kendrevica
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 15/03/2011
Vendbanimi: Tirone
Mesazhe: 97
|
Citim: Po citoj ato që tha Fajtori
Kush te eshte vene kunder, se kuptoj? Ndryshe nga fleur, per mua mbaj anen e kujt te dush, bej ca te dush, hidh valle labe ose pogonishte, kerce maje fikut ose maje thanes. Ato qe replikoj kane te bejne me pasaktesi shkencore ose me tema qe perfundojne ne kuzhine pa fantazi (tip pilafi me groshe).
Po te duash e leme qe 2+2=6, ose antibiotiket vrasin viruset, ose vaksinat ekzistojne per cdo lloj virusi. Une e kam te qarte qe me shqiptaret dhe matematika eshte opinion, por kjo s'ka te beje me dicka personale ndaj teje. Eshte thjesht qe une matematiken e konsideroj shkence ndersa theniet personale opinion. Ajo qe mund te ndryshoje ne shprehjen personale eshte vizioni qe transmeton tek te tjeret. Meqe e hape kete muhabet po te jap ndonje keshille falas. Thenia personale eshte nje fjali qe te perfaqeson, nje menyre prezantimi qe tregon thelbin tend. Te fillosh thenien me "urrej" nuk transmeton asgje pozitive. Le pastaj kur lexon fjalet enverist, komunist, bllokmen, etj, gjera qe shume prej jush i ka me te degjuar, sepse ndodh rendom qe mediokriteti qendron ne mes, nuk njeh as privilegjin, as vuajtjen. Ne kete konteskt, po te besh llogarite, mund te dale se thenia jote nuk transmeton asgje vec mediokritetit te nje fushate elektorale, ku mileti pa tru polarizohet dhe politizohet me shprehje pa kuptim (ose me sakte dogma). Prandaj mos me perzjej te lutem me diskutime politike te nivelit te thenies tende personale. Nese vertet ke nevoje te kesh miq dhe armiq ja ku ke fleur te gatshme te aplikohet politikisht. Mua s'me ke as mik dhe as armik. Mundohem vetem te ve llogjiken ne perdorim dhe ti gjej perkufizimin fjaleve qe flas, para se ti flas. Dhe mundohem ti jap pak nga ky zakon te tjereve.
fajtor pyeten nje cifo sa bejne 1+1.Ai nuk u pergjigj por mori leter e lapes e beri hesapin.Pyeten nje cam.Ai tha 2 por po te duash ti bejne edhe 1+1=3. Keshtu qe the ti 5-4here alias fajtori shikoje mencurine dhe servilizmin se cfare nderthurje kane.Kjo nuk ka lidhje me ty, te kupotohemi.
Persa ju perket keshillave mbaji per vete ose per ndonje qe ka nevoje per to,sepse une nuk kam nevoje.Bindja ime eshte se kam te drejte.Njerzit i kane syt hapur dhe po shikojne se cilit persona jane ata qe ja ndjejne aq shume eren pordheve te politikes.Shtrohet pyetja pse jo djemte dhe vajzat e njerezve qe dikur s'kane patur lidhje me te kaluaren? Ata edhe pse te shkolluar ne shkollat me te mira te perendimit ,bile me rezultate shume te mira,nuk pranohen ne politike,por duhet te kesh nje mbiemer te njohur te para viteve 90. .Kjo i bene ata te painteresuar e keshtu trashegimia vazhdon.
Shprehja ime ka shume kuptim,pavaresisht se dikujt nuk i intereson dhe e quan mediokre.Arsyeja eshte ajo qe sapo pohova me lart.Sigurisht nga ajo qe ke ti ne mendje kuptohet qe nuk te intereson e verteta,sepse mund te hysh edhe vet ne ate kategori.Po fajtori, nje mike si fleurs me pelqen.Ajo eshte nje vajze intelektuale e shkolluar ne nje vend si Franca,bije e nje familjeje te zakoneshme shqipetare,por me veti e vyrtyte fisnike.Ajo nuk i perket mbiemrave te njohura para vitit 90.Per nje vajze te till me vlera ne shqipetaret do te kishin votuar me shume deshire e besim po te futej ne politik,ndersa per nje si ty,apo ndonje si ty fajtori kurr.Mos kujto se ti apo ndonje si ty ju marrin si njerez me tru.Mashtroni veten po mendove keshtu.Jam dakord se bashk nuk jemi as miq e as armiq,thjesht do te kemi mardhenie si dy te panjohur duke e respektuar njeri tjetrin.Une nuk do ta tejkaloj masen,por po e tejkalove ti do te marresh pergjigjen.Aludime mos beje jo me leber e me malok,apo me te shqiperise se mesme,por sillu ne menyre korrekte.E pelqejme apo nuk e pelqejme njeri tjetrin eshte tjeter problem.Diversiteti i mendimeve do respektuar.
Ah se harrova 5-4 here!Per semundjen shqipetare nuk po gjendet ilac,pra nuk po gjendet vaksina edhe me perqendrimin e shume mendjeve europiane te shkences.Ke te drejte per antibiotiket te cilet nuk bejne efekt tek bllokqente,sepse semundja i tyre ka fituar imunitet.