetmine, sepaku me mua ndodh keshtu.

Enya, me plot perzemersi per ju kotka ime e dashur mike.

Enya ime e dashur flm qe me ndjek, te pergezoj per sinqeritetin dhe fjalet e ngrohta, por edhe pse ti dhe une bejme thirrje per ruajtejn e tradites dhe mentalitetin tone, edhe ti edhe une jemi mpleksur pakuptuar ne jetesen amerikane dhe jemi amerikanizuar.

Fakti, qe njeriu fillon te mos i besoje kurkujt, eshte shenja e pare per te treguar sa Amerikan je.

Parulla amerikane eshte: "Nuk ka miq, nuk ka shok, nuk ka besim.  Je i vetem dhe rrofte vetmia ime.  Askush nuk te do ne kete bote."

Ata edhe kur bejne party nuk mblidhen per te uruar nejri-tjetrin, per te kuvenduar apo per te kercyer, thjesht bejne parti per te qene te vetem perseri, prandaj edhe pijne, se nuk duan te flasin me kerkend, vetem pijne si kafshet and gosip, gosip, gosip.

Zoti me ndjefte, qe permend vetem anet negative te Amerikes dhe Amerikaneve, por eshte me mire te rruhesh nga e keqja, se sa te kenaqesh me te mirat....

Keq me vjen, por ky kompleksitet i te menduarit do te shkaterroje Amerikan, degjenerimi i vete njerezve saj, as Middle East, as Islamistet dhe as Korea....

Zoti me ndjefte perseri, se une jetoj mire ne saje te Amerikes, por kjo nuk me gezon, se ne Amerike edhe nje budalla jeton me "mire" se nje shkrimtar i talentuar ne boten jashte Amerikes.....por jo shpirterisht dhe menderisht, vecse materialisht, qe per mua eshte NOTHING, NOTHING, NOTHING....

Te gjitha megalomat, qe njerezit shkruajne per Ameriken, tek une tingellojne teper sllogane...njeriu jeton te numeroje miqte duke kujtuar jeten e bukur dhe jo te numeroje shtepite, makinat dhe parate dhe vacations boshe ne vetmi.....

Modifikuar nga kotka datë 24/09/2007 ora 18:23

Mesazh i vjetër 24 Shtator 2007 18:12
kotka
.....

E Diela eshte e Zotit, por edhe e Imja

Si eshte e mundur qe te Dielen, truri im edhe pse humbur ne ate gjumin e thelle letargjik te se Dieles e di mire qe eshte e Diele.  Ne kete dite te javes veshet e mij thithin cdo cicerrime zogu, ne kete dite syte e mij shohin cdo ngjyre gjethesh, ne kete dite hundet e mija nuhatin cdo arome luleje dhe trupi im thith ngrohtesine e cdo rrezeje te larget drite.  Te gjitha keto ndjesi nuk funksionojne fare gjate diteve te javes, si ka mundesi nje shterpesi e tille per gjashte ditet e javes.  Jo vetem kaq, por shqisat e mija pregatiten per me teper, per aromen e kendshme te kafese turke, qe se shpejti do te vije ne komodinen time, per ngjyrat e omeletes, qe do te me beje te ngrihem pupthi nga jasteku im i embel te se dieles, per buzeqeshjen tende te embel dhe per bisedat tona te pafundme.

Pastaj pret se si duart e tua trupin tim do te rrethojne dhe me lehtesi do te me shtrengojne, qe une ashtu edhe pse e sigurt ne jeten time, kam kaq nevoje per mburojen tende, sa ngrohte dhe bute une ndjehem brenda kesaj guaskes tende te madhe, atje mbeshtillem une, rrumbullakosem dhe me ore te tera pa folur, e pamenduar dua te rri ne heshtje.

E Diela eshte e Zotit, prandaj eshte edhe e imja...

Mesazh i vjetër 24 Shtator 2007 23:41
kotka
.....

NENES APO MAMIT

Dhe ja tani truri im kaperceu tek Nena ime....

Sa shume flas me ty, sa shume flasim bashke moj Nena ime.  Ne fakt nuk te therres kurre Nene, por Mami dhe nuk e di pse kur shkruaj per ty, te quaj Nene dhe jo Mami.  Sa shume flet ti, ah sa shume flet dhe asgje nuk thua, te tjera do te thuash dhe te tjera belbezon...ne fund zihemi...dhe ne fund prape puthemi...ah Nena ime, moj Nena ime e vogel.  Nuk ishe e vogel, por cdo dite zvogelohesh dhe une kur te shoh shpirtin tim me gerryen, kaq shume me dhemb ky zvogelimi yt...ah Nena ime, moj NENA IME

Edhe kur ti me fjalet e tua ngaterrohesh, une e di mire se c'do te thuash, se ne mendje i kam fjalet e tua.  Sa shume e ngre koken kur femijet e mij kerkon te puthesh, te duken te bukur e di, se ti me shume se ne kete bote me do mua...dhe atje sheh shembellimin tim, shembellimin tend...TE DUA...dhe kurre nuk kurseva te ta them pa pushim, sa here une telefonin mbyll me ty... e di qe shume vite nuk me kane mbetur, ta them akoma kete fjale...TE DUA MAMI.

