Perendia
Perëndia s'ka fe!

Regjistruar: 13/04/2004
Vendbanimi: ©
Mesazhe: 328
|
Për mendimin tim, në çdo vend të botës duhet të mbajë përgjegjësi ligjore (me Kushtetutë) dhe morale, sepse megjithëse e ka zgjedhur populli, deputeti (ose mazhoranca) duke u mbështetur tek Kushtetuta shumë bukur mund të shkelë premtimet e dhëna (atyre që e zgjodhën) dhe të propozojë e miratojë ligje për interesa vetjake apo antikombëtare. Por të flasim për situatën (e sotme) shqiptare...
Mos vallë politikës shqiptare i mungojnë deputetët (politikanët) që përdorin "fuqinë" e përkohshme për interesa vetjake?
Mos vallë përgjegjësia e shqiptarit është virtyt, që nga lindja, dhe 1 ligj i tillë nuk mund të keqpërdoret lehtë?
Mos vallë populli në përgjithësi (masat) dhe shqiptarët në veçanti gjykojnë me objektivitet kë do zgjedhin -pa u ndikuar nga propaganda, sim(/anti)patitë (e theksuara) politike (në rastin konkret) dhe interesat e ngushta-, në mënyrë që "besimi i popullit" t'i japë të drejtën e papërgjegjësisë deputetit?
Duke parë situatën e sotme shqiptare, mos vallë ata deputetë që i kanë miratuar ato ligje (në mënyrë të përgjegjshme) e kanë bërë duke menduar në të mirën dhe të ardhmen e Kombit?
Jam i sigurt që ka persona të huaj më të aftë se shqiptarët për shumë funksione, por cili i huaj do të merrte përsipër cilindo funksion qeveritar duke parë mish-mashin e sotëm shqiptar (luftën (në kuptimin e plotë) politike shqiptare) dhe pa patur interesa më të "larta" se rimëkëmbja e Shqipërisë ose interesa direkt antishqiptare? Apo Shqipëria është e aftë dhe e gatshme të paguajë ato shërbime nqs do të jenë pa qëllim të keq?
Kur e ka treguar gatishmërinë Presidenti dhe Kuvendi (se popullin s'e ka pyetur kush) në rastet antishqiptare të qeverisë?
Kur u votua kundër Çamëve? Kur u tha "Kosovarët kanë kryeqytet Beogradin"? Kur u nënshkrua rishkrimi i Historisë shqiptare duke ditur se në shkollat fillore greke ende mësohet që Skënderbeu është grek?
...
Për mua në këto çështje (për mendimin tim Kombëtare) duhen ligje sa më subjektive dhe pak objektive, se pikërisht aty është kufiri i sovranitetit dhe pavarësisë së 1 Kombi.
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|