Modifikuar nga kotka datë 25/09/2007 ora 00:17

Mesazh i vjetër 25 Shtator 2007 00:06
vanesajaems
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 04/04/2007
Vendbanimi: United States
Mesazhe: 161

kotka...me pelqejne tregimet e tua....pershkrimi i ngjarjeve me sy vezhguesi ...por do te vecoja ate trgimin e milingonave...ide e jetes aktuale..thote shume....(dhe  pse mua me kujtuan dicka te hidhur...motra ime  ishte me gjyshen ne park ..ishte shume e vogel...nje femije i rritur.. i tha meri dhe haji se jane te mira...dhe ajo filloi ti kaptonte nje dhe nga nje..ashtu te gjalla ,...ku kuptonte ajo ...ishte shume e vogel...perfundoi ne renimacion..por shyqyr zotit ...doktoret kishin librat me vete atje ne spital dhe gjeten cfare helmi kishte milingona qe ajo shpetoi....)por shyqyr qe ishte milingon dhe sqe gje tjeter...ehhh...te dyja me shije limonate ...mgjthate une te lexoj me kenaqesi....

Mesazh i vjetër 25 Shtator 2007 05:18
vanesajaems nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të vanesajaems Kliko këtu për të kontaktuar me vanesajaems (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: vanesajaems Shto vanesajaems në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto vanesajaems në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kotka
.....

Zjarri

Citim:
Po citoj ato që tha vanesajaems
kotka...me pelqejne tregimet e tua....pershkrimi i ngjarjeve me sy vezhguesi ...por do te vecoja ate trgimin e milingonave...ide e jetes aktuale..thote shume....(dhe  pse mua me kujtuan dicka te hidhur...motra ime  ishte me gjyshen ne park ..ishte shume e vogel...nje femije i rritur.. i tha meri dhe haji se jane te mira...dhe ajo filloi ti kaptonte nje dhe nga nje..ashtu te gjalla ,...ku kuptonte ajo ...ishte shume e vogel...perfundoi ne renimacion..por shyqyr zotit ...doktoret kishin librat me vete atje ne spital dhe gjeten cfare helmi kishte milingona qe ajo shpetoi....)por shyqyr qe ishte milingon dhe sqe gje tjeter...ehhh...te dyja me shije limonate ...mgjthate une te lexoj me kenaqesi....

Vanesa me keto qe shkrojte ketu, me kujtove nje thenje te madhe te popullit "I yti te ha mishin, por te le kocken, i huaji te ha edhe kocken edhe mishin"

------------------------------------------------------------------------------- 
Zjarri 

Kishte kohe qe ishte fikur, por kaq shume kishin perhumbur te dy atje nen gjuhet magjike te flakeve, ne figurat dhe fantazite e ketyre reve gjuhesh, sa nuk e kishin vene re fare, qe ai ishte duke dhene shpirt.  Kur filluan te dy te dridheshin nga te ftohtet, qe zemrat e tyre ndjene, atehere kuptuan, se sa shume edhe ngjyrat imagjinare te ketyre gjuhezave i ngrohnin dhe shpirtrat e tyre zbusnin.

Megjithate hiri i atjeshem edhe pse gri dhe i pajete, sa shume fliste dhe thengjijte e zinj, qe flinin atje te shuar, dicka donin te shkruanin, ndofta biografine dhe jeten e zjarrit, qe ata thengjij jetuan.

Thengjinjte atje mbeten edhe pse te zinj e te pikelluar, nuk u dogjen deri ne fund, kujtimet donin te pikturonin ne nje mur te lyer me gelqere te bardhe..dhe tani vetem duar kerkonin, qe zhgarravinat te fillonin me keto duart e akullta dhe te ftohta, si ajzberget e oqeanit.

Modifikuar nga kotka datë 25/09/2007 ora 18:11

Mesazh i vjetër 25 Shtator 2007 17:56
kotka
.....

Momente boshe

Mire thone, nje nga sekretet e komunikimit te sotem elektronik eshte: "Mos shkruaj kur je i merzitur, i gezuar dhe i zemruar, se lexohesh me shume dhe me kollaj se kurre...."

Ky do te jete edhe celesi i shpjegimit te numrit te madh te leximeve te ketyre brockullave te mija ne kete forum.... se ndryshe nuk ka si shpjegohet, art nuk ka, fillim dhe mbarim nuk kane, domethenje nuk kane, e ku di une tjeter cfare nuk kane, me mire se Bleta askush tjeter nuk mund ta thote, se cfare nuk kane keto shkrimet e mija....

Nje tjeter sekret i comunikimit elektronik eshte gjithashtu: "Te mos perdoresh germa te medhaja, se eshte shprehje e te shkruarit ne menyre te pasjellshme dhe duket sikur bertet, qe te degjohesh...."

Tani lind pyetja: "Perse njerezit deshirojne te degjohen dhe te lexohen kaq shume???"  Disa jane ne gjendje ta fshehin kete ndjenje, disa jo...

Lind edhe pyetjA tjeter: "Perse disa njerez kur bejne llogarite dhe mendohen, flasin me ze te larte ose u pelqen te perdorin kalemin?"

A mos valle kjo ka te beje me menyren e te menduarit te personit.... te flasi me shume vehten se me ata perreth...???????

Kjo do te thote MOSHA (ALL ABOUT AGE)

Mesazh i vjetër 26 Shtator 2007 22:23
Ora tani: 01:27 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 26 faqe: « 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Letrarë të rinj > Shkrime te ndryshme

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML nuk lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar